Alle innlegg Sukkerforum
(mann 38 år fra Oslo) ti. 26 april 22:11 Privat melding

OK, noen som vil dele noen enkle, sunne middagsoppskrifter for oss single?

(Problemet mitt er at jeg alltid lager for mye og dermed spiser for mye!)

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 26 april 22:13

Kjøp en pakke kyllingfilet og en pose ferdigsalat - så har du middag for to dager.

Skjult ID med pseudonym R2_D2 ti. 26 april 22:15

Kjøp en grandiosa, kutt i 2. Da har du middag for 2 dager

Skjult ID med pseudonym Fløyel ti. 26 april 22:20

to brødskiver... en boks "flykræsj"... og de svømte og de svømte og de svømte rundt... for deres mor hadde sagt at svømming var sundt. Bånn apetitt

Skjult ID med pseudonym Mangelvare ti. 26 april 22:20

1 boks fiskeboller.
1 mikrobølgeovn.

Gogogo!

Skjult ID med pseudonym Fløyel ti. 26 april 22:24

Det høres yammi ut Mangelvare... eller kalde fiskeboller rett fra boksen. DET er godt det:-)

(kvinne 46 år fra Østfold) ti. 26 april 22:25 Privat melding

Also, idag kjøpte jeg lettsalta torsk i frysepose. Stekte råpoteter og gullerøtter i terninger i stekepanna, på svak varme 15 min ca(??? så lenge det ikke svir kan du godt steke i 25 min...), la til kutta vårløk og sopp, stekte litt til, hiver fisken oppi til slutt, steker litt til, og salt og pepper, og det ble faktisk veldig smakandes! :)))

Kan anbefales det.

Skjult ID med pseudonym matmons ti. 26 april 22:26

Tror jeg hadde vært forsiktig med å sette den boksen inn i mikrobølgeovnen...

Skjult ID med pseudonym Mangelvare ti. 26 april 22:27

@matmons: agh.. så kjedelig. Man trenger litt "spenning" i hverdagen

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 26 april 22:29

Får man kjøpt frossen fisk som ikke er fylt med alskens "Kapteinens fiskefyll" og den slags, da?

Skjult ID med pseudonym Fløyel ti. 26 april 22:29

det hørtes godt ut Barebea10... og det er jo bare i Østfold vi sier " gullerøtter " haha. Men godt er det!

Skjult ID med pseudonym barebea ti. 26 april 22:30

Ble veldig overraska sjøl, lettsalta torskefileter løst i pose, åy, der spratt dialekta mi ut!

På Kiwi!

Skjult ID med pseudonym Fløyel ti. 26 april 22:32

heia FFK??

Skjult ID med pseudonym barebea ti. 26 april 22:33

haha!!

Skjult ID med pseudonym Mangelvare ti. 26 april 22:35

Hei, vent nå litt. Gullerøtter vokser i Nord-Norge også. Ihvertfall da jeg vokste opp.

Skjult ID med pseudonym kjetil ti. 26 april 22:35

lurt konsept for en tråd. Jeg lager også veldig ofte for mye mat... heldigvis kan mye spises som kveldsmat

Skjult ID med pseudonym barebea ti. 26 april 22:37

hehe, vis bildet ditt hvis du tør.

Skjult ID med pseudonym Fløyel ti. 26 april 22:39

må man vise bildet av seg for å vise at man spiser sundt???

Skjult ID med pseudonym barebea ti. 26 april 22:42

haha, nei jeg lo avkjetil som spiser middag to ganger , først en gang og så en middag etter middag.

(mann 38 år fra Oslo) ti. 26 april 22:46 Privat melding

.... men det hender det jeg gjør også :) Men når man spiser middag sju-halv-åtte, så orker man ikke så stor kveldsmat :P

Dagens: Stekt laksefilet med ris og grønnsaker. En gjenganger som godt kan pimpes opp litt... :/

(kvinne 32 år fra Akershus) ti. 26 april 22:51 Privat melding

1 laksefilet
x antall poteter (så mange du vil ha) skjæres i båter

Krydres.. Jeg bruker litt salt og dill + hvitløk.. kan bruke litt olje/smør over om ønskelig.

Stekes i stekovn, jeg bruker varmluft + 225 grader.. Da lager det seg helt selv - veldig enkelt!! :D

Tzatsiki (matyoghurt, hvitløk, agurk, men finns også ferdig for de litt late :P)

Div grønnsaker - jeg liker godt frosne som man bare gir et oppkok i div varianter, feks bare en wokmiks.

KJEMPEGODT :-)

(mann 32 år fra Akershus) ti. 26 april 22:51 Privat melding

Indrefilet av svin og fersk pasta med soltørkede tomater

Indrefilet av svin. Kapp av en fin bit, krydre den og stek 30 sekunder på hver side på sterk varme, så du får en fin stekeskorpe. Skru ned varmen og ferdigstek under lokk. Ikke stek for mye, da blir det tørt.

Kjøp fersk pasta og sleng oppi kokende vann. Ikke kok for lenge (al dente). Ha litt smør i vannet. Sil av vannet når pastaen er ferdig, og ta oppi litt soltørkede tomater (de du får på glass funker helt fint).

Easy peasy!

Skjult ID med pseudonym h0tntott ti. 26 april 22:52

(jeg syns ikke ris passer så godt til fisk)

Skjult ID med pseudonym Vårblomst ti. 26 april 22:53

Frankhj

Enkel rett sier du ? Ok.

Noe jeg liker veldig godt er stekt laksefilet rørt inn i fløte ( som da blir sausen ), pastaskruer og brokkoli, pluss masse pepper !

Kan gjerne ha hvitløksbrød ved siden av.....

Kan anbefales, og enkelt er det også ; )

Skjult ID med pseudonym sunway77 ti. 26 april 23:07

foretrekker å invitere naboene på middag:-) ikke alltid så sunt,men koselig å sitte flere rundt bordet:)
Og så sender jeg restene med gjestene,litt sunnere da:)

(mann 32 år fra Buskerud) ti. 26 april 23:24 Privat melding

@barebea
Blir mer som 1,5 måltider.. sånn omtrent. Har heldigvis brukbar forbrenning så har ikke blitt kjempesvær akkurat

(kvinne 43 år fra Oslo) ti. 26 april 23:41 Privat melding

Skulle det være superkjapt eller skulle det bare vært enkelt og godt? Fylte paprika skal stå litt i ovnen, men ellers er det kjapt og ukomplisert.

Noen som liker paprika? Ta paprika i en eller annen farge, del i to og ta ut frø, la stilken sitte og kutt slik at de to halvdelene er mest mulig stabile.Ta en pakke kjøttdeig (ev kyllingkjøttdeig), bland med noe grønnsaker du liker slik som løk, purre, sopp, mais. Du kan ev ha noen ostebiter i og et egg hvis du vil at det skal henge mer sammen (ost og egg ikke nødvendig). Bland alt og krydre (min. salt og pepper, men gjerne cajennepepper el sterkt) Fyll kjøttdeigblandingen i de halve paprikaene.

Sett i ildfast form / langpanne i ovnen til paprikaene er myke. Ca 40 min, men kommer an på hvor store paprika du har fått tak i. Paprika kan godt bli litt hardt stekt, smaker bare bedre. Det blir sky i paprikaene helt av seg selv og det er jo fint hvis du vil ha ris til. Hvis ikke kan du bare spise fylt paprika som det er uten noe annet tilbehør. Putt i fryseren og du kan ta opp en og en halvdel.. da spiser du ikke for mye. Det er dagens.

Lager du for mye er det jo bare en tidsinvestering... overlever jo helt fint i kjøleskap/fryser til kjapp middag en annen dag.. eller? ; )

(mann 29 år fra Oslo) on. 27 april 00:58 Privat melding

For folk som liker potetstappe: prøv å lage den fra grunnen av. Er bare å skrelle og kutte opp poteten og koke det i hjel. :p Ha i salt, pepper, melk. Krydre med dill er også en slager. Om du liker hvitløk, bør du absolutt prøve å mose det inn med potetene - det løfter stappen til et helt nytt nivå! Ble sulten nå. (-w- )

(mann 24 år fra Akershus) on. 27 april 01:03 Privat melding

En av mine favoritter:

200-250 g kjøttdeig
250 g ris
1 boks med maiskorn
+ salat om en har lyst på det

1. Stek kjøttdeig til den slutter å være rå + kok opp ris.
2. Bland ris og kjøttdeig i en bolle.
3. Tilsett mais.
4. Smaksett med pepper og kikkomansaus.

Server sammen med salat. (de ferdigsalatene de har i pose på butikken, funker finfint)

Bon Appetit! ;)

Skjult ID med pseudonym barebea on. 27 april 06:58

@kjetil hehe, synes du var morsom jeg, i min alder så tar vi med restene til lunsj, eller skryter av å skulle gjøre det.. Unge folk kan spise for tre, er klar over det :(

(kvinne 34 år fra Nordland) on. 27 april 10:18 Privat melding

en boks tunfisk
halv boks erter
3 ss rømme
1 ss majones
litt salt/pepper

bland - ha på brødskiva eller til en salat. Yum!

(mann 38 år fra Oslo) on. 27 april 10:34 Privat melding

Potetstappe skal lages med nesten like mye smør som poteter - ikke så mye melk :)
Ellers ser oppskriften bra ut :P

Ellers er det genialt med frosne wok-grønnsaker som man bare gir et raskt oppkok, ja. Da blir de sprøe og fine!

(kvinne 50 år fra Akershus) on. 27 april 10:37 Privat melding

Jeg pleier alltid å ha på lur:
- de remsene med porsjonspakket laks (eller annen fisk)
- rå scampi (gjerne de i hvitløk fra Rema1000)
- Ferdigstrimlet og stekt kyllingfilet (2 1/2 ks poser, kjøper i Sverige)
- Fløte, rømme og god ost
- egg og bacon
- Masse grønnsaker

Da er mulighetene alltid tilstede for å lage god mat, men i passe porsjoner. Blir det noe til overs så blir det lunsj dagen derpå.

Jeg lever lavkarbo og holder meg bl.a. unna korn, pasta, ris og poteter.

Noe jeg ofte lager er laksefilet stekt i panne, putrer i fløte med revet cheddar/manchego/parmesan eller annen god ost. Tilbehør: stekt egenkomponert grønnsaksblanding av f.eks. frisk asparges, cherrytomater, squash, paprika, purreløk og broccoli. Husk masse hvitløk, pepper og god olje :)