Alle innlegg Sukkerforum

Når begynner egentlig førsteinntrykket?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym tanketråd ti. 29 mars 2011 12:23

Jeg lurer på en ting. Dette er sikkert et tema som det er forsket mye på.
Men når starter vi egentlig å vurdere et menneske?
Er det med en gang vi ser et bilde, når vi leser noe en person har skrevet eller når vi først møter noen å ser hele pakka?
Jeg er rimelig sikker på at de fleste av oss her inne inklusiv undertegnede har krysset av at vi ikke er dømmende på personlighetsprofilen.
Men er vi egentlig så åpne som vi vil ha oss til? Jeg tror ( dette er en påstand) at mennesket er trygghetssøkende og da er det lettere å forholde seg til mennesker som man allerede kjenner eller som er bekjente enn å kaste seg ut i nettdatingen hvor fallgruvene er så ufattelig mange...
Håper flere følger med på tankespillet mitt, og deler sine meninger..

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 29 mars 2011 12:31

Jeg har krysset av på at jeg er litt dømmende... jeg har en idiotisk tanke om at jeg lett leser folk... Ikke at jeg dømmer de som annet enn ikke for meg altså:) jo innimellom... men jeg er i det minste klar over det?

Og jeg tar sjelden feil.. stort sett stemmer det inntrykket bilde, meldinger og profilen gir meg... Og jeg kunne droppet daten..men jeg tenker av og til: kanskje jeg tar feil....men jeg er ikke redd for å prøve.. bare litt lei..

så jeg vil si jeg starter vurderingen instantly..og det gjør vi alle, vurderer... en ustoppelig pågående prosess.

Skjult ID ti. 29 mars 2011 12:38

Selv starter jeg vurderingen fra matchtre og profilteksten. Men innbilder meg da at jeg vurderer bare profilen, ikke menneske som laget profilen. Videre kommer meldinger og da får jeg litt mere å gå på. Jeg vet ganske fort om det er en person jeg vil bli kjent eller ikke. Dømmende? Ja, kanskje for mye.

Skjult ID med pseudonym Frk 165 ti. 29 mars 2011 12:41

Jeg synes det er forskjell på å være dømmende og selektiv, i datingsammenheng. Jeg vil definitivt si jeg er selektiv, men synes folk må få være/kle seg/liker/gjøre som de vil fordi om. De er flotte og kule mennesker fordiom, men kanskje ikke så egnet som langtidspartner for meg :)
Så førsteinntrykket trenger ikke være perfekt, men jeg må se noe der som trigger meg. Er jeg i tvil er det profilen som gjelder. Leser den som oftest, med mindre det er noe med bilde/alder som umiddelbart sier meg at dette er HELT off limits :)

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 29 mars 2011 12:57

Førsteinntrykket starter straks man ser ett bilde eller noe tekst.
Noen ganger før man kommer så langt og.
Dømmende? Handler mest om at jeg tenker at JEG ikke passer til vedkommende, enn omvendt.
Lettere å forholde seg til mennesker man kjenner? Det stemmer ikke for min del, jeg foretrekker ukjente på nett, framfor de jeg kjenner.