Alle innlegg Sukkerforum

Angst for regninger..

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Angst on. 23 mars 2011 16:21

Jeg har angst for å gå i posten, åpne konvolutter og det å betale regninger.. Jeg blir fysisk dårlig bare av tanken.. Dette har medført at strømmen har blitt stengt i fortiden, jeg får utallige telefoner og jeg har bæreposer med brev jeg ikke orker å åpne.. Noen som vet om det finnes noe behandling for dette? Og kanskje en bank som vil hjelpe meg å få orden på problemet mitt? :(

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 23 mars 2011 16:28

Ja, det finnes. Jeg møter denne problematikken daglig, så du er definitivt IKKE alene om dette.
Hva tenker du selv om denne situasjonen? Og hvor lenge kan du fortsette slik?

Skjult ID med pseudonym Angst on. 23 mars 2011 16:32

Jeg har holdt på i 4 år eller noe nå.. Klarer ikke så mye mer nei, men vet ingen annen måte.. Tror jeg vil knekke hvis jeg skal sette meg ned å åpne og sortere alt sammen...

Skjult ID med pseudonym Omen on. 23 mars 2011 16:32

Du er ikke alene. Og hærket er jo at jo lengre vi venter jo større blir problemet. Og jo værre er angsten.
Folk har fobi mot ederkopper og høyder. Jeg har fobier mot regninger og post....

Men mitt tips er å sett opp flest mulig regninger på autotrekk. Da får du i allefall unna de viktiste.

Skjult ID med pseudonym torping on. 23 mars 2011 16:36

i neste uke på luksusfellen......

Skjult ID med pseudonym Angst on. 23 mars 2011 16:38

Har tenkt tanken på luksusfellen, men jeg vil ikke vise hele Norge at jeg sliter med dette... Og i allefall ikke en fremtidig partner... :(

Man er jo en taper når man ikke klarer å betale regningene sine..

Skjult ID med pseudonym mann35+ on. 23 mars 2011 16:40

Ta kontakt med en bank i morgen (Sparebank 1, eller DnBNOR), og start en dialog med en rådgiver.
Et godt tips, klipp kredittkortene med en saks, fordi høye renter er bare dumt.

Skjult ID med pseudonym Angst on. 23 mars 2011 17:02

Ja, jeg vet jeg bare må begynne i en ende å jobbe meg igjennom.. Det jeg ikke vil skal skje er at alle vet om problemet mitt, at inkassoselskapene nekter å hjelpe meg med nedbetalingsplan, at x 'en vil finne det ut å kreve at barnet vårt skal bo der og rett og slett finne ut at problemet mitt er umulig å løse og at jeg blir slått personlig konkurs...

Skjult ID med pseudonym Angst on. 23 mars 2011 17:06

HDV: hvordan går det nå? Er du kvitt angsten?

Skjult ID med pseudonym mega on. 23 mars 2011 17:12

Angst!
Det heter ikke angst, det heter frykt, da.... og denne har du forårsaket selv, så det er på tiden at du ordner selv i dette kaoset også. Ingen kan gjøre det bedre enn deg selv, siden du har selvinnsikt nok til å skjønne hvor liger feilen.
Reduser forbruket drastisk og betal gjelda så fort som mulig. Enkelt og greit. Lykke til, kompis :)

Skjult ID med pseudonym useriøs on. 23 mars 2011 18:24

wow, denne tråden her minnet meg VELDIG om en eks jeg hadde...

eneste jeg kan si, dra til fastlegen din og be om henvisning til psykolog... for det er ikke "normalt" det du gjør! og jeg mener det ikke vondt, jeg er helt seriøs! du kan fort ende opp med å skade andre folk enn deg selv, og det er ikke bra.

men lykke til skal du ha uansett!

Skjult ID med pseudonym Tralala on. 23 mars 2011 18:29

Avtalegiro er tingen, da er det ingenting å åpne.

Skjult ID med pseudonym -Taz- on. 23 mars 2011 19:46

Har hatt en ex som hadde det problemet, der måtte jeg ta over alt av pengespørsmål. Når det ble mindre å holde styr på for henne så ble det bedre med tiden.

Uten å vite alder så sier jeg følgende, gå å snakk med foreldre og be de ta styring for deg. Mulig skikkelig dritt ved første samtalen, samt man føler seg flau og umyndigjort, men er da mye bedre enn å havne i et gjeldshelvete som man aldri kommer ut av. Videre så går du til legen din og får henvisning til psykolog, vil nok ta litt tid, men vil hjelpe når du kommer inn.

Skjult ID med pseudonym mega on. 23 mars 2011 19:54

Taz
Noen kan snakke med forelre, andre vil finne seg en kjæreste som betaler regninger....

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 23 mars 2011 19:55

Minner om min x og:( Kjenner jeg har angst for å ramle borti noe slikt igjen. Jeg gjorde det for ham, men jeg gjorde som så: Nektet ta det personlig, is i magen.. åpne alt og lage en oversikt. jeg fikk ham til å øke innbetaling på alle avbetalinger, cashet ut de laveste og vi gikk i banken, refinansierte og fikk alt annet under ett til lavere rente. Nå sitter han ganske fint i det hehe,mens jeg er i null.. sånn kan det gå:) Neste mann SKAL eller bør ha litt innsikt. Ingen menn liker at damen ordner opp tror jeg.. stolthet heter det visst... Men alene må man bevise for innkreverne at man har bestemt seg for å ordne opp, eventuelt ta en ekstra jobb en stund. Jeg har en venninde som slet med det i et forhold som så ble slutt ,men så snart hun orket ta seg sammen og ta tak i det fikk hun hjelp i banken sin.. og har nå full kontroll. Hjelper ikke skyve det vekk, ta tak i det!
Er da bare penger... jadda jadda.. ikke kynisk eller skeptisk en plass jeg... En anelse naiv.. jepp

Tror mer det handler om selvfølelse...lett å bare lukke øynene-- når man først tar tak i det, gjerne m en man stoler på, så blir det en liten seier fikse det selv.. for du klarer det når du bare stålsetter deg.. Lykke til:) Det er ikke flaut ha betalingsproblemer, men det er litt flaut ikke gjøre noe med det.....

Skjult ID med pseudonym useriøs on. 23 mars 2011 20:01

HDV, en psykolog vil se på dette som "the tip of the iceberg", hvis det sier deg noe... hvis man virkelig har problemer og angst om noe som dette, så er det tydelig at det er ting bak det hele som ikke er som de burde være.

irene;), been there done that, MOVED ON... og aldri mer!

Skjult ID med pseudonym mega on. 23 mars 2011 20:01

Psykologer tar seg ikke av regninger vel, eller tar jeg feil ????

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 23 mars 2011 20:03

Never!@useriøs Kom på at jeg visst har et lite krav til min kommende mann likevel hehe.. Men jeg har en litt motsatt angst for regninger.. jeg betaler de lenge før de forfaller bare for å ha de ut av veien.. hehe.. sikkert ikke d lureste heller:)

Skjult ID med pseudonym -Taz- on. 23 mars 2011 20:08

mega, hvis du tror jeg betalte for henne tar du feil. Jeg hadde full kontroll på økonomien i huset og tilgang til hennes konto for å få betalt ting.

En psykolog kan for det første hjelpe deg med å få snakket om det, et stort problem for mange er at de sitter å holder dette for seg selv. Å bare snakke med noen kan hjelpe ganske så mye. Videre kan man sammen psykologen komme litt mer i dybden på problemet og sette seg milepeler for videre fremdrift.

Skjult ID med pseudonym useriøs on. 23 mars 2011 20:09

hmm, alltid trist å se hvor ignorante noen folk kan være angående mentale problemer. trodde at det var bare gamlinger med "suck it up" holdninger som tenkte sånt, men ja, man tar feil hver dag.

til TS, eksen min hadde noen veldig traumatiske opplevelser i barndommen som gjorde at hun lidet av PTSS, eller post traumatisk stress syndrom. Dette utartet seg på veldig mange forskjellige måter, og en av dem var å ha fullstendig angst for å åpne posten. hun ble litt bedre etter å gå til behandlig, men hun sluttet og en kort stund etter ble det slutt mellom oss.

hehe irene;), alle har nok noen krav til en fremtidig parner, men jeg tror det der er et veldig fin krav! "må kunne åpne og betale regninger! ;-)

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 23 mars 2011 20:14

Skal jammen sette det i profilen min;) Men ikke alle trenger psykolog.. min x var bare bortkjemt.. Det første han gjorde når han flytta ut var å kjøpe en diger flatskjerm på avbetaling hehehe.. så jeg regner med han snart er på minus egentlig.. selv om han lever som en konge:) Noen tror bare de fortjener alt som kan kjøpes, uten å ha pengene først...

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 23 mars 2011 20:19

(Du kan jo velge å legge inn på forfallsdato, og ikke trekke med èn gang, når du først er i nettbanken da, irene. Just to mention it.)

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 23 mars 2011 20:22

Tror det går mer i å prøve overse et problem ved å late som det ikke eksisterer... men desverre er dette et problem som renter seg drastisk ved å late som ingenting... nett som i et forhold;) Men ja sikkert endel som har andre problemer i tillegg... Burde ikke være flaut ha behov for noen å snakke med.. men psykolog er ikke gratis uansett. Bankene er veldig behjelpelig om man kan vise at man har oversikt , er klar for å ta tak i det og har utarbeidet en lille plan:)

Skjult ID med pseudonym Var/Er der on. 23 mars 2011 20:23

Jeg var på samme sted som deg, med depresjon og apati som følge av manglende betalingsevne. Man føler seg mindre verd når man ikke kan betale for seg. Det er en vei ut, men hvilken blir det:

Luksusfellen er for folk som med lette grep kan endre løpet. Det handler om overforbruk, ikke gjeldsproblemer som følge av lite inntekt/formue. Spørsmålet ditt er i hvilken du hører hjemme. Er det overforbruk, så er det bare å endre vaner og få betalingsordninger. Jeg vil i motsetning til andre i tråden STERKT anbefale deg om å søke støtte hos en venn, familie eller offentlig støtteapparat (sosionom og/eller psykolog). Ikke fordi du er svak eller dum, men fordi det er like tungt for alle i den situasjonen, og det er lettere å dele belastningen med noen. Det er heller ikke like tungt for de som hjelper, og de har et klarere syn enn deg som står midt inni tåka.

Alfa og Omega er å informere skyldnerne om at du har startet en prosess og vil gjerne få bukt med gjelden din. De fleste er da hyggelige og vil være behjelpelige, så lenge du følger opp og forholder deg til det som er avtalt. Jeg fikk satt alt mitt på hold, uten regninger og rentefradrag i 3 måneder og fant t.o.m. ut at noen var foreldet. I den tiden sørget jeg for å få oversikt over gjeld og inntekt/formue. Da vil du se om du har mulighet å betjene det slik du er stilt nå. Dersom ikke må du forhandle med kreditorer (gjerne med hjelp, men det blir uansett lettere for hver henvendelse). Får du avslag er du uansett nærmere å finne ut hvor du står og veien videre.

Gjeldsofferalliansen tar betalt for sine tjenester, men det er billigere enn å la inkassoene løpe. Kommunal økonomisk rådgiver derimot kan hjelpe med å forhandle betalingsordninger eller gjeldsordning dersom du er virkelig ille ute å kjøre. Da vil alt trekkes fra din lønn før du får din utbetaling, men du er sikret et minstebeløp slik at du kan leve. Etter 5 år vil du være fri og gjeldsfri (gjelder ikke lån med sikkerhet - altså, du kan ikke betale ned f.eks huslån/billån o.l. på denne måten).

Uansett, få betalingsordninger på alt (få dem på mail og betal med autogiro via nettbank. Det funker best for meg). Det kan være en fordel å få slått sammen krav slik at du har en bedre oversikt. Samme inkassoselskap på flere krav kan gå med på dette. Alternativt kan du prøve å få et lån som dekker alle, men da må banken betale det ut direkte til skyldnerne og ikke lån mer enn du trenger til det (hvis ikke får du bare mer gjeld, dette vet du).

Det lar s

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 23 mars 2011 20:24

I know tingeling:) Prøver,... men liker vite at det jeg har det har jeg hehe.. liker ryddighet...heller på forskudd enn etterskudd:) Hender at jeg greier betale 2 ganger og hehe..men det er bare kjekt få regninger på minusbeløp:)

Skjult ID med pseudonym mega on. 23 mars 2011 20:27

Taz, jeg ler... Jeg trodde ikke det er så ille... Jeg troode hvis man har gjeld så har man problemmer med økonomi, ikke med psyke... beklager at jeg fremstå så naivt...

Skjult ID med pseudonym Var/Er der on. 23 mars 2011 20:38

Det lar seg gjøre, skulle det stå avslutningsvis. Vær imidlertid forsiktig med å bruke begrepet Angst, dersom det er engstelse det er snakk om. Det er en utbredt misforståelse, tross lignende tilstand, men ikke det samme. Angst er en sykdom som krever behandling. Engstelse løser seg rakst dersom årsaken blir fjernet.

Lykke til. Seirene og mestringsfølelesen du får når du først er kommet i gang hjelper deg videre. Nå betaler jeg alt automatisk og kan fokusere på livet mitt. Godt å være mann igjen.

Skjult ID med pseudonym Driver on. 23 mars 2011 20:38

Kjenner flere som har denne typen problemer, har hatt litt av det selv også. Det trenger ikke bare være regninger, det kan være arbeid som har blitt utsatt og hoper seg opp. Å grue seg til å begynne kan være et større ork enn selve jobben, og har det i tillegg gått så lang tid at du har mistet tråden.......
Den beste medisinen er å holde seg ajour, m.a.o. ta det etter hvert, og for all del ikke bruke mer enn man tjener :-)

Skjult ID med pseudonym -Taz- on. 23 mars 2011 20:43

Blir flau på vegne av hu på TV3 nå, fått melding om tvangssalg 2 ganger tidligere...så det gjør ikke noe å få det for tredje gang...

Skjult ID med pseudonym useriøs on. 23 mars 2011 20:44

å dra til en psykolog som du har fåt en anbefaling fra din fastlege koster det samme som å dra til fastlegen, dvs rundt 300 kr. drar du til privat så er det andre satster..

@HDV, "Er ikke tip of the iceberg det samme som å få begeret til å renne over?" nei, det er to helt forskjellige metaforer. den ene skal illustrere at det finnes ting som man ikke kan se (når man ser isfjell så er mesteparten av massen under vann), mens å få begeret til å renne over er når du lar en ting fortsette og fortsette til det bryter sammen til slutt..

poenget mitt er at ja, det er mange som syntes at å ikke betale regninger er bare noen som er late, men av og til (altså IKKE ALLTID) så kan det være noe dypere som trigger den måten å oppføre seg på.

hjernen, sinnet, "sjela" til mennesker er så uffatelig kompleks at vi vet ikke stort mye mer enn det vi gjorde for flere tiår siden...

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 23 mars 2011 20:59

Ja...til toppen av isfjellet. Og nei - dette handler ikke nødvendigvis om slapphet.
Det kan være en fordel å ha med seg metaforen om høna og egget i et slikt bilde, om det gjør det noe enklere.
Hva skaper "slappheten", da? Som @useriøs og flere skriver - det ligger som regel noe under. Og slik TS omtaler seg selv og problemet, tyder det meste på nettopp det.
Som jeg skrev (i slettet innlegg) så VET han HVA han skal gjøre. Det er IKKE problemet.
:-)