Alle innlegg Sukkerforum

Egoisme kultur

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Kultur to. 10 mars 2011 14:27

Helt siden vi var små blir vi oppdratt til å være selvstendige og uavhengig av våre søsken og foreldre. I Norge er det helt vanlig at man flytter fra familien etter lyst, behov eller utdanning og jobb. Vi blir oppdratt til å være selvstendige sjeler, og det utvikles en hardnakket konkurranse om kampen for ressursene. Er man konkurransedyktig så måtte man gjerne være skeptisk, kald, kynisk og gi lite av seg selv. Ergo, vi blir mer og mer egoistiske og livet består stort sett av oss selv.

Jeg mener at er man dette med selvstendighet og kjærlighet kan veies i en vekt og veies mot hverandre, jo mer selvstendige vi er og klarer oss aleine, jo mindre kjærlighet har vi og et større ego.

Sett fra det samfunnsøkonomiske perspektivet så er landet i utvikling med velstand, men sett fra det individuelle så blir flere og flere ulykkelige. Nettopp fordi egoismen råder; for eksempel kjønnsmarkedet, det handler om å tilfredsstille egne behov først og fremst om dette er drømmedamen/mannen så får tiden vise. Jobbe for å få et tettere bånd med hverandre? neppe! Man må bare passe på å ikke vise for mye følelser for da blir man ansett som svak og lett for å bli såret.

Også dette med økonomi; Hvorfor kan vi ikke både ha en felles konto for både inntekter og utgifter og ikke bare utgifter uavhengig av man tjener i lønn? Og heller være enige hva pengene skal brukes til. En splittet økonomi er et eksempel på å sikre seg selv, mange forhold går dårlig som følge av økonomi og redd for å bli utnyttet.

Hva er kjærlighet og bånd? Jo; at man er avhengige av hverandre på en eller annen måte og livet blir ikke det samme uten vedkommende. Det er dobbelt moral og klage over at man er ensom uten selv å ha bidratt til et tettere bånd med et annet menneske ved å gi og ta.

Jeg holder meg langt unna de som skriver på profilen sin at de ønsker en selvstendig partner som kan klare seg selv og lykkelig aleine, har et eget liv og fornøyd med livet osv osv. Hvis man da klarer seg aleine, hva skal man da med en kjæreste og kjærlighet? Ikke rart at det blir flere skilsmisser hvis man skal tenke slik. Heller gi opp enn å kjempe og jobbe for det. Kjærligheten er mer verdt jo nærmere og tettere bånd vi har med hverandre. Vi er avhengige av hverandre fordi vi har kvaliteter som utfyller hverandre godt, vi har en partner for å tette igjen disse manglene som vi savner i livet.

Skjult ID med pseudonym petita to. 10 mars 2011 16:31

like

Skjult ID med pseudonym Z to. 10 mars 2011 16:41

like

(mann 36 år fra Akershus) to. 10 mars 2011 19:28 Privat melding

Jeg er meget individualistisk sånn generelt, men hvis jeg først blir sammen med noen så skal det være ekte behov for hverandre, helt enig. Jeg synes ikke det er nesten like greit uten, for da hadde jeg ikke vært her.

Likevel ville jeg neppe i utgangspunktet, blitt sammen med noen som jeg ikke delte en masse interesser og personlige sider med. Jeg ønsker nok ikke å basere meg på å jobbe for å få et tettere forhold. En sterk kjemi må være der i utgangspunktet.

Helt enig om følelser. Det ser ut til at man er mer attraktiv, hvis folk tror du gir blaffen. Jeg gidder ikke å spille det spillet. Jeg gir ikke blaffen, og ønsker ikke en jente som gir blaffen. Men jeg ønsker for min egen del å være sterk på egen hånd, og ikke bli avhengig av andre. Mennesker er ikke pålitelige nok. Treffer jeg den rette ønsker jeg likevel å gjøre et unntak fra dette..

Økonomisk er jeg helt med på å gi og ta. Kunne ikke falt meg inn å la kjæresten måtte vende på kronestykkene, hvis jeg hadde langt mer å rutte med. Ikke at den problemstillingen er særlig relevant:)

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 10 mars 2011 19:43

Er for så vidt enig i mye av det du skriver, men jeg vil da vitterlig at en kjæreste både skal være fornøyd med livet sitt og ha et liv utenom meg.

(mann 33 år fra Oslo) to. 10 mars 2011 20:11 Privat melding

Burde det ikke skrives egoistisk kultur eller egokultur.

Men jeg er ikke helt enig, jeg greier ikke å kose meg med en øl om kameraten min ikke har en øl også.

Skjult ID med pseudonym Z to. 10 mars 2011 20:12

Herculix
Om jeg sier ikke jeg heller klarer å kose meg med en øl om kameraten min ikke har en øl også, betyr det da at jeg er uenig i TS sitt innlegg?

(mann 33 år fra Oslo) fr. 11 mars 2011 11:09 Privat melding

Jeg er singel og har ikke et stort ego føler jeg, men jeg kan ikke si noe om hva du mener Z.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 11 mars 2011 11:21

Ah,....du svarte omtrent ordrett det jeg forventet at du skulle svare, Herculix. Kjenner jeg deg så godt? ;-)

(mann 33 år fra Oslo) fr. 11 mars 2011 16:39 Privat melding

Ja det er derfor jeg gir tommelen opp på bildet mitt hehe