Alle innlegg Sukkerforum

Det går på hvem man blir tiltrekket av

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym clean lø. 30 april 2011 01:41

Noen som fulgte med på nrk3 nå nettopp?

Kort fortalt var det tre menn og tre kvinner som skulle date hverandre i mørket. De visste IKKE hvordan motparten så ut, og på datene ble de bare kjent med hverandre. Deretter skulle de velge én person de kunne SE, i lyset, og det var kun EI som møtte opp etterpå for å se om det kunne bli noe. Alle de andre ble skuffet over utseendet til motparten.

Overfladisk? Det gikk overhode ikke på det. Det går på hvem man finner tiltrekkende. Hvorfor gå videre med noen du ikke kan være fysisk tiltrekket til? Det går rett og slett ikke, sånn er nok vi mennesker og det er ingenting man kan gjøre noe med.

Men for all del, ikke misforstå. Jeg mener ikke at de som ikke får svar, er stygge eller ikke ser bra ut, jeg tror heller det går på at de man sender melding til, kanskje ser etter noe annet. Man kan ikke noe for hvem man blir tiltrekket av og ikke og derfor er det kanskje mange som har vanskeligheter med å fortelle vedkommende som sendte melding dette, slik at det ikke blir svart på.

Og til dere som føler at det ikke er NOEN som svarer dere, så er folk veldig forskjellige. F.eks to jenter i den serien så samme fyren, hun ene mente han var attraktiv og hu andre ikke. Så dette går på hvor ulike vi er.

(mann 64 år fra Akershus) lø. 30 april 2011 03:24 Privat melding

Det er genene våre som styrer hvem vi tenner på. Vi (og alle andre dyrearter) er absolutt "overfladiske". Det er ikke noe galt eller politisk ukorrekt i å konstantere det.

Skjult ID med pseudonym maddox lø. 30 april 2011 03:42

@Stianen_

Det er nok endel annet enn gener som styrer hvem vi tenner på... Kultur, egne erfaringer, situasjon osv...

(kvinne 34 år fra Buskerud) lø. 30 april 2011 08:45 Privat melding

Så på dette første eller andre gangen og ble helt sjarmert. Riktignok ble det til at alle 3 likte de andre 3 og traff hverandre i lyset :) Men jeg synes konseptet var så deilig. I tillegg likte jeg godt at datene i mørket ble litt mer fysiske fordi de måtte jo bli kjent på en eller annen måte. Hvem er det som tar på hverandre for å finne ut hvor man er når man dater i lyset? Jeg synes det var kjempesøtt, og spesielt at man fikk bli kjent uten å ha hele den, ja, overfladiske, baktanken fremst. Har ikke sett på det etter dette og kan godt forstå at det kanskje ble kjipere etterhvert. Men jeg skulle ønske fler var av den første typen. Jeg nekter å tro at man dumper noen man synes er fantastisk bare fordi de ikke tilfredstiller noen fjasete krav til utseende så lenge man elsker personligheten..men, jeg lever visst i en ønskeverden.

Skjult ID med pseudonym Smårar lø. 30 april 2011 09:19

Overfladisk er ikke alltid så overfladisk.

Vi går oss litt vill, tror jeg, dersom vi definerer et menneske som "utseende" + "personlighet", eller "ytre + "indre". Disse tingene henger sammen, tror jeg, slik at for eksempel hvilke verdier en har faktisk virker inn på hvem en tiltrekkes av.

Et eksempel: Modellpuppedame med masse sminke til meg? Aldri i verden. Men de har jo nok av menn etter seg likevel.

Skjult ID med pseudonym njård lø. 30 april 2011 10:28

En jente som jeg mener har en god personlighet, men som jeg ikke finner fysisk tiltrekkende, blir en god venn.
Jeg blir ikke kjæreste med den jenta. Hvorfor skulle jeg det? Jeg oppnår da gode samtaler og samvær med henne som venn. Det betyr ikke at jeg må elske henne som en kjæreste av den grunn.

August Strindberg mente at "kjærlighet gjør til og med den aller styggeste vakker".
Det betyr ikke at alle må tenke eller ha Strindbergs mentalitet.

Det er ikke snakk om å ha den "overfladiske tanken fremst" @Bene.
Overfladisk er man om det bare er det yttre som teller og man driter i resten.
Du tilegner mennesker som ønsker å oppnå begge deler "overfladiske egenskaper".
Å gjøre dette, er ikke akkurat en god personlighet i mine øyne.

Skjult ID med pseudonym Franklin lø. 30 april 2011 11:25

Jeg lo godt av følgende kommentar:

"Og til dere som føler at det ikke er NOEN som svarer dere, så er folk veldig forskjellige. F.eks to jenter i den serien så samme fyren, hun ene mente han var attraktiv og hu andre ikke. Så dette går på hvor ulike vi er."

Jada, jeg sendte ut 20 meldinger her om dagen og jeg FØLER at jeg ennå ikke har fått noe svar. Det er en merkelig udefinerbar følelse jeg får når jeg ser innboksen min.

Og dette med at noen jenter kanskje vil syns en gutt er attraktiv og en annen jente ikke er jeg jo helt enig i...men hva dette har å gjøre med at noen gutter blir møtt med taushet fra nesten alle jenter, mens andre gutter får svar fra 90% + flere nye meldinger i innboksen...den sammenhengen ser jeg ikke helt.

Ikke at jeg klager personlig, jeg skal på date med en nydelig jente jeg har hatt fantastisk kjemi med på telefonen i vårsola idag. Vi har aldri fysisk møtt hverandre, men har snakket masse på telefonen. Jeg kan bare ikke se for meg at dagens date blir noe annet en veldig, veldig bra. Men man vet jo aldri :)

Skjult ID med pseudonym Leelaa lø. 30 april 2011 12:02

Jeg tror jeg har en helt spesifikk type menn jeg blir tiltrukket av,og det er de jeg "leter" etter her inne. Men så dukker det plutselig opp noen som setter den teorien kraftig på prøve...

Skjult ID med pseudonym clean lø. 30 april 2011 12:29

Mange gode innspill her.

Men hvem er vel ikke litt overfladisk per i dag? Jeg tror alle er det. Utseende har jo noe å si, uansett hvordan man vrir og vender på det.

Men som -Bene- sier, så er det et fantastisk konsept! Å date i mørket, altså. Men nå var jo gårsdagen ekstreemt overfladiske, da. De valgte bort mennesker de virkelig hadde det bra med!

Men allikevel, man kan jo ikke tvinge seg selv til å være med noen du ikke er fysisk tiltrekket av? Det blir vel litt feil...

(mann 55 år fra Akershus) lø. 30 april 2011 16:19 Privat melding

Jeg er enig med det som @njård skriver. Men at kjærlighet gjør selv den styggeste vakker tror jeg ikke er riktig,man må føle en fysisk tiltrekning overfor noen for at kjærlighet skal kunne spire og gro. At partneren blir penere og penere etter som kjærligheten vokser,det både tror og vet jeg.. Jeg har flere gode venninner,som andre finner tiltrekkende,jeg er utrolig glade i dem,men deres ytre "tenner"meg ikke. Jeg vet at 2 av dem ville vært utrolig gode partnere for meg,men dem er og vil forbli venner det er det jeg er glade i dem som. Jeg er ennå "ung",gal og viril,men om 30 år når ting begynner å bli vanskelig å få i gang,og kjærlighetslivet består av kyss,klapp og klem da betyr nok ikke den fysiske "tenningen",tiltrekningen så mye,og saken stiller seg litt annerledes...