Alle innlegg Sukkerforum

Menn VS Kvinner

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym sannheten fr. 22 april 2011 11:04

Hva mannfolk ikke tør å si!
av Ingebrigt Steen Jensen

Noen har fått det for seg at vi mannfolk er i krise. En amerikansk dame som heter Susan Fahludi (eller noe sånt) har skrevet seg søkkrik i sakens anledning, og i Norge kaster jentene seg på karusellen med dårlige kopier - akkurat som de skrev "Råtekst" for å herme etter "Fittstim" og "Hvis ikke noen klyper meg i rompa snart... etc" for å slå plagiert mynt på en annen utenlandsk suksess. Og mannfolkas talsmenn lar seg drive fra skanse til skanse mens de står i feminine høyhalsede gensere og byr på patetisk motstand.

På samme vis er vi de siste årene blitt fortalt side opp og stolpe ned om hvordan kvinner er bedre ledere enn menn, har større empati og innlevelsesevne enn menn, søker råd og konsensus der menn skjuler sin usikkerhet bak autoritet og maktmisbruk, og at kvinner er fremtidens vinnere fordi de leser mer, studerer mer, skjønner mer og bryr seg mer. I betydningen bryr seg mer OM, da selvsagt.

Alt dette har vi tatt i mot, fordi det er politisk ukorrekt å si i mot. Men nå er det slutt. Nå publiserer jeg (Ingebrigt steen Jensen - red anm), for første gang, guttas samlede forsvarsverker slik de er blitt visket mann og mann i mellom, men aldri satt på prent eller foredratt på offentlig sted.

Her er det gutta sier, men ikke kan si:
· Det er utrolig irriterende at kvinner kan insistere på at de faktisk har fantastiske kvaliteter som menn ikke har, når menn ikke kan si det motsatte.
· Det er sikkert mange udugelige mannlige ledere, men et frapperende antall av de kvinnene som har nådd lederstillinger er enda verre, og blitt ledere fordi de er kvinner
· Den viktigste grunn til at menn har makt og leder posisjoner i Norge, er at de har en tæl, en vilje og kraft som kvinner mangler.
· Det mannfolk mangler i empati og omsorg, tar vi igjen i handlekraft, visjonær kraft og fryktløshet. Og enda har vi mye å gå på
· Kvinner er stort sett mye mer konspiratoriske enn menn. Intrigemakeri er en typisk kvinnelig syssel og en trussel mot norske bedrifters og organisasjoners fremtidige suksess
· Kvinner hevder seg i politikken fordi politikk er konspirasjon og intrigemakeri satt i system.
· Menn er bedre enn kvinner i nesten alt som er målbart. En ting er at vi løper titusen fire minutter fortere og hopper halvannen meter høyere i stav, mer påfallende er det at vi knuser kvinnene også i øvelser som krever intellekt, fremsynthet, presisjon og konsentrasjon. Hvorfor er for eksempel menn mye

Skjult ID med pseudonym sannheten fr. 22 april 2011 11:07

Hvorfor er for eksempel menn mye bedre enn kvinner i skyting og bowling - for ikke å snakke om bridge og sjakk?
· Kvinner er feigere enn menn. De tør for eksempel nesten aldri holde tale.
· Menn er mye flinkere til å komponere musikk enn kvinner. Si en stor kvinnelig komponist om du kan!
· Menn er bedre til å male også.
· Til og med til å lage mat
· Nesten alle store filosofer er menn, enda kvinner har bedre tid til å tenke - siden de ikke ofrer seg for karriere jaget.
· Nesten alle store predikanter og emissærer er menn også, forresten.
· Det er mulig at vi menn blir dødssjuke hver gang vi blir sjuke. Men vi blir i hvertfall mye sjeldnere sjuke enn damer
· Menn tar på seg enorme oppgaver og gjennomfører dem uten å klage
· Kvinner som sier de ikke tar på seg enorme oppgaver fordi det går utover barn, familie og venner, mener egentlig at det går utover Chicago Hope og Ally McBeal.
· Det er nesten bare kvinner som sitter på kafeer og sludrer midt på dagen.
· Kvinner løper Grete Waitz løpet.
· Da det var besinrasjonering på 70-tallet gikk kvinner på ski langs Drammensveien, enda de aldri gikk på ski i marka.
· Kvinner og klær.
· Når kvinner synes noe er galt på en arbeidsplass, går de alltid til en mann og ber ham ordne opp.
· Alle de VIRKELIGE dritt jobbene ender opp hos menn: Vi må ta livet av kattungene, vi må tømme utedassen og vi må få ut vasene av fiskesnøret.
· Og på toppen av alt: Vi må lese hysteriske intervjuer med norske kvinner som har skrevet dårlige kopier av ganske dårlige originaler om hvor kule kvinner er og hvor håpløse menn er.

Dette sier gutta. Når det ikke er kvinner tilstede. Når det ikke er medier til stede. Når vi ikke må være moderne, forståelsesfulle, selvkritiske, og politisk korrekte. Enda snakker kvinner om at mannen er i krise. Vi er ikke i krise. Vi er på offensiven som aldri før, og vet, inni oss, at det gutta sier er sannheten. Og vi er ikke i forsvarsposisjon heller. Vi står, sånn som store gutter gjør når små gutter vil slåss med dem, vi står og holder den lille fra oss med en arm, mens den lille slår i tomme lufta med armene som vindmøller og med sprengrødt fjes. Sånn er det. Nå er det sagt. Men ikke si til noen at det var jeg som sa det.

(kvinne 38 år fra Oslo) fr. 22 april 2011 12:00 Privat melding

Nowonder your singel!!! ;p

Hva er vaser ut av fiskesnøret? Knute? Jeg klipper enten av eller kjøper nytt.
Lage mat ja... Er vel ikke så rart at menn kommer i fokus på feincsmecker mat siden det er kvinnens "oppgave" og alltid lage det... Vi får jo ikke kred for noe som er forventet av oss... :p

Og når det gjelder leder stillinger.. Menn som deg synes kvinner er svake i disse stillingene fordi dere primært ikke tåler å ha kvinnelige sjefer. Det det bunner i.. Dårlige ledere finnes i begge kjønn. Ofte mangel på pedagogisk opplæring.
Men er jo kjent: Menn i lederstillinger kan være strenge og tøffe, Kvinner bare blir en bicth (for å mene og si det samme som mannen) Merkelige greier hva :p

Og når det gjelder filosofer, komponister, store tenkere, matematikere, oppfinnere.... Vel... hvilken sosial sammfunnstatus hva vi kvinner tildelt ved makt på disse tidene???? For en ting er sikkert.. Vi kvinner er fysisk svakere.....
Men den høyeste prosentstatusen på kriminelle, selvmord, og tidlig død er forbeholdt mennene..

Just saying....

Men tror du ikke vil vite hva vi kvinner kan mene om menn etter teppefall.. Vel.. omhandler oftest enkelt personer... Men gjett om du har blitt snakket om i negativ retning da..
Men tror det passer deg utmerket ;)

(kvinne 49 år fra Østfold) fr. 22 april 2011 12:31 Privat melding

Lurer på om Ingebrigt er skilt mange ganger eller hvordan kona hans er... eller hvilken feiging som holder sannheten skjult for sin utkårede. Er det mulig...

(kvinne 37 år fra Nordland) fr. 22 april 2011 13:21 Privat melding

Hehe - morsom sak! Et par fulltreffere, og noe som er helt på viddene.
Jeg kan være enig at "likestillingen" noen ganger kan gå litt langt.

Jeg er FOR lik lønn for likt arbeid og like muligheter - det er ikke det samme som at jeg mener at kjønnene skal bli så like som mulig.

Det er forskjell på kvinner og menn - og takk å lov for det! :)

Skjult ID med pseudonym Rass-mus fr. 22 april 2011 13:44

Damer er bare søte når de er sinte og påståelige synes da jeg... :D

(mann 45 år fra Vest-Agder) fr. 22 april 2011 13:59 Privat melding

(Her tror jeg bare at jeg kommer til å brenner meg på fingrene - går heller tilbake til solveggen og nyter et glass chablis, hehe...)

Skjult ID med pseudonym foo fr. 22 april 2011 14:02

Han la opp til at han virkelig skulle gruse kvinnfolka, og jeg gledet meg skikkelig. Og så kommer han med dette her.. Grusomt dårlig, rett og slett. Kanskje kvinner er bedre til å skrive slike lister?

Skjult ID med pseudonym sannheten fr. 22 april 2011 14:38

Jeg syns hr, Steen Jensen sier det riktig så bra jeg, og det syns visst rødtoppen også, for hun lot seg jo som vanlig fyre opp...... Priceless

HAHA.

(mann 33 år fra Oslo) fr. 22 april 2011 17:16 Privat melding

Menn og kvinner er heldigvis forskjellige, men av og til kan det være en fordel på sette fokus på forskjellene for å lære hvordan man skal agere mot hverandre. En artig bok på temaet er Why Men Don't Listen and Women Can't Read Maps: How We're Different and What to Do About It ( http://www.amazon.com/gp/product/B000FC2LWS/ref=kinw_myk_ro_title ) , den kan anbefales :)

(mann 34 år fra Oslo) fr. 22 april 2011 17:51 Privat melding

Jeg er faktisk uenig med mange av punktene.

Når jeg jobbet som dørvakt som student vil jeg lett påstå at jenter flest i Norge er utrolig mye tøffere enn guttene, de kjemper mye hardere for å få viljen sin og tar ikke dritt fra noen.
Aner ikke hvor mange ganger jeg har sett gutter bli sjefet rundt som hunder eller jenter som sloss når deres egen kjæreste blir angrepet og gutten bare ser ned i bakken.
Har hitill aldri sett en norsk jente blir sjefet rundt av typen eller whoever på et utested, men så det stortsett hver eneste kveld når jeg jobbet i utelivet.

Forøvrig tjener norske jenter under 30år langt mer enn norske gutter under 30år og har langt flere lederstillinger, så det er mye feil der.

Skjult ID med pseudonym katte fr. 22 april 2011 17:54

For ikke å glemme da kvinnene tok både 1. og 2. plass på Landsskytterstevnet.

(mann 34 år fra Oslo) fr. 22 april 2011 18:08 Privat melding

Og norske jenter er ønsket av menn fra alle land i hele verden, mens norske menn ses generelt på som rester som ingen vil ha...so there you go.

(mann 38 år fra Oslo) fr. 22 april 2011 22:13 Privat melding

Kunne lagt til:

-Kvinner skjønner ikke når TS gjengir et innlegg skrevet av en annen person. (I hvert fall enkelte)

-Kvinner går automatisk i forsvarsposisjon og tyr til personangrep istedenfor å forholde seg saklig en diskusjon. (Dette er i hvert fall min erfaring fra dette forumet. Dette gjelder i grunnen en del menn også, så kanskje litt urettferdig å stemple denne bare på kvinner..)

For øvrig er jeg enig med FrøkenMilla at det er en del fulltreffere og noen utsagn jeg ikke kjenner igjen i..

En ting jeg aldri har forstått meg på, er kvotering.
Hvordan er det likestilling?

Best kvalifiserte person til jobben uansett kjønn eller etnisk bakgrunn!

"Norske menn sees på som rester som ingen vil ha"?
Må vel være et av de dummeste utsagnene jeg har hørt på en stund.

Vi går for å være snille, oppegående, velutdannede, være gode med barn og ha god økonomi i tillegg til at de aller fleste av oss faktisk har jobb. At enkelte norske kvinner ikke vet å sette pris på det er en ting, men spør du kvinner fra andre steder i verden, tror jeg de har et ganske annet syn på saken.

Hvis du måler hvor attraktiv en person er ut fra dens egenskap til å slåss eller sjefe andre rundt på fylla, sier det vel det meste om ditt utgangspunkt for å uttale deg om saken..

(kvinne 49 år fra Østfold) lø. 23 april 2011 08:23 Privat melding

@Erikmy

Hvilke kvinner skjønner ikke det? Det jeg ser er at Sannheten har klipt ut dette innlegget fra avisen og spart på det i mange år, (husker ikke årstallet men husker det i avisen) kanskje hengt det på veggen....? til en passende anledning der han virkelig skulle glitre og slå til... hahaha!

(mann 34 år fra Oslo) lø. 23 april 2011 18:55 Privat melding

@Erikmy - Ja sloss og sjefing i fylla er jo kjempegøy, da ender kvelden opp med glattcelle mens en hyggelig kar stikker av med jentene.
Men jeg har et lite poeng i det jeg skriver, norske jenter og norske gutter virker veldig oppgitt over hverandre, forøvrig har jeg aldri noen gang skrevet noe jeg faktisk mener på forumet og det er jeg meget stolt over :)

Skjult ID ma. 28 okt. 2013 23:16

Henviser til Felipe.

Skjult ID ti. 29 okt. 2013 00:00

Hva med å gjøre hverandre gode :) bedre :)

Skjult ID med pseudonym eir ti. 29 okt. 2013 00:09

E (6 år): "Mamma, ikkje sant manna e sterkare enn dame?"
Jeg (44 år): "joda, E, det stemme somregel"
E: "Men dame spring fortare!"
Jeg: "nei, menn spring fortare"
E: "Jammen mamma! Ka dame e best til da da??"

Skjult ID med pseudonym Realista ti. 29 okt. 2013 00:12

Og dette blir det kjærestepar av?;) Hmm....En hel mengde med udokumenterbare påstander.... Uansett vi har nok våre styrker og svakheter som mennesker. Men det er nok først og fremst personavhengig (miljø og gener) og dernest et resultat av samfunnsutviklingen, hvem vi er som mennesker. Vi kan nok både kvinner og menn, være like gode på ulike ting eller på like ting. Men så søker jeg ikke en som er prikk lik meg selv da:) Mulig noen gjør det? For meg det det annerledesheten som gjør personen tiltrekkende. Det betyr at han kan gjerne være god på noe jeg ikke er fullt så god til, og omvendt. Bare veldig sjarmerende det;)

(mann 58 år fra Oslo) ti. 29 okt. 2013 09:13 Privat melding

Alle generaliseringer er sanne, i hvert fall så langt som at man kan finne eksempler på at de stemmer. Heldigvis er det også lett å finne unntak.
Så lenge vi er individer, vil noen passe inn i stereotypiene. Greit nok. Jeg har uansett sans for relasjoner der man gjør hverandre gode. Både i arbeidslivet og privat.

Skjult ID med pseudonym SnillType ti. 29 okt. 2013 09:30

Uenig med Realiste, menn og kvinner blir aldri like gode på alle ting, det er jo grunnet den fysiologiske oppbygningen vår, det et et klart skille på menn og kvinner. Slik er det, og det er det vi må ta utgangspunkt i når vi jobber konstruktivt. Jeg er veldig enig med Stevia, relasjoner som er gir positiv ringeffekt, enten det er i arbeidsliv eller forhold, er utrolig gunstige.

(mann 34 år fra Nordland) ti. 29 okt. 2013 13:20 Privat melding

Dette er en sak som man må tenke nøytralt over, ikke tenk man er mann eller dame. Bare se på det nøytralt, tenk på historien. Det er ikke så lenge siden damer har vært undertrygt. Likestilling er historisk sett veldig nytt. Men vi er ikke helt likestilt enda, det er en prosses som ikke er over. Mange plasser i verden er kvinner undertrykket. Kvinner fekk stemmerett 1913 i norge ,det er bare hundre år siden, ikke så lenge siden. Dem har lov å vise muskler gå over "grensen" det er naturlig. Det vil balansere seg ut, nye generasjoner kommer, menn vil ikke tenke på samme måte som dem gjør nå, ikke damer heller. I gresk antik ble damer sett på som urene,dem har ingen andre rettigheter enn å oppdra barn, sånn har det vært i mange kulturer i århundrer. Å det er ikke før dem siste 100 årene eller litt mer kvinner har blitt mer eller mindre sett på som likeverdige, men det er et lite stykke til å gå. Vi objektifiserer damer enda, mer en noen gang. Søk opp på youtube dette "The Sexy Lie: Caroline Heldman at TEDxYouth@SanDiego" det vil sikkert være lærerikt både for menn og damer.

Skjult ID med pseudonym Realista ti. 29 okt. 2013 19:09

Uenig med Realista, menn og kvinner blir aldri like gode på alle ting, sier du @SnillType. Hæ, hva er det du er uenig med meg i? Hvor har jeg sagt at kvinner og menn blir like gode på alle ting? Jeg har derimot sagt at vi er ulike alle mennesker. Men at en kvinne og en mann kan være like gode til noe, selv om de har ulikt kjønn. Vel, jeg synes uenighet kan være stimulerende, men en konstruert uenighet finner jeg ikke fullt så stimulerende;).

Men mulig jeg var uklar i mitt innlegg. For å utdype nærmere hva jeg mener så kan jeg si følgende: Jeg mener vært enkelt individ er helt unikt. Vi er like lite like som snøfnugg. Og ikke et eneste snøfnugg er likt. Ganske fasinerende å tenke på det;) Det er studier som viser at ikke en gang eneggede tvillinger blir helt like som personer. Mulig at en klonet person kan være i nærheten. Men jeg tviler. Fordi det forutsetter at miljøet de da vokser opp i er 100 prosent likt. Og det er rett og slett helt umulig å få til.

Nå ser jeg TS sitt innlegg, mer som en humoristisk kommentar til kjønnskrigen. For jeg synes det er litt vanskelig å ta det helt alvorlig. Men så klart, kvinner har også mange påstander om menn som er generaliserende. Om det dermed blir mer sannhet i disse påstandene av den grunn, stiller jeg meg kritisk til. For skal jeg bevege meg på samme nivå når vi snakker om fysiske utrustning hos kjønnene, så kan vi slå fast at kvinner er bedre til å føde fordi har livmor og bedre til å amme fordi de har bryster. Er litt vanskelig å motsi det da.

Men er Marit Bjørgen så dyktig innen langrennsporten på grunn av sitt kjønn? Og er samme måte; er Cecilie Brækhus en god bokser fordi hun er kvinne? Mitt svar er at det handler nok om knallhard trening, et godt bakkemannskap, og et godt genetisk utgangspunkt.

Forskning på kjønn viser da også bare tendenser. Kvinner og menn har ulike mengder med hormoner og det gjelder også innenfor samme kjønn. Kvinner og menn kan f. eks ha ulike mengder med testosteron i forhold til andre av samme kjønn. Det vil si at det er store ulikheter mellom menn og mellom kvinner, når det gjelder sterke egenskaper og svake egenskaper. Og hvorfor er det slik? Kan det ha noe med gener og miljø og gjøre? Samtidig så er det umulig å se bort fra at omgivelsene og samfunnet påvirker både kvinner og menn.

Skjult ID med pseudonym Realista ti. 29 okt. 2013 19:10

Men jeg ser jo at det stadig vekk lages tråder som har som mål å lage en slags kjønnskrig. Og med et humoristisk tilsnitt som kan det være ganske underholdende det :). Uansett så ser jeg ikke helt poenget i å ha en konkurranse i å være best eller dårligst til noe, mellom kvinner og menn. I alle fall, så er ikke det mitt mål når jeg ser etter kjæreste. Jeg synes derimot at det er særdeles tiltrekkende at han er bedre enn meg på mange områder. Men jeg føler meg tilsvarende ganske sikker på at jeg vil være bedre enn han på andre områder. Hva han er bedre til, og hva jeg er bedre til, handler nok mye om personlighet og interesser. At han er sterkere, springer fortere enn meg osv, er bare særdeles sjarmerende. Men vi kan kanskje likevel være like god til å tilberede en god middag? Eller…når jeg tenker meg om…det hadde kanskje vært ekstra tiltrekkende om han var bedre enn meg til det ;).