Alle innlegg Sukkerforum

Kjærlighet

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym katte ma. 11 april 2011 08:17

Vi tror på at kjærligheten finnes.
Men kan vi bevise dens eksistens ved hypotetisk-deduktiv metode?

(mann 39 år fra Oslo) ma. 11 april 2011 10:55 Privat melding

Ja, først lager jeg en hypotese om at det finnes kjærlighet og skriver på veggen med store blå blokkbokstaver på veggen: Tese: Kjærlighet eksisterer.

Så drar jeg ut i verden og deduserer case for case for case inntil jeg endelig en dag til slutt finner kjærligheten.

Da blir kjærligheten med meg på rommet og skriver i store rosa blokkbokstaver ved siden av det jeg har skrevet fra før: Tesen er bekreftet - TIME TO FUCK!=)

Skjult ID med pseudonym Gaupå ma. 11 april 2011 11:02

katte, har du da også en god definisjon på kjærlighet? ;-)

Hambi, nice one, I like :P

Skjult ID med pseudonym useriøst ma. 11 april 2011 11:02

godt spørsmål! ;-) for å kunne gjøre noe slikt noe så må du først definere hva du legger i ordet "kjærlighet".

ELLER, du kan lese Platos "the symposium" ;-) morsomt å lese noe som ble skrevet nesten 25000 år siden som er relevant den dag i dag..

(mann 64 år fra Akershus) ma. 11 april 2011 11:04 Privat melding

@useriøst: Er den virkelig SÅ gammel, den boken? Forbløffende!

Skjult ID med pseudonym useriøst ma. 11 april 2011 11:21

haha, ja den ble skrevet på ryggen av en mammut! :-P morsom hvordan den siste nullen sneik seg inn der! ;-)

Skjult ID med pseudonym katte ma. 11 april 2011 13:03

@Gaupå

Oj, vanskelig...

Fra norsk wikipedia:
(Kjærlighet)
Kjærlighet er en menneskelig følelse, vanligvis rettet mot et annet menneske. Kjærlighet er å være glad i noen. Mange vil si at kjærlighet er irrasjonell i sin natur, og derfor er vanskelig å definere, men en kan kanskje gruppere ulike former for kjærlighet.

(Emosjon)
Emosjon er faguttrykket i psykologi for følelse. Emosjoner kan defineres som «positive eller negative evaluerende reaksjoner på stimuli». De er med andre ord følelsesmessige reaksjonstilstander. Det finnes utallige emosjoner i menneskets register. Noen av de mest grunnleggende hos mennesker er frykt, angst, sinne og glede, som også spedbarn kan uttrykke.

Det finnes masse utstyr for å måle hjerneaktivitet.
Men jeg finner ikke noe på google om man klarer å måle kjærlighet.
Google gir meg ikke noe svar på det.
Noen som vet?

I så fall, kanskje ikke kjærlighet finnes fordi den ikke målbar, kvantifiserbar?

Skjult ID med pseudonym useriøst ma. 11 april 2011 13:59

ordene "love" og "MRI" gir over 8 mill søk på google, der ganske mange snakker om forskjellige forskning der de ser på aktiviteten i hjernen og ting som har med kjærlighet og gjøre.

hvis du leter etter noe som skal si "du elsker fotball 48%" eller "du elsker marit 82%" så må du nok lete for alltid! det du kan finne ut av er at når du ser på et bilde av f.eks marit, at delene av hjernen som har med motivasjon blir aktivert.

"Specifically, the scientists found that “love” activated the right ventral tegmental area (VTA) and dorsal caudate body of the brain, which are regions associated with motivation to win a reward. According to another author, Lucy Brown of the Albert Einstein College of Medicine, this may explain why romantic love can feel like such a driving factor. In addition, this association may help us understand why depression, murder, and suicide are so strongly related to rejected love."

og denne er litt morsom:

"Helen Fisher, a third author and anthropologist from Rutgers University, New Jersey, said, “Studies indicate that some 40% of people who are rejected in love slip into clinical depression. Our study may also suggest some of the underlying physiology of stalking behavior."

ikke rart at det er så mange negative menn her inne, så mye som damer avviser menn her inne!! hehehe! :-P så damer, når dere klager på at menn er negative og bare klager for at de aldri får svar osv, så er det på grunn av hvordan dere har behandlet dem at de har blitt slik!

hahahaha :-D