Alle innlegg Sukkerforum

Redigering av foto, Mac eller PC?

Vis siste innlegg
(mann 41 år fra Østfold) fr. 1 april 2011 23:19 Privat melding

Har begynt i år og ta litt bilder, har gått tilk anskaffelse av ett speilreflekskamera og vurderer og skaffe en bærbar PC som skal kunne brukes litt til redigere bilder når man er ute og farter. Har hovedsak 2 valg og gå for, enten å kjøpe en Macbook eller å kjøpe en bærbar. begge har sine fordeler og ulemper.

Er det noen som driver med slikt som kan fortelle meg litt om hva som er best. Mac koster en del mer enn PC, men samtidig er Mac stort sett alltid sagt at skal være bedre på slikt enn PC.Siden photoshop og lignende for PC er en port av Photoshop for mac hvor photoshop ble orginalt laget.

Skjult ID med pseudonym Mangelvare fr. 1 april 2011 23:26

Dette er en klassisk mora eller dattera? Mac er mora btw.

(mann 34 år fra Buskerud) fr. 1 april 2011 23:28 Privat melding

Ingen grunn til å gå for mac for dette. Photoshop på PC funger helt utmerket.

hadde kanskje vært mer aktuelt med mac i Photoshops ungdom, men nå har den vært på PC i så mange år at det er samme hva du bruker.

(mann 32 år fra Oslo) fr. 1 april 2011 23:29 Privat melding

Mac er fin å redigere bilder på den, men har egentlig bare lyst å kommentere at også Apple nå bruker x86-arkitekturen (intel) så forskjellen mot "PC" (Mac er jo også en Personal Computer) er muligens mindre enn du tror :)

Som du sier så betaler man gjerne opp i forhold til ren hardware for å kjøpe en Mac (kan være gode grunner for det hva konstruksjon totalt angår, svært skjeldent at jeg har vært borti laptop fra Apple som går varm bl.a.) så det kommer an på hva alternativet er, er det å kjøpe en biligere variant fra Apple kontra en kraftigere fra annen leverandør så ville jeg nok holdt meg til noe annet.

Selv foretrekker jeg å kjøre litt kraftigere maskiner, så siste jeg kjøpte var en Dell T410 med 24GB RAM og 2 prosessorer @ 4 kjerner , men det er kanskje litt for spesielt interesserte. I hvert fall en drøm å både programmere og drive med bilderedigering på virtuelle maskinene på den.

Kan forresten være en fordel å i det minste teste ut GIMP ( http://www.gimp.org/ ) før du kjøper photoshop. Har mange fine funksjoner.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 1 april 2011 23:33

MAC

(mann 41 år fra Østfold) fr. 1 april 2011 23:50 Privat melding

Ikke hørt om GIMP før så skal ta en titt på det. :)

Har en stasjonær som er mer enn kraftig nok til photoshop, men trenger en bærbar jeg kan ta med rundt å bruke mens jeg er på farten. Spesielt hvis man skal på turer kan det være kjekt med en bærbar man kan dumpe bilder på å jobbe med på kveldstid hvis man ikke har annet og ta seg til.

Liker kvaliteten på hvordan mac ser ut og føles. De virker rimelig solid bygget og de jeg har sett så langt føles ikke like "plastic fantastic" som en del pc'er kan gjøre. Men så betaler man jo bortimot dobbelt pris for en mac kontra PC med samme spesifikasjoner så da bør det være bra greier og.

Skjult ID med pseudonym Polymorph fr. 1 april 2011 23:52

Er noen PC merker som går litt mer for kvalitet i konstruksjon for tiden, selv i de lavere prisklassene. Samsung, for eksempel.

(mann 32 år fra Oslo) fr. 1 april 2011 23:56 Privat melding

Mye rart i kvaliteten på konstruksjonen i de lavere priskategoriene, jeg foretrekker stort sett Business-seriene til produsentene de pleier å ha litt høyere kvalitet.

Men kanskje ASUS eller Acer - med forbehold om at det er stor volatilitet selv innenfor merkene. Samsung kjenner jeg ikke godt til, selv.

Skjult ID med pseudonym foxy lø. 2 april 2011 10:45

Hvis du skal ha en maskin på farten: sjekk batterikapasiteten! Her tror jeg mac leder suverent. :)
Sjekk også kvaliteten på skjermen.

HP elitebook her, funker finfint til photoshop, 3Dprogrammer osv, men batteriet stinker og vifta suser uavbrutt.
Den er heitere enn meg! Haha.

(mann 50 år fra Akershus) lø. 2 april 2011 15:23 Privat melding

Hadde jeg fortsatt hatt Windows, ville jeg nok betalt 99 dollar for PaintShop Pro. Jeg brukte den for mange år siden, før Jasc ble kjøpt opp av Corel. Nå har jeg bare linux, og da er det Gimp som er det alternativet jeg kjenner til.