Alle innlegg Sukkerforum

Dilemma big time...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym orgasm on. 16 mars 2011 16:48

Jeg er i et ganske stort dilemma!

Ble ringt opp fra Proffice i dag angående en jobb hos TELENOR, som kundebehandler! Problemet er bare at jeg har en jobb hvor jeg kommer veldig godt overens med kollegaene, tjener 110 i timen og har en flott arbeidsplass med forståelsesfulle sjefer osv. Det som er dilemmaet for min del, er at jeg har veldig mye fravær! Senest i dag tok sjefen meg inn på kontoret og vi hadde en laaang prat, som resulterte i at vi ble enige om at jeg skulle sette meg som mål å møte opp hver eneste dag på jobb. Greit for meg, tenkte jeg. Kommer meg lett over den lille knekken ved å stå opp om mårran.

Men ah, i denne Telenor jobben, så skal jeg i intervju i morgen tidlig. Jeg kommer til å komme for sent på jobb, og det er dagen etter at sjefen snakket veldig direkte til meg om denne arbeidstiden min og holde den! Så jeg aaner jo ikke hva jeg skal si eller gjøre. Får mye bedre månedslønner hvis jeg jobber hos Telenor, men allikevel får jeg dårlig samvittighet ovenfor sjefen min som er en ufattelig dyktig mann. Det jeg også er litt bekymret for, er hvis de folka fra Telenor ringer til jobben min og får høre at; nei, hun har vært mye borte fra jobb i Februar måned, og har en litt "gi faen"-innstilling.

Hva ville DU gjort om du stod i samme situasjon?

Skjult ID med pseudonym Slarvepett on. 16 mars 2011 16:56

Jeg ville tatt meg i nakkeskinnet og begynt å stå opp om morgenen. Du har en stor utfordring hvis virkeligheten er slik du beskriver her. Den virkeligheten kommer til å bite deg i rompa før eller senere hvis du ikke gjør noe med det.

Når du har lært deg å møte opp på jobb i tide, kan du begynne å tenke på høyere lønn og nye muligheter. Akkurat nå tror jeg du skal anse deg heldig som har en jobb.

Skjult ID med pseudonym TheBibBoss on. 16 mars 2011 17:01

De kan ju vara en ny start på ditt liv,,med nytt jobb,,ibland så må man kunna gå vidare i livet,, Å som vuxen så får man ku stå för sina handlingar,,eller hur.. Jag hadde gått till intervjun imorron bitti och efter detta sagt till bossen att du gjort detta och varflör,,rak i ryggen som en fura,, Vi lever endats en gång,,

Skjult ID med pseudonym orgasm on. 16 mars 2011 17:10

Men hvis jeg da er ærlig om at jeg har vært på jobbintervju, og ikke fikk jobben, så ville det blitt merkelig for min del å jobbe der i ettertid, for da kan de tenke; trives hun ikke? Vil hun bytte jobb, og hvorfor? osv. Så jeg vil gå på intervjuet i morgen, men allikevel har jeg et press når det gjelder det at jeg kommer for sent på jobb.

Og jeg er veldig ydmyk når det gjelder fortiden, det at jeg HAR faktisk hatt en "gi faen"-innstilling... men på en annen side, så vil jeg jo også tenke på det som er best for meg.

(mann 43 år fra Oslo) on. 16 mars 2011 17:10 Privat melding

Dilemma?...hah, neida...110 kr timen er lite, svært lite...si fra til sjefen din at du går på arbeidsintervju og kommer litt senere på jobb, og lykke til meg Telenor.

så enkelt, gå etter lønningen...jeg tror også sjefen din ønsker deg all lykke til.

Skjult ID med pseudonym Slarvepett on. 16 mars 2011 17:12

Snakker om naive råd. Forutsetningen for at denne syvsovern av en trådstarter skal komme godt ut av et jobbintervju er følgende:

1) Den som intervjuer ham/henne må være komplett noldus og ikke klare å kjenne igjen alle arbeidsgiveres verste mareritt: en skulker
2) Proffice må hoppe bukk over noe av det mest grunnleggende ved en ansettelse: referansesjekk. Eller den nåværende sjefen må lyve og fortelle at trådstarter er et prakteksemplar av en medarbeider

Når det blir klart at trådstarter IKKE får jobben, sitter han/hun igjen med å ha dummet seg ut ved å komme for sent igjen. Med mindre nåværende arbeidsgiver ikke er en vernet bedrift (noe jeg ikke uten videre utelukker...), begynner nok trådstarter å nærme seg grensen for hva en arbeidsgiver gidder å være med på.

Skjult ID med pseudonym tira on. 16 mars 2011 17:27

Ring i morgen tidlig og informer om at du vil bli litt forsinket. Informer sjefen din når du kommer på jobb at du har vært på intervju til en annen jobb. Fortell sjefen at du trives i jobben, men at den andre jobben har bedre lønn, det er det som frister. Videre dukker du opp før tiden hver dag i minst en måned fremover slik at du får rettet opp den dårlige inntrykket du har gitt i det siste. Sørg for at du får en god referanse i den jobben du har slik at hvis du ikke får jobben i Telenor så får du den neste du søker på.

Lykke til

Skjult ID med pseudonym orgasm on. 16 mars 2011 17:34

Jeg kommer aldri for sent til jobben jeg er i nå, men det er heller dagene jeg har vært borte (syk i de fleste tilfellene). Jeg jobber arbeidstiden min når jeg er på jobb og er dyktig i det jeg driver med. Slik du fremstiller meg nå, slarvepett, er at jeg er en toalt uansvarlig person og derfor fortjener ingen jobb! Og det stemmer overhode ikke.

Jeg har lært leksa mi, og vil derfor ikke gjenta seg med mindre jeg får influensa og andre ille sykdommer som jeg kan få dokumentert bekreftelse på svart og hvitt (noe jeg ikke gjorde da jeg var borte, og sjefen lett så på det som skulk). Så sånn sett er jeg ikke DUM, og kommer ikke til å gjøre samme feil igjen, det er sånn det er å være menneske ;)

Altså, noen dager var det lett for meg å sende avgårde den meldingen om at jeg er syk, og det skjedde kanskje litt for ofte. Men som sagt, jeg har lært leksa mi, og vil derfor bevege meg fremover. Men problemet, som jeg nevnte i første innlegget, er at jeg har lyst på jobben hos Telenor, men er veldig redd for hvordan sjefen min vil reagere.

Skjult ID med pseudonym 110 on. 16 mars 2011 17:45

110 kr. i timen?? Tror jeg ville sjekket hva tariffen sier om minstelønn. Vet at minstelønn som produksjonsarbeider i firmaet jeg jobber i er 138,50. Og det er uten noe som helst kvalifikasjoner. Vet det ikke var lønnen du spurte om, men ble litt overraska over den.

(mann 34 år fra Buskerud) on. 16 mars 2011 17:52 Privat melding

Må si meg enig i at den lønna var ganske så lav. Kanskje ikke rart man blir mye "syk" med en sånn lønn? ;P
Det får du si til sjefen :)

(mann 34 år fra Buskerud) on. 16 mars 2011 17:56 Privat melding

For å si det sånn. Da jeg var 17 år, så tjente jeg 114kr i timen. Jobbet på et hotell. Det at noen tjener mindre enn det i dag, 10 år senere er jo nesten kriminelt.

Skjult ID med pseudonym Megbågån on. 16 mars 2011 18:06

Skjerpet meg!

Skjult ID med pseudonym bedreviter on. 16 mars 2011 18:19

Enhver ansatt er en asset for selskapet, så aldri bli overstadig lojal! Så lenge de har bruk for deg/tjener på deg, tollererer de mye for å boholde deg. Men den dagen du ikke er lønnsom for bedriften, blir du nødt ti å gå.

Iom at du har høyt fravær, virker det som du misstrives, gir faen, eller har et rusproblem...

Misstrives du, forlat skuta. Gir du faen, finn ut av hva du EGENTLIG vill. Har du et rusproblem, så kom å fest med oss!

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 16 mars 2011 18:20

Trodde vi alle visste nå at lønningene i vikarbransjen ligger en smule under lønningene til fast ansatte...

Skjult ID med pseudonym BB on. 16 mars 2011 18:49

@ TS: Jeg jobber som leder i Telenor og begynner intervju av vikarer i morgen - er det meg du skal til mon tro?

Skjult ID med pseudonym klara klok on. 16 mars 2011 19:00

...du høres ut til å være veldig ung..og naiv...

kanskje du burde ta deg selv i nakken,og ta jobben din seriøst..
så kan du søke en jobb med bedre lønn etter hvert.....når du har sjansen til bedre preferanser..

Skjult ID med pseudonym OjOj on. 16 mars 2011 19:00

Hør på Slarvepett!!! Begyn med deg selv så vil du få andre muligheter senere.

(mann 38 år fra Oslo) on. 16 mars 2011 19:08 Privat melding

@TS

hvis de er slik at de gangene du har vært borte var pga du var syk, så har du ingenting å være redd for!

men hvis du har enten brukt opp alle dine egenmeldinger (ganske bra å gjøre det på 3 måneder, vel å merke!: P) og fortsetter å komme for seint, så har du et problem, fordi det er slike ting sjefer ser på, og sier gjerne videre til de som ringer dem.

det beste hadde nok vært å være ærlig til alle, si til sjefen din at du ser etter en jobb som betaler bedre, og derfor dro du på intervju.

lykke til uansett!

Skjult ID med pseudonym orgasm on. 16 mars 2011 19:39

Okei, jeg må ha EN ting klart for dere som hinter i retning; skulkesyk. Jeg har vært syk DE FLESTE gangene, dvs; kastet opp (jeg fikk nettopp svar på at jeg har melkeintoleranse, så det er noe jeg kan gjøre noe MED fortløpende), ille diaré (snakker om den typen hvor man BOR på doen, sorry hvis noen følte seg støtet) og deppa. Har et kjempe dårlig forhold til min mor, som omtrent tapper meg for energi. De dagene jeg har vært SLITEN, utmattet og rett og slett ikke orket en hel arbeidsdag, har det vært ufattelig lett for min del å sende den meldingen.

Men slik jeg ser det, så er jeg bare et menneske. Jeg gjør feil, og er såpass oppegående at jeg tar til meg de feilene og gjør en forbedring. Skjerper meg. Og det er det ingen tvil om at jeg kan gjøre.

BB; Nei, jeg skal ikke jobbe som vikar i Telenor. Eller, hva slags vikariat tenker du på, og i hvordan sammenheng? Selger, kundeservice, andre stillinger i Telenor..? Korleis? ;p

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 16 mars 2011 19:41

Proffice er et vikarbyrå, er det ikke?

Skjult ID med pseudonym orgasm on. 16 mars 2011 19:41

Jeg jobber ikke som vikar. Jeg jobber innenfor salg og markedsføring :)

Skjult ID med pseudonym orgasm on. 16 mars 2011 19:42

Proffice er et byrå som "hjelper deg" med å finne jobb. Du kan sende inn cv'en din, og de sender den videre f.eks. De gjør sikkert andre ting også, men det er slik jeg har oppfattet Proffice da :)

Skjult ID med pseudonym BB on. 16 mars 2011 20:27

@ TS

Jeg jobber innenfor kundeservice. Meg bekjent benytter ikke vi Proffice til rekruttering, men jeg har i allefall en del vikarer fra Proffice på min avdeling.

Du har sikkert mange gode egenskaper, synd hvis høyt fravær ødelegger for deg fremover. Jeg innrømmer glatt at jeg styrer unna vikarer med høyt fravær (vi sjekker alltid referanse) - årsaken til at jeg er ute en vikar er jo at jeg trenger arbeidskapasiteten....

Skjult ID med pseudonym orgasm on. 16 mars 2011 20:39

BB: okei, da har jeg jo en utfordring! For det første, ble jeg enig med sjefen min om å motbevise det inntrykket han har fått av meg den siste perioden over litt lenger sikt. Men hvis jeg IKKE får gjort det, og begynner hos Telenor, så vil jeg jo gå fra min nåværende arbeidsplass med dårlige inntrykk hengende over meg, og kan derfor ikke bruke han som referanse. Synd at det er slik, for jeg tror han hadde vært en drømmereferanse for min del! Og ikke nok med det, jeg får også en utfordring hvis de ringer arbeidsplassen min helt ut av det blå.

Jeg har overhode ikke lyst til å drite meg fullstendig ut heller! Men de referansene jeg har satt opp, de burde vel gå bra? Det er fra min tidligere arbeidsplass hvor jeg hadde SVÆRT lite fravær og der jobbet jeg i halvannet år. Så den dårlige trenden jeg har vært i de siste månedene, har ikke vart så lenge...

Men hva hadde DU gjort, BB? Hadde du 1; ringt min nåværende arbeidsplass? Eller 2; ringt mine oppgitte referanser?

Jeg er ekstremt tent på jobben hos Telenor, og det ville vært synd om jeg mistet muligheten til å jobbe i en så stor bedrift pga noe jeg i utgangspunktet ikke gjør...

Skjult ID med pseudonym BB on. 16 mars 2011 20:50

@ TS:

For å være ærlig går jeg ut fra at Proffice foretar en skikkelig referansesjekk ettersom de er interessert i å gi Telenor best mulig kandidater. Får jeg en anbefaling fra Proffice bruker jeg å ta inn vikaren om intervjuet er bra. Men er det MYE fravær (selv om det er gyldig) avslutter jeg oppdraget. Personlig syns jeg det er rart når tilsynelatende friske, unge mennersker i tyveårene er mye borte. Spesielt når fraværet er på mandager og fredager...

Lykke til :-)

Skjult ID med pseudonym :) on. 16 mars 2011 20:58

Krysser fingre for at jobbintervjueren i Telenor ikke er singel og på sukker.

Skjult ID med pseudonym JADA! on. 16 mars 2011 21:01

Haha, tenkte det samme :) !! Og 110 kr timen: hvem er det som godtar det nå???

Skjult ID med pseudonym Z on. 16 mars 2011 21:02

Ikke for å være besserwissersk altså, men denne situasjonen ville jeg ikke havnet i.

Har jeg en jobb, så har jeg en jobb. Da avtaler jeg intervjuer eller andre aktiviteter utenom arbeidstiden min. Om du hadde vært tydelig på dette, ville nok proffice respektert at du ønske å være samvittighetsfull overfor jobben din.... særlig ettersom de ber deg om å komme på en dags varsel, noe som ikke er gitt at du kan.

Nevner det bare fordi det kan være greit å vite at det er du som setter noen premisser for hva som passer deg.
Også i en intervjusituasjon.

Uansett: Lykke til med valget og med jobbsituasjonen din :-)

Skjult ID med pseudonym Ditto on. 16 mars 2011 21:09

Sjefen til TS burde lære seg at dersom du betaler med bananer så får du faktisk apekatter....

Skjult ID med pseudonym orgasm on. 16 mars 2011 21:26

Men da må de jo ha tatt en referansesjekk på meg? De ville vel ikke sendt meg på intervju sånn uten videre, hvis det er slik du sier, BB :)

Men jeg takker alle for svar! Selv de som er mer av den litt negative sorten, men det regnet meg forsåvidt med også. Forstår at jeg er i en litt vrien situasjon med tanke på hvor ansvarsløs jeg var....

Skjult ID med pseudonym ? to. 17 mars 2011 15:11

Hvordan gikk dette?

Det er jo fantastisk hvis vedkommende har gått fra å ha en alvorlig samtale med sjefen i går, har satt seg et mål om å møte opp på jobb hver dag (en selvfølge for de fleste), har "lært leksa" (i løpet av debatten på sukker?) og så får tilbud om vikar jobb i Telenor.

Skjult ID med pseudonym bollox to. 17 mars 2011 15:17

@Z: det er dessverre praktisk ikke mulig å ta alle intervjuer utenom arbeidstiden. da måtte vi i rekrutteringsbransjen ha en arbeidstid fra 16:30-23:30.... tror bransjen hadde dødd ut pga mangel på arbeidskraft rimelig kjapt da ;o)
en dags varsel er det dog fullt forståelig at ikke alle kan møte på.

Skjult ID med pseudonym Z to. 17 mars 2011 15:38

Bollox
I know. Men om man forventer å stille til intervju på en dags varsel, ville i alle fall ikke JEG tatt fri fra jobben min :-)
Dette har med både respekt og planlegging å gjøre.

Skjult ID med pseudonym bollox to. 17 mars 2011 15:45

@Z. vi er enige der :o)
og jeg (som "intervjubooker") har FULL forståelse for at man trenger litt planlegging, men når man setter seg helt på bakbeina og nekter å komme på intervju innenfor "normal" arbeidstid, da tenker jeg at enten har man ikke lyst (nok) på jobben, ellers så har man ikke tid til å bytte jobb (bæd tajming).

(mann 43 år fra Oslo) to. 17 mars 2011 15:58 Privat melding

Jeg gikk til en arbeidsintervju for et jobb på en fabrikk en gang på lunchpausen fra mitt daværende jobb (bygg/anlegg)...

Jeg må si at jeg gjorde MER enn nødvendigt godt inntrykk da jeg spasserte inn med vernesko, hjelm, handsker, møkkete klær og all mulig bygge-greier man gjerne bærer på, fant frem til personalsjefen og avbrøt han da han begynte å snakke om bedriftens lange historie gjenom å si at "jeg har ikke tid til å høre på det nå, for jeg må snart på jobb igjen"

en rask promenad rundt bedriften før jeg måtte gå, og personalsjefen ropte etter meg "kan du begynne neste mandag?" og jeg ropte tilbaks "nope, ikke før om maks to uker for jeg må bli ferdig med et prosjekt sjefen har gitt meg"

Å vise at man tar sin nåværende jobb seriøst er LANGT mer viktig enn at man viser intresse for det nye jobbet...arbeidsgivere søker etter arbeidere som er lojale.

Jeg har altid fått alle jobb jeg har kommit frem til et arbeidsintervju i..unntatt et, men det var dels fordi jeg var overkvalifisiert, ønsket mer lønn enn dom ønsket å gi og at finanskrisen hade akkurat begynt å true den bedriften....

så, som tips til frøken Orgasm...snakk godt om jobbet du er i, vis lojalitet til jobbet du har og ikke vær redd for å få et raskt slutt på intervjuet (etter du har gjort ett godt inntrykk og før du rekker å gi et dåligt inntrykk) med unskyldningen om at du må tilbake til ditt jobb for dere har så mye å gjøre og at dom ikke kan være uten deg hele dagen...

Skjult ID med pseudonym Z to. 17 mars 2011 16:33

Det man vil, får man til bollox. Et intervju får man alltid til bare man har bittelitt tid på seg til å være proff mht tid.
Men jeg er først og fremst lojal overfor den arbeidsplassen jeg har. Dette bør et firma som proffice respektere.
For i neste sving kommer jo dette min nye arbeidsplass til gode også, ikke sant?

Har du en jobb til meg, forresten? ;-)

Skjult ID med pseudonym bollox to. 17 mars 2011 16:35

det er ikke umulig at jeg har det, Z :o) hva slags jobb vil du ha, da? eller, la meg presisere: hva slags jobb vil du ha som du er -kvalifisert- til? *fnis*

Skjult ID med pseudonym orgasm to. 17 mars 2011 17:08

Jeg ringte til proffice-mannen i dag og fortalte at jeg ikke ville risikere å komme for sent til jobben jeg er i nå og måtte derfor ha litt tid på meg til å snakke med sjefen min om det og eventuelt avtale at jeg kan jobbe inn den timen(e) jeg er vekk fra jobb, slik at jeg viser engasjement i å gjøre en god innsats.

Jeg har fryktelig lyst på jobben hos Telenor, som jeg har nevnt, men jeg følte at det ble kort tid og stressa som bare det! Men i dag, på jobb, følte jeg at jeg kunne stråle og gi andre mennesker rundt meg godt humør (jeg er en veldig livlig og glad jente). Så jeg tror ikke det er et problem for meg om Telenor ringer sjefen min :) har litt bedre følelse nå som jeg har vært på jobb hver eneste dag siden mandag (og noen vil jo kommentere at dette er en selvfølge, og det ER det jo i utgangspunktet, men er litt stolt av bare det alene. Så kan jeg ta små skritt om gangen, og det er jo slik jeg får ting gjort!)

Så jeg tror jeg skal slappe mer av og ikke tenke så mye!

Skjult ID med pseudonym Z to. 17 mars 2011 17:37

Jeg har en jobb jeg trives i jeg, bollox
Men sier jo ikke nei til å bytte beite om noen mener jeg ville passet YPPERLIG til noe jeg ikke selv vet enda? ;-)
Har blitt tilbudt jobber før jeg....og det er alltid lærerikt og nytenkende i seg selv, selv om jeg ikke har byttet.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 17 mars 2011 19:02

Jeg ville ansatt orgasm grunnet god humoristisk sans! Come on, folks! ;-)

Skjult ID med pseudonym Z to. 17 mars 2011 19:07

Synes du den er god, Lilleulv? :-)

(kvinne 37 år fra Oslo) to. 17 mars 2011 19:11 Privat melding

Som alle andre.. Bytt jobb, skjerp leggetid og stå opp i det klokka ringer.. Slumring får hjernen til å tenke "meeen kan jo baaaaare". Er mega B menneske selv... men må man opp i otta, så må man bare opp med en eneste gang, man våkner i det man står foran vasken med litt kaldt vann i ansiktet.

Skjult ID med pseudonym bollox to. 17 mars 2011 19:37

@Z: så bra! det er viktig å trives i jobben :o)
men om du vil, kan du sende meg en mail, så skal jeg sende deg webadressen vår i retur. så kan du jo gå inn og titte på stillingene vi jobber med nå og se om du finner noe som kan friste :o)

Skjult ID med pseudonym jc to. 17 mars 2011 20:18

Jeg ville ikke sagt til sjef i nåværende jobb at du skal på intervju. Si bare at du har et ærend, og at du vil jobbe inn tiden. Profesjonelle rekrutterere ringer ikke nåværende arbeidsgiver ut av det blå - med mindre du har oppgitt dem som referanse.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 17 mars 2011 21:32

Ja, jeg synes TS har både god humor og er flink til å få alle med... og jeg tror TS har det veldig moro med både adoptivbarn og jobbdilemmaer om dagen...

Om problemstillingen var reell hadde hun vel neppe kalt seg "orgasm"? Synes TS (som jeg for øvrig tipper er en mann) tar en viss type jenter veldig på kornet. :-)

Skjult ID med pseudonym Z to. 17 mars 2011 21:36

Jeg betviler nok flere enn denne tråden og adoptivtråders ekthet, Lilleulv.
Men at jeg synes det er god humor? Njæ. Ikke egentlig. Men jeg har jo lite humor generelt ;-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 17 mars 2011 22:27

Jeg synes dette er morsomt - ikke fordi folk blir lurt, men fordi det nesten er som en sketsj. Og hadde TS overdrevet bare bittelitt til, så hadde alt veltet. Det balanserer hårfint mot det latterlige. Grunnen til at det er morsomt er fordi det setter en persontype på spissen. Synes jeg da. Det gjør ikke noe at andre ikke ser den samme humoren her.. men generelt vil jeg nok si at du har rikelig med humor, Z! :-)

Skjult ID med pseudonym orgasm to. 17 mars 2011 22:32

Denne tråden er nok en problemstilling jeg faktisk har, Lilleulv :) grunnen til at det ble "orgasm" som TS-navn, er fordi jeg hadde et annet innlegg her hvor jeg brukte det i sammenheng med innholdet av innlegget. Du finner det nok litt lenger ned på forumet! Så glemte jeg rett og slett å bytte navn, og da ble jeg med det.

Men ellers syns jeg folk tar meg seriøst, og gir meg gode og konstruktive svar! Definitivt :)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 17 mars 2011 22:38

Ok. If you say so. :-)

Synes du har noe litt gutteaktig over din ultrafeminine måte å skrive på... er det noe i det, da?

Skjult ID med pseudonym orgasm to. 17 mars 2011 22:42

Noe gutteaktig i min ultrafeminine måte å skrive på? Ehm... jeg ser ikke hvordan skrivemåten min har noe med saken å gjøre, Lilleulv? Jeg er ei jente, eller kvinne om du vil, som laget en tråd om en problemstilling jeg måtte lufte litt, og fikk igjen mange gode svar :)

Men tror du må utdype litt mer, altså.

Skjult ID med pseudonym Driver to. 17 mars 2011 22:45

Det er surrehuer nok fra før i Telenor.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 17 mars 2011 23:00

I rest my case!
Lykke til, orgasm! :-)