Alle innlegg Sukkerforum

Drømmepartnerens yrke

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym katte to. 17 mars 2011 19:48

Er det noen her som velger eller velger bort kandidater til drømmepartner på grunnlag av yrket deres?

Er det viktig, og hvorfor et det viktig i så fall?
Og hvorfor/hvordan har det evt blitt viktig?

Skjult ID med pseudonym katte to. 17 mars 2011 19:54

For min del, er jeg vel ikke absolutt på noe, men jeg tar yrket med i helheten.
(Innebærer yrket endel geografisk avstand, kan det trekke ned)
Hvis jeg ikke finner noe felles i yrket, ser jeg etter andre ting. Etc.
(Det er heller ikke gitt at jeg finner så mye til felles med de som jobber med det samme som meg.)

(mann 34 år fra Akershus) to. 17 mars 2011 19:57 Privat melding

Nei, jeg ville ikke valgt bort noen pga. yrke. Da antar jeg at yrket hennes var innenfor rimelighetens grenser, selvsagt. Fluffer, stripper eller noe sånt, ville nok blitt et problem.

Jeg har selv det man kan karakterisere som en god jobb, men jeg "reklamerer" ikke for den. Jeg er kanskje redd det da blir litt overflatisk?

Skjult ID med pseudonym Z to. 17 mars 2011 19:58

Så du hadde blitt lykkelig med en biskop, Linn? :-)

(kvinne 35 år fra Vestfold) to. 17 mars 2011 19:59 Privat melding

Tenker ikke på jobben hans, leiligheten hans eller pengene hans.. Har bra jobb selv, egen leilighet og egne penger.. Jeg vil ha en jeg elsker jeg. ;)

Skjult ID med pseudonym Z to. 17 mars 2011 20:02

Jeg ville nok slitt med en fremskrittspartipolitiker. Og han ville garantert slitt med meg :-)
Klart jeg også ser på yrker! Yrkesvalg har til tider enormt mye å gjøre med hvem man er som person.

(mann 37 år fra Østfold) to. 17 mars 2011 20:10 Privat melding

Jobb er til for å forbedre fritiden. Til tider kan det kreve mer tid avhengig av jobb, men dersom man trives og/evt får selvrealisering i prosessen må man ta høyde for det. Så lenge summen er et godt liv. Materielle goder er ikke et mål, men en bonus. Jeg er mer skeptisk til dem som ikke har noenting de vil drive med.

(mann 49 år fra Østfold) to. 17 mars 2011 20:11 Privat melding

Prest(inn)er og prostituerte er kanskje ikke de jeg ville blitt sammen med. En huslig, trofast, sjarmerende, smånymfoman hobbystripper derimot.. :-)

(mann 46 år fra Vestfold) to. 17 mars 2011 20:20 Privat melding

Er vel enig med de fleste andre her, jobb har ikke så stor betydning dersom man finner den rette, men hadde sikkert vært litt skeptisk til enkelte yrker som bl.a Bruce her nevner...hehe... :)

Skjult ID med pseudonym f to. 17 mars 2011 20:24

Ja, yrket og konsekvensene av det yrket taes med i helhetsvurderingen.

Skjult ID to. 17 mars 2011 20:30

Om det er tilfelle at de fleste er opptatt av yrke eller yrkesstatus, forteller nok det en hel del om noe av mitt problem iallefall, som er arbeidsledig, og jobber kun for penger.

(mann 34 år fra Buskerud) fr. 18 mars 2011 00:06 Privat melding

Hva slags jobb man har sier i mange tilfeller mye om hva slags person man er, så jeg velger å ikke kontakte folk med visse yrker. Som oftest de som allerede er nevnt i denne tråden.

Er jo en geek, så pleier som oftest å være jenter innen IT som interesserer meg ;P
Men jeg er jo også veldig kresen og krever at mye matcher det jeg ønsker før jeg tar kontakt med noen. Derfor er det veldig få jeg tar kontakt med her inne.....så yrke er bare en av tinga.

(kvinne 34 år fra Akershus) fr. 18 mars 2011 00:22 Privat melding

Jeg tror til en viss grad yrker sier mye om hvem man er, hvertfall der man har tatt en lang utdanning for å bli noe....
Tviler på at de som kjører søppel feks, er dårlige folk.. selv om ingen syns det er spes stas med søppel :P eller kanskje andre yrkesretta utdanninger.. som feks bilmekanikere, eller snekkere... for noen har det kanskje bare vært en "lettvinn" vei gjennom vgs. ikke misforstå.... mens andre lever for de jobbene og :D
men venninna mi er revisor og haater jobben sin.. og hu har gått 4 år i utlandet på universitet for å bli det! hoho! så teorien min holder altså ikke helt mål :P

også henger jeg meg på Z, ifht politikere og et visst parti ;)

Skjult ID med pseudonym gutt 29 fr. 18 mars 2011 01:01

TS

Yrket har veldig mye å si, fordi det kan gi en viss indikasjon på hvordan en potensiel partner er som person.
Ville heller foretrukket en innen helse en salg..
Selv om det er farlig å "generalisere" for mye..

Maxell: Hva er galt med å date en stripper..? Fantastisk følelse å vite at alle gutter vil ha kjæresten din, men bare du som betyr noe for henne:)

(mann 34 år fra Akershus) fr. 18 mars 2011 01:29 Privat melding

gutt 29: Det er ikke noe galt i å date en stripper, men jeg tviler på at vi hadde hatt særlig mye til felles. Og om andre gutter vil ha kjæresten min, er meg revnende likegyldig. Hun vil jo være min beste venn, ikke en gallionsfigur.

Skjult ID med pseudonym Twang fr. 18 mars 2011 01:41

Dette her handler jo om interesser og kulturell kapital. Er musikk- litteratur- eller filmsmak viktig? Er intellektuell nysgjerrighet viktig?Jeg ville f. eks hatt problemer med ei jente som kun ville høre på trance, kun leste Anne B. Ragde og kun så på filmer av typen Eat pray love. Statistisk sett er det en større sjanse for at det er tilfellet om jeg finner ei jente som jobber i kassa på rimi, er frisør eller er hjelpepleier enn ei som har høyere utdannelse. Derfor kan en begrense letinga ganske effektivt ved å effektivt sile ut.
Når det er sagt, kan det jo godt hende at en siler ut en del gull med denne taktikken. Ingenting ville glede meg mer enn å finne ei frisørjente med noe i huet.

(kvinne 28 år fra Akershus) fr. 18 mars 2011 11:20 Privat melding

yrket er uvesentlig. Personlighet er alt :) Men klart om han jobber 3 og 3 uker på en oljerigg langt pokkerivold blir det jo et ensomt forhold.. Men man faller for den man faller for uansett :)

Skjult ID med pseudonym oo fr. 18 mars 2011 12:23

Coladverg
hva tror du sannsynligheten er for at en velger utdannelse/jobb i forhold til personlighet? Kan det være slik at man velger yrke som passer til ens personlighet?

hvis en liker ambisiøse menn (f.eks.) er det ikke så interessant med "lastebilsjåfører". På den annen side -hvis "lastebilsjåføren" har en eller annen samfunnsengasjerende interesse i tillegg kan de selvfølgelig komme i ny betraktning...

(kvinne 28 år fra Akershus) fr. 18 mars 2011 12:28 Privat melding

Om man selv velger en utdannelse til et yrke så er det jo helt klart basert på interesser og personlighet. Alle valg man gjør selv gjør man jo pga interesse eller behov vil jeg si.

Skjult ID med pseudonym oo fr. 18 mars 2011 12:58

ja ikke sant Coladverg - derfor motsier du deg selv med "yrket er uvesentlig. Personlighet er alt :)"
.. .. og refleksjon er også fint..

(kvinne 28 år fra Akershus) fr. 18 mars 2011 13:02 Privat melding

Motsigelser er undervurdert "oo" ;) Akkurat som naturglade slasker og hjemmekjære eventyrere :-)

(mann 34 år fra Akershus) fr. 18 mars 2011 13:04 Privat melding

Nei-nei. Naturglade slasker (som meg selv) er ikke undervurdert, vi er overvurdert. Som en kamerat sa: "Problemet er ikke å finne ei dame som vil bli med på tur, problemet er at hun ikke klarer å holde følge!"

Skjult ID med pseudonym oo fr. 18 mars 2011 13:08

problemet er ikke å holde følge med på turen, men at naturglade slasker kun vil surre i skauen og setter seg på bakbeina når en ønsker å utforske byens restauranter og kunstutstillinger en helg i ny og ne

det er også selvmotsigelser coladverg :-) og hurra for det!!

(kvinne 28 år fra Akershus) fr. 18 mars 2011 13:10 Privat melding

Var jo liksom poenget det da "oo" ;-) Det er fredag og jeg akter å ikke ta noe som helst seriøst idag :D hvilket jeg går hardt inn for ;-)

(mann 34 år fra Akershus) fr. 18 mars 2011 13:11 Privat melding

Hehe, tja, jeg har noen NPL-venner som bor i fjellstøvlene sine, men det finnes jo variasjoner av friluftsfolk også. Jeg drar både i skogen og på storbyferier, men har til gode å finne (eller iallfall få melding fra) ei jente som gjør det samme.

Skjult ID med pseudonym oo fr. 18 mars 2011 13:15

jeg har levd som en kompleks urban-naturelsker kvinne bestandig Maxell - men jeg er alt for gammel for deg - men dvs at det finnes der ute - 8-)

Det er bra at du tar det useriøst - jeg bare leker

Skjult ID med pseudonym =) fr. 18 mars 2011 13:16

Jag märker att det är många jenter som är upptagna av att du skall ha hög utbildning och bra jobb.

Snackar ofta med söta och fina jenter per mail och när dem spörr vad jag jobbar med skriver jag det tillbaka och får inget svar tillbaka.

Tragiskt men sant.

(kvinne 28 år fra Akershus) fr. 18 mars 2011 13:17 Privat melding

Å gå i skogen er jo kjempe kos, ta med bikkjer (om man har) og god mat og drikke og ut på vandring, eller ta med seg kanoen og bare padle rundt og se hvor stor akkurat DEN sjøen er ^^,

Tilbake til tråden (med seriøst svar, enjoy): Jeg bryr meg ikke stort om hva slags jobb han har og har ingen "preferanser", men han må ha et liv ved siden av jobben. Det er absolutt krav :-)

(mann 34 år fra Akershus) fr. 18 mars 2011 13:19 Privat melding

Det er bra dere finnes ;) Kanskje jeg bør begynne å kikke innom leilighetene på profilene, og se om klesskapet inneholder både skalljakke og høyhælte sko?

(kvinne 28 år fra Akershus) fr. 18 mars 2011 13:25 Privat melding

Mye mulig maxell, synes alikevel det er vanskelig å "bedømme" en person utifra det som står i profil og evt i leiligheten. Har skrevet med folk som i teorien skulle vært en "perfekt match" og fått bakoversveis, og snakka med folk som er laaaangt under det sukker mener er ideel match og blitt mektig imponert :-P Law of attraction er no rare greier :-)