Alle innlegg Sukkerforum

Mangler vi normal høflighet?

Vis siste innlegg
(mann 61 år fra Oslo) fr. 8 feb. 2008 23:48 Privat melding

Jeg har vært på disse som superbruker siden begynnelsen av desember og er jevnlig innom for å sjekke ut status. Noen ganger finner jeg noen jeg syntes er interessante og sender dermed en liten hilsen. Fordi jeg ennå ikke har rukket å legge inn en fullstendig profilbeskrivelse, ber jeg i første omgang å ta en titt på mine fotos først ( 4 stk) og deretter gi en respons slik at jeg kan sende en nærmere beskrivelse av meg selv i ettertid. Etter å ha tilskrevet et 10-talls jenter uten i det hele tatt å få en tilbakemelding, (selv etter å ha registrert at meldingen er lest) syntes jeg er direkte uhøflig. Krever ikke mange ordene og er fullstendig klar over at jeg iikke fremstår som Guds gave for alle kvinner, men syntes i det minste at en liten tilbakemelding uansett hve den skulle innholde er det minste en kan kreve tilbake. Er det mangel på høflighet eller generell skrivesperre ?

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 8 feb. 2008 23:53

Hei, og velkommen til forumet :-)

Jeg tror at mange mener at et ikkesvar er et fullgodt svar.
Jeg mener at det koster så lite å gi en tilbakemelding. Derfor synes jeg det er uhøflig ja.
Argumenter som at man får mailboksen full tror jeg gjelder et fåtall. Derfor ser jeg ikke på det som noen "unnskyldning".

Det er normal høflighet å svare. Om noen sier "HEI!" på gata, svarer jeg. Slik forholder jeg meg også her inne.

Håper du har mer flaks etter hvert - lykke til uansett :-)

PS: Kanskje det kan være en ide å bare skrive noen få ord om hvorfor du tar kontakt eller noe, og ikke bare henvise til bildene dine?


Z.

(kvinne 57 år fra Møre og Romsdal) lø. 9 feb. 2008 00:03 Privat melding

Velger alltid å svare på en melding. for min del
Nå vil jeg gjerne oppfordre deg til å skrive noen ord om deg selv. Det hadde kanskje hjulpet.
Men det kan også hende at noen ikke vil svare når de ser at du ikke ønsker et varig forhold.

(mann 61 år fra Oslo) lø. 9 feb. 2008 00:16 Privat melding

Joda, jeg er enig at mye hadde sikkert hjulpet dersom jeg hadde lagt inn en mer utfyllende profilbeskrivelse - og den kommer så fort jeg har litt bedre tid - men mitt utgangspunkt er at når jeg først tar initiativ til kontakt og samtidig tilkjennegir at jeg vil gi flere opplysninger om meg selv dersom det er ønske om det, så syntes jeg idet minste at et enkelt svar som "nei- eller "ja takk" er det minste jeg kan be om. Har også opplevd å bli kontaktet av medlemmer uten foto, men syntes ikke det alene kvalifiserer til å avvise vedkommende uten en tilbakemelding. Uansett profilbeksrivelse eller ikke, jeg mener nå likevel at det handler om høflighet ...

Skjult ID med pseudonym Nok snart? lø. 9 feb. 2008 00:23

Nå må det da snart være nok av disse "Jeg får ikke svar innleggene". Det har ingenting med høflighet å gjøre. Man velger selv hvem man skriver til og man velger selv hvem man svarer.

Istedet for å skrive disse innleggene kunne man jo brukt tid på å lage en utfyllende profiltekst.

(kvinne 57 år fra Møre og Romsdal) lø. 9 feb. 2008 00:23 Privat melding

Er nok enig med deg....
De som ikke svarer er vel ikke høflige....
Er det en slik person du ønsker å bli kjent med?

(kvinne 39 år fra Buskerud) lø. 9 feb. 2008 00:26 Privat melding

Jeg svarer ikke på tomme profiler, disse setter jeg fort inn i båsen for uintressante profiler. Det må kunne gå an å bruke litt tid på å fylle inne hvem man er og hva man vil, har man det så travelt at man ikke rekker det, har man heller ikke tid til en kjæreste. Det er vanskelig å beskrive seg selv, men noe kan man skrive.

Av ren nysgjerrighet, hvem kontakter du? Er det kvinner på din egen alder eller er du så frisk at du slår til med brev til kvinner i 30åra. Jeg er av de som stadig får brev fra menn som er i 50åra, disse skal være glad for at jeg bare sletter brevet og ikke gjør noe mer med de. Dette har heldigvis ikke skjedd er inne, og bra er det, selv om jeg finner det bare tragikomisk å få disse krampaktig brevene.(kvinne 39 år fra Buskerud) lø. 9 feb. 2008 00:27 Privat melding

Helt enig, nok snart.

(kvinne 46 år fra Buskerud) lø. 9 feb. 2008 00:27 Privat melding

Hei!

Jeg mener også at det er normal høflighet å gi et kort svar dersom man ikke er interessert. Det er jo bare å trykke på den "høflig avslag"-knappen som sukker har laget til oss.

Jeg er et menneske som nok er over middels opptatt av ord. Så for meg er en profil som gir lite eller ingen beskrivelse av seg selv uinteressant. Det jeg legger mest vekt på når jeg leser profiler er jo nettopp brukernes egne presentasjoner. Matchtreet og matchtallet har jeg mindre tillit til. Bilde har kanskje avgjørende betydning om jeg legger merke til profilen, men det er ikke avgjørende i forhold til om jeg vil ha kontakt eller ikke. Det er det teksten som avgjør. Derfor er min avgjørelse å prioritere å lage en utfyllende profil.

:o)

Skjult ID med pseudonym Nok snart? lø. 9 feb. 2008 00:35

Joda, det går selvsagt an å trykke på "høflig avslag", men av erfaring så er ikke det avslag nok, og de fortsetter å "mase". Så derfor har jeg begynt å velge å rett og slett ikke svare i det hele tatt, istedet for å få "huden full av kjeft" fordi man blir sett på som overfladiske fordi man sender et høflig avslag uten å kjenne personen (tro meg, dette har jeg fått høre utallige ganger). Tekst og bilde er grunnen til at man ikke er interessert, får man ikke svar er dette KLAR TALE på at personen ikke er interessert. Er det så vanskelig å forstå da?

Skjult ID med pseudonym MannX lø. 9 feb. 2008 00:36

Du blir vant til det. Dvs. ikke ta det så tungt, det er bare slik det er. Og etter hvert har jeg skjønt at hvorfor skal de som har det travelt bry seg med å svare på de som en ikke finner interessant. Alt tar tid og tid har en for lite av, og en er seg selv nærmest.

Så slik er det bare. Intet svar er det samme som "takk jeg har lest din post, men er ikke interessert". Verre er det ikke. Det er antagelig bare din egen stolthet som får seg en liten skrape, men du blir vant til det... som alt annet...

Skjult ID med pseudonym MadamMim lø. 9 feb. 2008 00:43

Må si meg enig med MannX. Jeg har skrevet flere mail, vært både hyggelig og morsom og interessert i profil og bilder, men har fått svar fra et fåtall.
Det hjelper ikke direkte på selvtilliten, men du blir vant til det. Dette er livet på nettet, desverre.
Har nettopp hatt besøk av mann nr. 3000 på min profil siden jeg la inn profil i august (*jeeeh,...... bølgen.....*), men tror nok ikke det er så mye sammenlignet med andre.
Vet at den rette finnes et sted, kanskje ikke her på sukker, men et annet sted?? Vi får se.....

Skjult ID med pseudonym helgefylla lø. 9 feb. 2008 01:01

Er helt enig med de andre her at man ikke må ta seg nær av at man ikke får noen svar. På sukker så må man bare innfinne seg i at betyr som regel at personen ikke er intereresert.

Men samtidig så synes jeg rett og slett at det er tragisk å høre på alle de som kommer med alt mulig slags unnskyldninger for å slippe å svare. Det virker som at mange ikke bryr seg om å være høflig så fort de kan skjule seg bak en pseduonym. Er vel ingen grunn til at det skal være slik? Og tenk på alle de ferske medlemmene her som hele tiden ikke skjønner noenting av hva som skjer og som bare blir frusterte over manglende svar. Vi er vel alle interessert i at sukker skal være ett best mulig sted å være og ikke en eneste stor klagemur?

Kan ikke alle dere som som mangler vanlig høflighet, bare velge hurtigsvarknappen og så sette de som uinteressante etterpå? Da vil jo ikke de som sendte dere en melding finne dere igjen,.,,,,

På forhånd takk :)

Skjult ID med pseudonym urbanm lø. 9 feb. 2008 01:03

@ madammin

Mulig at 3000 besøk for en dame ikke er mye, men for de fleste gutter så må de være her i årevis for å komme opp i det antallet :)

Skjult ID med pseudonym Nok snart? lø. 9 feb. 2008 01:10

Selvsagt kan man gjøre det også, men blir det slutt på klagingen her inne for det tror du helgefylla?

Skjult ID med pseudonym jente75 lø. 9 feb. 2008 01:22


Bruk tiden på å fylle ut profilen fremfor å sutre her!

bare et tips....

Skjult ID med pseudonym Zitelle lø. 9 feb. 2008 05:50

Trådstarter spør: "Mangler vi normal høflighet?"

Dette er da virkelig ikke å sutre!
Jeg synes det er et helt legalt og normalt spørsmål som fortjener et saklig svar!
Om noen av oss oppfatter dette som sutring må det være fordi spørsmålet har blitt reist tideligere, og "vi" er lei av å svare på det.
Men nye medlemmer og forumdeltakere må da også få lov å komme til, gjøre seg sine funderinger og ønske seg svar?

Ikke gjør det til en ny forumdeltakers problem at enkelte single sukkermennesker har vært her på forum lenge!
Forum har en naturlig sirkulasjon der mennesker kommer og mennesker forsvinner.
Dropp heller å svare på tråder dere har sett før, og vær raus nok til å overse om ikke annet.

Hilsen litt vred
Zitelle.

(mann 43 år fra Hedmark) lø. 9 feb. 2008 09:35 Privat melding

Hei og hoppsan. Vil si litt jeg også om denne saken fordi jeg har litt kontakt med en jente her inne som tok kontakt med meg. Jeg svarte på hennes forespørsel og andre har ikke svart og det ser jeg på som avslag. Det er som Zitelle sier, det koster så lite å gi noe tilbake.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 9 feb. 2008 10:47

At dette temaet går igjen, må vi tåle. Men jeg er enig med de som sier at en tom profil ikke nødvendigvis fortjener et svar.
Det er slurv og manglende innsats. Da blir kanskje responsen deretter også. (Men som vi vet - alle her, både menn og kvinner opplever i blant å ikke få svar - uansett hvor mye vi "følger boka").

Du ønsker at jenter skal si ja tak eller nei takk til å få mer informasjon om deg. Dvs. om skal fortelle dem det som ikke står i profilen. Har du har liten tid? Tar det ikke mye lenger tid å skrive om dine interesser og deg selv og hva du er ute etter til hver enkelt enn å gjøre det en gang for alle?

Eller varierer dette ettersom hvem du skriver med?

Skjult ID med pseudonym Smily lø. 9 feb. 2008 10:59

Folk ser det som høflighet å ikke svare ... i stede for å må svare hva som er galt med den personen som man får mail av...
for å ikke såre ....
tro meg .. ikke svar = avslag...

(mann 53 år fra Vestfold) lø. 9 feb. 2008 10:59 Privat melding

Svarer alle jeg, men er enig i at det er litt slitsomt når ett avslag ikke blir akseptert. Så må man liksom begrunne det, i grunn greit det, men burde vært unødvendig. Man er jo her inn for en grunn, så litt jobb syns jeg det er greit å legge i det.......

Er en nydelig dag i dag, så en får vel se å komme seg ut å bare nyte:-)))))

(mann 43 år fra Hedmark) lø. 9 feb. 2008 11:05 Privat melding

Hei igjen. Jeg legger ut en tekst en kvinne svarte tilbake til meg på. Hun har ikke akkurat mangel på selvironi. Jeg oppfatter hennes svar som svært høflig med vennlige ord som takk for at du viste interesse.

Svar som jeg mottok som avslag som jeg mener også viser at det koster svært lite å gi noe tibake.

******Du er nok ikke helt det jeg ser etter, - ha en fortsatt fin dag! Og lykke til videre : )******

Skjult ID lø. 9 feb. 2008 11:12

Svært mange skriver bare "hei.." eller "fin profil.." eller "hatt en fin helg?..." Da kan man ikkke svare noe kort og fyndig som samtidig betyr avslag.

Skjult ID med pseudonym Smily lø. 9 feb. 2008 11:18

Man kan svare: Hei du ... Koselig at du sente meld ,men du er nok ikke det jeg ser etter...

Noe av det samme som det til JanA..
Jeg svarte skjeldent på meld som jeg ikke likte profilen til... har bltt flinkere til det.:o)

Skjult ID med pseudonym Hannemor lø. 9 feb. 2008 11:29

Her trengs det realitetsorientering:

Du kan IKKE forvente å få svar dersom du begynner å skrive meldinger til damene FØR du tar deg bryet med å lage en ordentlig profil. Vi vil vite litt om hvem vi svarer, prøv å skjønne det, det har bl.a. litt med trygghet å gjøre. (Mange gærninger er det også "der ute".)

Lag en skikkelig profil (ikke tid, sa du, men tid til å sende meldinger, haha......!) - så kan det hende at det skjer noe. Les forøvrig det som sukker skrev om temaet nettopp. Lykke til!

(kvinne 39 år fra Oslo) lø. 9 feb. 2008 11:44 Privat melding

Dette er også en grunn til å ikke svare:

Mottatt fra xxxx: 09/02/2008 kl 03:27
Hei. Sterk, kåt, deilig og leken mann søker Deg.


Skjult ID med pseudonym Smily lø. 9 feb. 2008 12:20

hehheheheh , mockis.
Ja det er ikke alle som fortjener svar!!!

Skjult ID med pseudonym helgefylla lø. 9 feb. 2008 12:22

Ser at enkelte forsatt kommer med dårlige unnskyldninger for å ikke svare,
Spiller det egentlig noen rolle hva personen sier eller hvordan profilen ser ut hvis dere ikke er interessert?

Det er fortsatt bare å trykke på hurtigsvarknappen og så sette de som uinteressante etterpå. Så slipper dere noe mer mas.
Og skulle de allikevel fortsette å mase, så er det jo bare å rapportere de til sukker.

Skjult ID lø. 9 feb. 2008 14:03

Smily,
hvis noen skriver: "hilser" eller "hei"..... Og det er alt som står i første medling, da synes jeg det er merkelig å svare at "koselig at du sende memlding, men du er nok ikke den jeg ser etter". Han har jo ikke spurt om det?! Og "koselig at du sendte melding". Vel, vel... Synes egentlig ikke det er så koselig å få ett ords meldinger. Hvis da profilen i tillegg er tynt eller ikke utyllt., er det så godt som meningsløst...!

Tenk deg på byen, fyren ved siden av deg i baren sier: hei, går det greit med deg? og så svarer du: Du er nok ikke mannen i mitt liv... Blir litt feil.

Jeg svarer alle med utfyllt profil og bilde som virker relativt normale og som har gjort en en liten innsats med meldingen.

Skjult ID med pseudonym Zitelle lø. 9 feb. 2008 14:06

Jeg er selvsagt enig:

Meldinger som er slibrige og direkte useriøse trenger man ikke å besvare.
Meldinger som bare sier hei uten profil er for meg uinteressant. Man trenger ikke skrive et svar som har flere ord enn mailen man får.
Har man besvart en mail med "takk, men nei takk" mener jeg at man ikke trenger å følge opp videre "masing".

Men om noen skriver en mail, har profil og faktisk ønsker kontakt med deg, synes jeg det er fint og svare på en høflig måte.

Skjult ID med pseudonym Smily lø. 9 feb. 2008 14:09

Sjult id , det kan hende han er litt sjenert og usikker på hvordan han skal gå fram.. og sender bare en hei..
Men du skjønner jo hva det betyr ... han liker deg! det er jo positivt.... :o)
Da kan du jo svare : hei igjen... her sto det veldig lie om deg .. er det meningen at jeg skal spørre da... ? ;o)
eller noe....

Skjult ID med pseudonym Klara lø. 9 feb. 2008 14:16

Smily:
Hva hvis man ikke er interessert i den som kun har skrevet et "hei"? Kan vel ikke være noe poeng å innlede en samtale da vel? Og ikke naturlig å bruke hurtigsvarknappen heller syns jeg da..I disse tilfellene syns jeg det er greit å være stum :-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 9 feb. 2008 14:17

Mr. Marius. De jentene du har valgt å skrive til.... Har du forklart dem hvorfor du skriver til akkurat dem? Føler de seg spesielle når de mottar meldingen, tror du? Eller står det bare det du skriver i hovedinnlegget: Sjekk ut bildene mine, og gi en tilbakemelding på om du ønsker mer informasjon... Handler det om dem, eller bare om deg selv? I så fall kan jeg forstå at du ikke får svar.

Søker du en jobb, kan man ikke si: "Hei, jeg er interessert i jobben, her er bilde av meg. Ta gjerne kontakt, så skal jeg sende CV'en min..." Hører du noe mer? NEI. Og synes du det er mangel på folkeskikk? Neppe.. Det blir noe av det samme her. Du får bare en sjanse til å gi et førsteinntrykk...

Mitt tips: Fyll ut profilen, skriv noe personlig i meldingen med utg. punkt i hennes profil, (slik at hun skjønner den ikke går i kopi til flere) og se om det ikke går bedre da... :-)


Lykke til!

Skjult ID med pseudonym Smily lø. 9 feb. 2008 14:20

om man ikke er intrssert i den man får en"hei-meld" av... syns jeg det er greit å skrive det!!! at man ikke er intressert... er ikke verre.

Skjult ID lø. 9 feb. 2008 14:24

smily,
Joda, et hei kan funke hvis man OVERHODET kunne være interessert i personen. Men å svare "hei selv" til en man vet man aldri vil treffe, har lite for seg. Og spise dem av med hurtigsvar-knappen, er ikke noe bedre for selvtilliten. Jeg hadde blitt sur for å få den som svar på et tafatt, men uskyldig "hei".

Skjult ID med pseudonym jente75 lø. 9 feb. 2008 15:20

@ Z

Jeg mener fremdelse det at hvis følgende stemmer "Fordi jeg ennå ikke har rukket å legge inn en fullstendig profilbeskrivelse" - hvorfor har han da tid til å nevne (i mine ører sutre over) problemene her.

Mye mer konstruktivt å bruke tiden på faktisk å fylle ut den profilen da, når han faktsik selv er inne på at det kanskje er noe av problemet...... Sjansen for at han får flere svar vil jeg si er stor! Ref div paralelle tråder...

så.. kun et tips...

Skjult ID med pseudonym komfyr lø. 9 feb. 2008 15:24

halllllllloooooooooooooooooooooooooo.....
Det må da være mye bedre å få ett tafatt hurtigsvar enn ingen svar i det hele tatt? Så lenge folk vet at dette svaret betyr at man ikke er interessert, så kan da det umulig gjøre noe for selvtilliten. Og blir det for mange avslag, så får jo denne personen lese tipsene til sukker angående det å forbedre profil og meldinger.

Virker nesten som at mange tenker mest på seg selv her. Men egentlig så "graver vi vår egen grav" ved å oppføre oss sånn angående meldinger og forsåvidt forumet. (les : gjør nettstedet dårligere).
Hvor lenge tror du at nye medlemmer blir på sukker når man til stadighet opplever at folk ikke kan oppføre seg og vise vanlig høflighet (selv om de som er uhøflige, etter haugevis av hint på forumet, tydeligvis ikke har innsikt selv til å innse at de er uhøflige)? Hvorfor er det så mange tomme og inaktive profiler her? Hvorfor er det så utrolig få som bruker forumet? Kan det være en sammenheng?

Vi er vel alle interessert at dette skal være ett best mulig nettsted? Og det er faktisk lov å være snille mot hverandre :)

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) lø. 9 feb. 2008 15:27 Privat melding

Hvis de ikke svarer er det et svar i seg selv. Så tenker du "ah. neste." og går videre.

Eller så kanskje du har noe med profilen eller meldingene eller profilbildet ditt du må fikse for å få bedre feedback. Er nok mest sannsynligvis det.

Skjult ID lø. 9 feb. 2008 15:39

Komfyr

Det er noe som heter at du skal være mot andre som du vil andre skal være mot deg.
Når vi vet at mange (meg selv inkludert) tar taushet som avslag, på samme måte som hurtig-knappen, gir det ikke mening å snakke om normal høflighet. Det er ALLTID delte meninger her om hva som er best. Om jeg har skevet langt og humoristisk til noen og får hurtigknappen i fleisen, synes jeg ikke noe om det. At det er stille, er nesten bedre. Da svinner håpet gradvis. Men der er vi ulike. Har ingenting med innsikt eller å tenke på seg selv å gjøre...

Skriv : Blir glad for en eller annen form for svar - gjerne hurtigknappen om det er slik fatt :-)

Det hyggeligste (synes jeg ) er hvis noen skriver et hyggelig, personlig avslag, (Som: du virker som du er en flott jente, men er dessverre ikke min type) men det kan man ikke forvente at alle skal gjøre...

Skjult ID med pseudonym brelett lø. 9 feb. 2008 16:29

må ikke glemme alle de nye her som ikke skjønner det opplegget som noen av de "etablerte" på sukker har (ikke svare).
Som komfyr påpekte, så er det vel lov å vise vanlig høflighet selv om man er på nettet?
Jeg synes man bør vise hensyn til hverandre og gi ett svar. Uansett. Da blir det mindre klaging og syting her.... :)

Og nå vill jeg ikke høre noe teite unnsyldninger om at det tar så mye tid. 2 sekunder er nok :)

Skjult ID med pseudonym Gammu lø. 9 feb. 2008 19:15

urbanm: Jeg har hatt i gjennomsnitt 5 besøk om dagen siden jeg registrerte meg for knapt en måned siden.
Det ville dermed ta meg ca. 1 år, 7 måneder og 22 dager å nå 3000.
Heldigvis er ikke det et mål for meg :P

Skjult ID med pseudonym Smily lø. 9 feb. 2008 19:22

hehheheheh det går fortere enn det ... har 5614 treff på profilen etter 7 md.... men ikke funnet mannen jeg vil ha...
uff høres jo helt tragisk ut..... ;oD

Skjult ID med pseudonym s.a.me lø. 9 feb. 2008 19:57

Hmm hatt over 10000 på min profil, vært her 1 år, men alikevel singel. Hva er galt da?? He he.
Men til trådstarter... Jeg skjønner frustrasjonen din godt, når folk ikke svarer på henvendelser. Men tror bare at vi må innse at vi gjør ting på forskjellig måte.
Jeg har vært borti all mulig slags kommunikasjon og ikke kommunikasjon her inne. :
- Jeg har sendt melding, og fått melding tilbake.
- Jeg har sendt melding, og ikke fått svar i det hele tatt.
- Jeg har ikke sendt melding, men fått melding fra folk.
- Jeg har satt hjerte på noen, men ingen not so ever respons tilbake.
- jeg har satt hjerte, men fått respons.
- Jeg har blitt satt hjerte på, og da svarer eller hilser jeg alltid tilbake.
- Jeg har blitt satt hjerte på, men INGEN ting mer skjer, selv om jeg kanskje har tatt kontakt.
- Jeg har fått avslag, alltid på høflig måte.
- Jeg har gitt avslag, også alltid på høflig måte.

Mr. Marius, jeg tror denne listen kunne blitt uendelig i forhold til hvordan vi ønsker å kommunisere her inne. Jeg har bare godtatt at vi er forskjellige, og bryr meg ikke lenger om når folk ikke responderer. Selv om sånn innerst inne syns jeg folk kan på en eller annen måte kan svare, og da evnt bare merke som uinteressant etterpå.
Himmel, dette ble et langt svar. Men men ønsker deg masse lykke til.
MVHSkjult ID med pseudonym Sukker.no lø. 9 feb. 2008 21:46

Vi i Sukker setter også stor pris på om alle i det minste kan gi et hurtigsvar. Dette koster veldig lite (med mindre man mottar titalls mail om dagen). Siden mottakerene kan se at meldingen er lest så vil et avslag i de fleste tilfeller være lettere å forholde seg til enn det å gå å håpe på et svar som aldri kommer.
Det er viktig å huske at det er ekte mennesker med følelser som har skrevet meldingen man nettopp har mottatt. Selv om senderen håper på et positivt svar så går det an å til å gi noe positivt: Hei du var søt, men dessverre ikke det jeg leter etter..
Det finnes tusen andre varianter som faktisk kan fremkalle noen positive følelser tross det avnskelige utgangspunktet.

Kan dere ikke være så snille å gi litt varme da? Hvis man er så heldig å få 10 meldinger om dagen så er det jo et ypperlig utgangspunkt for å få gjort unna dagens gode gjerning! :)
Du er for tynn for meg, men broren min ville definitivt likt deg!
Dessverre du er for gammel, hvis jeg hadde vært 10 år eldre så ville jeg vært positiv!
Har hangup på blont hår.. Tilgi meg Cruise

Husk at man blir glad av å gjøre andre glade. Ikke glem det da.. :)

Skjult ID med pseudonym Lisa sø. 10 feb. 2008 08:58

Neida, det er ikke mangel på høflighet, ei heller generell skrivesperre, slik trådstarter sier. Det er ikke så rart at det er så mange frustrerte menn her inne, dere har jo ikke lest BRUKSANVISNINGEN:

1. Lag en god, innholdsrik og interessant profil der du byr på deg selv.

2. Finn ut hvem du ønsker å kontakte, med utgangspunkt i dine muligheter for respons. Hvem passer for meg og hvem passer jeg for? (Dette er en toveis sak.)

3. Send gode meldinger der du forteller hvorfor akkurat HUN er interessant for deg. (Slålom, motorsykkel, kiting, interessant yrke, osv. Skrekkeksemplene har du vel sett ovenfor.)

Gjør du dette - vil du garantert lykkes!!!

Skjult ID med pseudonym brelett sø. 10 feb. 2008 11:57

skjerp deg lisa........Leste du idet hele tatt innlegget fra sukker.no ?

Selvsagt skal man lage bedre profil, selvsagt skal man lage bedre meldinger hvis man ikke får noe respons, men det fritar vel ikke deg fra være litt høflig og grei uansett?

Skjult ID med pseudonym kvinne sø. 10 feb. 2008 16:48

Jo, faktsik gjør det det, synes jeg...

Om en mann står gjemt med frakk over hodet og en kameralinse foran seg og sier hei, hei, frøken! Svarer du da? Roper du tilbake: Jeg tror dessverre ikke vi passer sammen?


Det er uhøflig å ha tomme profiler, og når det ikke er bilde heller, føles det som at noen kikker på deg, uten at du ser dem tilbake.
Tomme profiler uten bilde fortjener ikke svar, synes nå jeg. Man kan heller ikke bruke hurtigknappen. Hvilket grunnlag skal man avgjøre at man ikke passer sammen på?

Nei, da må man skrive tilbake og forklare at du gir for lite informasjon.... Og så får man til svar: Hva vil du vite? osv.osv. Meningsløst. Jeg er enig med Lisa. Vær høflig pg grei, og gi respons til alle som har gjort en bitteliten innsats.

Skjult ID med pseudonym eva luere sø. 10 feb. 2008 17:36

Uansett hvordan dette blir forklart så klarer noen av dere å legge skylden over på den som har sendt melding. Er vel ingen som benekter at avsendereren bør skjerpe seg hvis profiler er mangelfullt utfylt, at meldingene er fantasiløse og kjedelige og ikke faller i smak osv, men hvorfor kan ikke vi som mottar meldingene allikevel oppføre oss som voksne og være litt høflige ovenfor de som sender meldingen? Det koster oss faktisk så lite å gjøre dette.

Kardemommeloven eksisterer kansje ikke på sukker? :)

(kvinne 50 år fra Akershus) sø. 10 feb. 2008 18:44 Privat melding

Uff....
jeg er en av dem som ikke har svart på meldinger.....
det har noe med dagsform og livet generelt å gjøre....spiller ingen rolle hvem meldingene er fra.
Jeg burde vel ikke logget meg på engang.......
så...beklager alle menn som har sendt meg melding jeg ikke har svart på!

Skjult ID med pseudonym kvinne sø. 10 feb. 2008 19:35

Eva Luere

Kardemommeloven sier at man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill og forøvrig kan man gjøre hva man vil.

Kan ikke se at den kommer i konflikt med noen av innleggene over.

Legger skylden på avsender... Vel, det har jo jo ofte vært meg som er avsender, da... Og at jeg ikke får svar tar jeg ikke så tungt. Det beyr ikke interessert. Så enkelt er det. Hvorfor skal noen ha meg til å mene at folk er uhøflige mot meg, når jeg selv ikke synes det? Hadde jeg fått " Du er for tynn/tykk, men broren min hadde definitivt likt deg", som svar ville jeg blitt alt annet enn glad.

Og alle svarforslagene fra Sukker forutsetter at man faktisk har sett bilde og vet noe om personene. (Søt, men ikke det jeg ser etter osv). Og i de tilfellene mener jo jeg også at man i prinsippet bør svare.

Skjult ID med pseudonym PyttPitt sø. 10 feb. 2008 19:36

Ros til Mokkisen som tilstår sine handlinger fra "den andre siden" Det KAN jo være slik at meldingsmotaker ikke har sin beste dag heller.

Jeg mener vi alle har tid til å være høflige. Man har jo profil for å komme i kontakt med noen, og da kan det ikke være et problem at man får noen svar. De få som ikke skjønner at nei er nei, og fortsetter maset, får bare akseptere at de ikke får svar eller blir svarthjertet.

Skjult ID med pseudonym fremmed sø. 10 feb. 2008 19:46

@mokkisen

ros for din komentar , slik føles det for meg også ......det er sikkert hundrevis av andre grunner for at jeg ikke svarer på alle mail ... Jeg kan heller ikke se at det er stor forskjelige fra virkeligheten på gaten, jobben, kino, bar, skole, osv osv kansje det
det gjenspeiler seg og forsterkes her inne ...

F

Skjult ID med pseudonym Heisan! sø. 10 feb. 2008 20:59

Jeg får masse brev hver dag og jeg innrømmer gjerne at jeg ikke svarer alle.....De som ikke er av interresse eller bare skriver tull styres unna uten noen form for svar.
Jeg mener det er av egen vilje om man svarer eller ikke.
Dette er en del av spillet her inne og slik bør aksepteres. Det er også endel som dessverre ikke forstår ett nei og man overøses med brev fra samme person. Det kan oppfattes som slitsomt når man først avslår og forklarer at det ikke har noen som helst form for interresse at de fortsetter å skrive brev.....
Men jeg har forståelse for de som sender og sjelden får svar. Men det er opp til hver enkelt om de svarer eller ikke....Det mener nå jeg!

Skjult ID med pseudonym PyttPitt sø. 10 feb. 2008 21:13

Heisann til Heisann

Du mener da ikke at det er greit å sidestille de som ikke er av interesse og de som bare skriver tull? En ordentlig henvendelse fra en som ikke er av interesse viser jo en helt annen grunnholdning enn en som bare våser.

En annen ting er at det farger også deg, hvis du ikke svarer på en høflig henvendelse. I så måte er ikke spillet her inne anderledes enn i virkeligheten. Du oppnår den respekt du fortjener. Forsøk å vise litt empati.

Skjult ID med pseudonym eva luere sø. 10 feb. 2008 21:24

og der fortsetter vi i samme gata...... Finnes det virkelig så mange mennesker som bare tenker på seg selv?

Selv om en del ikke bryr seg om de får svar eller ikke eller en del som ikke bryr seg om de svarer eller ikke,, så er det faktisk en del som gjør det. Det ser man jo på all frustrasjonen som er på dette forumet relativt ofte.
Hvorfor kan vi ikke alle bare være greie å bruke 2 sekunder av vår tid og gi ett svar? Er vel ikke noe galt med å lage en god stemning og ett trivelig sted for alle å være?

Til og med sukker har jo lagt merke til at det er slik og har kommet med en oppfordring til oss om å være litt mer hyggelige mot hverandre. Noen som har sett det? :)

Skjult ID med pseudonym kvinne sø. 10 feb. 2008 22:01

Da vil jeg gjerne at menn (for det er alltid menn som starter disse får-ikke-svar-trådene) sier at de synes det er bedre med et hurtigsvar enn stillhet uansett om de sier:

-Hatt en fin helg? (Svar: Jeg tror dessvere ikke at vi passer sammen. Lykke til videre!)
-Ville bare si at du ser veldig flott ut. (Svar: Jeg tror dessverre ikke at vi passer sammen...)
- Hei, spennende kunst. Kunne tenke meg å se mer av kunsten din. (Svar: Jeg tror dessverre ikke at vi passer sammen...)

Gjør dere virkelig det?

Skjult ID med pseudonym ElFrodo sø. 10 feb. 2008 22:03

Kvinne...merker nå at jeg har lyst til å krangle med alle...hehe

Men altså....man MÅ jo ikke bruke det standardsvaret til alt da :-)

Skjult ID med pseudonym Too much sø. 10 feb. 2008 22:06

Jeg lurer på om jeg skal gi passordet mitt til disse som klager på ikke svar, så kan de skrive avslag på alle mailene jeg får. Ettersom det er like interessant for de å skrive disse avslagene som det er for meg.

Skjult ID med pseudonym kvinne sø. 10 feb. 2008 22:19

El frodo

Et koselig avslag, forklarende avslag kan vi alle være enige om er det hyggeligste.
Mendu svarte ikke på spørsmålet.
Så jeg spør igjen. Er hurtigsvar alltid bedre enn stillhet?

Skjult ID med pseudonym ElFrodo sø. 10 feb. 2008 22:22

Kvinne

Jeg har ikke deltatt på denne tråden før (tror jeg) fordi jeg ikke har funnet noe reell interesse for den. For min del er null svar lik ikke interesse og takler dette greit. Men jeg registrerer at det er andre som ikke deler denne oppfatningen. Mange forskjellige meninger om dette her og det finnes ikke noe fasit.

Skjult ID med pseudonym kvinne sø. 10 feb. 2008 22:36

Takk for svar. Det er akkurat det som er poenget. Vi har hatt mange av disse trådene, og det er ingen fasit på hva folk opplever som best eller verst, (med mindre man får positivt svar, da..:-)

Jeg svarer som regel på meldinger. Fordi jeg tror folk flest blir glad for det. Men jeg er ikke sikker. Selv synes jeg jo stillhet er greit. Men jeg bruker ikke hurtigknappen, da jeg selv heller vil ha stillhet enn å få den tilbake.

Det er klart at de som skriver på slike tråder , er de som irriterer seg veldig over å ikke få svar. De andre, som Brødmannen og El Frodo, går videre og har ikke interesse av diskusjonen. Så om det virkelig er så mange som synes det er så fært, vet vi vel ikke?

Skjult ID med pseudonym PyttPitt sø. 10 feb. 2008 22:47

@kvinne

For min del synes jeg det er best med et svar, om det så er et enkelt neitakk eller en eller annen malplassert hurtigtast. Det er i alle fall avklarende. Jeg vil heller ha et nei enn stillhet.

Vi er (heldigvis?) alle forskjellige, men jeg har enda til gode å se at noen klager på at de har fått svar!

Jeg tror nok at alder også er en faktor her. Vi som er litt eldre setter nok mer pris på høflighet enn de som er yngere.

Skjult ID med pseudonym brølapa sø. 10 feb. 2008 23:32

@kvinne
Hvis du hadde fulgt med litt på forumet over tid, så hadde du skjønt at det er mange som synes dette å ikke gi ett svar er en uting.
Det går jo nesten ikke en dag uten at noen tar opp dette emnet...

JEG VIL ha svar ihvertfall......

Skjult ID med pseudonym Dame ma. 11 feb. 2008 10:30

Jeg vil IKKE IKKE IKKE ha svar, dvs. dersom det ikke er positivt, da. Stillhet er bedre en en tom frase.