Alle innlegg Sukkerforum

Hva slags forhold har du til eksen din? (dere som har barn)

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Stine sø. 27 mars 2011 16:42

Virker som om mange har et fryktelig anstrengt forhold til eksen - kan ikke snakke sammen, hater hverandre osv. Hvordan er det med deg og din eks? Tror du man kan si noe om en person ved å se på hans eller hennes samarbeid med sin tidligere partner?

Nå tenker jeg først og fremst på dere som har barn med eksen, alle andre slipper jo lettere unna. ;-)

Skjult ID med pseudonym 1234 sø. 27 mars 2011 16:47

Hun hater meg. Kan begrunne det, men vil ikke stille meg i et fordelaktig lys ELLER henne i et dårlig sånt.
Jeg gir litt faen i henne. Men vi har jo verdens beste jente sammen!

Skjult ID med pseudonym Tigergutt sø. 27 mars 2011 17:04

Føler at jeg ble tråkket på og sviktet av min eks. hun gikk ifra meg midt oppi en utbrenthetsmell, et år etter vi giftet oss. Noe som gjør at jeg har mindre respekt for vedkommende, men jeg har svalgt det meste pga ungene sin skyld. Og samarbeidet som blir nødvendig oss i mellom, da vi har småtroll i sammen.
Nå er det 1,5 år siden bruddet , og jeg føler samarbeidet fungerer bra tross forskjellene oss i mellom. Men det har vært litt arbeidsomt å komme dit.
Tror det er viktig å ha så godt forhold til eks som mulig, når det er barn i bildet. Det er jo så mange ting man skal samarbeide om, og det blir jo så mye tyngre/surere hvis det er et kjølig forhold.

Skjult ID med pseudonym trimmtrab sø. 27 mars 2011 17:34

Hmm, gå mot strømmen her jeg da. Jeg bor jo ganske så nært eksen nå, og antagelig kommer det til å fortsette, for begge flytter nok så vi bor nær skolen til vesla når vi velger hvor hun skal gå. Så hu lille er jo "bortskjemt" hva gjelder tilgang på begge foreldrene til å være barn av to som ikke er sammen lenger.

Vi har en ordning i bunn, men endrer den som det passer oss iht behov sosialt (er hverandres barnevakter (dvs bytter helger/enkeltdager o.l.)) og arbeidsmessig (reiser etc), når den andre trenger barnefri, osv. Veldig fleksibel løsning.

300 m kan være litt tett oss to i mellom, og det er tidvis noe gruff, men sjeldent store ting, og ingen er interessert i at det skal komme i veien for samarbeidet om vesla. Begge bryr seg om den andre og vil den strengt tatt det beste. Flott jente, selv om pargreia ikke funket til slutt. Og som sagt, for vesla så er jo denne avstanden så optimal som den kan få blitt. Jeg henter f.eks gjerne i barnehagen selv om det er eksens dag, så har vi den halvtimen hjem sammen. Og så blir hu stadig mer pappajente og vil helst være hos meg, så fattern hennes er vel kanskje ikke så ukul. ;)

Ser kanskje litt påtatt ut når jeg leser gjennom dette, men... For all del, hun har sikkert sine ting om meg, og jeg har mine irritasjoner og enkelte såre ting ift henne, men det er ikke noe poeng i å ha et dårlig eller fiendtlig forhold. Hun er mamman til vesla uansett, og det er bare ei det går ut over om vi krangler. Hun vet jeg strekker meg så langt jeg kan i alle ting for at de skal ha det lettest mulig, og også at det er noen ting hun ikke skal be om.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 27 mars 2011 17:48

Eh.....slipper lettere unna?
Dette er da ikke noe jeg ønsker å slippe unna!

Eksene mine har hver på sin måte beriket livet mitt og vært med å forme meg ved å gi av seg selv på ypperlige måter. Jeg ser da ingen grunn til å verken hate dem eller ha et unaturlig forhold til dem? Tvert imot: Mine ekser er flotte mennesker som jeg mer enn gjerne snakker om med glede og stolthet og som jeg fremdeles kan gledes av.

Dette handler om valg. Jeg velger naturlighet i forhold til mine ekser og jeg fatter ikke at jeg skal hate noen som har betydd så mye for meg og som jeg fremdeles er glad i og som jeg alltid vil være glad i. Men det er meg.....

Skjult ID med pseudonym Lilljanne sø. 27 mars 2011 18:02

Har kjent min eks siden barndommen, hatt et langt samliv sammen og fått to flotte barn ut av det. Så selv om det ikke fungerte, så deltar vi ofte sammen om det som angår barna, som på fotballkamper, bursdager osv. Og så syns jeg han har vist meg mye "respekt" ved ikke å omtale meg i et dårlig liv etter at jeg valgte å gå videre. Klart man kan bli irritert enkelte ganger, men ikke værre enn at man løser det ved å prate sammen. Men jeg har ikke eksen boende rett i nærheten, og det er det jo både fordeler og ulemper med.

Skjult ID med pseudonym leiz sø. 27 mars 2011 18:08

z: du så det var et blunk der, ikke sant? typisk deg å skulle vise at du er et perfekt menneske

Skjult ID med pseudonym Lilljanne sø. 27 mars 2011 18:20

Da har jeg ikke mange ekser, men er venner med alle.....bare ikke pleier noe særlig kontakt utenom en hilsen i ny og ne. Men når man har barn sammen med noen, da MÅ man ha enn viss kontakt pga ungene. De andre eksene er det jo valgfritt hvor mye kontakt man har. Derfor er det en viss forskjell mener nå jeg.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 27 mars 2011 18:22

leiz
"z: du så det var et blunk der, ikke sant? typisk deg å skulle vise at du er et perfekt menneske"

Den synes jeg var i drøyeste laget og et spark under beltestedet. Hvorfor sier du dette?

Unnskyld meg, men er man et perfekt menneske om man ønsker å ha et godt forhold til de man er glad i?

Skjult ID med pseudonym leiz sø. 27 mars 2011 18:58

z: nei, men du tar en spøkefull formulering om å slippe unna exer til å skulle fremheve igjen hvor fantastisk tolerant du er, som om noen har bett deg hate exene dine. også slenger du på "men det er meg" sånn bare for å vise at du er annerledes

spy

Skjult ID med pseudonym Z sø. 27 mars 2011 19:06

1. Jeg skriver ikke "men jeg er meg" for å vise at jeg er annerledes. Jeg prøver bare å ikke generalisere.
2. Jeg prøver på ingen måte å fremheve at jeg er fantastisk tolerant. Tvert imot kan jeg være svært arrogant.
3. Jeg så ikke dette som en spøkefull tråd, men en tråd med et viktig og svært relevant problemstilling for mange.
4. Hva som er "typisk meg" vet du skremmende lite om. Jeg vet ikke med sikkerhet hvem du er, men det vet jeg

Skjult ID med pseudonym leiz sø. 27 mars 2011 19:09

utifra hva du skriver på forum var dette typisk deg

Skjult ID med pseudonym Z sø. 27 mars 2011 19:19

Om du utelukkende definerer deg som det du nettopp skrev i denne tråden, ville jeg blitt svært forundret, "leiz".

Men nå synes jeg at jeg har svart det tydelig og ryddig. Jeg ser ikke hvor dette bærer hen, og avslutter nå.

Skjult ID med pseudonym Stine sø. 27 mars 2011 19:34

Det med å slippe unna var ment å bety at de som ikke har barn sammen, MÅ ikke forholde seg til hverandre, slik vi andre må. Men klart det kan misforstås, om man har lyst til å misforstå.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 27 mars 2011 19:39

Jeg mente bare at eksene mine er en glede for meg......

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 27 mars 2011 19:45

Jeg om min x er gode venner innimellom og samarbeider bra:) Men han har ny dame og hun er ikke så veldig fornøyd med det hehe.. Så når de er sammen blir alt litt vanskelig... argh! Sånne damer irriterer meg litte grann.. men forstår henne og... hun har det ikke lett, for det vet jeg;)

Ellers synes jeg det er et godt tegn at man har et godt samarbeid med sin x, men vil ikke dømme fullstendig om ikke, finnes mange mennesker som er umulig samarbeide med...

Skjult ID med pseudonym mr B sø. 27 mars 2011 20:15

Jeg og min x har et forhold som absolutt kunne vært bedre. Men jeg ser ikke at det skjer. På slutten av vårt ekteskap ble ting veldig forandret. Og hun gjorde desverre ting som gjorde at jeg mistet all repekt og evne til å stole på henne. Så det forholdet er nok kun for barna...og that's it..

Skjult ID med pseudonym tira sø. 27 mars 2011 20:44

Forholdet til min x er absolutt bra, vi kan prate om det meste (dvs han kan prate om alt, mens jeg må være litt mer forsiktig). Vi bor ganske nærme hverandre og stiller opp hvis den andre har ting som skjer i "sin uke".

Skjult ID med pseudonym pudder sø. 27 mars 2011 23:47

Godt å lese at også andre på forum reagerer på irriterende, alltid tilstedeværende selvforherligelse :-)

Skjult ID med pseudonym Z sø. 27 mars 2011 23:57

Ta det nå helt med ro pudder. Jeg lover at du skal få se mindre av meg i tiden som kommer.....

For om det er selvforherligelse å si at man liker eksene sine, ja, så er jeg vel bedre enn dere da! Enkelt og greit.

Skjult ID med pseudonym female ma. 28 mars 2011 00:00

De uten barn slipper lettere unna, er enig med TS der. De kan velge om de vil fortsette kontakten og finne ut av ting sammen. Vi som har barn med eks`n må.
Jeg har et relativt godt forhold til min eks. Det kommer opp saker og ting vi ikke er enige om og det må vi jobbe oss gjennom. Vi hater ikke hverandre og kan prate sammen, men vi har ikke kontakt utenom det som gjelder barna.

Skjult ID med pseudonym pudder ma. 28 mars 2011 00:17

.....strålende..... :-)

Skjult ID med pseudonym Terje87 ma. 28 mars 2011 01:14

Fortsatt kontakt med x'en min. Snakker sammen om alt mulig. Forrige gang snakket vi om det nye forholdet hennes.
Vi snakket ikke mye sammen etter det ble slutt. Bare litt sånn når hun spurte hvordan det gikk meg med (etter at hun slo opp).
Men nå er det null følelser der, og siden vi har vært sammen, så kan vi snakke om det meste. så da gjør vi det også :-)

Skjult ID med pseudonym Oslo64 ma. 28 mars 2011 01:43

Her må en visst passe seg litt for hva en sier så en ikke framstår som selvforherligende... Jeg dristger meg likevel frampå men noen tanker.
Da jeg ble skilt for seks år siden ble vi begge enige om noen spilleregler som vi har prøvd å holde på.
a. Vi skal ikke snakke negativt om den andre (selvsagt med unntak av fortrolige samtaler med nære venner).
b. At vi - og ikke ungene - skal påta oss mest mulig av ulempene med å være skilte foreldre. Det betyr at vi må ta hovedansvar for henting og levering av fotballsko og all mulig annen logistikk
c. Vi prøver å gjøre noen ting sammen med ungene uten at bringer inn konflikter og uenighet i deres nærvær (bursdager, 17, mai og slikt)
d. At vi skal prøve så langt vi greier å ønske den andre et godt liv.
e. Det som var postivt i de årene vi var sammen er fortsatt postivit.

Jeg tror aldri jeg og min ex blir gode venner igjen. Men jeg prøve å behandle henne ordenlig, og jeg håper hun får et godt liv.

Jeg har ikke noe problem med å skjønne at mange brudd kan bli vonde og bitre. Jeg synes likevel det er litt rart at det er så mange som holder fast på så mye bitterhet og negative tanker til en som en gang var glad i. Jeg mener det er viktig både for seg selv, eventuelle barn og andre at en prøver ganske hardt å komme videre etter et brudd uten at bitterhet og hat skal bli fast inventar. Ingen lettvint vei dit, men verdt jobbingen. Her er Zs innspill om en grunnleggende holdninge til exer et ideal som det er verdt å strekke seg etter!

Jeg hadde en god kamerat som opplevde en vond skilsmisse der det var mange store grunner til at han skulle hate sin ex. I begynnelsen greide han ikke å møte henne eller noen ting. Men han var helt tydelig overfor meg om at han måtte komme videre uten bitterhet. Han ville jobbe hard for å få et godt forhold til henne etterhvert. Og etter 3-4 år samarbeider de bedre enn de fleste. Nå drar han på besøk til henne sammen med ungene og har det hyggelig sammen med hennes nye kjæreste. Det er mulig.

Skjult ID med pseudonym -missi- ma. 28 mars 2011 07:27

@Stine

Fint med en sånn tråd syns jeg :)

Mitt forhold til xn er nå ganske bra egentli det var en del ting å bli enige om ved bruddet og har vært tungt for begge. Vi begynte som gode venner og nå er vi vell venner jeg er enig med de andre her jeg er glad i xn min han har betydd mye for meg i livet mitt og vi har fått jr sammen. Sånn kommer d og til å være. Jeg og xn min snakker bra sammen omtrent på samme nivå som mine gamle gode venner. VI har tilogmed diskutert hans kjærester og mine flørter, han har kommet til meg eller ringt meg når han har trengt en skulder å gråte på eller å få snakket ut om ting han ikke føler han kan snakke med andre om. Han har en litt annen personlighet enn meg og har ingen nære venner kun noen få bekjente utenom disse damene. Det syns jeg er fint at han gjør det er en tillitserklæring og jeg vet jeg betyr mye for ham også. Han er en fantastisk mann og jeg ønsker han alt godt her i verden. Det er nå 1 år siden det ble slutt og 6mnd siden jeg flyttet ut. Det vil allti være litt sårt at det gikk som d gikk mellom oss men sånn er d. Med mine andre xer så minnes jeg dem med glede og er fortsatt glad i dem. Fortitden er tross alt den som har gjort meg til den jeg er i dag og de har tilført meg mye lykke :) Jeg vet jr har en god far i xn, selv om han har brukt litt tid på å sette seg inn i rollen som aleinefar føler jeg at det nå endelig går veldig bra og jeg er trygg på at han har det fint hos xn og at han tar fornuftige avgjørelser for jr :)

Skjult ID med pseudonym hmmm ma. 28 mars 2011 08:09

vi har det bra nå og kan snakke sammen om det meste, både som angår datteren vår og andre ting. men det har ikke alltid vært sånn.
Vi har hatt våre skikelige nedturer i lange perioder, og litt ekstra da han fikk ei dame som ikke taklet det gode forholdet i utgangspunktet.
Men etter at hun forsvant og begge svelget noen kameler på hver sin kant er det nå ganske bra og vi kan omgås samtidig i situasjoner der jenta vår er involvert. Det hender seg også at vi gjør ting sammen alle tre fordi vi har lyst til å henge sammen