Alle innlegg Sukkerforum

Kjærlighet og språk

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym katte sø. 27 mars 2011 20:23

Hadde tenkt å åpne denne med at eskimoer hadde veldig mange ord for snø, men undersøkte saken og det var visst bare en myte.

Grekerne har mange ord for forskjellige typer kjærlighet, som eros, filio, agape.
(For kjærlighetsforhold, vennekjærlighet, gudskjærlighet/nestekjærlighet)

Finnes det noe mange ord på norsk eller engelsk for kjærlighet?
Engelsk er jo verdens mest ordrike språk, så de burde jo ha?

Men kan det stemme at språket avspeiler kulturen, så om en kultur er veldig kjærlighetsorientert finnes det mange ord i språket?
Og hva forteller det oss i så fall?

(mann 37 år fra Oslo) sø. 27 mars 2011 20:45 Privat melding

attrå, begeistring, begjær, brann, elskov, fanatisme, fyrighet, glød, henførelse, hengivelse, hengivenhet, ild, intensitet, kåthet, lidenskap, lyst, pasjon, patos, sanselighet, sinnsbevegelse, temperament, varme, ømhet, beskyttelse, ettersyn, helbredelse, hensyn, hjelp, interesse, nestekjærlighet, omsorg, omsyn, omtanke, oppmerksomhet, pleie, sut, ta seg av noen, tilsyn, varetekt, vennlighet, empati, enhet, enighet, fellesskap, gjensidig forståelse, godvilje, harmoni, medfølelse, nestekjærlighet, overensstemmelse, samhold, samhørighet, samspill, solidaritet, sympati.

Eller så kan man bare si sex.

Skjult ID med pseudonym samurai sø. 27 mars 2011 20:52

@Strategist: De fleste ordene der er bare ord man kan koble opp mot kjærlighet, på en eller annen måte. De er ikke synonymer.

Nå er det gjerne sånn at språket gjenspeiler kultur på noen måter, men ikke så dypt som du vil ha det til her. For å si det på en annen måte: Mange utlendinger synes at norsk språk høres ut som "synging". Betyr det at nordmenn er generelt glade i sang?