Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym neptun sø. 17 april 00:31

Nå har pokker med Prior kommet med "omelettrøre" som ganske enkelt er en kartong med åtte knuste og piskede egg. Klarer ikke folk noe selv lenger eller?

(mann 38 år fra Oslo) sø. 17 april 00:49 Privat melding

... og hvor mye koster en sånn kartong i forhold til åtte egg, tro?

(kvinne 25 år fra Telemark) sø. 17 april 00:51 Privat melding

mye vil ha mer?

Produsentene ser vel muligheten for å lure dumme normenn til og kjøpe dette her når de egentlig ikke trenger det. Nesten som å kjøpe Imsdal, når man kan få gratis vann fra springen :) det blir like dumt

(mann 32 år fra Buskerud) sø. 17 april 00:53 Privat melding

Jeg som trodde bunnen var nådd med ferdig tacokrydret kjøttdeig..

Men jeg må innrømme at jeg har falt for de ferdige pizzabunnene til nå!

Skjult ID med pseudonym Gnu sø. 17 april 01:18

Og der velta der jammen en sykkel i Kina også!

(mann 62 år fra Akershus) sø. 17 april 01:54 Privat melding

Det er en skummel utvikling, dette her. Men det er de frie markedskreftene som rår. Det forbrukeren vil ha, vil produsentene tilby. Hele grunnen til at folk vil bruke mindre og mindre tid på matlaging, er at utdanning og yrkeskarriere har fått uforholdsmessig stor plass i de flestes liv.

Men det er kanskje uungåelig at det blir slik. Tidligere gikk det jo an å ha én hjemmeværende og én utearbeidende i en husholdning. Nå må man ha to inntekter for å betjene det store huslånet og opprettholde det høye forbruket.

Kanskje vi kan si at det er boligmarkedet (og da mener jeg meglerne) sin skyld at vi spiser omelett fra kartong?

Skjult ID med pseudonym barebea sø. 17 april 07:55

Hvor skal dette ende? ;) Jeg lager min egen hvitsaus og brunsaus også, har aldri hatt noen problem med at andre ikke gjør det.

Skjult ID med pseudonym sushibabe sø. 17 april 09:48

G.morgen alle sammen :)
Jeg skal knuse og piske mine egg selv nå ;)
Fornøyd neptun?

(mann 41 år fra Akershus) sø. 17 april 10:15 Privat melding

Om ni tycker fardig äggröra var illa så kommer ni inte tro detta.

Var på butiken igår. Bredvid vanlig lök så såg jag paket med skivad lök... en lök i varje paket.

Detta tar jag som ett tecken på att mänskligheten kommer att dö ut snart, att vi inte gidder använda ett så basic redskap som en kniv!

Priset för färdigskivad lök var för övrigt ca 130 kr per kilo...nästan 10 gånger så mycket som för vanlig lök...

(kvinne 35 år fra Oslo) sø. 17 april 10:32 Privat melding

Jeg er oppgitt....

Jeg skal kunne lage mat fra scratch om jeg så blir sosialt avvik av det.. Jeg skal fiske, dyrke og ti og med slakte om jeg får sjangs til det..
Æsj på teite produsenter som putter så mye konservering for å ha ferdigmat til folk... uting.. enkelt og greit..

Skjult ID med pseudonym corinna sø. 17 april 10:37

Jeg er skikkelig særing på mat og boikotter ferdigprodukter og halvfabrikata med haugevis tilsetningsstoffer osv. Hvorfor kjøpe ferdigsaus f.eks når du kan lage en mye bedre selv? Og at butikkene skal spare oss for å kutte løk er jo en smule unødvendig.... Boikott:P

Skjult ID med pseudonym kit sø. 17 april 10:40

Jeg vil heller transportere en kartong med ferdig røre i sekken enn 8 egg. Litt kjipt med knuste egg i hele sekken. Hjemme klarer jeg å piske sammen omeletten slik jeg vil ha den med soyasaus :)

Skjult ID med pseudonym barebea sø. 17 april 10:41

Hm Kit, skal prøve det med Soyasaus.

Skjult ID med pseudonym g29 sø. 17 april 11:27

Mye mere artig å gå i matbutikker i USA.. Finnes ferdig klekkede eggeplommer på kartonger, og eggehviter..:)
hahahaha.. Hilarious`as..

Begrepet tid er penger, har ikke blitt implementert nok i det norske markedet, noe jeg tviler sterkt på kommer til å skje. Men godt forsøk, Prior..:)

(mann 38 år fra Oslo) sø. 17 april 11:49 Privat melding

Hver mann sin høne! (*Latter i salen*)

Jeg er litt sånn både - og. Skal det lages mat til gjester, så gjøres det skikkelig!

Skal det lages middag i hui og hast etter jobb og trening en tirsdag klokka sju, så blir det fort noen enkle løsninger fra Toro...

Skjult ID med pseudonym kit sø. 17 april 11:53

Frankhj, skal ikke kimse av kjappe løsninger fra Toro med en pose frosne grønnsaker oppi :)

Skjult ID med pseudonym Husmor sø. 17 april 12:02

...og jeg vil på det sterkeste anbefale den hvite sausen til Toro, Imponerer selv mulige svigermødre ;)

Skjult ID med pseudonym clementine sø. 17 april 12:02

@g29 Holder å reise over til Danmark for å få ferdig skilt egg.

Synes hele mat industrien er tragisk jeg. Ene siden er den haugen av tilsetning stoffer som er i hel og halv fabrikata. Den andre siden er jo miljøet.
Eksempelet over med ferdig skivet løk: Da må man utvide maskin parken, strøm forbruket øker, for ikke å snakke om enda mere plast søppel, til en verden som allerede produserer vanvittig med søppel.

Skulle vært forbud mot all denne emballasjen.
Har vi det virkelig så fordømt travelt at vi ikke kan skive litt løk og knerte noen egg?

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 17 april 12:03

Det som er bra med Toro, er at du har mange muligheter til gjøre noe mer ut av det. Jeg har flere ganger brukt fiskesausen deres, gjerne med litt ekstra fløte, som basis for en fiskepanne - med stor suksess.

Men forskjellen på Toro og omelett på kartong, er at sistnevnte vet jeg hvordan lages!

(mann 38 år fra Oslo) sø. 17 april 12:08 Privat melding

Denne eggerøra er jo også ganske dyr i forhold til vanlige egg. Men syns nå den ferdigstekte kjøttdeigen tar kaka. Som man likevel må ha i panna for å varme opp... (for de som ikke har micro i alle fall)

Husker sommrene hos besteforeldrene da jeg var liten. Selvfisket fisk, poteter fra hagen, og jammen var det ikke jordbær fra hagen til dessert. Det er noe med å drepe maten før man spiser den kontra noe pakket i plast i butikken.

Skjult ID med pseudonym g29 sø. 17 april 13:04

@clementine

Begrepet: tid er penger, fenger heldigvis ikke så bra her i Norge, som mitt eget eksempel usa.
Men jeg mistenker heller at disse ferdigproduktene er rettet mot en mere spesiel gruppe mennesker..

At dem hadde slike produkter i Danmark, ble jeg litt overrasket over..

Skjult ID med pseudonym clementine sø. 17 april 13:09

@g29

tro Danmarks begynnelse på dette hadde noe med det store salmonella problemet de har der borte. Dvs uten skall minsker faren for smitte. Og de bestråler plommer og hviter så man kan bruke de til spesielle oppskrifter hvor det skal være ukokt.....eller noe slikt :-))

Skjult ID med pseudonym g29 sø. 17 april 13:21

@Clementine..

Såpass.. Godt at dem grep tak i problemet, med rasjonelle og ikke minst effektive løsninger. Selv om det er en stund Dannmark har hatt problem med salmonella..

God at vi har sluppet dette problemet i Norge.. Perfekt egg, vil alltid være 62 grader:)

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 17 april 14:01

hurra er min komentar:) håper og venter på at ein snart får med ei kokke på kjøpet av matvarer:)
enkelte trenger sånn mat,dere andre kan vel berre gå forbi den hylla i butikken vel?

Skjult ID med pseudonym Husmor sø. 17 april 14:10

@blindebukk, noe skal en vel prate om en sløv søndagsformiddag på forum :) Jeg kan lage det meste av mat fra bunnen av, men heier på det jeg kan kjøpe som ligger mest opp til hjemmelagd og godt, og som ikke er for kunstig og dyrt.

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 17 april 14:16

ja er masse god ferdigmat:) og det gjer jo at sånne som meg....og eg trur ikkje eg er aleine....får eit meir variert kosthold:)
kan jo ikkje berre leve på sånt ein kan å lage sjølv:)

Skjult ID med pseudonym -missi- sø. 17 april 14:24

Syns det er helt utrolig den utviklinga selv :P Heldigvis har jeg en mormor og mamma som har lært meg og bake og lage mat, jr har vært med på kjøkkenet siden han var liten ! Trur mamma og mormor ha vært temmeli skuffa over meg vess e va 23 år å ikke kun bak brød feks :P men d e jo igjen forskjell på folk. Kjenne feks ei jenta som e over 30 bisniss women og hadd nok ikke hatt peiling på hvordan hu sku lag vaffelrøre ein gang :P har man penga nok så går d jo ann å kjøp sånt eller spis på resturang heile tia og da "treng" man vell ikke å kun lag mat...

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 17 april 14:30

vaffelrøra i fra toro har eg fått ut like gode vaffler som dei heimalaga eg har smakt opp gjennom åra så ka er problemet?:)

Skjult ID med pseudonym Husmor sø. 17 april 14:31

Er nok noe i det, -missi-. Det er godt og viktig å kunne klare seg selv, men det er deilig når du er kommet deg såpass ovenpå at du kan unne deg en ferdigmiddag fra delikatessedisken når du ikke gidder røre det minste rundt på kjøkkenet etter jobb :)

Skjult ID med pseudonym Husmor sø. 17 april 14:33

Bedre, blindebukk, i alle fall bedre enn de vaflene jeg lagde :)

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 17 april 14:38

hehe og du kaller deg husmor? kødda:)

Skjult ID med pseudonym -missi- sø. 17 april 14:45

@husmor

sant d og e ha nok ikke vært så intresert ha d ikke vært for familien min men kjekt å vesta litt sånne ting og så syns e hjemmelaga e bedre og så e d jo billiar som regel :P :) Mm no ha e hatt veldi go økonomi i en periode på 6 år hvor e hva hjemmeværende ung husmor men hva vell relativt stort press fra svigermødre om å gjør ting "etter boka" no kan e jo gjer ke faen e vill ;) sjølom d hva digg å kun bruk så mye penga e omtrent vill og dil og ordn heime..når det ikke e nå krav om hjemmelaga middag lenger e d mye meir arti å gjør d av og tell :) Og så syns e d e litt arti å overfør kunnskap t lille jr om kordan maten egentli lages :)) sjøl om e savne den goe økonomien ein smule i flekkan e d godt å bestem 100% over seg sjøl :P kjekt å vesta ka man ska gjør for å spar penga vertfall :)

Skjult ID med pseudonym Husmor sø. 17 april 14:46

Mulig jeg bare lurer meg selv, jeg tror kanskje at jeg var husmor, er jo så lenge siden :) Bakte faktisk disse supergrove knekkebrødene som mange driver og blander selv, fra Toro-pose i går. "Som fot i hose, fra Toro-pose" Tenker jeg prøver å selge det slagordet :)

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 17 april 14:48

men det er ein ting som ikkje kan kjøpes enda og som er like godt som heimelaga...pizza:)
så viss du er singel og lager god heimelaga pizza er eg intresert hehehe:)

Skjult ID med pseudonym Husmor sø. 17 april 14:52

@missi, har vært slik selv, og er det i ånden, men gidder ikke så ofte nå når ungene er store. En er som jeg var, og lager mat fra bunnen, den andre spiser stort sett bare biff og bacon! :D Begge er gutter.

Skjult ID med pseudonym Husmor sø. 17 april 14:55

@blindebukk, det er jo klart at du må ha det som mål å bli norgesmester i hjemmelaget pizza! En mann som lager mat er minstekrav i dag :)

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 17 april 14:58

bunnløs pizza skal eg få til hehe:)

Skjult ID med pseudonym -missi- sø. 17 april 15:00

@blindebukk

klart jeg kan lage heimlaga pizza ;) kan du ?? :P

@husmor

ja er vell noe man egentli ikke bør si høyt at man kan lage mat...har lett for å skjemme bort de jeg er sammen med på d område og er ikke noe morro når d blir en forventing og et krav i stede for en glede :P;) hehe har en liten gutt jeg og men han spiser allerede alle typer grønnsaker og alt hva jeg lager av mat :P til og med chili i maten skimser han ikke av :P så har lønt seg å gi han forskjelli mat og la han få lov til å være med fra han var bitteliten , han er nå 4 .P ;) Så er d bare å vente på at han blir stor nok og kan lage mat til ho mor ;)

Forøvrig blir jeg lett imponert over gutter som overhodet PRØVER å lage mat :) Og er jo faktisk en god del gutter som er gode på d, sånne ting syns jeg handler litt om omsorg og at man faktisk gjør en insats syns jeg er like sjarmerende selv om maten kansje ikke er noe å rope hurra for :) Når d skal sies så har de gutta jeg har blitt kjent med i singel perioden vært flinke alle sammen og det er jo gutter fra 20 ti over 30 som har lagd mat så de kan det de og! hehe så nytter ikke å late som lenger gutta ;)

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 17 april 15:02

nope,men kan no litt:)

Skjult ID med pseudonym Husmor sø. 17 april 15:03

@blindebukk, da har du vår filosofi: kjøp ferdig rull med bunn på butikken :D

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 17 april 15:05

ja men den er ikkje så god som heimalaga:) liker sånn tjukk bunn eg da:)

Skjult ID med pseudonym kit sø. 17 april 15:05

Å lage pizzabunn er jo enkelt! :)

Skjult ID med pseudonym Sølvdugg sø. 17 april 15:09

Nyhet i hylla på Coop Mega, pose med knekkebrødblanding... :-p

Skjult ID med pseudonym Husmor sø. 17 april 15:09

@missi
Enig med deg om at gleden over å lage mat kan lett ødelegges av krav og det å bli tatt som en selvfølge.

Skjult ID med pseudonym -missi- sø. 17 april 15:11

@blind

enig tjukk bunn er best :) :)

@hus

mm kan bli fort ødelagt da ja :/

Skjult ID med pseudonym Husmor sø. 17 april 15:12

@Sølvdugg, nemnde den ovenfor :) bakte den i går. Omtrent like god som de hjemmebakte, men jeg glemte å ha oppi de ekstra nøttene jeg hadde hakka :)

Skjult ID med pseudonym Sølvdugg sø. 17 april 15:30

@Husmor

sorry, så ikke det innlegget.

Hva blir det neste ?
Toromann ?? :-p
Selges med garanti.Er du ikke fornøyd, returner posen med innhold og du får pengene tilbake ;-)

Skjult ID med pseudonym Husmor sø. 17 april 15:42

@Sølvdugg
Svaret mitt falt ut, men det gikk ut på at Toroman er en fantastisk idè! Vi må få velge fra flere hyller ;) og det burde være ganske lang prøvetid når det passer slik :) Kanskje vi trenger en "ReiseToro"?

Skjult ID med pseudonym Sølvdugg sø. 17 april 15:43

Sundaytoroman ?

Skjult ID med pseudonym Husmor sø. 17 april 16:14

Men nå er kaka mi ferdig, den som i utgangspunktet selvfølgelig er posekake fra Toro, men som enda slik:

http://www.chefkoch.de/rezepte/755241178286628/Maulwurfkuchen.html

Off to bursdag :)

(kvinne 29 år fra Akershus) sø. 17 april 16:20 Privat melding

@hus

så godt ut!

@sølv

en sånn ein ha vært fin å ha ;)

Skjult ID med pseudonym k29 sø. 17 april 16:36

Har tro på at alle klarer å lage mat dersom dem bare vil.
Nesten som ungene, "nei, jeg klarer ikke" kan jo ikke si det før en har prøvd?

Skjult ID med pseudonym **Milla** sø. 17 april 17:44

@ sunhill78

Høres ut som dine barndomssomre er slik det er hjemme hos min mor nå: Selvskutt elg, selvslakta okse/kalv, selvdyrka poteter, selvplukka bær, melk direkte fra fjøsen, og egg direkte fra høna. Skal si ferske egg smaker MYE bedre enn de som har vært innom butikken. Selvfisket ørret som er røkt i eget røkeri. Torsk, sei, kveita og hyse levert på døra av fiskeren samme dag som den er hentet opp av havet.

(Selvsagt er ullsokkene hjemmestrikket og brødene hjemmebakt).

Maten hjemme hos meg i Oslo smaker ikke halvparten så godt som det jeg får her! :P

(mann 33 år fra Møre og Romsdal) sø. 17 april 22:55 Privat melding

Dette produktets eksistens beviser at nasjonen beveger seg sakte men sikkert ut mot ytterste venstrekant av Bell-kurven. En fallitterklæring i kartong, og kun omskoleringsleire og Zyklon-B kan snu trenden.

(mann 35 år fra Oslo) ti. 19 april 16:08 Privat melding

Skal begynne å selge ferdigspist mat jeg...Enklere blir det ikke,,

Skjult ID med pseudonym Voxen ti. 19 april 16:39

Var på ICA i dag og kjøpte en stor lamesteik på nesten 3 kg jeg.
Mandelpoteter også ! Og jeg skal lage saus fra bunn også.
GOD PÅSKE !

(mann 35 år fra Oslo) ti. 19 april 17:51 Privat melding

Skal begynne å selge ferdigspist mat jeg...Enklere blir det ikke,,