Alle innlegg Sukkerforum

Finnes det innadvente jenter her?

Vis siste innlegg
Skjult ID ma. 4 april 2011 18:21

Et spørsmål til dere jenter: Er det noen av dere som ville kalt dere selv innadvente, hvis dere skulle være helt ærlige?

Skal jeg dømme ut ifra profilene her så er jo alle jenter utadvente.

Jeg kaller meg selv innadvent, og med det mener jeg at jeg blir sliten av å være sosial. Er likevel åpen å prate med på tomannshånd, spesielt hvis det er noen jeg er på bølgelengde med.

Skjult ID med pseudonym nikita ma. 4 april 2011 18:50

Jeg er ikke utadvendt, og har heller ikke skrevet det i profilen min. Tror heller utadvendt er et ord som ofte brukes mye for det er liksom forventet at man skal være det. Sikker på at det er flere jenter der ute som ikke er så utadvendte. Ville likevel ikke brukt ordet innadvendt, det er litt negativt ladet ord. Litt reservert, tilbakeholden, rolig etc tror jeg er bedre ord å bruke.

Skjult ID ma. 4 april 2011 18:54

Fint! Helt enig i at det antagelig er forventet at alle skal være utadvent, og at innadvent blir sett på som en dårlig ting. Det er bare det at jeg ikke er enig (med min definisjon i hodet) i at det nødvendigvis er negativt. Jeg ønsker å møte noen som er innadvent.

Skjult ID ma. 4 april 2011 19:01

Godt å høre Dubster. Lykke til!

Skal sjekke ut MBTI linken. Har hørt om det før her tror jeg, men ikke sjekket det ut enda.

Skjult ID ma. 4 april 2011 19:06

Ah.. Det har med Jungs typetest å gjøre ja. Den har jeg faktisk tatt en gang i tiden, og fikk bl.a. full pott på introvert, så det sier vel sitt:)

Skjult ID med pseudonym Draupne ma. 4 april 2011 19:07

Det finnes garantert innadvendte jenter her akkurat som det finnes innadvendte gutter.

Jeg tror kanskje innadvendt i Jungiansk eller Briggs Meyer typebetegnelse handler mer om hvor man henter energi og i hvilken retning man er orientert med sin psykiske energi. Jung selv var innadvendt, var opptatt av sitt indre og andre sitt indre liv mer enn det ytre og omgivelsene.

Jeg tror innadvendte leser mer bøker, dveler mer omkring hva som skjer inni dem, og er flinkere til å beskytte sitt indre liv og personlig liv enn de utadvendte. Kan være vanskeligere å komme innpå og bli kjent med, men er vel sannsynligvis mer til å stole på hvis man forteller dem en hemmelighet. Kanskje de er noe mer mystiske av samme grunn.

De jeg har likt best av jenter har ofte vært innadvendte. Selv er jeg nok en miks. Er ganske mye alene og er fornøyd med det. Men kan også like godt å være sosial og sammen med andre, men ikke i dagevis. Den utadvendte skal visstnok hente energi i å være sammen med andre, mens den innadvendte henter energi ved å være alene. De fleste av oss pendler vel et sted i mellom dette.

Jeg synes ikke det er noe negativt med innadvendethet. Tvert i mot gjør det den andre personen mer spennende fordi man må jobbe og streve litt for å finne ut hva som befinner seg der innenfor "skallet". Kanskje en slik person lettere blir bærer av "innbilninger" om den andre. En forelskelse kan godt være en slik innbillning. Man tror den andre er "frelsen" og "den rette" og skaper den i "sitt bilde". Så må man finne ut hvem den andre egentlig er, hvis muligheten byr seg. Det bør man..

Jeg tror et par der en er mer innadvendt og en mer utadvendt kan fungere ganske bra sammen. De vil utfylle hverandre i ulike sammenhenger. Og gjennom livet utfyller man kanskje de mindre sterke sidene sine fra en partner, blant annet.

Skjult ID med pseudonym nikita ma. 4 april 2011 19:10

Jeg er også enig i at det å være innadvendt ikke er noe negativt, mente bare at det hos mange vil vekke negative assosiasjoner hvis ordet innadvendt brukes i profilen.
Synes det er bra at det er gutter der ute som ikke bare er interessert i utadvendte jenter!

Skjult ID med pseudonym tiril ma. 4 april 2011 19:15

jeg blir beskrevet av andre som svært utanvent og det er jeg som regel også men jeg har dager hvor jeg er det motsatte og da holder jeg meg helst for meg selv. Har ikke bruk for å være sosial 24/7

Skjult ID med pseudonym Draupne ma. 4 april 2011 19:19

Mulig at introvert og ekstrovert er de riktige ordene å bruke i typebetegnelsen. Innadvendt har jo en språklig betydning også: taus og grublende, innesluttet. Mulig det er litt slektskap med introvert? Erfaringen er at selv introverte kan snakke som en foss hvis de er trygge, eller kanskje helst hvis de er på tomannshånd med noen de er trygge på.. Kvinner kommuniserer (snakker) mer enn menn tror jeg, så kanskje det ikke er på samme måten med menn generelt?

Skjult ID ma. 4 april 2011 19:20

Oppmuntrende og opplysende svar her!

Men når mange liker innadvente mennesker er det jo et godt spørsmål hvorfor det er et fy-ord nikita.

Det med hvor man henter energien, er vel det sentrale med ekstrovert/introvert, hvis jeg husker riktig ja. Men tror ikke man nødvendigvis trenger å være så vanskelig å komme inn på, Draupne. Jeg er nå iallefall ikke så vanskelig å komme inn på, hvis folk har meg på tomannshånd, tror jeg. Men det at jeg må hente energien inn i selv, er helt etter oppskriften.

Skjult ID med pseudonym Frøken. N ma. 4 april 2011 19:20

Jeg er ikke det minste innadvendt, helt ærlig.. Men det finnes sikkert en del av de også :)

Skjult ID ma. 4 april 2011 19:22

Helt i orden Frøken.N.

Skjult ID med pseudonym Draupne ma. 4 april 2011 19:26

INTJ, ja Mythbusters er definitivt interessant, synes jeg. Jeg tror forøvrig en gammel ex var INTJ, jeg selv er ENFP.
Jeg er ikke så presis på disse tingene, men jeg tror NT og NF deler en glede over abstrakt tenkning og ideer, muligens via den delte utpregede funksjonen intuisjon.

(kvinne 44 år fra Oslo) ma. 4 april 2011 19:27 Privat melding

jeg er både innadvendt og introvert. er det rart jeg er singel... ;o)

Skjult ID med pseudonym nikita ma. 4 april 2011 19:29

Jeg tror de fleste forbinder innadvendt med det Draupne skriver om språklig betydning, at man er taus og innesluttet, derfor vekker det negative assosiasjoner. Jeg er vel heller litt vanskelig å komme inn på, men kan fint være pratsom når jeg kjenner folk godt. Men har ofte blitt konfrontert med at jeg er stille i begynnelsen, enkelte har også ment at jeg oppfattes som kald og uengasjert.... Noe jeg definitivt ikke er....Tror derfor det er mye fordommer mot innadvendthet, synes derfor denne tråden er svært oppløftende (:

Skjult ID ma. 4 april 2011 19:32

Ut ifra bildet å dømme, ja, Bollox;) Likevel har vi ikke så høy match, ser jeg.

Fant faktisk resultatene av typetesten min nå, og er visst INFJ, hvor I og F er sterke.

Skjult ID med pseudonym Draupne ma. 4 april 2011 19:34

Er man ikke spesielt "outgoing" er vel mulighetene for å treffe noen også mindre. Men jeg vet ikke. Jeg er ikke spesielt "outgoing", men kan begynne en kveld veldig tilbaketrukket for å ende med relativt heftige samtaler og diskusjoner eller morro. Pussig det der. Det går seint å finne noen for meg enda jeg er "en miks". Er vel for mye hjemme..

Du går i hvert fall på fotballkamp Bollox! Så du kan ikke være redd for å være blant folk. :-)

Skjult ID med pseudonym agatonsaxa ma. 4 april 2011 19:39

Trodde jag var introvert jag , men har märkt att jag blir som en spegel mot de jag är tillsammans med . är de prat glada så blir jag det också , är de nordlänningar så baske me blir ja deå , men har svårt att sälja mig själv och att ta kontakt .

Skjult ID ma. 4 april 2011 19:42

"Å selge seg selv". Grøss! En forferdelig frase.

Skjult ID med pseudonym bollox ma. 4 april 2011 19:44

@draupne: ja, må jo ha med noen fotballkamper ;o) men ser flesteparten hjemme, da...

(mann 47 år fra Oslo) ma. 4 april 2011 19:47 Privat melding

Ja, det er interessant, samtidig er det jo også veldig enkle bokstavkoder og grupperinger som vel må være et grovt mønster bare om personligheter. En slags modeller for å forstå litt bedre hvorfor det går lettere med noen enn med andre. Det er facinerende, men så går man lei av det fordi det blir "for enkelt" på en måte.

Joda, det finnes da litteratur om dette. For eksempel "fjernanalyser" av litterære personer eller kjente par i litteraturen, og forfattere. Jeg har en type som visstnok skal passe med Jane Austen for eksempel.

Jeg har veldig sans for den team-ideen om at alle egentlig er riktige og at man ved å sette sammen et team eller en familie der flere utfyller hverandre, så vil "alt gå så mye bedre".. Det er kanskje en romantisk idé, men jeg liker den. Så vil det kanskje bli noen klassiske problemer fordi folk som jeg setter i gang ting og så må kanskje andre fullføre dem..

Jeg må se litt på den "instictual variants" Dubster.

Skjult ID ma. 4 april 2011 19:54

Ut ifra instinctual variants, vil jeg si at jeg er like mye "Self-preservation variant" som "Sexual variant", hvis jeg skal gjette.

Draupne: Det blir jo bare en grov skissering av hvordan du er ja, men noen klare ideer får man jo, om man ikke havner i midten på alle skalaer. Forresten- da er man vel kansje et balansert menneske?

Skjult ID med pseudonym agatonsaxa ma. 4 april 2011 19:57

@Bollox

Om Leeds går upp i premier leuge så kan vi se nån kamp susammen : )

Skjult ID med pseudonym Draupne ma. 4 april 2011 19:58

@bollox Ok, det er jo fint å sitte hjemme, kort vei til kjøleskapet, god plass, varmt og godt, kan styre lydstyrken selv, dille med noe annet innimellom, surfe på nettet og så videre. Det er jo fint å være hjemme egentlig. :-)

Og møter man, eller snakker med fremmede mennesker hele dagen må det være fint og godt å være et sted det ikke er så mye fremmede når man ikke er på jobb.. Noen klarer jo nesten ikke å være i sitt eget selskap, men må være blant andre hele tiden..

Skjult ID med pseudonym bollox ma. 4 april 2011 20:03

@agatonsaxa: da har vi en date rundt 2061 ;o)

@Draupne: du har skjønt det! :o)

Skjult ID med pseudonym Draupne ma. 4 april 2011 20:14

Alt med Jung er jo egentlig ganske dyptgripende.. Noen sider er da ubevisste, mens de bevisste sidene man bruker mest blir man bare flinkere på. De sidene som er ens egen "skygge", dvs motsetningene til de bevisste funksjonene, er der og jobber med og kan komme til syne når man ikke er helt balansert.. Eller man undertrykker de sidene man ikke er så god på, og når man treffer noen som er god på disse sidene, kan man bli "trigget", eller komme i konflikt, eller hva nå som skjer..

Jeg tror det tar en del tid å nå den balansen du snakker om "Skjult ID", jeg tror det er en av de røde trådene i Jungs lære dette med "individuasjon" - å bli et helere menneske, å bli kjent med sin skygge og integrere denne i personligheten på en mer bevisst måte..

Det er flotte teorier og modeller, men det er ikke så lett å leve etter dem. Jeg synes i hvertfall ikke det er lett. Mulig man da må gå i Jungiansk drømmeterapi og så videre? Drømmer er jo sentrale i Jungs arbeid. Men det er sikkert mulig å reflektere seg fram gjennom andre medier enn skrevne drømmer, som bilder, kunst, kanskje religionsutøvelse, film, teater og litteratur, eller samvirke med venner og partner. Jeg veit ikke. Jeg var på et seminar en gang med Astri Hognestad der hun tolket eventyret om "Østenfor sol og vestenfor måne". Det skulle være en slags idividuasjonsreise. Men som min far sa: De er ganske "skråsikre" i sine analyser de Jungianerne..

Er lite om dette i min jobb, så må nok lete dette opp utenfor jobben..

(mann 43 år fra Oslo) ma. 4 april 2011 20:14 Privat melding

I fart in the general direction of Myer Briggs!

Har min egen definisjon; sitter du i hjørnet og holder kjeft er du introvert, sitter du i midten og skravler hue av deg er du ekstrovert....DET holder for meg! Så får man finne den nyansen som passer deg mellom ytterpunktene ;-)

Skjult ID ma. 4 april 2011 20:28

Sånn kan det også sies Tas:)

Draupne: Jeg er fortsatt TS. Det med balansert, var mer som en mulig erklæring av noen som havner midt på treet i disse målingene. De er muligens mer balanserte enn de som er i ytterkantene.

Personlig så er jeg likevel mer opptatt av å være den jeg er, som bl.a. innebærer en introvert natur, uten å måtte slåss mot den hele tiden. Så kan man prøve å finne fram til et menneske/mennesker som passer spesielt sammen med en selv.

Det kan jo også, komplisert nok, være at du går godt sammen med din rake motsetning, som du og Dubster antyder.

Skjult ID med pseudonym agatonsaxa ma. 4 april 2011 20:38

@Bollox

hmm

@taz

taz = ekstrovert..X 5 sitter exact mitt i rummet ,eller ?

Skjult ID med pseudonym Draupne ma. 4 april 2011 20:38

Ja, TS, det står mye allerede i det første innlegget.

Skjult ID med pseudonym -Taz- ma. 4 april 2011 21:16

Agaton da, ikke utlever meg her nå, satt forøvrig på enden sist gang ;-p

*har rolige sider også altså*

Skjult ID med pseudonym Draupne ma. 4 april 2011 21:18

Disse testene er jo egentlig noe man svarer på selv. Og så har noen funnet ut at noen mennesker svarer nokså gjennomgående likt på spørsmålene og kan kan putte dem under samme betegnelsen. Eller i et "slektskap".

Jeg tok den instinkttesten og fikk høyest score på Type 4 (The Individualist) "sexual variant" . med Type 3 og 6 like etter, begge med "sexual variant". Når man leser teksten kjenner man seg jo igjen på enkelte punkt, men så har man også svart på 55 spørsmål som sorterer ut hvordan man er orientert, eller tror selv at man er orientert. Jeg tror det kan være noe forskjell på hvor godt folk kjenner seg selv, og hvor "riktig" og ærlig de svarer på spørsmålene. En ting er hva man mener man bør være, det kan jo være en annen ting hvordan man egentlig er..

Den balanserte har kanskje et syn på seg selv som rimer rimelig bra med hvordan andre som kjenner en godt ville sagt at man var. Eller det vil i det minste hjelpe at man vet hvordan andre oppfatter en, selv om det ikke behøver å være slik man oppfatter seg selv..

Jeg tror man bør være seg selv, og at man har det best hvis man lever et liv som er "i tråd med" den man er. Å prøve å være mer utadvendt enn man naturlig er vil man ikke lykkes med i lengden, tror jeg.

Det er forøvrig et typisk introvert trekk at TS velger å være helt anonym.

Skjult ID med pseudonym Draupne ma. 4 april 2011 21:54

Apropos det med å ha relativt balansert skåre på introvert-ekstravert, intuisjon-sansning og tenkning-følelse, da er man en såkalt "Integrator". Det vil si en person som, i hvert fall i teorien, burde være i stand til å forstå og gå godt sammen med alle de ulike typene. Det vil si en person som evner å koordinere ett team av mange ulike personlighetstyper. Jeg tror kanskje mennesker som har levd en stund kommer nærmere en slik kategori, men er ikke sikker.

Jeg har nok noen slike trekk, men ikke f. om de slipper meg inn i ledergruppa der jeg jobber. :-) Men jeg ble gjenvalgt som tillitsmann i år, etter tre år som det tidligere.

Er ikke jenter innadvendte eller introverte? Er det ikke omtrent 50-50 da?

Skjult ID med pseudonym barebea10 ma. 4 april 2011 22:04

@TS 20:28 Du vil være i fred sier du, men er innadvendthet en egenskap du ønsker skal utvikle seg til å bli mer innadvendt? For det er vel ingenting ved et menneske som er statisk, det vil enten utvikle seg mot, til, fra.... Det fins ikke status quo i et sinns tilstand vel...?

Skjult ID med pseudonym Draupne ma. 4 april 2011 22:15

Det er noe som kalles "The Pygmalion project" der partneren forsøker å endre den andre til sitt eget bilde. Å forsøke å endre en introvert til estravert er kanskje "i den gata"?

(kvinne 48 år fra Østfold) ma. 4 april 2011 22:20 Privat melding

Ser ikke at utadvendte personer er optimale mennesker heller, de har helt sikkert sine ting de kan utvikle (eller kjempe mot..?) men siden de ikke har et problem med den sosiale biten, så er det uinteressant å sammenligne seg med ekstroverte for de er ikke en ensidig gruppe.

(mann 33 år fra Oslo) ti. 5 april 2011 08:31 Privat melding

De fleste jentene her er ikke superbrukere, om 100kr månden for å kontakte folk ble for mye så kan en ikke være spesielt utadvendt.
Det er veldig steinaldermønster i Norge om du ser det fra gutten sin side, uten at jeg klager over det men en får seg en vekker når en er i andre land og jenter kommer bort og flørter med en som endel av hverdagen.
Merker også det når jeg er ute om det kommer en jentegjeng bort så er de svenske.

Forresten hva skjedde med fallskjerm og stieg larsson, det stod i alle profilene før men nå er det bare borte...

Skjult ID med pseudonym Jonas ti. 5 april 2011 09:39

TS: Hvis du blir sliten av å være sosial, hva med å endre litt på kostholdet og få deg litt mer mosjon?

Kommer til å hjelpe på selvtilliten din, og vips er det bare morro å være sosial og ikke bare slitsomt.

En ting til: du trenger ikke være sosial hele tiden heller, men et par tre ganger i uka bør du klare lett uten å bli sliten.

Skjult ID med pseudonym TS ti. 5 april 2011 17:55

BareBea10: Nei, jeg ønsker ikke å utvikle meg til å bli mer innadvent, men jeg er innadvent/introvert (begynner å bli litt usikker på om det er det samme), og ønsker å finne meg både jobb og jente hvor jeg kan være sånn jeg er nå. Man må jo starte der man er. Om jeg utvikler meg til å bli litt mindre introvert, er det sikkert et sundt tegn, men enn så lenge..

Jonas: Jeg har vært bevisst på kosthold, og trent i varierende grad gjennom alle år, uten at det har gjort det sosiale livet energigivende istedenfor energislukende. Det er nok ikke fullt så enkelt. Men å kunne være en person som liker seg mye for seg selv, uten å ha dårlig selvbilde, er jo selvfølgelig noe å trakte etter.

Mulig du har rett, Herculix:)

"Introverts har oftere mørke klær " Det stemmer bra for meg iallefall, Dubster.

Skjult ID med pseudonym Odins_Mjød ti. 5 april 2011 18:13

Styrer som oftest unna når disse jentene skriver at de er veldig utadvente. Blir stressa bare av å lese det ;P

(kvinne 48 år fra Østfold) ti. 5 april 2011 18:25 Privat melding

@TS Bra! :) Ville bare ha det på det rene, fordi jeg liker at noen innrømmer at de har et problem for da har de også begynt på løsningen i ettogsamme...

For saken er at det å ønske seg en ting som blir til noe helt annet enn man forestilte seg kan feks være et forhold. Mange opplever parholdet som veldig sosialt, først blir man sliten av denne personen så skal man jaggu det legge seg i samme seng som den også! Og hvis du har lyst til å stikke av bare en liten stund... da blir det muligens problemer utav det også. Man slipper aldri unna det sosiale. Man tror kanskje man kan løse det ved å velge en annen introvert (bryr meg ikke om hviket navn som brukes) men hvem av dere skal lokke frem innrømmelser og unnskyldinger, og skal begge bite i seg ting kommer dere til å ende opp på hvert sitt hobbyrom. Tror jeg det er en viss fare for.

Er ingen fan av råd, bare selvinnsikt. Trist å slutte uten løsning her... Help, I nead somebody

(mann 33 år fra Oslo) ti. 5 april 2011 18:54 Privat melding

hehe nead betyr noe helt annet

Skjult ID med pseudonym barebea10 ti. 5 april 2011 18:59

huff, skulle sjekket

(mann 64 år fra Akershus) on. 6 april 2011 02:20 Privat melding

Jeg er innadvent, men møter hundrevis av mennesker hver dag i jobben min. Når jeg kommer hjem føler jeg et rush av lykke over at det ikke er et menneske i nærheten. Jeg kan til og med føle dette bare jeg går på do på jobben, og får være for meg selv i noen minutter. :)

(mann 33 år fra Oslo) on. 6 april 2011 08:42 Privat melding

@Dubstere - Hipstere er så selvopptatte at jeg ikke tror de legger merke til andre mennesker, kan ikke se for meg det...robothjernene dems må laste ned hva som er hipt/kult til enhver tid og enhver form for tegn til personlighet er som virus for deres mekaniskehjerne. Lurer på hvor lang tid det tar før det dukker opp en gjeng hipstere i parken om jeg legger et kubbespill og palestinaskjerf på gresset.

Skjult ID med pseudonym TS on. 6 april 2011 18:08

Som jeg skulle sagt det selv Stianen, bortsett fra at jeg ikke treffer hundrevis av personer hver dag!

BareBea10: Men du forstår det at når jeg en sjelden gang møter på noen jeg har ordentlig god kjemi med (som min søster), kan jeg på tomannshånd prate som en foss. Så sosial i den forstand er ikke et problem. Folk opplever meg som mer åpen å snakke med, enn vanlig sosiale mennesker. Kansje det er nettopp det å bære "masker" som faller lettere for mange, og gjør at de kan være så sosiale.

Det er det å være sosial sammen med mange mennesker jeg egentlig ikke har noe nært forhold til, eller mye felles med, som er så slitsomt. Som man fks. gjør i de fleste vanlige jobber, på store familiefester, eller i store venneflokker.

Skjult ID med pseudonym barebea10 on. 6 april 2011 19:21

Hva om jenta du finner har en stor famile på 9 søsken og 14 tantebarn? Dvs drøss med fettere og kusiner, tanter og onkler i tillegg....................... ;)

Skjult ID med pseudonym Draupne on. 6 april 2011 23:39

Pussig nok har jeg truffet flere innadvendte jenter som liker å stå på scenen og spille en rolle. Det går fint, men å vise fram hvem man egentlig er, er vanskeligere.

Skjult ID med pseudonym barebea10 on. 6 april 2011 23:41

Det er vel lettere at noen kritiiserer den rollen du spiller, i livet og på scenen, enn den du tror du er innerst inne. Om selvbildet blir truet da er det krise på ferde.