Alle innlegg Sukkerforum

Hva er det som skjer her? (ikke anonyme innlegg!)

Vis siste innlegg
(mann 44 år fra Vest-Agder) fr. 22 april 2011 01:00 Privat melding

Nå har jeg vært her på sukker i noen uker. Det har vært en udelt positiv opplevelse!

Har vært innom forumet noen få dager, og maken til sutring og syting har jeg aldri vært borti...
Skittkasting og arogante innlegg fra personer som skjuler seg bak pseudonum, noe jeg synes er utrolig feigt, over en lav sko.

Alt tolkes i verste mening - selv når noen har det hyggelig... Er det mulig???? Om du er misunnelig på disse, så la vær å si noen. Ok, kanskje ordlyden kunne vært litt anderledes. Men i sene nattetimer, låter det ofte litt annerledes i hodet til avsenderen, enn hva som nødvendigvis kommer ut i bokstaver... (
gjelder flere trådere - denne var bare et eksempel. Ikke kommenter den tråden her, takk)

Utgangspunktet for disse diskusjonstrådene burde være posivitet.

Vil gi forumet litt tid for å se hvordan dette utvikler seg. Men jeg vil ikke forholde til innlegg som er anonyme. Om man ikke kan stå for det man skriver, bør man heller bare la være.

Ha en fortsatt fin natt!

Skjult ID med pseudonym blindebukk fr. 22 april 2011 01:03

alle plasser der ein kan skjule seg bak eit nick blir det bråk:) har sett det overalt så det er nok ikkje annleis her:)

Skjult ID fr. 22 april 2011 01:12

Halvt poeng til blindebukk. Men det er neggu ikke alltid det kommer så masse vettugt og positivt fra den andre kanten heller. Største forskjellen er at de har lov til å syte og sutre for tross alt, de er jo ikke anonyme og dermed bidrar til en bedre tone. (?)

- sa profilen som fjærna nicket sitt og rista på hue... makan.... Beste var om de aller fleste sluttet å oppføre seg som førskolelærere, - syns nå jeg da.

Skjult ID fr. 22 april 2011 01:18

Jeg kan godt stå for det jeg skriver og stått frem med profilen min hadde det ikke vært for at bildet blir klistret som en svær reklameplakat ved siden av innlegget. Er det mulig å ta dette av?

Ellers prøver jeg å skrive saklig og gjerne positivt, men opplever gang på gang å nærmest bli angrepet for meningene mine eller for at innlegget blir tolket helt feil. Tydeligvis mye frustrasjon blant forummedlemmene her :s

(mann 44 år fra Vest-Agder) fr. 22 april 2011 01:20 Privat melding

Det har du sikkert helt rett i, men det står mer respekt av de som ikke skjuler seg bak et pseudonum ;)

Skjult ID med pseudonym MrAsshole fr. 22 april 2011 01:21

Internet. Serious business.

(mann 47 år fra Hordaland) fr. 22 april 2011 01:25 Privat melding

med bilde

Skjult ID med pseudonym blindebukk fr. 22 april 2011 01:25

uten bilde.........ikkje så veldigt vanskligt:)

Skjult ID fr. 22 april 2011 01:30

Det er ikke alltid så mye respekt å gi til de som framstår med bilde heller alltid dessverre, for det virker som noen føler at det da er fritt fram.

(kvinne 51 år fra Akershus) fr. 22 april 2011 01:30 Privat melding

Trådstarter ba om en ikke-anonym diskusjon rundt sine tanker... Kan vi ikke bare respektere det? De anonyme kan jo diskutere det samme i en annen tråd :)

De fleste er på sukker av omtrent den samme grunnen. På forumet er vi av ulike grunner. Uansett så har vi ulike behov og forklaringer på hva vi gjør og hvorfor. Noen syns det er morsomt å hisse til krig på forumet, rett og slett bare for krigens skyld. Denne problematikken tror jeg finnes på alle nettsider hvor det er mulig å skjule seg bak et nick.

For det meste er jeg på forumet for å tøyse og tulle selv, eller more meg over andres fjas :) Ved noen anledninger har jeg sagt meningen min på en måte som av noen sikkert kan bli oppfattet som sutring av enkelte. Jeg reagerer negativt først og fremst når hensynet til om omsorgen for hverandre synes å mangle, når noen åpenbart føler seg tråkket på og når drittkastingen retter seg mot enkeltpersoner.

Vi er mange folk her inne, med ulike motiver, meninger og oppfatninger av "reglene" her inne. Litt varmt om øra har det blitt, og det kommer det til å fortsette med.

Du TS synes at folk sutrer og syter. Andre reagerer negativt på andre ting, kanskje til og med på at du kaller det for å sutre å syte å si meningen sin når de synes noe er feil. Ser du? Vi er så ulike, og nettopp det tror jeg at vi må tåle. Uten at det betyr at vi ikke skal kunne ta opp ting til diskusjon og refleksjon :) Vi trenger ikke være enige, men respekt, det syns jeg vi skal vise hverandre uansett.

Ha en fin natt du også TS, og alle dere andre. De som fulgte oppfordringen til Tingeling, stjerne* og kit har det helt sikkert fint hvertfall :)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 22 april 2011 01:35

At det skal gå noen slags automatikk i at det blir bråk fordi man er bildeløs på et forum er reinspikka sprøyt.

Men er enig i at det å la være å kommentere det man mener er negativt, er en god ting. For oss alle....

(mann 44 år fra Vest-Agder) fr. 22 april 2011 01:47 Privat melding

@temasti
Er enig i det meste du skriver. Ja, det kan oppfattes forskjellig. Og jeg er glad folk har egne meninger - gjerne mottsatt av mine egne! Men jeg tar sjelden anonyme seriøst.

Vær gjerne uenig, man ha ryggrad til å stå for det enn mener :) Det er jo helt klart lavere terskel for å bli ufin, når man slipper å "stå for det enn mener"...

Skjult ID med pseudonym Z fr. 22 april 2011 01:53

La meg spørre deg, Nebbulk:
Nevn en grunn for at du ikke skulle ta f.eks meg seriøst.
Og nevn en eneste grunn for at jeg skulle ta deg mer seriøst enn du tar meg.

Du kan da ikke på ramme alvor mener at du "står for mer" av det du mener enn meg kun fordi du har et lite bilde på et lite forum på en liten datingside? Om DET er ryggrad for deg, så sliter jeg virkelig med begrepet seriøsitet.

(kvinne 41 år fra Oslo) fr. 22 april 2011 02:06 Privat melding

du är väl kanske inte den som brukar kasta mest skit härinne Z- och därmed är du kanske inte den mest representativa før dem Nebbulk säger det gäller heller?.....Men det kan han ju svara själv før...bara hur jag tolkar det hela.

det är ju en lägre trøskel før att bli ofin HVIS man är anonym- och det är väl det som är poängen här. Sen om du alltid skulle stå før detsamma med eller utan bilde är väl inte representativt før alla- eller hur Z?

Jag är i alla fall enig i att det är väldigt mycket ofint og drittkasing här inne på detta forum och då särskilt från anonyma. Så därfør är jag väldigt sällan här inne och läser- før man blir ju ganska lei om det mesta som står bara är negativa saker till svar/kommenater från folk som prøvat att starta positiva "glada" trådar :)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 22 april 2011 02:17

Jeg føler meg ikke som noen representant for drittslenging og negativitet generelt nei, blomma.
Men nettopp derfor er det slik jeg ser det så skivebom å adressere dette med dritt til de uten bilder.

Når jeg tenker på forumet nå - og når jeg tenker negativt om forumet, tenker jeg faktisk ikke nick.
Jeg tenker ansikter minst like mye som nick. Mulig det er meg, men slik jeg fungerer så tydeliggjøres også negativitet og dårlig energi i enda sterkere grad når jeg får festet et ansikt festet til det negative som blir skrevet.

Jeg sier ikke at skribenter med bilder slenger mer med leppa. Men jeg sier at dette ikke handler om bilder.
Det hander om integritet, hva man ønsker å signalisere, omgi seg med, påvirke til og være med å skape.

(kvinne 41 år fra Oslo) fr. 22 april 2011 02:19 Privat melding

Nej, jag vet du inte brukar komma med personangrepp, drikkasting och allt det. Men väldigt många gjør ju verkligen det här inne- det måste du vel sett?

ja, det kan ju hända du har rätt. Men det kan också hända du inte har det- vi har olika erfarenheter härinnifrån. Jag vet du varit här väldigt länge, efter vad jag läst i kommentarer här inne, så du sitter säkert på väldigt mycket erfarenhet och åsikter på om hur det är på detta forum. Jag tycker det är før mycket skitkastning och før mycket negativt här- så jag liker det inte så väldigt gott, av den anledningen. Och min uppfattning är att det kanske hade varit mindre skitkastning och arrogans om man inte hade varit anonyma. Men det tror alltså inte du på Z-?

Ja, det handlar absolut om vad folket som är inne på detta forum vill skapa, som du säger!

Skjult ID med pseudonym Z fr. 22 april 2011 02:30

@blomma
Jeg er hjertens enig i at det er mye "lavmål" på forumet både i forhold til humor, diskusjoner og drittslenging.
Det er derfor jeg i stadig mindre grad gidder å delta på forumet. Jeg kjeder vettet av meg...og tar avstand.

Jeg vet ikke om det hadde blitt mindre negativitet ved at alle hadde bilde. Jeg tror at negativitet kommer innenfra og har sin rot i frustrasjoner og egne følelser for å si det litt overfladisk og pompøst. At slike følelser skal forsvinne ved at alle har bilder tviler jeg sterkt på. Om du leser tråder bare nå i påsken når folk har mer tid og samtidig muligens er mer frustrerte, ensomme eller brisne, er negativiteten godt fordelt mellom bilderike og bildeløse.

Muligens du har et poeng? Muligens ville det blitt mindre drittslenging? Men jeg tror i så fall det også ville bli mindre oppriktighet, færre spennende tråder om temaer som kan være litt personlige for mange. Derfor tror jeg også at aktiviteten ville gått drastisk ned.

Men helt ærlig så har jeg sluttet å bry meg så veldig. De som skriver på forumet nå får skape sitt eget "miljø".
Jeg velger heller mer positive arenaer å leke - fordi jeg fortjener det! Jeg føler jeg har gjort mitt :-)

Skjult ID med pseudonym Blomma-76 fr. 22 april 2011 02:55

ja, helt enig med dig!
Jag väljer därfør att bara kika innom här någon gång ibland- men skyndar fort ut igen eftersom det är precis så som det tas upp i denna tråd. Ja, jag tror också det beror på allt folk bär på mycket frustrationer, besvikelser osv, men jag bryr mig inte heller längre. När det inte ger något gott och konstruktivt är det inte bra- før mig:).

Och om det kommer fram mycket mer "drittkasting" när folk får vara anonyma - ja, det tror jag- men ja- det hade säkert varit mer oärlighet också då om alla hade bilde, mindre møjlighet før diskussion av personliga teman- och kanske som du säger ett mindre intresse till forumet- men vad gør det- när det ändå inte blir bra i slutändan :)

(kvinne 32 år fra Oslo) fr. 22 april 2011 08:33 Privat melding

Jeg er veldig enig med TS.
I utgangspunktet synes jeg det er optimalt at man kan velge å være anonym eller ei, men det er alltid slik at muligheten til å være anonym gir noen mennesker lavere terskel for å dra frem aggresjon.

Selv er jeg på diskusjonsforumet, med nick og bilde, fordi jeg ser på det som en måte å la folk bli kjent med meg. Som en slags utvidelse av profilinformasjonen min. Motsatt vil jeg også koble folks meninger her til profilen dems.
Det er jo en veldig god måte å bli kjent på, synes jeg. Særlig siden jeg har erfart at diskusjoner er en av de beste måtene å se hvordan folk tenker. Hvor følelsesstyrt vs fornuftig enkelte er, planleggende vs impulsive, selvfokuserte vs empatiske, aggressive vs rolige osv.

Jeg tror ting hadde blitt bedre om det ikke gikk an å være anonym, takket være de som er helt unødvendig aggressive mens de er anonyme. Det er for mange innlegg fra den andelen brukere...

Skjult ID med pseudonym katte fr. 22 april 2011 09:29

Selv om både TS og TJ poster med ikke-anonymt nick og bilde, er det selv da ingenting som kan bekrefte at de er det de påstår de er.
For det vi vet kan det hende de er en 14-årig gutt, eller jente, for den saks skyld.

(kvinne 32 år fra Oslo) fr. 22 april 2011 09:34 Privat melding

Katte: Men de oppfører seg ihvertfall, og det er det det handler om.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 22 april 2011 09:56

TJ.

Hvofor i all verden skulle jeg riste på hodet av det du skriver? Det ville da vært arrogant av meg....

Du har rett: Jeg kan være mann, kvinne, ung eller gammel. Men so what?

Meningene mine er jo reelle uansett hvem som befinner seg bak mine skriftlige ord her på forumet. Min integritet handler om hvem jeg er og hvem jeg føler at jeg evner å fremstille mest mulig oppriktig og ærlig. Jeg skriver da ikke for at andre skal se om min fremstilling stemmer med meg. Jeg er meg og forsøker så oppriktig jeg kan å skrive på en måte som fremstiller hvem jeg er fordi det er viktig for meg å være meg.

Min opplevelse av å skrive her er forresten litt annerledes enn du beskriver. Jeg har vært anonym på forumet 95% av tiden min her. Likevel føler jeg at mange mennesker har lagt merke til ordene mine og leser det jeg skriver som noe mer enn "mellomrom" blant dere med bilde. Jeg føler at jeg gjennom den tiden jeg har vært her har fått både mye respons, oppmerksomhet og godhet fra skribenter og lesere.

Min opplevelse er videre at de som skal bli kjent med meg, blir det. Jeg klager ikke over oppmerksomhet på forumet - og jeg klager heller ikke på respons fra menn i rett alder som et resultat av det jeg skriver på forumet.

Så saken er nok som alltid todelt, TJ. Nøyaktig som baken! :-)

Skjult ID med pseudonym Anonym fr. 22 april 2011 09:57

Så det du sier @TJ, er at Integriteten, innholdet o.l. vurderer DU på bakgrunn av at personen har bilde eller ei.

>Du vil nok bare riste på hodet,noe som bare vil bekrefte det jeg har skrevet.
>Men dette er en bitte bitte liten del,av hvordan annoyme blir omsett.

Disse to linjene viser bare hvor ignorant du er som person.

(mann 42 år fra Telemark) fr. 22 april 2011 09:58 Privat melding

Er av prinsipp enig i atr man bør være uanonym om en skal komme med sterke ytringer for eller imot noe her på forumet, men jeg tror vi skal spørre oss selv om forumet hadde blitt bedre av den grunn.
Et forum der en ikke kan være anonym kan fort bli et kjedelig og lite aktivt forum, det kan også bli et forum der det finnes "klikker" og grupperinger.......og skittkastinga kunne vært like ille der.

(mann 44 år fra Vest-Agder) fr. 22 april 2011 10:40 Privat melding

God morgen!

Her var det mye hyggelig lesning til frokost :)

@Z
Ser at @TJ har svart deg på det første. Og som Blomma sier, så er nok ikke du den første jeg hadde i tankene.

Nå er det slik at jeg liker å vite hvem jeg snakker og diskuterer med (ja, vet at man kan ha falsk profil/bilder - men de blir avslørt over tid). Det kan godt være man ikke får slik "personlige"-diskusjoner når man ikke er anonym. Jeg tror at det heller vil være det mottsatte, at vi kanskje får bedre samtaler. Det er lettere å ha tillit til noen du vet hvem er. Det er lavere terskel for å komme med ufinheter når man skjuler seg bak et pseudonum. Det er mer en en gang jeg har hatt lyst til å komme med spydigheter i "diskusjonens hete", men man tenker seg gjerne litt om når man må stå for det etterpå.

Rent tekninsk, det er ikke nødvendig at det er disse store bildene - kan godt være uten bilder i forumet, men med mulighet for å gå inn på profil til den enkelte...

Takk @Cogni, @Blomma og @TJ

Tid for kaffe i solveggen ;)
Rikitg god påske alle sammen!

(mann 44 år fra Vest-Agder) fr. 22 april 2011 10:48 Privat melding

En tråd som "ADVARSEL JENTER!!" hadde nok ikke fremstått på en slik måte om TS måtte stå frem med sin profil...

(kvinne 37 år fra Oslo) fr. 22 april 2011 12:06 Privat melding

Hipp hipp! ;)

(kvinne 34 år fra Akershus) fr. 22 april 2011 16:26 Privat melding

Z: Det virker jo som du skriver som Z hele tiden og.. Mange anonyme bytter vel på nick, evt bare står med skjult ID.. som gjør at man ikke kan skille/aner hvor mange som faktisk svarer... i teorien kan det jo være en dust som skriver all dritten ;)

GOOOD SOMMER A!!!!! for nå har sommern kommet hit hvertfall :-)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 22 april 2011 16:31

Mange anonyme og mange ikke anonyme bytter nick og har flere nick. Sånn er det bare, h0tentott.
Og jeg har skrevet enormt mange innlegg på forumet i min tid på sukker. Helt klart!
Derfor "kjenner" jeg forumets luner relativt godt :-)