Alle innlegg Sukkerforum

Thomas Edisons datingtips

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym edison on. 6 april 2011 17:57

Noen ganger finner man datingtips de rareste steder. Jeg leste nettopp en sak om Thomas Edison. Da han jobbet med å finne opp lyspæra, var det ikke få ganger han mislyktes, men da han ble spurt om dette av en avis, svarte han: "Jeg har ikke mislyktes, jeg har bare funnet tusenvis av måter man ikke lager en lyspære på." Og han lyktes til slutt. Jeg aner ikke om dette bare er en anekdote, men den sier mye - det dreier seg om å lære av det man gjør, snu det negative til det positive.

Si at du har hatt en date og at det blir med den ene daten - helt uavhengig av om det er du, den andre eller begge som har konkludert med at det ikke gikk bra. Spør deg selv hvorfor det ikke gikk bra! Og ta det med deg til neste date - benytt det som en læringsprosess. Vi er mange som har blitt ganske varme i nettdatingtrøya, men når jeg tenker over det, hva gjør jeg egentlig forskjellig nå fra det jeg gjorde på tidligere dater? Skal jeg være ærlig med meg selv - ganske lite. Det er kanskje litt færre øyeblikk med pinlig stillhet, men ellers? Næææhhh... Er det egentlig rart man ikke kommer seg videre?

Selvsagt, i mange tilfeller passer ikke du og daten sammen, men, som man sier, it takes two to tango, det dreier seg også om *din* innstilling til daten. Gjør du noe som speiler seg i daten? Fremstår h*n kanskje som kjedelig nettopp fordi du kjeder vedkommende? Og ikke minst, hva kan du gjøre med det?

Jeg skal ikke forsøke å leke Preben Z. Møller her, men jeg tror sannelig at jeg i fremtiden skal bli litt flinkere til å planlegge hvordan jeg skal opptre på dater, da med erfaringer fra tidligere tiders (mislykkede) dater.

(mann 42 år fra Buskerud) on. 6 april 2011 18:01 Privat melding

Den mannen hadde mange fine sitater.
Mitt favoritt sitat er: Flaks er 99% hardt arbeid og 1 % tilfeldighet.

Skjult ID med pseudonym mixit on. 6 april 2011 18:09

Når det har vært menn som jeg har datet over litt lenger tid og ikke blitt no mer, spør jeg alltid om de kan nevne tre ting jeg kunne forbedret eller fremhevet ved meg selv..
Dette for å nettopp finne ut av hvordan menn ser på meg. Hva jeg kunne gjort annerledes osv. Det er ikke alltid andre ser meg slik jeg selv gjør.
Men hittil har jeg bare fått type svar som; nei du er egentlig perfekt men ikke min type, du er snill søt og smart...
Men jeg har selv lært veldig mye. Så om det har endt i dass, så er jeg ivertfall en erfaring rikere...

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 6 april 2011 18:24

"To Get Something You Never Had, You Have To Do Something You Never Did"

Jeg har postet dette endel ganger i forum, som er en av mine favoritter og gyldig på så mange områder i livet. (Om ikke alle, visst? ;-)) Og det kan absolutt underbygge Edisons enorme utholdenhet og klokketro på at han var på riktig vei..han manglet kun den riktige "oppskriften".
:o))

Skjult ID med pseudonym useriøs on. 6 april 2011 18:25

trodde det var slik vi skulle leve livet jeg, ikke bare dating..

altså det å lære fra ting vi gjør feil, men også fra det vi gjør riktig...

Skjult ID med pseudonym edison on. 6 april 2011 18:36

@mixit
Spørsmålet er jo hva du (tror du) har lært. Har du, som meg, tenkt at du har lært noe om den og den kvinnen (eller mannen, i ditt tilfelle) eller kvinner (eller menn, i ditt tilfelle) generelt? Jeg tror ikke det holder. Det blir som om Edison skulle forsøkt seg med den samme oppskriften hver gang. Nei, det handler også om å se på hva DU kan gjøre.

En date er et møte mellom to personer, og jeg tror det er mange av oss, meg inkludert, som har en tendens til å bare se på den andre, men, som sagt, it takes two to tango.

Skjult ID med pseudonym mixit on. 6 april 2011 18:48

@edison;Både og egentlig. Men mer hvordan jeg opptrer i datingsituasjon.
Mer hvordan de jeg har datet ser meg på ting som jeg kanskje ikke har sett selv. Prøver å lære ting om meg selv mer.
Derfor spør jeg som regel når ting har gått galt. Om 3 ting jeg kan forbedre og tre ting jeg kan fremheve.
Jeg vil nok ikke forandre hele meg. Men kan være greit å få en pekepinn på hva og hvorfor det gikk galt noen ganger. Og ofte så er det slik at jeg ser på meg selv som helt annerledes enn andre gjør det.

Skjult ID med pseudonym edison on. 6 april 2011 18:59

@mixit
Jeg tenker ikke på å endre personlighet, men mer hvordan du fremstår. Holder du blikkontakt med vedkommende, eller ser du vekk? Gir du positiv respons på spørsmål, eller begynner du alle svar med "Neeeeei, jeg vet ikke..."? Gir du respons når vedkommende snakker, eller sitter du som en saltstøtte? Rører du ved vedkommende også i ikke-seksuelle settinger? Er det noe ved settingene dere møtes i som får deg til å føle deg ukomfortabel?

Det er det jeg tenker på med Thomas Edisons lyspæreallegori - analyser det du gjør, og forbedre deg der du ser at du har et forbedringspotensial (for det har vi alle). La meg legge til at dette er tanker jeg har, jeg har overhodet ikke forsøkt å sette denne tankegangen ut i livet - det er nettopp derfor jeg ønsker å "teste" dem ut her.

Skjult ID med pseudonym mixit on. 6 april 2011 19:09

@edison; Ja ok. Ja altså noen ganger må jeg ha det inn med teskje..Kanskje det er det som er greia??Hehe :)

Spekteret er stort. Jeg tenkte egentlig på mye av det samme. Hvordan jeg fremstår. Men jeg prøver å være veldig bevisst, både på den andre personen og meg selv i selve situasjonen...