Alle innlegg Sukkerforum

Alkohol og dejting

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Edru mann on. 6 feb. 2008 21:58

Undrar pa en sak. Jag skall pa dejt imorgon, och nar vi skulle bestamma vad vi skulle gora sa foreslog hon vin. Da sager jag att jag inte dricker alkohol. Det verkade besvara henne en hel del, och sa fick jag spendera de nasta 15 miuterna med att forsvara varfor jag inte dricker alkohol, samtidigt som hon forsokte overtala mig att dricka. Vad ar det for en usel installning?? Och hon verkade fullstandigt allvarlig med det ocksa. Skjonner ikke...

Skjult ID med pseudonym snillmann on. 6 feb. 2008 22:02

jeg skjønner heller ikke sånt, men det sier vel en hel del om daten din... lowlife dame..

Skjult ID med pseudonym Organ on. 6 feb. 2008 22:05

Det virker som om du har "vært så heldig" å fikse en date med en dame som ikke har respekt for andre holdninger enn sine egne. Tror jeg ville sagt fra at om hun hadde et problem med det så er det ikke interessant å møte henne. Ussel holdning...? Jeg sier ja.

Skjult ID med pseudonym Smily on. 6 feb. 2008 22:07

Det at du ikke drikker er jo ikke noe problem.... hvis denne damen ,som du skal møte ,har et problem med det får du heller finne noen andre.... Det er helt tåpelig , folk må jo få bestemme det selv om de skal drikke eller ikke....
Lykke til med daten ...( tror du trenger det) ;oP

Skjult ID med pseudonym Edru mann on. 6 feb. 2008 22:08

Jag var helt OK med att vi gick pa en bar, hon kan dricka hur mycket hon vill, men jag har inte lust. Det gick inte, tydligen. Ho9n gav till och med kommentaren "det ar val OK for denne gangen, men du skall val ikke vara edru speciellt lenge till?" Otroligt..

Skjult ID med pseudonym sportylady on. 6 feb. 2008 22:09

Vet faktisk ikke heller om jeg hadde giddet å bruke tid på en person som ikke respekterte en så personlig ting som å drikke alkohol eller ei?.....Hmmmmm....Helt greit å spørre litt rundt det men å prøve å overtale osv....nei takk...

Skjult ID med pseudonym Organ on. 6 feb. 2008 22:09

Ha ha ha, "dumme damen". Er det mulig?

Skjult ID med pseudonym ElFrodo on. 6 feb. 2008 22:10

hahahaha.....er det sant??

Skjult ID med pseudonym smarty on. 6 feb. 2008 22:10

Det er vel noen som synes det er en viktig del av livet og ta seg noen glass i blant og bli småbrisen sammen, da... Ingen trenger vel å overtale noen, enig det. Men respekt for synspunkter kan man ha begge veier. Hun er ikke bekvem hvis du ikke drikker. Du er ikke bekvem hvis du må forsvare at du ikke drikker. OK så har dere ett rødt blad. Håper dere har mange grønne og at det blir hyggelig...!

Skjult ID med pseudonym Edru mann on. 6 feb. 2008 22:12

Det sager ju en hel del om hur vi umgas och dejtar. att det tas for givet att man skall dricka. Och nar man sager "nej, jag liker ikke alkohol" och "jag har druckit mer an tillrackligt i mina dar" och "jag tranar en massa och har inte lust att odelagga det" (alla helt sanna) da borde hon val kunna lagga ihop tva och tva? Hon var ju inte 19 heller, borde val forsta lite battre? Jag har inte lust att vanda ut och in pa mig sjalv innan man ens traffats. Tror jag skall stalla in dejten.

Skjult ID med pseudonym måtehold on. 6 feb. 2008 22:13

Jeg vet ikke om det stemmer, men min første innskytelse er at folk som "presser" andre til å drikke gjør det for å rettferdiggjøre sitt eget alkoholforbruk. De oppfatter edrue personer som truende på en måte, fordi de ikke forstår dem? Vi har vel alle møtt sånne på fest av og til. Det hender jo at man ikke drikker frodi man kjører, skal noe viktig neste dag osv.

Skjult ID med pseudonym Jente on. 6 feb. 2008 22:14

Dama er selvsagt en IDIOT!!!, men DU må vel også prøve å være litt kresen mht hvem du dater, kjære deg...............;-) Hvis hun ikke har hjerneceller, noe som tydeligvis er tilfellet her, er det vel bare å kaste bort tiden?

Skjult ID med pseudonym smarty on. 6 feb. 2008 22:17

Ja, vi har alle møtt disse for hvem det er viktig. Noen venter med å forsøke å bli gravide til etter nyttårsaften og fester for å slippe å være edrue.... Ganske barnslig. "Ok, for denne gangen" - jo det hørtes veldig spesielt ut.... Om du ikke gleder deg, så er det vel like greit å avlyse...

Skjult ID med pseudonym Edru mann on. 6 feb. 2008 22:20

Jente: Jo, det var det jag forsokte komma fram till, ar det jag som ar konstig eller hon? Borde jag tycka att installningen ar OK, eller ar det greit att jag blev irriterad?

Måtehold: Jo, dar ar jag enig. Hon sa till och med "men da kanner jag mig sa usunn"...ja men lilla van, ge fan i att forsoka overtala mig att vara lika usunn da...

Gitaristen: Ja, eller hur?

Organ + El Frodo: Japp, helt sant.

Smily: Tack, ja, det behover jag

Skjult ID med pseudonym smarty on. 6 feb. 2008 22:22

Lurer litt på alderen hennes. Er det 20-30 kan jeg forstå det litt.. Ikke tonen, men at noen kan synes det er et minus, og at det legger en demper på egen "utfoldelse"... (noe som sikkert egentlig er en fordel:-)

Skjult ID med pseudonym Edru mann on. 6 feb. 2008 22:22

Fast samtidigt sa kanns det som om jag vill ga bara for att se hur hon tacklar det...hon ar ju bevisligen mer obekvam over det hela an mig, kanske kan vara lite kul att se henne vandas. Kan tanka mig att personer med ordentliga alkoholproblemer (nej, det har inte jag) kan trilla dit ordentligt under sadan press. Och folk med ordentliga alkoholproblemer har vi alla omkring oss, vare sig vi vet om det eller inte.

Skjult ID med pseudonym Edru mann on. 6 feb. 2008 22:24

Smarty: Maste den man ar med dricka for att man sjalv skall njuta av ett glas vin? Aven om personen visar och uttalar motvilja? Det tycker jag later lite ekkelt, faktiskt. Och otroligt sjalviskt.

Skjult ID med pseudonym smarty on. 6 feb. 2008 22:27

Nei, jeg synes ikke det. Bryr meg ikke om at andre ikke drikker. (Bare hvis de drikker for mye!) Men jeg sa at jeg kan forstå at det for noen kan føles som et minus, hvis det å drikke seg småfull i blant er viktig. Da handler det ikke om å nyte et glass til maten, men å dele 3 flsker vin sammen og si like mye dumt begge to. Vet noen synes sånt er viktig.

(kvinne 38 år fra Sør-Trøndelag) on. 6 feb. 2008 22:43 Privat melding

Hei du .....
Lurer på hvor før du skriver:
Jag har inte lust att vanda ut och in pa mig sjalv innan man ens traffats. Tror jag skall stalla in dejten.
TROR??? SELVSAGT ska du ställa inn dejten ahr du mistet hode...

Låter ju som hun ikke har respekt for dine verdier, holdninger, valg..pluss hvor er den der berömmda antenna hennes??
Nor hun ikke kan gjøra den enklaste ting som at respektera dine dricke vaner.. vad ska du da bygge vidare på.. bare undrar..
Låter ju ikke som hun har lyckats bidra med så valdigt stimulerande dialog i löpet av den dejten siden ..dette med om du ska dricka eller ikke skulle var et hett teama.
Fatter ikke det der ..dricker selv lite.. 1 kansje 2 glass til en bedre middag .. nor maten er ferdig ..da er jag ferdig med dricka.. hvorfør har folk fles vanskligheter med axeptera det. Av en eller annen grund opplevs man da som ...dreper fest stemningen.. trur man er bedre en andre... dårlig humør... ikke lyst på en riktig fest.. alkoholproblemer... kontroll problemer... list goes on..
Varfør kan dom bare ikke akseptere at man ikke har lyst.. så enkelt som det .. ikke mer ikke mindre.

Nei finn deg en ny avtale du... vakna upp.... om du må sitte så lenge som 1 min och forsvare.. rettferdiggjöra dina valg och tanker... da er det på tide at resa seg och gå vidare.. finn deg noen som synes at det er heeeeeeelt topp at du er den du er som du er!!!

puss!
(hehehe for en svorsk..skrivit allt for mycket før at bry meg om at gå tilbaka och rättskriva)

Skjult ID med pseudonym Edru mann on. 6 feb. 2008 22:49

Jessi.R: Tack for det.

(mann 40 år fra Oslo) on. 6 feb. 2008 22:51 Privat melding

jeg er også avholds, uten at det synes spesielt på meg;) Du har gjort et valg som er riktig for DEG, og så skjønner jeg at du så klart da vil at andre velger det som er riktig for seg. Om andre ikke takler at du ikke drikker, så er det vel ganske klart at det ikke er du som har problemet, men den andre, og at det som de fleste andre her sier også, at det ikke var riktig dame for deg. Håper du finner noen som er tolerante nok og åpne nok til å se det for de egenskapene du har, og at du slipper å bli bedømt utifra om du vil ha promille eller ikke:)

Skjult ID med pseudonym gøyutenalk to. 7 feb. 2008 13:59

Bra tråd
flere synspunkter (takka)
Denne dama er vel ikke noe for deg vel
kan du ikke bare lene deg tilbake og se hvordan hun oppfører seg/tar det at du sitter der med cola/te


Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 7 feb. 2008 14:07

Å forsøke å overtale andre mennesker til å drikke alkohol er jo direkte sørgelig, synes jeg.
Første bud i en menneskelig relasjon enten det er snakk om venninne, venner eller kjæreste må da være å kunne være seg selv.

Gå videre du - å starte en potensiell date med en sånn problemstilling virker ikke som det helt store å satse på! :-)

Skjult ID med pseudonym Smarty to. 7 feb. 2008 15:40

Det er interessant å lese denne tråden parallellt med tråden hvor FartilEn lurer på om det er OK å be ut på alkohol. Han får like massiv støtte som det trådstarter får her, og alkoholens fordeler på date ramses ivrig opp der... På denne tråden er det ingen som sier at de synes det er litt kjipt. Blir ikke det litt jattende?

Som jeg har sagt før, det plager virkelig ikke meg hva min date måtte bestille eller ikke. Men å stille seg helt uforstående til at noen kan synes dette er en viktig del av utelivet, synes jeg også blir feil... Hvordan stiller du deg hvis hun bestiller en flaske vin bare til seg selv? (ettersom du ikke vil dele, og den de har på glass ikke er noe særlig?) Kan hun "være seg selv", på samme måte som du ønsker, hvis det er småbrisen hun ønsker å være?

Er spent på å høre hvordan det gikk, forresten...

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 7 feb. 2008 15:51

Jeg mener at mennesker må få drikke det de selv måtte ønske på en date.
Jeg mener også at å oppfordre eller "krangle" om et menneskes manglende alkoholkonsum er direkte umodent.
Mennesker har gjerne sine grunner for et slikt standpunkt, noe man bør respektere.
Om man ikke klarer sin potensielle partners forhold til alkohol, sier det vel litt om fremditig match og eventuelle problemstillinger?

Smarty.
Jeg synes ikke det er jattete i det hele tatt jeg. Slik jeg ser det dreier det seg om to ulike problemstillinger:
Man kan gjerne be noen på en date for et glass vin uten middag. Man kan uansett drikke det man selv ønsker.
Å bli "sur" fordi noen IKKE drikker alkohol av en grunn man kanskje ikke vet noe om, er noe helt annet synes jeg :-)

Skjult ID med pseudonym Smarty to. 7 feb. 2008 15:53

Jeg ba forresten selv en fyr herfra på en øl. Han svarte at han ikke drakk alkohol. Helt greit, sa jeg. Da kan vi ta en kaffe, da...
-Nei, jeg drikker nok ikke kaffe heller, men vi kan kanskje ta en kakao?

Jeg svarte ikke på den, og det ble aldri noe av... Hvor mange invitasjoner skulle han ha før han fant noe han hade lyst på?
Kunne han ikke bare sagt ja til min første invitasjon, og så bestilt seg hva han ville? Hvis jeg likte ham, ville jeg vel ikke brydd meg om han drakk eller ikke...

Mener at å si fra om du ikke drikker i forkant, ikke er nødvendig med mindre du har problemer med at andre drikker. Om noen foreslår vin neste gang, så si: ja, det hadde vært hyggelig å treffes. Når kan du? .... Og så tenker du at det betyr ja til et treff. Tror de aller fleste ville syntes det var helt OK om du likevel valgte noe annet.

Skjult ID med pseudonym caltex to. 7 feb. 2008 16:03

@ Smarty

Der gjorde du helt rett.... så kan kakaogubben sitte der med koppen sin, å lure på hvorfor det ikke blir noe dame på`n...

Hvis man blir invitert på hyttetur... så trenger man vel ikke vere medeier i hytta får å bli med ;-)......

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 7 feb. 2008 16:56 Privat melding

Hvorfor i lumske helvete følte du at du måtte forsvare valget ditt?

Skjult ID med pseudonym Edru mann to. 7 feb. 2008 20:12

En del av er vekar anse att det inte ar nodvandigt att saga nagot i forvag om man dricker alkohol eller inte, och det vore fint om det var sa. Men reaktionerna jag aftt pa den har ar nagot alldeles i hastvag, som i det har verket visar pa att det verkligen ar annu mer nodvandigt att saga nagot innan...

Upplosningen:

1: Jag stallde in dejten med hanvisningen att jag tyckte det blev alldeles for stor diskussion runt att jag inte hade lust pa alkohol, och att det verkade bekymra henne alltfor mycket.

2: Hon kritiserade mig for att inte ha det i min profil, och lade till att hon hade kollat med alla sina vaninnor, och de var alla helt overens om att ingen av dom kunde tanka sig att dejta nagon som inte drack. (Maste ju da stalla mig fragan om de alla ar sa trakiga/fula/bade och att de bara kanner sig OK med en dejt om dejten dricker sig litt full...?) Hon tillagger ocksa att det minsann inte ar hon som ar vansklig. Hmmm....

3: Och den absolut basta....vet inte om det anses vara OK att kopiera ett helt meddelande har, vad tycker ni? Det ar obetalbart...


Skjult ID med pseudonym Kanutten to. 7 feb. 2008 20:16

Til 'Edru mann'.

All honnør til deg!!!!
Hurra! -Tenk om alle hadde vett nok til å si fra slik som du nettopp har gjort!

Veldig bra!

Skjult ID med pseudonym Edru mann to. 7 feb. 2008 20:19

Du har inte sett det basta annu....kpierar in hennes sista meddelande har:

"Ok. For 4 år siden var jeg på date med en kar som når vi bestilte mat ikke ville drikke noe annet en vann. maten jeg spiste kostet 89 kr og jeg bestilte et gals vin til 50 kr før han sa han ikke drakk. Så presterte han og si at han kunne ta det på kort og så kunne jeg gå og ta ut penger til han etterpå. Så vi gikk for å ta en kaffe og da drakk han ikke kaffe heller. Jeg bestilte igjen før han, og han bestilte vann. "

Jag blir sa matt...anses nu folk som inte dricker ha en samre karaktar, eller inte kan uppfora oss, eller vad???

Skjult ID med pseudonym Kanutten to. 7 feb. 2008 20:21

Hoho!

Tror ikke den damen er så bra for noen...

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 7 feb. 2008 20:22 Privat melding

Drit i å forsvar deg, du har ingenting å forsvare.

"Jeg drikker ikke alkohol."
"Hva!? hvorfor ikke?"
"Jeg liker det ikke."

Ferdig med den saken. Samme som "Jeg drikker ikke eplemost." "Hvorfor ikke." "Jeg liker det ikke."

Skjult ID med pseudonym Smily to. 7 feb. 2008 20:23

heehhehhehe... må le av den damen du har mailet med,edru mann...
Hun kan ikke ha det godt med seg selv... Du finner nok ei dame som liker eg for den du er ;o)
Kos deg her inne!!

Skjult ID med pseudonym Edru mann to. 7 feb. 2008 20:28Brodmannen, tack for det, jag forstar vad du menar..eller inte, faktiskt...eplemost ar ju inte direkt omgett med samma helse och social politik som alkohol, for att inte tala om att alkoholovilliga och de som ikke liker eple knappast har sa mycket gemensamt. Men bra niva pa argumentet!

Smily: Tackar! Haller helt med, och tror att det ordnar sig helt fint! Startade den har traden for att jag tycker det ar ett problem som borde belysas, det ar viktigt for mig, och det finns de som finner det ANDA viktigare.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 7 feb. 2008 20:43 Privat melding

Mente at for din del er det samme sak og av like stor vekt som om noen hadde fortalt deg at de ikke likte eplemost.

Det er bare slik. Ferdig med den saken, videre til noe som faktisk er interessant.

Hvis du forstår.

Skjult ID med pseudonym Edru mann to. 7 feb. 2008 20:46

Nope, jag ar nog lite langsom. Men det ar ok!

Skjult ID med pseudonym Edru mann to. 7 feb. 2008 20:47

Jag tror vi far prata om det har over en ol.

Skjult ID med pseudonym Smily to. 7 feb. 2008 20:50

hhehheheheheheheh!!!

Skjult ID med pseudonym jepp to. 7 feb. 2008 21:02

hmm.. jeg liker eplemost ..

Skjult ID med pseudonym Edru mann to. 7 feb. 2008 21:04

Sorry Jepp, du far vara singel resten av livet.

Skjult ID med pseudonym Smarty to. 7 feb. 2008 21:58

Jeg vet det er delte meninger om dette, noe jeg har forsøkt å formidle. Men jeg håper og tror hun du har skrevet med og hennes venninner er i mindretall. (Merkelig å komme trekkende med såkalte parallellhistorier... ) Tipper dog det er en skikkelig beib du har valgt deg ut (spekulasjon fra min side).... men en som oppfører seg sånn har antakelig nok tilbud å ta av....

Håper du finner en som vil ha deg som du er neste gang. Mener fortsatt at du ikke fører noen bak lyset ved å ikke fortelle om det på forhånd, men det er kanskje fordi det ikke er viktig for meg. Hva synes andre? Må man si fra om man er vegatrianer også?

Skjult ID med pseudonym soda to. 7 feb. 2008 22:50

Hjelpes..
Jeg drikker gladelig alkohol, og kjenner flere (gutter) som ikke gjør det. De er overhodet ikke mindre morsomme å være sammen med enn "røkla"...
På den annen side, hvis kjæresten min aldri drakk vin, hadde jeg tømt flasken alene...moro for han??;)

(kvinne 45 år fra Oslo) to. 7 feb. 2008 22:58 Privat melding

Hm, ingen sammenligning direkte...men jeg har vært på date to ganger med en super fyr. Begge gangene har han kjørt (pga avstand) Han har tatt "det lille lovlige kjøreglasset", og jeg har drukket så mye jeg følte for. Null problem! Det er da hvordan man har det sammen som betyr noe, ikke hva som er i glasset...

Dama er et airhead, og forhåpentligvis ikke representativ for jenter!

(kvinne 42 år fra Akershus) to. 7 feb. 2008 23:01 Privat melding

nei ikke representativ for de jentene her inne i hvert fall ser jeg og det er bra!

Skjult ID med pseudonym Edru mann to. 7 feb. 2008 23:08

Airhead stammer bra...jag fragade henne om hon hade oxygenbrist vid fodseln, och sa satte jag ikke intressant pa profilen hennes, Da sander hon mig en text och ber mig att ikke hora av mig igen....nutcase closed, haha.

Skjult ID med pseudonym Smily to. 7 feb. 2008 23:10

hehehhhehhhehhe... BRA!

(kvinne 45 år fra Oslo) to. 7 feb. 2008 23:10 Privat melding

Ha ha, siste ord var også viktig for henne;)
Case closed, og værsegod neste..

Skjult ID med pseudonym Edru mann to. 7 feb. 2008 23:11

Lite barnsligt kanske, men det kandes ratt och riktigt.

(kvinne 45 år fra Oslo) to. 7 feb. 2008 23:18 Privat melding

Overhodet ikke, jeg hadde ikke klart å holde kjefte overfor en slik person selv!

Skjult ID med pseudonym Edru mann to. 7 feb. 2008 23:37

Plus att det kandes kul att hon bad mig att inte hora av mig for att jag satte henne pa ignore listan...