Alle innlegg Sukkerforum

Imponere litt med god middag?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym MatMons ma. 11 april 00:12

Hei!
Om du ber en du dater hjem på middag... og du gjerne vil imponere litt i matveien. Hva serverer du?

Noen tips, erfaringer? Fint om det meste kan være klart dagen før eller i alle fall en time før. (Jeg er ingen mult-tasker som klarer å lage mat mens jeg konverserer.. hehe.

(mann 31 år fra Oslo) ma. 11 april 00:13 Privat melding

Bacalao er svært greitt å så måte, siden den bare trenger å stå å koke etter man har gjort resten av forberedelsene - og til lenger til bedre.. Serveres med en god Rioja-vin f.eks Faustino I

(mann 29 år fra Buskerud) ma. 11 april 00:15 Privat melding

Kyllingfilet surret i bacon med mozzarellaost inni.
Serveres med ris og en eller annen saus. Nydelig! :D

Skjult ID med pseudonym topy_za ma. 11 april 00:16

æ inviter heller mæ sjøl på meddag ;P

Skjult ID ma. 11 april 00:17

Laks stekt i ovn, med poteter og salat. Er egentlig bare å passe tiden.

(mann 33 år fra Buskerud) ma. 11 april 00:20 Privat melding

Mange liker ikke fisk, myself included, så styr unna fisk!

Skjult ID med pseudonym hingsty.. ma. 11 april 00:21

Jøss..tankeleser skjult eller??
Hingsty forslår alltid innbakt lax/evt biff med bakte poteter og tilbehør..
har alltid vært bankers med et unntak..litt mer sær-ungdommelig variant..asiatisk wok-gryte da..
med en påfølgende litt merkelig røver-historie som nevnt i en annen tråd...;-)

(mann 62 år fra Akershus) ma. 11 april 00:23 Privat melding

Taco kun med skjell, ikke tortillalefser. Skikkelig vanskelig å spise uten å søle. :)

Skjult ID med pseudonym K_F ma. 11 april 00:23

@Odins_Mjød med fare for å virke litt for bastant; ei som ikke liker fisk passer nok ikke helt for meg :) Dessuten inviterer man vel gjerne ikke med seg noen hjem på første daten, så man har jo gjerne anledning til å finne ut av det i forkant.

Skjult ID ma. 11 april 00:24

@K_F: er det at noen ikke spiser fisk dumpegrunn??

Skjult ID med pseudonym K_F ma. 11 april 00:27

@Skjult ID - ergo forbeholdet om at det var en viss fare for å virke for bastant med den uttalelsen. Ville ikke ekskludert bare på bakgrunn av det, men jeg er svært glad i fisk selv - så foretrekker nok at en langsiktig partner deler noe av samme matveiene.

Skjult ID med pseudonym Odins_Mjød ma. 11 april 00:29

kan ikke kalle det å dumpe hvis man ikke allerede er sammen mener da jeg. Men jeg hater lukten av fisk, og ville ikke hatt det i mitt hjem.

Skjult ID med pseudonym K_F ma. 11 april 00:34

@Odins_Mjød Hehe, eksemplifiserer for så vidt problemstillingen om jenta synest det samme.. Har p.t. noen kilo klippfisk og noen fileter med hyse i fryseren, blir jo ikke så mye lukt av det, men fullt nok av fisk er der jo..

Skjult ID med pseudonym MatMons ma. 11 april 00:35

Ok... takk.. Jeg tenker litt på filet av vilt til hovedrett... men vet ikke helt. Noen som har noen gode og enkle oppskrifter å dele?

(kvinne 32 år fra Hordaland) ma. 11 april 00:36 Privat melding

Ovnsbakt laks er veldig godt, og det er jeg en røver på å lage.. :p Men som nevnt ovenfor her så er det jo endel folk som ikke liker fisk, så det er kanskje ikke det beste å ha på første middagsdate hjemme... Selv er jeg veldig glad i sau, og da spesielt villsau.. Mørere kjøtt skal du leite lenge etter!
Men det enkleste er jo å rett og slett fiske litt etter hva vedkommende liker.. For det er utrolig kjipt for deg å lage noe som daten din ikke liker i det hele tatt... Det blir flaut både for deg og daten din.. :)

Skjult ID med pseudonym gutt 29 ma. 11 april 02:41

TS..

Haha.. Kommer an på hva slags type jente det dreier seg om. Men i utganspunktet en klassisk men enkel 3/4 retters meny.

Kamskjell med aspargres og beurre blanc .
Gratinert hummer / andebryst.
Oster
Creme brulee eller fondant av noe slags. Med hjemmelaget is..

Easy:)

Skjult ID med pseudonym gutt 29 ma. 11 april 02:46

@ Matmons..

Enkel rett med vilt , hva med reinsdyr..?

Enkel garnityr kan være sautert spinat, jordskokk krem, og rødvinsaus. Gjerne med litt tranebær..

Enkel dessert, panacotta:)

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ma. 11 april 02:53

Den eneste middagen jeg her hadde møtt opp på er gutt 29's!

Opplevde nettopp å bli bedt på hjemmedate istedenfor mitt forslag om en bedre middag ute. Han vill servere frossenkylling fra Nordby med pasta sa'n... :-/

Skal du imponere med kokkeferdighetene dine, så velg i det minste råvarer av litt bedre kvalitet enn hva vi pleier å fore katten med (for pokker!)...

Og hvorfor ikke unne daten din en god smaksopplevelse på et serveringssted som vet hva de driver med?

(mann 32 år fra Akershus) ma. 11 april 09:37 Privat melding

Trådstarter: Du er på rett spor når du tenker vilt. Jeg har følgende forslag:

Forrett: Asparges med parmaskinke og parmesan. Kapp aspargesene og skrell nederste del. Fosskok aspargesen i noen få minutter. For guds skyld ikke kok aspargesen for lenge! Etterpå avkjøler du dem og drar over ørlite grann smør. Rull dem inn i parmaskinke (ikke av typen vakuumpakket, finn en skikkelig butikk) og skjær noen parmesanstaver som du legger ved siden av.

Hovedrett: Indre- og ytrefilet av rådyr. Mariner filetene i litt rødvin og krydder noen timer. Disse filetene er veldig små, så du trenger begge. Stek dem på sterk varme til de har fått stekeskorpe, og så skrur du ned varmen og ferdigsteker dem. Skal være rosa inni. Bruk gjerne usaltet smør, det gir god smak. Saus å du lage av kraften, og bruk litt av marinaden også. Grønnsaker og poteter etter ønske.

Du kan også bytte ut filetene med rådyrstek, samme oppskrift bare at den stekes i ovnen.

Eventuelt kan du lage duebryst. Mange tror at duer er ekkelt og skittent, men det er bare helt til de får se de deilige brystfiletene og kjenne viltsmaken. Eller du kan diske opp med rype eller skogsfugl, men der må presisjonsnivået være litt høyere.

Alt dette fordrer jo at du enten er jeger og har råvarene i fryseren (det har jeg!), eller at du finner en knallgod butikk som har det.

Lykke til!

(mann 32 år fra Oslo) ma. 11 april 12:05 Privat melding

Asparges med bacon og penis til forrett

kleftiko med lammekjøtt og penis til middag

Panacotta og penis til dessert

Det skulle gjøre susen!

Skjult ID med pseudonym corinna ma. 11 april 12:22

Hvis du ikke er en multitasker så er det jo greit å lage mat du kan fra før av, evt ha alt klart til gjesten kommer...

Salmalaks som marineres i sesamfrø, asiatisk fiskesaus og limejuice med assorterte krydder og mango. (Ferdig når gjesten kommer)

Ovnsstekt Stangekylling med appelsiner. (Står i ovnen når gjesten kommer)

Brownies f.eks med is og bær (Ferdig når gjesten kommer, evt varme kaken litt)

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 11 april 12:26

Lol herculix...leser jeg ren humor eller en anelse oppgitt melding mellom linjene her? Morsomt uansett!

(mann 32 år fra Oslo) ma. 11 april 12:30 Privat melding

En is kan vel være pen?

Skjult ID med pseudonym katte ma. 11 april 12:37

Og er det snakk om å fortære den? :)

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 11 april 12:38

Bare om den står til krava:)

Skjult ID med pseudonym Mann35 ma. 11 april 13:05

Den står alltid etter cava, det trenger du ikke å bekymre deg for.

Skjult ID med pseudonym Knarfen ma. 11 april 15:57

ça va?

Skjult ID med pseudonym neptun ma. 11 april 17:13

Det er jo lov å spørre om det er noe h*n absolutt ikke spiser.

Selv har jeg gjort suksess både med lammekotelleter, svinestek og fårikål (sistnevnte kanskje ikke på denne tiden av året).

Skjult ID med pseudonym Matmons ma. 11 april 17:27

Mmmmn. Mange gode forslag... TAKK. Tror jeg går for Maxell sitt forslag om asparges til forrett.. (skal ikke den være litt afrodisisk? ;-)

Er nok ingen jeger... så får finne en butikk som har gode råvarer. Liker godt reinsyr-indrefilet. Villsau hørtes spennende ut, men best å prøve ut alene en gang tror jeg.

Er sopp-risotto godt til tro? eller må det være poteter?

Panacotta har jeg ikke laget før. Er det virkelig lett?

(mann 32 år fra Oslo) ma. 11 april 21:04 Privat melding

Om en var mann og åpnet en restaurant, kunne en fått kvinner til å komme og spise masse om en serverte maten naken?

Skjult ID med pseudonym Mangelvare ma. 11 april 22:11

@Maxell27: godt forslag, bra at du nevnte god fremgangsmåte.

Uansett hva som lages, råvarer, råvarer, råvarer! Kvalitet pleier å gjøre susen. Og presentasjon. Utseende teller 20 prosent på hvor godt vi synes noe er. (aroma 30%, selve smaken 50%). Om jeg husker riktig..

Her er en meny som mesteparten kan lages i forkant. Stort sett bare å la det putre på ovnen eller stå i kjøleskap og dandere på tallerkene. Velbekomme ;)

Forrett:
Enkel Jordskokksuppe. Bytt ut bacon med pata negra eller serranoskinke. Jeg tar gjerne litt parmesanflak og ruccola på. Du må skalere ned oppskriften til 1,5-2 pers for en forrett. http://www.frukt.no/kokeboka/supper/jordskokksuppe/

Hovedrett:
Andeconfit. kan kjøpes ferdig fra f.eks Stange, eller lages selv: http://www.klikk.no/mat/spise/article614788.ece
Tilbehør: Sellerirotpuré http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/sellerirotpure/
Rødvinssaus med litt sølvløk mot slutten.
Valgfritt: Pastinakk og eller eller andre rotgrønnsaker (da kan du skippe sellerirotpuréen.)
Litt mindre mektig er kyllingconfit. Rotgrønnsaker eller soppsaus eller salat med appelsin kan passe.

Oster. 3-4 stykk. Små biter. Godt valnøtt eller nøttebrød. Gjerne litt grovt med masse sirup/honning i. Fiken :D Glasert eller chutney. Aprikos. søt hvit dessertvin pleier ofte å passe best, spesielt til salte og blåmuggoster. Jeg synes ofte en berensauslese er grei, og ikke alt for dyr. Unngå rødvin..

Dessert
Vaniljepannacotta med friske bær.
Cremé brulée med sorbet og sitrussalat.
Sjokoladefondant med is/sorbet og bringebærcoulis
Alle går.

Petit fours (Mmmm!!) for kaffen og praten etterpå. Google bildesøk "petit fours" så skjønner dere at med dette har du gitt jenta kvelden første orgasme. ...dersom du ikke har tjuvstartet og kjørt Herculix's garnityr på de andre rettene ;D

@neptun: Fårikål!?? som romantisk middag? Ble det romantisk eller mest komisk når kålen begynte å jobbe?

(mann 35 år fra Østfold) ma. 11 april 22:15 Privat melding

Spør for vinvalg dersom det er interessant. Meg eller ditt lokale vinmonopol (men sjekk at det er en seriøs ekstrahjelp eller en fast ansatt som ikke er utbrent).

Skjult ID med pseudonym neptun ma. 11 april 22:17

@Mangelvare
Jeg burde kanskje legge til at hun var tysk og aldri hadde smakt fårikål før...

Skjult ID med pseudonym Mangelvare ma. 11 april 22:19

Heheh ;) Da blir det straks mer eksotisk, og som tysk er man kanskje litt herda med sauerkraut.