Alle innlegg Sukkerforum

Type-mønster

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym barebea sø. 10 april 2011 15:11

Alle mine forhold og liksom forhold har nesten utelukkende vært med selgere i jobbtittel, samboerne var i tillegg enebarn. jeg kommer fra en stor familie. Rart, man tror man ikke har et mønster så har man det likevel? Eller er det stereotyping å sammenlige folk som har samme jobb? For hvem er vel ikke selger i dag, alle selger jo, leger, advokater, lagerholdere, sykepleiere etc. Jeg kan i utganspunktet ikke drømme om en overfladisk glattiss. Er det det at jeg ikke har funnet den rette selgeren med den riktige dybden eller bør jeg titte innom andre bransjer? Noen?

Skjult ID sø. 10 april 2011 15:17

Høres snodig ut med bare selgere synes jeg, men kanskje det er andre fellestrekk disse har som du tiltrekkes av, feks uatdvendthet, og kanskje de er flinke til å selge seg selv.. haha. Jeg ville nok tittet innom andre bransjer ja, tror det er usunt med et mønster, tror hvis man er åpen nå det gjelder slike ytre ting øker det sjansen for å finne noen man virkelig passer sammen.

Skjult ID med pseudonym barebea sø. 10 april 2011 15:22

jamen jeg trodde mønsteret var enebarn, og det viste jeg ikke før jeg var forelska...

Skjult ID sø. 10 april 2011 15:26

Kan enebarn være mønster da? Har enebarn noen spesielle fellestrekk, annet enn at de kanskje blir litt bortskjemt nå de er barn? Vil tro at det kanskje er en tilfeldighet..

Skjult ID med pseudonym -missi- sø. 10 april 2011 15:26

var i en tid i et mønster med mye snekkere og elektrikere..men nå er d bare mye forskjellig :) tror d er lett å komme i et mønster.....og yrke skal jo egentli ikke ha noe å si..men er vell kansje noen feles personlighetstrekk som skjult id er inne på ? :)

Skjult ID med pseudonym 2 sø. 10 april 2011 16:55

Klart det er en korrelasjon mellom yrkesvalg og personlighetstype. Og korrelasjon mellom enebarn og personlighetstrekk. Og det er forskjell på type og trekk - trekkene kan være tillært, mens typen er man født med.

Om man skal overforenkle, så er de beste selgerne av MBTI-typen ESTJ:
http://en.wikipedia.org/wiki/ESTJ#Characteristics_of_ESTJs

Når det gjelder enebarn, vil jeg tro det viktigste de (ikke) lærer har med kompromisser og deling å gjøre. Igjen blir dette overforenklet.

Men siden du ber om en type-forklaring, så kan du ta en typetest selv, og sammenligne den med ESTJ eller hva du tror går igjen i mønsteret ditt. Prøv for eksempel Socionics til å sjekke kompatibilitet:
http://en.wikipedia.org/wiki/Socionics

Men igjen - dette er altfor enkle og lite vitenskaplige målinger. Les og vurder selv.

Skjult ID med pseudonym isterbaby sø. 10 april 2011 19:21

Andre mønster som damer går etter er jo gjerne psykopatiske trekk. De velger menn med voldelige tendenser som ønsker å kontrollere henne. Rart, det der.

Skjult ID med pseudonym a sø. 10 april 2011 19:27

Felles for psykopater er jo at de er intelligente, sjarmerende og flinke til å spille roller, kan gjerne gli inn i enhver sammenheng. Det er jo ingen som går etter psykopater, men de skjønner det ikke før de allerede er manipulert inn i et forhold. Og i mange tilfeller bli selvtilliten brutt ned sakte men sikkert, så de ikke merker det. En liten gruppe kvinner har imidlertid et så dårlig selvbilde pga negativ oppvekst etc at de havner i slike forhold gang på gang, Det er et psykologisk fenomen at man søker mennesker som bekrefter ens eget selvbilde enten det er dårlig eller bra.

Skjult ID med pseudonym MaDame sø. 10 april 2011 19:27

Fellestrekk for mine er at de alle har vært meget veltrente..... noe jeg overhodet ikke er. Jeg har mine kg til overs, men kunne aldri falt for noen med tilsvarende. Likevel har jeg likt personlighetene til de jeg har datet, og ikke falt for kroppen. Det har bare vært en deilig bonus.

Skjult ID med pseudonym 7up sø. 10 april 2011 19:32

Nei, ikke finn på å se til beilere fra andre bransjer, ser ikke hvordan dette kan få et heldig utfall.

Skjult ID med pseudonym katte sø. 10 april 2011 19:39

Og jeg som har MBTI-resultater fra i år jeg ikke kjenner meg igjen i, ei heller mhp yrke.
Det er nok ingen fasit, nei.