Alle innlegg Sukkerforum

Ærlighet varer - ikke lengst?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Omega3 ti. 5 april 2011 21:17

Jeg er av den typen som ikke liker å treffe flere personer på en gang. Av og til får jeg brev fra koselige folk her på sukker og skriver pent tilbake at jeg er fortiden opptatt med å treffe noen andre, men vi kan muligens treffes senere uti fra hva som skjer.

Deretter blir blokkert av samtlige etter kort tid. Hva er det her fornoe?

Skjult ID med pseudonym Medium ti. 5 april 2011 21:23

Å si at du er "opptatt med å treffe en annen og _muligens_ kan treffes senere" er:

1) Standardsvaret fra noen som ikke tør å si "jeg er ikke interessert"
2) Du sier indirekte at vedkommende som kontaktet deg og fikk "avslag" ikke er prioritert fra din side...ingen liker å bli nedprioritert uansett hvor ærlige dine hensikter er
3) Treffer du andre samtidig med å ha aktiv profil på Sukker gir et signal om at du er player

Skjult ID med pseudonym Frøken. N ti. 5 april 2011 21:33

Nåh, en kan da vel ikke ansees som player for å være på sukker hvis man dater noen fra sukker?? Det vil bli ganske slitsomt om en måtte skru av og på profilen sin hver gang en skal treffe et nytt menneske.. Tross alt, en vet jo ikke alltid hvordan denne datinga går. For noen sier det pang fort, mens for andre...

Synes svaret ditt er helt greit jeg, men du kan jo prøve med en liten omformulering hvis du opplever det ubehagelig med all den blokkinga :)

(mann 36 år fra Oslo) ti. 5 april 2011 21:34 Privat melding

Jeg vil tro at folk som blokkerer deg, overreagerer på grunn av for mange skuffelser selv. At du fremstår som opptatt, dreper enhver lyst til å bli kjent med deg da...tror jeg...

Skjult ID med pseudonym Medium ti. 5 april 2011 21:37

Mine punkter var forslag, ikke nødvendigvis at slik er det bare. Jeg ser at alle punktene har relevans, men mest punkt 1 da. Det er mitt intrykk.

Skjult ID med pseudonym JENTE ti. 5 april 2011 21:58

Tror Medium har rett i sine punkter.

Svært mange av de som sier de treffer noen er å finne på chatten i ukene som kommer. Det er rett og slett en unnskyldning for mange. Men jeg er i igrunn enig. Om man treffer noen, og ikke er mottakelig for kontakt, bør profilen bort raskest mulig. Det er å kaste bort andres tid og energi om profilen ikke egentlig er åpen for noe nytt.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne ti. 5 april 2011 22:32

Jeg er delvis enig, med at jeg tror mange bruker det som et standardsvar. Men det fins jo et ærlig alternativ, så hvorfor bruker ikke folk det? Det kan kanskje oppfattes som den som kontakter deg ikke er prioritert, hvis du sier du treffer noen for tiden. Samtidig kan man jo ikke deaktivere profilen sin hvis man bare har avtalt et møte eller førstedate. Og heller ikke legge til nye, er litt respektløst overfor den du har avtalt møte med. Men klart jeg deaktiverer her med en gang jeg kommer til å fortsette å treffe noen flere ganger. De som bor mer sentralt dater vel mye mer, og jeg kan skjønne de ikke til en hver tid er åpen for noe nytt. Skal ikke være enkelt dette, for mange opererer forskjellig innpå her, eller null regler, he, he

(mann 47 år fra Akershus) ti. 5 april 2011 22:35 Privat melding

Det enkle svaret er jo at det er et automatisk ferdig utfyllt svar man kan velge å bruke når man får en melding.
Blir du blokket er det nok fordi det ikke er interessant.

Men den setningen du mottar er ferdigskrevet av Sukker :-)

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 5 april 2011 23:23

Du er jo ærlig i hvordan det ligger an, Omega. Og uansett hvilken måte du velger å fremlegge det på, vil det jo være best om det føles riktig fra din side...tenker jeg. :-)
Det du IKKE kan kontrollere her inne, er hvordan andres atferd er. Hva de tolker ut av det du skriver, og hvordan de reagerer/responderer.
Jeg skal ikke svare for de som blokkerer. Men jeg tenker at det er også et svar, jeg.
Enkelt og greit, igrunn.
:-)

Skjult ID med pseudonym Binders on. 6 april 2011 00:01

@bareBea.

Ja, jeg kan uten problemer løfte meg over en avvisning hvis en person reelt må finne ut av noe, og f.eks. kommer tilbake etter en date som ikke ble noe særlig.. Ser ikke problemet i det hele tatt.. Om jeg forventer et : Å DER var du jo! ...tror jeg jeg skal slite... :)

(mann 64 år fra Akershus) on. 6 april 2011 00:23 Privat melding

Jeg synes det er utrolig demotiverende, nesten sårende, å ikke få svar fra noen jeg har sendt melding til. Jeg sender bare melding til jenter jeg virkelig ønsker å bli kjent med, og kun til jenter med matchpoeng på minst ca 92-94. Hvis jeg skriver en melding før jeg drar på jobb, f.eks., så går jeg og tenker på denne personen i løpet av arbeidsdagen, og gleder meg til å lese hva hun svarer. Hvis jeg da logger meg inn på kvelden og ser at meldingen min er lest, men ikke besvart, så tenker jeg at hun synes jeg er stygg eller dum.

Skjult ID med pseudonym Binders on. 6 april 2011 10:04

@Barebea

Har det med selvbilde å gjøre tror du? For min del tror jeg det har med mer å innse realismen i nett-dating. Hvor ofte sitter du der selv med hendene i fanget uten å være i dialog med noen som utmerker seg litt mer enn andre?
Antar at det går begge veier: Slik at det å komme med en førstemelding på et tidspunkt hvor det er helt blankt og ledig hos motparten anser jeg omtrent umulig hos en attraktiv kar... :)

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 6 april 2011 10:59

"Rasjonelt sett er det ikke farlig å bli avvist, men emosjonelt sett er det helt forferdelig..."

Dette utsagnet fra Preben leser vi Sukkerbiter på høyre bildekant hver dag, ca hvert 3 minutt så lenge vi har skjermen oppe. Jeg tror dette etablerer en sannhet, som blir forsterket med hvert avslag, med hver avvisning, med hvert uteblivende svar...for hver gang vi leser dette.
Hjernen registrerer dette selv om vi ikke bevisst kaster blikket på banneren hver gang den er oppe.
Sunt? Neppe...

Så èn ting er realismen i nettdating, som støtt og stadig blir nevnt her inne. Og det er vel og bra. Men samtidig tror jeg at hver enkelt må gjøre et aktivt valg for å ivareta sin egen selvtillit på dette, og for å ikke lagre de negative erfaringene som "Det er MEG det er noe galt med!"
Dersom hjernen TROR på at avvisning er emosjonelt forferdelig, trigges jo denne forferdelige følelsen for hvert avslag. Og hjernen tror på det den leser, om vi ikke aktivt tar stilling til dette - og gir det en annen betydning. I tillegg er det en sannhet (ihvertfall relativt dokumentert rent psykologisk, om ikek fysiologisk) at mennesker er mer redde for å bli avvist enn å dø. Mer redde for å tape ansikt enn å dø.
(Ref en skaleringsundersøkelse på dette med å tale i forsamlinger vs døden.)
Så hvor sunt er det at et bilde på Sukkers høyre bildekant forteller oss at det er emosjonelt forferdelig å bli avvist? Jeg nekter å tro at dette er hensiktsmessig hjerneføde på en datingside.

Det skrives mye om at man ikke ER sin profil også, og joda....til en viss grad er det sant. Men i det øyeblikket man kobler den forferdelige følelsen av avvisning opp mot profilen, spiller det ingen rolle hva man sier til seg selv om "hvems" profil det er. Meg eller "nett-Meg"...:-)

Du er virkelig inne på noe, BareBea - der du skriver om årsaken ligger i deg, eller faktorer utenfor deg.
Og ikke minst om selvbildet er realistisk eller ikke. For hva er et realistisk selvbilde, om ikke det handler om hvordan en selv ser seg selv? Hvem andre kan bstemme MITT selvbilde? De ser jo uansett ikke meg, slik jeg ser meg. Og det er jo en tråd i seg selv. :-))

*Litt langt, mulig litt off-topic...men dette opptar meg. :-)*

Skjult ID med pseudonym katte on. 6 april 2011 11:10

Evt "Det er alle de andre det er noe galt med"? :)
Eller la være koble noe som helst følelsesmessig med det?

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 6 april 2011 11:19

MÅ det nødvendigvis være noe "galt" noe sted da, katte?
;-)

(kvinne 56 år fra Telemark) to. 7 april 2011 17:28 Privat melding

Hei,jeg er som deg. Sier høflig ifra om jeg skriver med en eller flere her inne. At det er grunnen til at jeg ikke ønsker å kommunisere med flere samtidig.
Det er viktig når man har en spesiell man nærmer seg, kanskje ikke har truffet, eller ønsker å gi mobil eller privatmail til faktisk kommunisere med denne ene her inne.
Jeg har gjort det flere ganger, og fått høre det flere ganger. Og den som eventuellt blir sur eller snytt, er da isåfall ikke din type person man bør bygge noe videre på.
Man skal heller ikke være på sukker for å treffe andre når man faktisk er i noe som er mer enn vennskap. Da og først da er det riktig å deaktivere sin profil.

Har sett flere, som ønsker kun elskerinne, de er samboere el gift. har ingen foto, el beskrivelser i profil.

Forstår ikke at det er så vanskelig. Man kjenner ikke vedkommende, og har ikke etablert følelser.... Hvorfor da bli så skuffet at man blokkerer? Det er kun seg selv man ødelegger for.
Slike personer er det ingen vits i å bruke energi på.

se/møt og finn ut av om denne ene er noe å satse på, er det ikke det. Nei da er det ikke verdens undergang.

Tørr å vær deg selv, si hva du selv ønsker. Men ikke utdyp så mye om hvorfor du er "opptatt" Si heller du kommer sterkere tilbake om det viser seg å ikke være den rette.

Lykke til med drømmedaten.