Alle innlegg Sukkerforum

Hva vil du si er menneskets sterkeste side?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym copycat ma. 11 april 2011 19:22

Forestill deg følgende scenario:

En gruppe inteligente individer fra en fremmed sivilisasjon fra et fremmed solsystem, følger med på menneskets utvikling de senere århundrene. Hva tror du deres konklusjon om oss ville vært da de rapporterte tilbake til sine ledere på sin planet? Jeg ville sagt: "God til å drepe".

For det er nemlig det vi er. Menneskets største fremskritt og oppfinnelser er blitt til med militære hensikter. Prøv om du kan komme på om motivasjonene til en oppfinnelse ikke har en eller annen hensikt enn å erobre eller overta andre menneskers eiendom. Det vil selvsagt være noen oppfinnelser som er gjort med hensikt til å tjene menneskets latskap. Og noen er rett og slett blitt til ved tilfeldigheter.

Jeg synes jeg ser for meg de utenomjordiske som eventuelt ville kommet og besøkt oss. De hadde observert oss en stund og sagt: "Den der planeten der blir litt for brutal for meg, vi lar dem krige og et par århundre til, så får vi vel heller komme tilbake når de er blitt voksne".

Skjult ID med pseudonym Odins_Mjød ma. 11 april 2011 19:36

Konklusjon: En gjeng med apekatter som er så primitive at de tilogmed tror på eventyr i voksen alder.

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 11 april 2011 19:38

Er utenomjordiske eventyr? Eller er det scenariet du mener? Jeg tror egoisme er vår sterkeste egenskap....Og at ailiene ville ledd av oss;)

(mann 34 år fra Buskerud) ma. 11 april 2011 19:40 Privat melding

Det er den konklusjonen jeg tror en utenomjordisk rase ville ha om oss etter å ha studert oss.

Skjult ID med pseudonym sushibabe ma. 11 april 2011 19:45

Mennesker kan skape KUNST

Skjult ID med pseudonym Odins_Mjød ma. 11 april 2011 19:47

sant nok. Dataspill er kunst. Men tror ikke de hadde giddet å sette seg ned å sjekke ut spilla våre.

Skjult ID med pseudonym mega ma. 11 april 2011 19:47

Trang til makt på alle plan...

Skjult ID med pseudonym neptun ma. 11 april 2011 19:48

Enig med TS - se rundt deg, det er utrolig mye som er laget om ikke for krig, så i hvert fall for krigsforberedelser. Alt fra internett til titanstekepanner har en krigshistorie bak seg.

Skjult ID med pseudonym Gaupå ma. 11 april 2011 20:06

Tja. Mennesker er ganske nysgjerrige av natur, og ofte analytiske. Vi undrer, hvorfor ting er som de er, hvordan alt henger sammen. Vi er et flokkdyr, med løsere forbindelser til resten av flokken dess større denne blir, og vi evner å tenke sammenheng og konsekvens. Ikke alt er like galt, med andre ord.

Krig er noe enhver livsform kjenner, fra maur til planter, og mennesker har benyttet ganske mange verktøy i det formål. Jeg tror ikke for eksempel maur hadde gjort en bedre jobb enn mennesker om de hadde samme intelligens, ei heller andre rovdyr/altetere...

Hmm, morsom tanke, TS. :-)

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ma. 11 april 2011 21:45 Privat melding

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe." A. Einstein

Ellers vil jeg påstå dette er noe av det ypperste mennesket har prestert:

http://www.youtube.com/watch?v=cXjsoZG9mxQ <---"This represents the pinnacle of human achievement..."

Skjult ID med pseudonym kjetil ma. 11 april 2011 21:55

Menneskets evne til ondskap og sadisme er nærmest ubegrenset. Men jeg vil ikke kalle det en sterk side akkurat.. Så må nok si meg enig med Fjordland ja.

Skjult ID med pseudonym kamelåså ma. 11 april 2011 22:08

Den eneste metoden vi vet om som skaper kompleks liv er evolusjon. Så det er rimelig og anta at de utenomjordiske også har gått gjennom en form for evolusjon. Helt enkelt er evolusjon en skapelseprosess der det som lever kjemper om plass og ressurser, og har muligheten til å forbedre seg. Hvis de utenomjordiske ser på oss, så tror jeg at de vil kjenne oss igjen i sin egen historie.