Alle innlegg Sukkerforum

Inkassoproblemer...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym clean on. 20 april 2011 00:57

Jeg mottok en faktura fra inkassobyrået den 15.04.2011, hvor det stod en sum på 1591 NOK. Fikk sjokk, fordi jeg hadde betalt 755 (det jeg skyldte det firmaet) NOK den samme datoen, og det var regningen ble sendt ut.

Sendte mail til kundeservice for kanskje en uke siden hvor jeg forklarte at jeg skulle betale da jeg fikk lønning, men lurte på om det hadde gått til inkasso. De sa at de IKKE hadde "solgt det til inkasso" og at jeg har muligheten til å betale eller delbetale den summen.

Hvorfor i ALL verden får jeg en regning på 1591 kr da? Har tenkt å ringe inkassobyrået i morgen, men betyr dette at jeg må betale 1591 kr? I orden for min del, jeg som var aaalt for seint ute med å betale, men slik jeg forstod det hadde det ikke gått til inkasso?

Skjult ID med pseudonym Arne Anka on. 20 april 2011 01:00

Nr 1. Du skal uansett ikke betale 1591 kr. Du skal i verste fall betale 1591 minus de 755 du allerede har betalt.

Om du slipper inkassosalæret avhenger veldig av både din og deres formuleringer i mailen. Fortalte du når du kunne betale? Godtok de at dette var ok og du har dette skriftelig? Har du fått inkassovarsel?

Tror du har en god sak her.

Skjult ID med pseudonym Arne Anka on. 20 april 2011 01:04

Svartelistet?

Skjult ID med pseudonym neptun on. 20 april 2011 01:07

Og moralen er...?

Skjult ID med pseudonym clean on. 20 april 2011 01:14

Jeg har formulert meg som et voksent individ som vil ha svar på et par spørsmål angående faktureringer de har sendt meg. Jeg har verken skrevet på en slik måte at jeg virker frustrert, eller vært vulgær i språket. Jeg mener mailene jeg har sendt inn (sendte en mail nr. 2 hvor jeg spurte om den inkassoregningen jeg mottok i dag) har vært velformulerte.

Jeg betalte 755 kr på fredagen, og det var da fakturaen ble sendt ut fra inkassobyrået. Jeg skrev dette til dem den 10.04;

Hei.

I henhold til en faktura jeg mottok for ca en uke siden, ble det klart advart om at det gikk videre til inkasso om jeg ikke betalte. Jeg trodde genuint at jeg hadde betalt regningen, men slik var det ikke. Da jeg fikk utsettelse på fakturabetalingen, utnyttet jeg det og satt opp en betaling til mandags morgen, 04. April, 2011. Uheldigvis ble jeg trukket på konto da det ble stjålet, og hadde ikke nok penger til å dekke prisen. For øyeblikket venter jeg på penger til uken, senest fredag den 15. April med å betale den regningen. Utfordringen er å vite hvor mye renter jeg må betale, med tanke på at dette mest sannsynlig ligger i inkassobyrået nå.

Derfor lurte jeg på om dere vet hvor mye jeg skal sette opp på betaling, og til hvilket kontonr. Jeg pleier som regel aldri å la det gå så langt som dette, men slik er det nå. Jeg vil gjerne rette opp i feilen, men trenger hjelp for å gjøre dette. Jeg ikke har tid til å ringe dere på dagtid (da jeg er på jobb), men sender jeg en mail vel vitende om at den blir besvart så fort dere har mulighet. På forhånd takk!

Med vennlig hilsen, "

Deretter fikk jeg dette svaret;

"Hei *******Takk for din mail.Din faktura er ikke solgt til inkasso men står som ”kravkode 2”. Du har mulighet til å betale alt eller delbetale total summen innen den 30/04/2011, med minste beløp 249,20 kr. "

(Fikk svar dagen etter). Og så sendte jeg dette ETTER inkassofakturaen;

"Hei.

Jeg sendte dere en mail for ca en uke siden vedrørende en regning jeg ikke hadde betalt. Da jeg kom hjem i dag, lå det en faktura fra Collector Finance & Law, hvor det stod 1591 NOK. Jeg ser her at den ble sendt ut den 15.04.2011, og det var den dagen jeg overførte penger til dere.

Det jeg da lurte på, var om jeg må betale de 1591 kr? Med tanke på svaret jeg fikk fra dere, om at; "nei, du har mulighet til å betale alt eller delbetale." og da gikk jeg ut fra at det gjaldt de 755 kr. Er det noe jeg har misforstått da? Med tanke på at svaret jeg fikk av de

Skjult ID med pseudonym clean on. 20 april 2011 01:16

"Med tanke på at svaret jeg fikk, var at det ikke var solgt til inkasso, men jeg fikk jo fremdeles en regning som var det dobbelte av det jeg egentlig skulle betale... Jeg er bare litt forvirret."

Skjult ID med pseudonym sooky on. 20 april 2011 01:27

jeg hadde ikke blitt forvirret! jeg hadde blitt forbannet!!!!!

Skjult ID med pseudonym Arne Anka on. 20 april 2011 01:32

Jeg tror har har løst dette :) Du har ikke fått inkassosalær, men det er så lenge siden den skulle vært betalt at du har fått regning på en ny i tillegg, da slås disse ofte sammen med forfall samme dato som vanlig neste mnd.

755 x 2 er 81 kr mindre enn 1591, 81 kr er sannsynligvis 60 kr e.l i purregebyr og eller forsinkelsesrente.

Kan det stemme? Står det spesifisert hva hver enkelt post gjelder? Står det i tilfelle "salær/inkassosalær xxx kr" e.l?

HAR den gått til inkasso og du har fått salær kan du bare glemme å måtte betale, du har skriftelig at du får ny betalingsfrist 30.04 som ikke har vært enda. Den saken trekkes.

Skjult ID med pseudonym Arne Anka on. 20 april 2011 01:35

HDV, ikke sjans at du fikk betalingsanmerkning så enkelt. Prosessen for å gi deg en anmerkning er LANG. faktura, purring, inkassovarsel, gjerne en ny inkassovarsel, inkasso, purrinmg på inkasso, gjerne enda en purring, varsel om rettslig pågang om du ikke betaler, brev fra namsmannen, brev fra alle selskaper som registrerer anmerkning at den vil bli registrert. Feiler du å svare eller gjøre noe med noen av disse får du anmerkning. Vi snakker et tidsperspektiv på 4-6 mnd.

Skjult ID med pseudonym corinna on. 20 april 2011 01:40

Du bør ikke betale hele kravet hvis det er slik som du har fremstilt. Mest sannsynlig har innbetalingen din og det utsendte kravet krysset hverandre, og da er det ikke noe problem for fordringshaveren og be inkassoselskapet om å slette restkravet. De kjører på så lenge de tror de har muligheten til det, men legger seg flate hvis du bare får dem til å innrømme feil:)

Skjult ID med pseudonym Arne Anka on. 20 april 2011 01:42

En annen ting, en ny trend de siste par åra er at selskapene har utvidet avtale med inkassoselskapene. De tar seg ikke bare av inkasso, men også purring (ca. 60 kr ekstra omkostning), som tidligere har kommet direkte fra selskapet selv. Dette for å skremme folk til å betale purringen umiddelbart fordi regningen f.eks kommer fra Lindorff i stedet for Firma AS. Det kan være dette som har skjedd i ditt tilfelle. Så har det blitt satt på neste måneds avdrag i tillegg.

Skjult ID med pseudonym clean on. 20 april 2011 01:48

Sooky; jeg er forbanna, men det hjelper nok ikke meg mye å sende inn et hatbrev til dem. Det smarteste av meg, er å beholde roen. Hha, høres ut som verdens undergang, dog det er nesten litt sånn med tanke på den trange økonomien min atm...

Arne Anka; du sier noe, ja. Men hvorfor i all verden slå sammen summen av det? Hvorfor ikke bare si det til meg i mailen jeg fikk? For guds skyld, håper jeg ikke har med hjernedøde mennesker å gjøre når det gjelder kundeservicen deres, for det er de som skal legge alt på bordet for meg?!

corinna; Jeg har faktisk hørt om slike kryssinger før, ja. Men det jeg stusser litt over, er de 800 kr ekstra... det må jo ha vært renter som har bygget seg opp, og da må jeg jo eventuelt betale dét? eller?

Skjult ID on. 20 april 2011 01:48

@TS

Ikke for å være frekk, men er ikke dette en sak som kan klassifiseres som lite tiltrekkende, på en datingside..? :)

Mvh

God økonomi..

Skjult ID med pseudonym Arne Anka on. 20 april 2011 01:49

Internt kan du bli skikkelig svartelista ja. Der kan de lage sine egne regler som du ved avtaleinngåelse har akseptert.

Skjult ID med pseudonym clean on. 20 april 2011 01:52

Skjult ID; hehe. Ja. Du har et poeng. Men nå er jeg anonym, så hvem her inne skal finne ut at jeg er meg? ;-)

Skjult ID med pseudonym corinna on. 20 april 2011 01:53

TS; Dersom det har skjedd en krysning så må du stå på krava og ikke betale ekstra renter. Opplever titt og ofte dette på jobben som har dårlig likviditet, og jeg ender opp med å vinne der det har skjedd krysninger, evt at man har en disputt gående vedrørende kravet og det uansett ikke skulle vært sendt til inkasso.

Skjult ID med pseudonym Arne Anka on. 20 april 2011 01:55

clean, dette er automatiske systemer som overstyrer alt de gjør av avtaler utenom. Du skulle med andre ord kunne forholde deg til avdragsordningen om du samtidig betaler neste måneds avdrag. Et lite tips forresten, om du har mulighet, øk litt hva du betaler i mnd. Så lite som 200 kr kan ofte gi halv nedbetalingstid. Det er villt mye rente kontra avdrag i starten.

corinna: Om det er en reellt og riktig inkassokrav hjelper det ikke om din innbetaling har krysset inkassokravet, da vil du få etterregning på inkassosalæret, har den gått til inkasso har den det dessverre. Med mindre kreditor er veldig grei med deg.

Skjult ID on. 20 april 2011 01:56

@clean..

Selvfølgelig så er det smart å være anonym, av og til..:)

Men du tok poenget mitt..

Lykke til, regner med at det ordner seg..

Skjult ID med pseudonym clean on. 20 april 2011 01:58

corinna; men burde de ikke motatt betalingen FØR de sendte ut faktura? Jeg har betalt dem, sjekket istad for å være sikker.

Og når de sier til meg i mailen at det ikke har blitt solgt til inkasso? Altså, fristen for å betale dem tilbake, var den 04. April, tror jeg. Dette sa jeg også i mailen, men bankkortet mitt ble stjålet og trukket penger fra. Har flere ting å bekymre meg over også, skjønner du. Må også få tilbake for det som ble stjålet. Men anyways, jeg sendte mail 10. April hvor jeg fikk svar på dette, og betalte derfor fredag den 15, altså en god tid etter fristen.

Jeg gleder meg til å høre hva de har å si i morgen! skal definitivt oppdatere dere, og tuusen takk for all hjelp! Fint at jeg har NOE informasjon om hvordan ting fungerer, ellers kunne de lurt meg trill rundt. Er ikke så erfaren rundt dette :)

Skjult ID med pseudonym corinna on. 20 april 2011 01:58

Arne Anka; Jeg har vært borti inkassokrav som har krysset betalingene en del ganger (Ikke privat!;) og jeg har ikke opplevd at man da må betale resterende rente. Men seff, det er noen som har uflaks og sikkert må ta det. I de tilfellene så kommer det ikke anpå kreditor, men inkassobyrået og om de innrømmer krysningen.

Skjult ID med pseudonym clean on. 20 april 2011 02:00

Arne Anka; jeg har muligheten til å betale nå, per dags dato, spørsmålet er bare om jeg skal betale 1591 kr ekstra i forhold til de 755 jeg betalte på fredagen.

:)

Skjult ID med pseudonym Arne Anka on. 20 april 2011 02:00

@God økonomi

Ser ikke hva som ikke er ille med TS`s innlegg. At hun blir superstressa over en mulig inkasso sier meg at dette er noe hun er helt ukjent med og som virkelig plager henne. Gir inntrykk av at hun er betydelig ryddigere økonomisk anlagt enn gjennomsnittet spør du meg.

Skjult ID med pseudonym Arne Anka on. 20 april 2011 02:03

clean, nå tenkte jeg ikke på de 250 :) Tenkte på resten av de ca. 25 000 (? :p)

Skjult ID med pseudonym clean on. 20 april 2011 02:07

Arne Anka; hehe... hæ?

Altså, om du var ironisk eller ikke, Anka, så er jeg faktisk veldig Uryddig økonomisk sett. Jeg er ikke gamle jenta, kun 20 år, og har veldig mye å lære. Men jeg har betalt egne regninger siden jeg var 18 år gammel, og aldri har det gått til inkasso. Bakgrunnen for at jeg er så stressa som jeg er nå, er at jeg fikk en skikkelig baksmell at jeg var så naiv og trodde regningen var betalt uten å sjekke opp i det.

Det er jo (faktisk) fire måneder siden jeg EGENTLIG skulle betalt 500 kr. Kanskje en veldig viktig detalj?

Skjult ID med pseudonym Arne Anka on. 20 april 2011 02:13

Var ikke ironisk :)

Alle har godt av å være uryddig når de er unge, slipper man å rydde så mye senere i livet :p Hvor tror du all denne kunnskapen om inkasso kommer fra? :p

Skjult ID med pseudonym clean on. 20 april 2011 02:20

Hehe, erfaring anka? :p