Alle innlegg Sukkerforum

Individualist?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 12 april 2011 00:48

Hva sier dere, kjære medforumianere, greier dere å hjelpe meg definisjonen og gjengs subjektiv tolkning av begrepet uten å kakke hverandre alt for hardt i hodet? *ler*

Jeg sitter nemlig her og knoter med min fremtidige profiltekst, og det hadde vært spennende å høre hva dere tenker og tror om en slik betegnelse brukt i egenbeskrivelsen i en dameprofil?

Jeg vet hva jeg legger i ordet.

Hva tenker dere?

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 12 april 2011 00:58

Akkurat nå var jeg visst enda litt blondere enn vanlig... @tj; Hva sa?

:-)

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 12 april 2011 01:00

Altså tj; Hvis jeg skriver; Jeg er en individualist, hva tenker du om meg da? Hvilke assosiasjoner får du? Hva mener du at det sier om meg?

Skjult ID med pseudonym Blomsten ti. 12 april 2011 01:05

Vi er da alle individualister

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 12 april 2011 01:39

Ikke sant? *smiler*

Der er vi helt på linje Blomsten, tj og HDV. Og i forlengelsen av dette tenker jeg blant annet stort egetansvar, fritenkende, ikke styrt av gruppetilhørighet og en masse annet svært positivt.

Men så er det jo også slik at individualismen utfordrer det kollektive, og selv om begrepet nå har blitt populært og hverdagslig, så er det fortsatt noen som tolker begrepet ganske totalitært. Bl.a så snublet jeg nylig over en sukkerbit som fikk et tydelig hosteanfall og ville avslutte samtalen da jeg brukte betegnelsen. Han er forøvrig journalist og gir sin stemme til et parti som i lang tid har styrt min hjemkommune med god gammeldags makt(mis)bruk i god gammeldags kollektivistisk tradisjon.

Derfor vil jeg gjerne vite litt mer om tankene dere har og hvilke signaler jeg gir ved et slikt ordvalg. Jeg mener; Jeg har så mye uvanlig å komme med uansett, at det er jo greit å vite om jeg skyter meg selv i foten når jeg forsøker meg på samlebegrepene. *ler*

(mann 64 år fra Akershus) ti. 12 april 2011 01:57 Privat melding

Jeg trodde det var positivt å høre til i en gruppe og ha solidaritet med denne. Jeg synes individualiseringen i vårt samfunn har gått aaaalt for langt. Nå skal alle oppfylle sine drømmer, gjerne på bekostning av noen andre.

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 12 april 2011 02:17

Nettopp, stianen. Der har vi det! Er individualist synonymt for egoisme, eller er det adskilte begreper?

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 12 april 2011 02:25

Og det er vel en viss forskjell på det å ikke være styrt av gruppetilhørighet og det å gi sin solidaritet til noen eller noe som representerer noe positivt, er det ikke? Og mener vi at en individualist aldri gir tilsutning til noe annet enn individets rett?

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 12 april 2011 02:26

tilslutning!

(mann 64 år fra Akershus) ti. 12 april 2011 03:00 Privat melding

Et godt eksempel er ditt lokale idrettslag. Hvor vanskelig er det ikke å få folk til å stille opp som lagleder eller sitte i styret nå til dags? Før om åra var ikke det noe problem. Da ville alle hjelpe til i lokalsamfunnet. Nå er det ingen som har tid, for de må realisere seg selv.

Skjult ID med pseudonym useriøst ti. 12 april 2011 15:36

ser på en individualist som en person som følger filosofien til individualisme. som nevnt over så blir dette forveklset med å være egoist, som ofte av personer som ikke vet hva individualisme betyr, på en idiologisk plan.

syntes norske wikipedia forklarte det enkelt og greit:

http://no.wikipedia.org/wiki/Individualisme

"Sentralt står troen på at hensynet til individets frihet er viktigere enn hensynet til fellesskapet" og "Individualismen er således en filosofi som står i direkte motsetning til kollektivismen". dette kan linkes til for eksempel dette med DLD, der individualister ikke vil at dette skal bli brukt, for de frykter friheten til enkeltpersoner.

personlig så liker jeg individualismen, i alle fall når man ser på motsetningen, som LETT kan sier å være folk med "saumentalitet" som følger strømmen..

Skjult ID med pseudonym Hanisan ti. 12 april 2011 16:37

individuell frihet må da være på plass for å oppnå kollektiv frihet spør du meg. selfølgelig spørs det også hvilken definisjon av frihet man da går ut i fra.

om noen kaller seg individualist, ville jeg sett på resten av innholdet før jeg dannet meg et bilde av personen.

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 12 april 2011 17:50

Det er jo et veldig flertydig begrep.

Positivt:
Du er selvhjulpen på jobb, du trenger ikke noen til å trekke deg med på fritidsaktiviteter, du følger ikke alltid strømmen, du tenker over det du gjør, du lar ikke andre bestemme over deg osv.

Negativt:
Du driter i kollektivet, du slenger beina opp i setet på bussen, du bryr deg bare om hvorvidt du og dine har det bra, du hører aldri på hva andre har å si osv.

Kort fortalt - jeg ville ikke brukt det.

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt on. 13 april 2011 00:10

Men neptun?

Hvis jeg kan identifisere meg med alt det positive,
men driter i de fleste (men ikke alle) kollektiv
og sitter alltid pent på bussen
og bryr meg fremst om mine egne men har fylt livet med engasjement for andre individer og kaller en hel hurv barn og ungdom for ungene mine men velger selv å være barnløs
og gjør en rad utradisjonelle valg i mitt eget liv
og gidder aldri høre hva andre har å si med mindre jeg trenger infogrunnlag for egne meninger
og mener sterkt og bestemt at absolutt alle er ansvarlige for egne valg alltid uansett og at feighet, ansvarsfraskrivelse og tanketom eksistens aldri er akseptabelt for noen uansett hvor mye man gjemmer seg bak det kollektive eller tanken om at andre gjør også sånn eller at jeg er så ubetydelig i den store sammenhengen at jeg kan gjøre som jeg vil osv. osv.

Hva er jeg da? Halvt individualist? Egentlig individualist? Moderne individualist? Noe helt annet?

useriøst og jeg er nok hittils mest seriøst enige i tråden, tror jeg :-)

Og det mest interessante er vel hva dette sier om min personlighetstype og hva slags mann jeg søker i sammenhengen :-) Jeg håper at bruk av definisjonen kan fortelle noe positivt om hvem og hva jeg er, samtidig som jeg ønsker å skremme de mest reirbyggerklare, eiesyke, uselvstendige, tradisjonelle og mest tankeløse bananskallsurferne langt vekk.

Kanskje er det helt andre samlebegreper jeg burde bruke? -Selv om individualist fortsatt klinger bra i mine ører.. ;-)))