Alle innlegg Sukkerforum

alternativ bakst! :P

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Nushi to. 21 april 12:53

Hey

Noen som prøver sseg på litt spesielle kakeoppskrifter og lignende?
jeg tåler verken meieriprodukter eller sukker.

Så nå holder jeg på å lage denne "ostekaken" uten ost :P

http://senseoflife.blogg.no/1270208709_020410_raw_ostekake.html

(mann 38 år fra Oslo) to. 21 april 13:10 Privat melding

Disse er j... gode, og er vel uten melkeprodukter (men med gluten vel? jeg hakke peiling på slikt):

http://www.tv2.no/gmn/wenche/oppskrifter/muslirundstykker-2112881.html
Müslirundstykker
Grove rundstykker med rosiner, nøtter og tørket aprikos. Oppskrift fra ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

1 kg grovbakst mel
1 pk tørrgjær
2 ts salt
3 dl hvetekli
2 dl havrekli
1 dl linfrø
200 g hakkede hasselnøtter
10 tørkede aprikoser klippet/hakket i biter
150 g rosiner
12 dl lunkent vann
2 ss rapsolje, gjerne til baking

Slik gjør du:
Hold igjen ca 2 dl av grovbakstmelet. Bland resten av melet med de andre tørre ingrediensene, også gjær, salt , hakkede nøtter, aprikos og rosiner.
Tilsett lunkent vann og rapsolje og bland godt sammen. Deigen skal være så løs at den kan røres med en tresleiv. Bland / elt godt sammen for hånd i ca 5 min og tilsett de 2 dl av melet helt mot slutten.
Bruk en skje og legg deigen som ”rundstykker” på bakepapirkledt stekebrett . Avhengig av størrelse blir det 16-20 knudret rundstykker. Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving ca 1 time.
Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 o C i i 15-20 min.
Avkjøl på rist. Egner seg godt til frysing. Oppbevar i fryseposer.

Okei, det er ikke kake da, men kaker blir jeg feit av! ;p

Skjult ID med pseudonym Nushi to. 21 april 13:35

Skal prøve den en dag!! :-)

Skjult ID med pseudonym Tralala to. 21 april 15:07

Jeg smakte en gang på vafler laget med rismelk. Det var godt!

Skjult ID med pseudonym Nushi to. 21 april 15:08

godt med kokosmelk også :-)
og agavesirrup.
kokosmasse
speltmel
husker ikke alt jeg hadde. men de var helt syke første gangen jeg lagde de!
Andre gangen jeg lagde de smakte de så å si ingenting.... :-(