Alle innlegg Sukkerforum

Hvem tar regningen?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym trimmtrab ti. 29 mars 2011 10:25

http://www.aftenposten.no/okonomi/innland/article4074867.ece

"Vinen har lekt seg gjennom munnhulen, indrefileten er fortært og den romantiske middagen går mot sin avslutning.

Omsider kommer regningen på bordet. Hvem tar den?

Høyst sannsynligvis mannen, dersom kvinnen føler seg vakker, og kavaleren er usikker på hvor kjekk han egentlig er, ifølge forskere ved St. Andrews University i Skottland.

Det synes nemlig å være en slående korrelasjon mellom hvor attraktiv man føler seg, og forventninger til hvem som tar regningen.

Føler kvinnen seg vakker, synes hun det er en selvfølge at mannen betaler.

- Hun har tross alt budt på seg selv ved å sitte ned med fyren, nå skulle det bare mangle at han drar kortet, sier forsker Michael Stirrat til avisen Daily Mail."

Tro om dette er overførbart til det statsfeministiske Norge. ;p

Skjult ID med pseudonym trimmtrab ti. 29 mars 2011 10:28

Det mest interessante (her fra Daily Mail) var egentlig denne:
"But with women, the opposite is true. The study found that a woman expects a good-looking man to pay for her, perhaps as a way of making him invest in their future.

The researcher said: ‘When the woman lets the man pay for her, she is basically saying she’d like a second date.’

It also means that if a woman does insist on paying, or at least making a contribution, it may be a sign that the date hasn’t gone well."

Skjult ID med pseudonym Stjerne* ti. 29 mars 2011 10:42

Hmm..Heller veldig til det siste her..
Om jeg ikke liker mannen jeg er på date med..insisterer jeg på å betale regninen..i allefall halvparten.
Er vel litt sånn at jeg ikke vil ha "stempel" på meg at jeg bare var ute etter et gratis måltid/vin kaffe el.
Om jeg kunne tenke meg en ny date blir det vel sagt noe slikt som..Neste gang er det min tur til å ta regningen!

Flere som tenker slikt?

(mann 40 år fra Oslo) ti. 29 mars 2011 10:43 Privat melding

I Skottland? Trodde ikke noen spanderte noe på hverandre der, jeg :-D

Uansett - undersøkelser foretatt ved universiteter i utlandet er ikke nødvendigvis sammenliknbare med forhold i Norge...

Skjult ID med pseudonym trimmtrab ti. 29 mars 2011 10:52

Jeg er old school bondegutt, men for å tekkes dissa nymotens kvinnfolka, så pleier jeg lansere denne: "The authority on manners, style and taste says the task of paying the bill should fall to the person who set up the date – no matter what they look like."
;)

Skjult ID med pseudonym corinna ti. 29 mars 2011 10:53

Stemmer godt med noen damer jeg kjenner, som mener at siden de bidrar til hyggelige stunder osv så skal ikke de betale for seg. Jeg betaler heller for meg!

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 29 mars 2011 11:01

Penger penger penger.....
Enig med trimmtrab, synes det er ok at den som inviterer betaler.
Men hvis jeg greier å forutse at penger blir ett "tema", unngår jeg en date som innebærer betaling av noe slag.
Og kanskje jeg unngår mannen og :-)

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 29 mars 2011 11:11

trodde man var to om å ha det hyggelig jeg....Jeg synes det er hyggelig om mannen betaler, men for all del ikke lag et issue ut av det! Siden det oftest blir m en date,prøver jeg få betalt min del... som i en kaffe eller øl før jeg går. Sjelden jeg blir innvitert på full middag ute... hva menn er det vi har her på vestlandet?;)

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 29 mars 2011 11:29

Min erfaring er vel at omtrent 5 av 10 jenter aldri løfter en finger for å dele regningen, skjønt en gang i blant vil en av dem si noe slikt som ”jeg kunne jo ha betalt halvparten da” ETTER at du som mann har betalt for alt. Hallo, hvis ikke jenta en gang foreslår å ta sin del der og da så er det jo som regel en datedödare å be om eller insistere på at hun skal bidra. Og du krever jo ikke inn pengene etterpå, for det får deg bare til å fremstå som smålig. Kanskje 3 av 10 gjør noen usikre eller halvhjertete antydninger til å strekke seg etter veska si, skjønt for noen av disse er dette åpenbart bare for show fordi de helst ser at du betaler, men enkelte av dem er kanskje også bare usikre på hva de skal gjøre siden de kan tro at du som mann faktisk helst ØNSKER betale for alt (noen menn liker jo det). Disse jentene betaler sin del hvis du lar dem gjøre det, skjønt det er ganske tydelig i blant at de ikke er helt fornøyde med dette – men for andre igjen er det greit. De gjenværende 2 av 10 eller der omkring insisterer enten på å betale halvparten og faktisk gjør det, eller de tar igjen ved å spandere runder eller lignende annenhver gang. Og er happy med dette.

Så kort oppsummert er det en total mangel på felles ”regler” når det gjelder dette i dag, og det hersker en god del forvirring (noe slike tråder som dette også vitner om). Selv synes jeg det er bra at jenta tar sin del av regningen eller kjøper i det minste tilnærmet annenhver runde, i det minste på den første daten, fordi jeg egentlig ikke ser hvorfor jeg skal bruke masse penger på å spandere på en jente jeg nettopp har møtt og faktisk ikke kjenner enda. Og jeg synes det er helt feil å skulle ”betale for hennes tid”, sort of speak, for hun får da vitterlig også av min? Derimot liker jeg å spandere på folk som faktisk betyr noe for meg, og tar en jente gjerne med på en råflott middag ute på fjerde eller femte daten – men ikke på den første. Men jeg må jo kjøre safe her og tilby meg å betale likevel, og det ender jo da med at jeg i gjennomsnitt betaler i noe slikt som 8 av 10 ganger på en førstedate. Kan ikke si at jeg liker denne deler av spillet noe særlig egentlig, men du må jo følge spillets regler - eller de ”reglene” som er mest vanlige i hvertfall, når det slik som det er i dag mangler en felles forståelse av hva reglene faktisk er.

Det blir fort dyrt å date ja, i det minste hvis du gjør mye av det.

Skjult ID med pseudonym Fløyel ti. 29 mars 2011 12:14

@ hvor mye koster et par kopper kaffe? Er det noe å gjøre et stort nummer av? Har mannen ikke råd til å betale det eller ikke tilbyr seg...javel. Da er han ikke noe for meg.
Er jeg selv usikker på hele daten så tilbyr jeg meg å betale selv. Et par ganger har jeg også gjort det... og da er det veldig lett å si had et etterpå.

Skjult ID med pseudonym Frk 165 ti. 29 mars 2011 12:18

Blir alltid litt ukomfortabel av å bli spandert på jeg, smigret, men ukomfortabel. Det er vel selvstendigheten i meg som føler at jeg skylder vedkommende noe. Jeg liker faktisk å ta med gutter ut og spandere på DEM jeg, da føler jeg meg bedre til mote :) Liker å skjemme bort guttene mine, men de bør behandle meg deretter! *ler*

I et forhold blir det litt annet da, da foretrekker jeg at man deler litt mer 50/50 på hvem som tar det. Litt utfra økonomi også da. Ville regne med at en rik mann spanderer litt ekstra på meg, og er jeg med en fattig student tar jeg litt ekstra selv.

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 29 mars 2011 12:59

@ Fløyel

To kopper kaffe har vel alle råd til, men mine dater pleier som regel å inkludere en kveld med noen glass vin eller øl, og da fyker hundrelappene fort. Og hvis man i tillegg blir sulten i løpet av kvelden og det blir noe mer så blir det enda dyrere. Det er ytterst sjeldent jeg spiser på første daten, men det skjer jo, og senest for et par - tre uker siden. Det var hennes forslag, ettersom den førtse kafferunden (som jeg spanderte, så det er sagt) strakk ut i en helaften med noen halvlitere, men jeg endte uansett opp med å betale alt siden hun ikke gjorde noe forsøk på å strekke seg etter vesken sin. Verken under kaffen, restaurantmiddagen eller i baren etterpå. Alt i alt gikk det vel en 700 - 800 kr den kvelden eller der omkring. Må si jeg følte meg litt snytt når jeg da neste dag fikk en melding som lød noe à la "Takk for i går, det var kjempekoselig, men jeg føler ikke helt sommerfuglene i magen med tanke på å møtes igjen så tror det er greit å avslutte det her".

Gang opp det der med 4, 5 eller 6 dater hver måned og det blir en god del penger etter hvert (det blir kun to kopper kaffe i blant også selvsagt, men ofte mye mer). Så nei, jeg liker egentlig ikke å skulle betale alt den første gangen eller to vi møtes, og i MIN bok så er det faktisk en minus i boka hvis jenta ikke en gang tilbyr seg å ta sin del (så kan jeg heller bestemme meg om jeg godtar det, eller om jeg insisterer på å ta hele regningen, noe jeg også i blant gjør hvis jeg liker jenta). Er jeg feil for deg da så er det helt greit for meg, da får vi bare satse på at vi to aldri ender opp med å gå ut sammen siden det åpenbart ville vært bortkastet for begge.

Er forøvrig selvsagt enig med Frk 165. Går jeg ut med en student er jeg betydelig mer tilbørlig til å spandere enn hvis jeg går ut med ei jente som jeg vet jobber.

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 29 mars 2011 13:04

Så før man skal på date, bør man finne ut hvor ofte vedkommende er på date?
Og hvem som tjener mest?
:-)

Skjult ID med pseudonym trimmtrab ti. 29 mars 2011 13:14

Blir mye som spiller inn her.
Er man virkelig på kurtiseringen og inviterer så betaler man antagelig. Er det to som begge er litt nysgjerrige og syns det kan være greit å teste, kan man sikkert dele om det blir større summer (enn typ en kaffe eller kinobillett). Eksemplet der er jo hver sine runder.

Det er helt fair med jenter som mener det når de ønsker å dele, men slike (og de finnes det en del av) som for syns skyld sier det litt motvillig, KUN for å ha ryggen fri fordi de ikke vil "skylde noe" (hva er nå DET slags tankegang uansett..) er bare slitsomt. Sistnevnte minner bare om kvinnfolk på byen som absolutt skal ha gratis drinker. Slitsomt! Jog on!

Jeg pleier uansett å svare at de kan betale når de inviterer, så får jeg vil jeg viljen min og samtidig kjørt en liten test på dem.

Det blir en catch 22 for jenter også dette da. Vi liker jenter setter pris på å bli spandert på og lar oss være menn når de ser vi ønsker det. Vi liker ikke jenter med nykker som _forventer_ det...

Skjult ID med pseudonym Fløyel ti. 29 mars 2011 13:25

@Oslomann.

Ser poenget ditt når en kaffekopp utvikler seg til en helaften. Da stiller det seg noe annerledes.

Har selv opplevd alle avskyggninger av dette med betaling. Fra å bli spandert helaften som en selvfølge til en som hadde " glemt kortet hjemme" og lommeboka var tom ellers..

Poenget mitt er at gnienhet er ikke tiltrekkende. Og så er det sånn at selv om du selv går på 4-6 dater i måneden så påvirker jo ikke det hvordan den enkelte jenten ser på deg? De ser jo bare den ene kvelden ( dersom de ikke skulle bli mer :-)

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 29 mars 2011 13:31

@ kameleonen

Jeeez, det var da svært! Hvorvidt folk studerer eller jobber kommer vel ganske fort fram, så da er jo det greit. Og spiller det noen rolle hvor ofte folk dater? Jeg tipper at en god del jenter her dater veldig ofte, men at de får spandert kaffe, drinker og middager på seg det meste av tiden. Og jeg har da ikke sagt at jeg ikke betaler? Jeg betaler for hele eller nesten hele daten i kanskje 8 av 10 tilfeller, og jeg har ALDRI opplevd det motsatte. Jeg følger spillets ”regler” her og betaler uoppfordret og uten å spørre jenta om hennes andel, og uten på noen måte å uttrykke misnøye med det. Men det betyr da ikke at jeg faktisk behøver å like det også? Dessuten hadde det vært pokker meg så mye enklere hvis dere damer faktisk hadde blitt enige om vi menn alltid skulle spandere de første gangene eller ikke, for i dag er det faktisk enkelte damer som tar det ille opp hvis du insisterer på å betale også, fordi de da føler at de setter deg i ”gjeld” til deg på en måte, eller fordi de tenker at du tror de ikke har egne penger, eller hva det nå enn er. Så dette er jo et jævla minefelt for oss menn. Det eneste man kan si noen lunde fortsatt sikkert er at du har større sjanse for å drite deg ut ved ikke å ta hele regninga, enn ved å ta hele regninga, så da går du for den handlingen som tilsynelatende gir deg best odds for en ny date (hvis du faktisk vil møte jenta på nytt da) – uansett om du egentlig liker det innerst inne eller ikke.

At den som inviteret spanderer er i og for seg kanskje en grei regel, og det btyr jo nesten alltid mannen siden dere jenter sjeldent spør om vi skal møtes men bare sitter og venter på at vi skal ta initiativet. Men jeg har også opplevd at jenter som faktisk spør meg om vi skal møtes likevel ikke tar initiativ til å betale, så denne regelen er heller ikke på noen måte universell.

Jeg spanderer for øvrig aldri drinker på byen til fremmede jenter, og aller minst til de som rett ut ber meg om det. Da pleier jeg heller bare å smile og på en litt cocky måte, men med et glimt i øyet, be dem spandere en drink på meg i stedet for at jeg skal holde dem med selskap en liten stund. Faktisk har jeg erfart at det er mye mer effektivt siden det øyeblikkelig skiller meg fra de tufsene som spanderer den ene drinken eller champagneflaske etter den andre, uten annen grunn enn at jentene er pene.

(mann 40 år fra Oslo) ti. 29 mars 2011 13:35 Privat melding

"Kjøpe deg en drink? Nei, dessverre du, men jeg kan by deg på champagnefrokost!"
;D

Må bare bearbeides litt til denne.

Skjult ID med pseudonym Gibson ti. 29 mars 2011 13:54

På en date betaler jeg. The end.

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 29 mars 2011 13:55

@ Fløyel

Å være gnien er ikke tiltrekkende nei, og som jeg har skrevet både en og to ganger før i denne tråden så betaler jeg faktisk som regel på både den første og den andre daten. Noen ganger er det helt greit, andre ganger kan det irritere meg litt at jenta ikke en gang later som at hun er interessert i å betale for seg selv, men uansett gjør jeg det hvis jeg har lyst til å møte jenta igjen. Jeg vil likevel påstå at jeg ikke er spesielt gnien. Jeg er glad i å spandere på folk jeg kjenner, på kjærester og på jenter jeg har datet noen ganger og liker, jeg gir en femsifret sum til humanitære organisasjoner hvert år – ofte omtrent like mye som jeg bruker på ferier på meg selv - og jeg pleier alltid å ta med meg gaver hvis jeg blir invitert til for eksempel bursdagsfester, selv når det ikke er forventet. Ikke nødvendigvis store gaver, men noe tar jeg alltid med meg – fordi jeg synes det er hyggelig å gi. Men dette vet selvsagt ikke jenta jeg nettopp har møtt, så det betyr ingen ting der og da. Jeg er imidlertid ikke så veldig glad i å bruke hundrevis av kroner på en person jeg akkurat har møtt og egentlig ikke kjenner, bare for å skulle gjøre et godt inntrykk på henne og ikke fremstå som gjerrig. Jeg gjør det ofte likevel, fordi det åpenbart forventes av meg som mann, men jeg liker det egentlig ikke. Det burde da være en ærlig sak å mene? Så kan heller jenter som synes jeg er et dårlig catch av den grunn håpe at de slipper å møte meg. Og jeg dem.

Skjult ID med pseudonym Magnus ti. 29 mars 2011 14:17

Tror aldri jeg har vært på en date uten å betale alt. Jeg åpner også døren, og noen ganger trekker jeg til og med ut stolen...

Skjult ID med pseudonym ONS ti. 29 mars 2011 14:35

Huff.... Det er mye styr med denne datinga gitt.
Og uansett hva man gjør, så kan det falle feil ut, alt ut i fra hvem man dater......

Det er tidkrevende, man skal kurtisere, sjarmere, spandere, og overbevise i bøtter og spann, i Syd og i Vest, og når alt kommer til alt, så viser det seg at dama er helt elendig i senga....

Mye billigere og mer tidsbesparende å slenge utav seg en halvspydig kommentar til en dame ute på byen, for deretter å dra hjem å pule.
Lei av Primadonnas, de er jo ikke til å være i hus med likevel, jeg vil bare ha litt mus jeg......

Skjult ID med pseudonym Fløyel ti. 29 mars 2011 14:41

@Oslomann.

Du må ikke ta dette personlig. Du er tydeligvis ikke gnien, men derimot en raus person. Første daten betyr jo alt, og jeg kan bare ta utgangspunkt i de datene jeg selv har hatt. Jeg setter pris på at en mann spanderer selv om jeg sier at vi kan dele på regningen. Tilbyr han seg å betale så synes jeg det er et klart pluss ( ja så enkel er jeg). Nå skal det sies at jeg nesten alltid er den som bryter opp fra en kaffedate fordi jeg ikke ønsker noe mer enn å bli litt bedre kjent ved første møte. Så derfor blir heller ikke regningen stor og da er det , slik jeg ser det , et signal fra mannen om han betaler eller ei.

Og jeg er også så enkelt skrudd sammen at dersom han kun betaler for seg selv så trekker det ned. Og han som " glemte" kortet sitt... vel han sendte melding og ville gjerne treffes igjen, men det var helt uaktuelt siden det var han som inviterte :-)

(mann 38 år fra Østfold) ti. 29 mars 2011 14:59 Privat melding

Personlig har jeg ikke noe imot å spandere på date, jeg syns til og med det er litt koselig å gjøre dette.

MEN, det slutter å være koselig da det er en selvfølge at det blir gjort, og at dama blir snurt hvis jeg ikke plukker opp hele regninga...

Det sier jo sitt om hvor über(!!!)gjerrig hu dama er, som blir snurt hvis hun må betale for sin EGEN mat og drikke... Man skulle egentlig ikke tro det var mulig, men disse er det faktisk MANGE av...

Kickern her er jo da også selvfølgelig at hun über(!!!)gjerrige dama gjerne sitter der å tenker at fy søren, han fyren her er gjerrig han, som ikke plukker opp hele regninga. Nei, en gjerrig mann vil hun ikke ha, så det blir neppe noen andre date her nei...

Hahhaha...

Er så herlige disse tankerekkene som skjer i kvinnehjerner altså.... =)

Skjult ID med pseudonym Smårar ti. 29 mars 2011 15:32

Jeg løste det ganske bra sist jeg var på date, ved å glemme VISA-kortet hjemme.

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci ti. 29 mars 2011 16:29

Jeg betaler gjerne, eller tilbyr meg alltid å betale minst min egen del... Ikke at jeg tjener vilt med penger, men skjønner ikke hvorfor jeg skal bli spandert på når jeg er på date... det er en "gjensidig avtale" om å møtes, og da bør det deles:) Iallefall på første date...
Dette er ikke for å få ryggen fri, og jeg har ikke noe ekstremt behov for å vise at jeg klarer meg selv, men er jo litt hyggelig å kunne turn the table noen ganger:) I

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 29 mars 2011 16:52

oslomann

Det var meningen det skulle være litt humoristisk...

Enig med deg, at det er ett minefelt. Mange som har dårlige erfaringer med betalingssituasjonen.
Jeg liker ikke regler, man ser fort om en person er bekvem med situasjonen eller ikke.
Og jeg ville ikke likt å ta imot ett måltid/en kaffe/en øl av en som mener han må betale. For at det er det riktige å gjøre.
Han må ha lyst, fordi han synes det er en hyggelig gest.
Noe som betyr at han bør kjenne meg ganske godt før det skjer.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne ti. 29 mars 2011 16:56

Nå bor jeg litt utenom ring 1, 2 og jammen 3 også. Og når en mann ber på date blir det ofte foreslått noe annet en en ren kaffedate. Eller vi er enige om å møtes over en kaffe, og så ønsker han å ta en matbit også....hvordan gjør man det da?. Jeg tenker litt om han ber på middag tar han regningen, og så tar jeg neste gang. Men jeg har også betalt halve regningen, når jeg foreslo noe annet enn kaffedate pga det kan være litt kjedelig. Ellers har vi løst det med en hjemmedate, der jeg bare har smekket sammen en pizza og han har tatt med litt vin. Den siste varianten krever jo litt mer en 2 meldinger fram og tilbake, var ikke en sukkerdate, he, he.

(kvinne 30 år fra Akershus) ti. 29 mars 2011 17:13 Privat melding

Hehe ja universelle regler hadde vært no! Selv syns jeg det er pluss i boka når en mann spanderer og er litt ekstra gentleman, men jeg tar det ikke som en selvfølge og betaler ofte jeg også..som eks: På date med en kar og han betalte alt, det var både tog inn til byen, midda, drinker, nattmat++ men jeg tilbydde meg å betale flere ganger men han ville spandere d syns jeg var hyggeli. Men jeg mente opprikti at jeg kunne betale i det minste begges togbilett feks..man blir litt satt ut når gutter spanderer på d viset :P Vært flere jeg har vært på date med som har gjort sånn og d sa jeg også men han bare lo og sa det var et pluss det men han ville betale :P :) Faktisk aldri vært på date med en skikkelg gnien kar men har vært på date hvor jeg har betalt både kino og togbilett :P men jeg er og enig er det en som er mere på mitt nivå dvs litt fattiglus så tenker jeg at jeg vertfall må spørre. ofte de på min egen alder, er det de som er mye eldre som feks eksemplet mitt her var og som jeg vet har mere penger spør jeg og men da er d omtrent 99% sikkert han betaler...er stor forskjell å gå på date med en som er 20 og en som er 34 feks har jeg merka :P

(kvinne 48 år fra Vestfold) ti. 29 mars 2011 17:24 Privat melding

Er det en anti-gentleman tråd?

(kvinne 41 år fra Troms) ti. 29 mars 2011 17:29 Privat melding

noen som blir med på en kaffe eller øl,jeg spanderer;)

(mann 40 år fra Oslo) ti. 29 mars 2011 18:01 Privat melding

Jepp, før bergensfesten hvor du holder oslofolket med husrom. ;D

haha

be-my-man: ikke anti-gentleman nei. Det er gøy å få være mann og spandere, men det er ikke like gøy å spandere på alle jenter. ;) There are women and then there are ladies.

Skjult ID med pseudonym corinna ti. 29 mars 2011 18:04

Skjønner gutta som synes det er kjipt med damer som ikke prøver å tilby seg engang. De samme jentene gjør det stort sett ubevisst med venninner også:)

Skjult ID med pseudonym trimmtrab ti. 29 mars 2011 18:07

Egentlig er jeg glad om de ikke tilbyr seg også. Det har mer med hva du merker er forventningen hos jenter.
Var på date med en nederlandsk jente der nede i januar, og hun gløtta opp og så at jeg signaliserte rimelig tydelig at jeg ville betale, så hun bare smilte og sa ingenting, men opplevde aldri i løpet av kvelden at hun tok det som en selvfølge. Da er det behagelig.

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 29 mars 2011 18:07

mannen betaler..punktum:) viss det er ein homse date får dere heller begynne å krangle..knegg knegg

Skjult ID med pseudonym JENTE ti. 29 mars 2011 18:09

Hvis jeg har avtalt å møte en fyr, så er det vel fordi jeg har lyst til det? Og da er det ingen grunn til at jeg ikke skal betale for meg selv, eller kjøpe annenhver gang eller noe. Jeg har tatt hele regninga i blant også når det har vært småbeløp, og synes det mest naturlige er å dele middager osv (med mindre den ene har booket en dyr restaurant uten at man har har spurt den andre på forhånd).

Om han insisterer på å betale, og gir uttrykk for å ønske det, er det også helt fint. Veldig hyggelig! Men så avgjort ikke nødvendig.

Skjult ID med pseudonym Frøken.N ti. 29 mars 2011 18:13

Kanskje en like greit bare skal holde seg hjemme ;) Puh, for et mas..

Skjult ID med pseudonym sunway77 ti. 29 mars 2011 18:35

veldig enig med @JENTE og frøken N:-)

Skjult ID med pseudonym corinna ti. 29 mars 2011 18:45

Hvis en fyr tilbyr seg klart og tydelig og man har følelsen av at han virkelig mener det så er det jo ingen vits i å "krangle" på regningen. Da ville jeg heller foreslått at vi gikk og tok en drink som jeg kunne spandere. Men det er få menn som greier å utstråle selvtillit nok til at det slår igjennom.

Skjult ID med pseudonym trimmtrab ti. 29 mars 2011 18:50

Corinna: DEN likte jeg. :)

Jeg får som regel spm av dere hvorfor i h.. jeg har så MYE, så "nok" burde la seg løse.

Skjult ID med pseudonym Smårar ti. 29 mars 2011 20:18

Noen som har tenkt på at det å spandere også kan bli oppfattet som feil?

Det var lettere før, da det var litt klarere regler, og da det stort sett var menn som tjente penger. Men var det bedre?

Jeg er i det selvsikre hjørnet i dag (her bak tastaturet), og satser på å være så bra at jeg ikke trenger å betale alt for at jenta skal ønske å henge med meg. Jeg betaler selvsagt når jeg byr henne på noe, men jeg gidder ikke å fly rundt som en pappa med lillejenta på bytur og betale alt.

Skjult ID med pseudonym be-my-Man ti. 29 mars 2011 21:06

@trimmtrab

Trodde en gentleman behandler alle women som ladies

Skjult ID med pseudonym Langbein ti. 29 mars 2011 21:38

Er det en date med en fyr jeg ikke føler for å treffe igjen, passer jeg på å betale min andel. Pleier faktisk å ta ut cash før date, slik at jeg har mulighet for å bidra med min andel (ikke så kult å splitte en regning og betale hver sin del med kort). Dersom daten er bra, og vi planlegger å treffes igjen, er jeg mer tilbøyelig til å la han ta regningen (dersom han signaliserer at han ønsker det), så tar jeg heller hele regningen på neste date. Works for me, men synes hele pengestyret er litt ubehagelig da...

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 29 mars 2011 21:59

"Vinen har lekt seg gjennom munnhulen, indrefileten er fortært og den romantiske middagen går mot sin avslutning.
Omsider kommer regningen på bordet. Hvem tar den?"

Isolert sett -> Han.
Jeg ville aldri i verden invitert til en slik "date". Med 98% sannsynlighet ville jeg ikke takket Ja til invitasjon heller. Sånn er det med den saken.
:-)

Skjult ID med pseudonym trimmtrab ti. 29 mars 2011 22:02

Men du er litt sta og egen da, tingeling. ;)

Skjult ID med pseudonym trimmtrab ti. 29 mars 2011 22:02

hihi

Skjult ID med pseudonym Anonym84 ti. 29 mars 2011 22:08

Jeg spanderer bare hvis jeg vil og ønsker det.. Hvis jeg ønsker en god matopplevelse og vet at hvis vi skulle delt regningen så hadde det blitt peppes så drar jeg heller kortet og sørger for en "trivelig" kveld.

Jeg var ute med en eks-kjæreste for noen helger siden og da spanderte jeg 10 retter og vin til 2000 pr snute. Og så snakket vi litt om det da, hun sa hun følte litt på at jeg betalte. Men hvorfor skal man det? Hvis jeg har sagt at jeg vil spandere noe slikt så er det fordi jeg vil, fordi jeg ønsker en god matopplevelse og jeg ønsker å dele den med henne. Da bør det ikke være noe behov for å føle på at man spanderer noe slikt. Sånn fungerer iallefall mitt hode.

Men jeg spiser ute ekstremt ofte. Jeg har sikkert en 70 døgn på hotell hittil i år (og tidligere år har vært fra 100 til 200 døgn på hotell) og det sier seg selv at det blir mye mat ute. Og jeg er så ekstremt lei av typisk restaurantmat, i bunn og grunn får en det samme der ute, bare i litt forskjellig forpakning.. Gi meg heller litt svidd hjemmelaget mat, så er jeg evig lykkelig..

Jaja, jeg kunne vel klart meg med første linja for å svare TS sitt spørsmål... Men jeg ligger på et kjipt hotellrom og kjeder meg, derfor plapringa. :p

Skjult ID med pseudonym Lilljanne ti. 29 mars 2011 22:08

Er det bare meg, eller føler andre at date frister lite etter å lese slike tråder?

Skjult ID med pseudonym Frøken. N ti. 29 mars 2011 22:09

Meninger kan vi jo alltids ha, men at de aller fleste kvinner liker gentlemenn som varter litt opp og sørger for at de har det bra er ikke å komme unna. At dette handler om mer enn pengene i seg selv er heller ikke å komme unna. Å varte litt opp uten å gjøre et stort nummer ut av penger er noe de fleste jenter synes er en hyggelig gest som positivt slår tilbake ved at daten oppleves som en omsorgsfull mann som kan ta litt vare på "dama" si (om det skulle bli til noe mer) - og fra kvinnens natur ansees dette som en verdifull kvalitet. (Ikke pengene han bruker på henne, men at han faktisk er villig til å "ofre" noe for henne). En skikkelig jente vil ikke utnytte dette og forvente at det betyr at han skal betale ALT - hele tiden. Slettes ikke! En skikkelig jente vil derimot skryte til sine venninner om at gentlemenn fortsatt eksisterer og du har som mann et større fortrinn enn han som tørker seg rundt munnen med servietten før han sier: I disse likestillingsdager, så deler vi vel regninga på to?!! (Som min eks sa når vi datet, mens jeg satt midt i en setning og tenkte over hvor utrolig sjarmerende han var... Inntil han avbrøt meg med dette og gjorde meg totalt forlegen - nettopp fordi han gjorde et nummer ut av regningen - ikke fordi jeg forventet at han skulle betale. Viktig forskjell!)

Det er ikke noe galt i tanken om at gutten spandere på daten sin. Det blir galt i det øyeblikket jentene velger å utnytte det, eller guttene antar at jentene VIL utnytte det..

Sannheten er at menn og kvinner ER forskjellige uansett hvor mye likestilling vi har. Hva som sjarmerer en kvinne og hva som sjarmerer enn mann er ganske enkelt ikke det samme. MEN, for å forstå tankegangen rundt det å bli påspandert er det vesentlig å skille mellom en tre retters helaften påspandert av en kar med dårlig råd, kanskje også i litt briljerende tone ("Se så snill jeg er som spanderer så mye på deg") - Og opplevelsen av en kar som spanderer noe på deg fordi han har LYST - ganske enkelt, uten å gjøre noe nummer ut av det. (Når penger blir et nummer på date er det så turn off som det kan bli). Da spiller det ingen rolle om det er en kaffe eller pizza, men blir regningen dyr tenker jeg nok at de fleste ordentlige jenter vil tilby seg å dele.

Jeg tenker at mange menn ikke helt skjønner hva som ligger bak ideen om at en gentlemann spanderer og på hvilken måte det oppleves positivt for jentene. Det kan være helt andre områder guttene blir sjarmert som betyr vel så mye.. Bare tenk ett

Skjult ID med pseudonym Frøken. N ti. 29 mars 2011 22:11

Det er absolutt ikke bare deg Lilljanne.. Jeg kjenner jeg blir litt trist og lei rett og slett fordi det virker som alle er mer opptatt av å sette daten sinn under lupe og absolutt ikke gi for mye - av frykt for å ikke få noe igjen... Enn hva dating egentlig bør handle om!

Skjult ID med pseudonym . ti. 29 mars 2011 22:11

Slitsomt at det skal være så mye fuzz rundt dette med betaling...

Jeg er jente og på alle dater jeg har vært har vi delt 50/50 (middag) eller tatt hver vår runde (i baren) - og det har aldri vært noe issue hvem som skal betale, verken uttalt eller underforstått. Noen ganger kommer man jo ut av tellinga og det er null stress for meg om jeg evt tar noen runder ekstra da. Vet/regner med at jeg tjener bedre enn de fleste jeg går på date med og det ville derfor vært helt far out for meg at han da skulle ta regningen...

Når jeg leser artikler som den TS legger ut og det enkelte skriver her får jeg nesten inntrykk av "min måte" er feil for enkelte gutter....

Skjult ID med pseudonym sooky ti. 29 mars 2011 22:13

Da føler jeg meg lite vakker altså, for jeg liker å betale for meg!

Har ingen problemer med å spandere eller bli spandert på, men det må være en likevekt.

Skjult ID med pseudonym trimmtrab ti. 29 mars 2011 22:18

Liljanne: nei, syns du det da. I bunn og grunn diskuterer vi jo bare vanlige misforståelser mellom kjønnene vi vil komme til livs/finne ut av for at datene skal oppleves flottere og mer avslappede.

Likte den lange her fra Frk N gjorde jeg også.

sooky, jeg kan spandere hva som helst av det jeg fikk i handa i baren lørdag. Vil du helst ha farrisen eller munkholmen? ;D

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 29 mars 2011 22:25

har eg mast meg til ein date skal eg no ve såpass til mann at eg tar rekninga og:)

Skjult ID med pseudonym sooky ti. 29 mars 2011 22:28

Dærkern, jeg får vel ta Munkholmen da........Og, den må du lenger ut på landet med forresten!

*munkholm og Farris, makan til bedrag*

(mann 40 år fra Oslo) ti. 29 mars 2011 22:31 Privat melding

Heei, hva drakk jeg lørdag kanskje?

Trenger ikke alkohol for å være skamløs jeg sjø.

Det sagt så har jeg kjøla full av sjampis ennå, sooky. ;)

Skjult ID med pseudonym Frøken. N ti. 29 mars 2011 22:31

Jeg vil forøvrig legge til at jeg absolutt ser at det kan bli dyrt om mannen skal spandere på alle dater om han ikke har råd til det, og at det finnes jenter dessverre som ikke har vett til å sette pris på - men som tar slike ting som en selvfølge. Sånt ser man vel fort.. Det er de samme jentene som går på byen uten penger og henger i baren med puppene på bardisken, lett flørtende til mannfolka ved siden av.

Samtidig er det fra en jentes ståsted lett å tenke at mannen er gniete om han tydelig viser at han skal i allefall IKKE spandere, og det får en jente til å tenke på hvordan han vil være i et forhold...og ikke minst tenke seg om litt. I mitt eksempel over opplevde jeg at min eks viste seg å være en som gjerne snyltet på andre og konstant hadde dårlig råd (selvforskyldt). Og jeg tenkte mang en gang at jeg burde ha sett signalene da vi datet... Han kunne ikke spandere en kaffe på meg en gang. Jeg husker også at jeg ikke reagertre mest på at han ikke spanderte, men at han ikke en gang spurte om jeg ville ha "noe". Det endte med at jeg spurte og jeg spanderte. Greit nok, men da hadde vi sittet i 20 minutter allerede. Neste date ville han som nevnt splitte regningen med argumentet "likestilling", bare for å gjøre meg enda mer skeptisk til han som en oppvartende fremtidig kjæreste.. Jeg sjanset nå likevel på han, men fikk mine misstanker bekreftet.

Jeg liker å bli påspandert, men jeg vil aldri ta det som en selvfølge og jeg vil aldri la det skje hele tiden. Jeg vil ofte også gjøre gjengjeld med f.eks en god hjemmelaget middag hvor jeg viser at jeg synes han er verdt den tiden det tar å planlegge, handle og lage til dette. Det finnes mange måter å vise at vi bryr oss om hverandre på som kjærester hvor slike ting som penger heller ikke blir noe problem, men i datingprosessen er det ikke minst viktig å være bevisst mener jeg, de signaler man sender ved å gi inntrykk av at man er i tvil om daten vil være "verdt" å bli spandert på o.l. Det er ikke et særlig godt utgangspunkt for date nr. 2...

Skjult ID med pseudonym trimmtrab ti. 29 mars 2011 22:34

Det er et under at vi ikke dør ut. ;D

menne....Frøken N...hva slags mat ville du lagd?
(ja, jeg er sulten!)

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 29 mars 2011 22:37

hu der frøkenen skriver mykje fornuftige ord:)

Skjult ID med pseudonym trimmtrab ti. 29 mars 2011 22:43

Nå er vi for seriøse her. ;)

"Et par ligger i senga. Mannen sier:
'Jeg skal gjøre deg til verdens lykkeligste kvinne!'
Hun svarer: 'Jeg kommer til å savne deg.' "

"Det er altfor varmt til å ha klær på i dag' sier han idet han kommer ut av dusjen, 'kjære, hva tror du naboene ville tro hvis jeg klippet plenen naken?'
'At jeg tok deg for pengenes skyld', svarte hun."

Og for å runde av litt on topic...

"Q: Hva kaller du en intelligent, kjekk og følsom mann?
A: Et rykte. "

Skjult ID med pseudonym Frøken. N ti. 29 mars 2011 22:50

trimmtrab: Det kunne jo blitt så mangt. En deilig biffgryte med godt tilbehør, noe eksotisk og spennende eller annet egenkomponert som forhåpentligvis ga mersmak ;) Jeg ville i allefall gjort mitt for at daten min skulle føle at dette er noe jeg har lagt tid og krefter i, som han jo også ville hatt helt rett i. Rett og slett fordi han vile fortjene noe mer enn et lettvintmåltid fra frysedisken. Sånt tar man i hverdager og en date skal jo helst være noe mer enn en hverdagslig greie? :) Hadde han frem til dette vist seg å være gniete og mer opptatt av hva jeg eventuelt ville fortjene fremfor å skape en hyggelig ramme rundt daten, så ville jeg ikke tatt meg bryet. Kanskje en grandiosa til jeg fant ut om han var verdt en skikkelig hjemmelaget middag? ;p

Skjult ID med pseudonym duogdu ti. 29 mars 2011 22:59

men uansett så er man tilbake til økonomien i det;

Han - punger ut 750 kroner på middag
Hun - punger ut 250 kronger på en hjemmelagd middag

Skal ikke mange til før lommeboka har fått slagside....

(mann 40 år fra Oslo) ti. 29 mars 2011 23:01 Privat melding

Frøken N; passer fredag? ;D

Skjult ID med pseudonym The One ti. 29 mars 2011 23:02

Hmmmm, det her har jeg aldri opplevd som noen sak. Det har alltid vært naturlig for meg å ta regningen. Har det blitt flere dater har damen gitt igjen på sin måte, dersom det ikke blir flere dater er det en hyggelig ges t. Har jeg ikke råd til det dater jeg for dyrt og ofte, punktum finale.

Dog har jeg et par ganger i ettertid tenkt....overkjørte jeg henne nå. Akkurat det har blitt litt vanskeligere i disse likestillingstider, men har aldri vært noen stor sak.

For å legge til en ting til så har nesten alle datene mine gjort en ganske god innsats med eget utseende og det betyr ganske mye det også. Det viser at hun også gir litt.

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 29 mars 2011 23:03

duogdu...griner du når du driter?:)

Skjult ID med pseudonym Frøken. N ti. 29 mars 2011 23:04

duogdu: Akkurat den holdningen der er grunnen til at du og jeg aldri ville datet. Skulle jeg lagt frem kvitteringene for deg også etter handlingen i såfall, så du kunne blitt beroliget med at du ikke har sløst bort mere penger enn meg? Himmel...

Skjult ID med pseudonym Frøken. N ti. 29 mars 2011 23:08

trimmtrab; Hehe, nei dessverre passer fredagen dårlig altså. Jeg skal ut og snylte på en eller annen kar tenkte jeg, og stikke av fra regninga.. Eller ikke ;p

Skjult ID med pseudonym trimmtrab ti. 29 mars 2011 23:09

Hehe, det er greit det. Jeg sitter her og gråter jeg.

Skjult ID med pseudonym Frøken. N ti. 29 mars 2011 23:15

http://www.youtube.com/watch?v=zSCNndlJN5Y&feature=related

;)

Skjult ID med pseudonym trimmtrab ti. 29 mars 2011 23:22

http://www.youtube.com/watch?v=K-_rf2jVxxY

;p

Skjult ID med pseudonym -Taz- ti. 29 mars 2011 23:25

Må si meg litt enig i dumannen her, hvis dama forventer at han skal ta med ut og hun kan lage mate med "kjærlighet" hjemme.

Poenget er jo ikke å være gnien, men begrensede ressurser. Da hjelper det ikke med aldri så mye kjærlighet i gryta så lenge mannen bruker opp penga på middager og drikkevarer et par helger i måneden. Da går det fort en 2.000-3.000,-

Selv tar jeg gjerne regninga og har ikke problemer med slike månedlige utgifter, men kan godt ta en prinsipiell diskusjon på det ;-p

Skjult ID med pseudonym Frøken. N ti. 29 mars 2011 23:27

trimmtrab: Konge! ;D

Skjult ID med pseudonym trimmtrab ti. 29 mars 2011 23:28

Den kommer i en del versjoner.
http://www.youtube.com/watch?v=hGHLUc7ZmAs
(har prøvd å henge på dem der, men selv med teksten foran meg klarer jeg ikke å kombinere tempoet og rytmen i uttalen)

Skjult ID med pseudonym Frøken. N ti. 29 mars 2011 23:29

trimmtrab: jeg kan teksten sånn delvis fra før av faktisk ;) men tempoet gikk noe raskere her ja.. hehe

Skjult ID med pseudonym Frøken. N ti. 29 mars 2011 23:33

Taz: Så kan man jo bruke fantasien litt også :) Det finnes mye å finne på som ikke nødvendigvis koster noe særlig. Ikke alltid at disse spise-drikkedatene er de beste, men de er litt trygge for mange kanskje?

Skjult ID med pseudonym be-my-Man ti. 29 mars 2011 23:35

@The one

beste innlegg, gratulerer

Skjult ID med pseudonym -Taz- ti. 29 mars 2011 23:39

Det går selvsagt an å bruke fantasien, og du verden så mye lettere det er om sommern enn om vintern ;-)

MEN er man bekymret for å bruke for mye penger så er jo drikkedater ganske greit, da er det jo forholdvis vanlig at man tar annenhver runde.

(mann 40 år fra Oslo) ti. 29 mars 2011 23:42 Privat melding

Jeg vil nå ha en jente å ta med meg på tur og jeg da. Typ kryssing av landegrenser.
Om jeg bare slutter den evinnelige shoppingen min, har jeg råd til å ta med både en og to jenter på turene (now there'a an idea...). ;p

Skjult ID med pseudonym -missi- ti. 29 mars 2011 23:52

Jeg syns da d er like hyggeli med en midda date som er på bye eller hjemme! bryr meg da virkeli ikke hva d koster! syns uansett midda date på 1 date blir for heavy. Som et eksempel: jeg skulle på 2.date med en kar og han hadde invitert på midda hos seg, jeg ble utroli positivt overaska! Man skjønner at da har karn planlagt dette og brukt hele dagen. Oksestek med fløtegratinerte poteter,2 typer rødvin som passet til, og hjemmelaget creme brule :):) Klart man får et positivt inntrykk da! Og det var heller ikke noe sånn " se hva jeg har gjort for deg, hva får jeg igjen for d opplegg" nei hele daten var tydelig med tanke på at jeg skulle føle meg vell han var heller litt mer sjenert :) Så jeg syns da virkelig ikke dette var noe dårligere enn en dyr midda ute! Og om en gutt så tar med meg på peppes i stede for en dyr resturang..so what! Det er vell ikke pengene jeg er ute etter :P!! Så hvis en jente gjør d samme som han gutten gjorde for meg hvorfor i alle dager er d dårligere ?

Skjult ID med pseudonym trimmtrab ti. 29 mars 2011 23:53

http://www.youtube.com/watch?v=lybyXYP9NP0

Skal skjemme dere bort vi. ;)

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 30 mars 2011 00:21

Apropos date; Worlds Worst things to say on a romantic date...og å dele regninga. (1.13)
http://www.youtube.com/watch?v=cx4o1gMRGHY&feature=related

*Digger Whose line...:o) Datingvideoene anbefales kun for kreative viderekommende. ;-)*

(kvinne 33 år fra Oslo) on. 30 mars 2011 01:17 Privat melding

æ betal enten før mæ sjøl eller så tar æ rægninga! lika å ha "kontrolln" :D

(kvinne 46 år fra Akershus) on. 30 mars 2011 07:39 Privat melding

Klart har jeg vært på en middagsdate i Oslo, da koster både togbillett og noe fint å ha på meg. Men jeg kan ikke regne på hva det går i kroner, for i utgangspunktet er det for å møte personen som er viktig. Og jeg vil nå fortsatt syns det er stas om mannen spanderer, er vel litt av den "eldre" skole jeg med en pappa som var litt gentlemann. Så får jeg heller lage noe god mat hjemme ved en andre og evt tredje date, er ofte hyggeligere det.

(mann 31 år fra Buskerud) on. 30 mars 2011 08:10 Privat melding

Jeg betaler gjerne for middag\kino og den slags på en date.
Men syns det er ren høflighet at dama vertfall tilbyr seg å betale halvparten, selv om jeg tar alt.

Det var da et tips til alle jentene i den laaaange køen utenfor leiligheten min, som står å hamrer på døra mi for å få meg ut på en date!! =D

det er ingen kø.... :-(

(mann 33 år fra Oslo) on. 30 mars 2011 08:27 Privat melding

Men hvor mye skal en gutt drite seg selv ut?
Skal han først betale for jentas mat og drikke også skal hun hjem etterpå og ha sex med elskeren sin mens gutten rusler som en idiot hjem og kan føle seg som en skikkelig mann.

Jeg kan fatte hvorfor så mange gutter på død og liv skal på date og putte seg selv i en slik situasjon med jenter de ikke kjenner.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne on. 30 mars 2011 08:31

Du får velge damer med litt mer omhu Herculix, hvis det er tilfelle med de du dater:-)

Og Terje, du er såpass ung og da syns jeg det stiller seg litt annerledes en menn som er litt mer opp i åra:)

Skjult ID med pseudonym corinna on. 30 mars 2011 08:32

Jeg har hatt flere dater hvor vi har spist på første, og det har aldri vært noe stress. Noen ganger har han spandert, noen ganger splitt og noen ganger har jeg spandert. Blir det ikke litt hva man gjør det til? Jeg synes det er hyggelig å slippe å spise alene jeg:P

(mann 36 år fra Oslo) on. 30 mars 2011 08:55 Privat melding

Jeg har alltid tatt hele regningen på date. Og synes i grunnen det er helt greit. Synes faktisk det er litt hyggelig å få ta regningen... Mulig jeg er litt old-school, men jeg synes det skal være sånn, jeg. Er jo tross alt ikke mye penger det er snakk om her!

Men samtidig, som en del har nevnt tidligere, mister det all sjarmen når det forventes at jeg tar den.

(mann 33 år fra Oslo) on. 30 mars 2011 09:00 Privat melding

@lilljanne - Hva mener du? Jeg dater ikke, men jeg kan på toppen av hodet nevne flere jenter på sukker som gjør akkurat slik jeg nevnte der.
Skjer ikke at jeg utsetter meg selv for det.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne on. 30 mars 2011 09:20

Dater sjelden selv, og det trenger ikke være middag ute. Har hatt det like koselig bare på en rusletur. Tenker man får gjøre det som føles riktig ut i fra hvor man møtes, hva man har tid til og lyst osv.

Skjult ID med pseudonym man hore on. 30 mars 2011 09:35

Vet om minst et par jenter her som gjør det samme jeg også. Ikke det at de nødvendigvis er ute etter og ”snylte” på seg en gratis middag og en kveld ute, men ser de på fyren som en potensiell kjæreste så bestemmer de seg for å knipe igjen beina en stund. I mellomtiden går de til elskeren eller knullekompisen sin og får sine behov tilfredsstilt der. Det høres ganske bedritent ut slik Herc beskriver det i sin vanlige spissformulering, og jeg er sikker på at de jentene vil beskrive situasjonen litt annerledes og at det ikke er noe følelsesmessig mellom dem og elskeren/knullekompisen, men rent faktisk er det jo dette som skjer. De lar én fyr spandere middag og drinker på seg og kanskje til og med kliner litt med han, og så etterpå drar de til en annen for å få sex. Har til og med selv et par ganger i ettertid funnet ut at jeg har vært fjompen som har sittet og spandert. Det er en ganske kjip følelse egentlig.

Skjult ID med pseudonym Frøken. N on. 30 mars 2011 13:49

Jada, det finnes sikkert useriøse jenter som useriøse gutter, for det er akkurat hva jeg tenker om den typen som dater og skal ha i pose og sekk.. Så kan en jo spørre seg, BØR man ta utgangspunkt i at daten er av denne typen, eller skal en faktisk innta en positiv holdning uten en haug av fordommer med på lasset?

Jeg kan jo dele såpass som at jeg veldig nylig var på date med en kar som fra første "hallo" viste en negativ og skeptisk holdning til meg, som siden ble bekreftet av erfaringene han delte. Jeg følte meg utilpass og forhåndsstemplet, ikke fordi han sa noe direkte, men det skinte igjennom på alle måter at han var vant til jenter som snyltet og ikke hadde særlig å bidra med i samtale. Da han uttrykte seg overrasket over at jeg ikke var slik - likevel - følte jeg at jeg allerede hadde kastet bort nok tid. Behøver jeg å si at det ikke ble flere dater?

Utgangspunktet for en date bør jo være at dette er en person man liker og tror noe bra om, så gjør en sitt for at det skal bli en hyggelig dag/kveld. Så fremt daten ikke gjør eller sier noe som gir signaler om noe annet, er det etter min mening ren folkeskikk å oppføre seg på sitt beste uten å tillegge vedkommende sider og kvaliteter og sitte med frykt for å "kaste bort tid". Om man spanderer for å være hyggelig fordi man synes det er en trivelig date, så er det en flott gest. Om man spanderer først når en føler seg forsikret om at det blir "noe mer", så er det en egoistisk handling som ikke har noen ting å gjøre med å være gentlemann. Ei skikkelig jente vil da ikke føle seg kjøpt! Da betaler vi heller selv - og lar det bli med det.

(mann 33 år fra Oslo) on. 30 mars 2011 14:22 Privat melding

@Frøken.N - Det er på ingen måte useriøst for en jente å kose seg om hun er singel, noe annet ville vært et barbarisk menneskesyn.
Jeg er bare av den oppfatningen at en som gutt må ta vare på seg selv og ikke putte seg i situasjoner for å så syte over dem etterpå.

Skjult ID med pseudonym Frøken. N on. 30 mars 2011 15:17

@Herculix; I utgangspunktet nei, men å spille på flere hester når man har datet noen en stund kan ikke regnes som seriøst etter min mening. Heller helgardering. Om jeg dater en fyr jeg er seriøst interessert i, så flyr jeg ikke til en annen for sex. Da blir nå litt av spenningen også borte i forhold til han jeg dater.. Men meg om det.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne on. 30 mars 2011 16:37

Du er ikke alene om det "Frøken.N", og det er godt å høre at andre tenker det samme som meg:) Er vist i vinden å ha seg en ekstra god venn, så ut i fra andre får jeg høre jeg er seriøs og prippen osv:p

Skjult ID med pseudonym kit on. 30 mars 2011 18:22

Selvsagt tar jeg regningen. Ikke noe problem.

Tilbyr hun seg ikke å betale sin del, regner jeg med at møte med ukjente menn er jobben hennes.

Skjult ID med pseudonym Eledh on. 30 mars 2011 19:44

Klart jeg spanderer! hva liker du best, mac'ern eller burger king?

Skjult ID med pseudonym corinna on. 30 mars 2011 19:47

Oisann, glad jeg ikke har latt være å tilby meg evt å betale;)

Skjult ID med pseudonym Mangelvare on. 30 mars 2011 20:02

"Vinen har lekt seg gjennom munnhulen, indrefileten er fortært og den romantiske middagen går mot sin avslutning."

Hva?! Det er gjenstår ennå fiskeretten, ostene, dessert og en del hvileretter innimellom. Ihvertfall... Det resterende av vinpakken også. Pluss kaffe og avec avslutningsvis. Og nei, jeg betaler aldri ;)

Skjult ID med pseudonym katte on. 30 mars 2011 20:25

Og en liten mint til slutt? :)

Skjult ID med pseudonym hingsty.. on. 30 mars 2011 20:31

Katte..
eller en aldri så liten "skjønnhets-trim".til dessert...;-)..
American style er ikke helt hingsys greie..

Skjult ID med pseudonym katte on. 30 mars 2011 20:41

Nei, kelneren tilbyr gjesten en mint til slutt, og springer så i dekning :)

(mann 36 år fra Oslo) on. 30 mars 2011 20:46 Privat melding

And a bucket!

(mann 37 år fra Østfold) on. 30 mars 2011 21:00 Privat melding

@katte: Ja, en slags mint. Som en av mange petit fours :D

Sa at jeg aldri betaler. Mente da middag. For jeg har hørt at det ikke fins noe som heter gratis lunch.