Alle innlegg Sukkerforum

Et lite spm..

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Vår lø. 7 mai 2011 11:15

Jeg lurer litt på deres mening om en ting, har snakket med litt familie og venner om d men aller mener forskjellig. her er casen:

Jeg har en x som har litt penger, vi har felles barn og han er nå sammen med en ny jente som og har barn. Hennes x har og en del penger men mye mere enn min. Hennes x har kjøpt henne et hus og en hytte. Nå er d sånn at jeg og xn bor på samme sted pga barnet. Men han vil nå innen 1 år flytte sammen med denne damen, vi bor nå en halvtime fra oslo og han vil flytte til motsatt side en halvtime fra. Hans forslag er som følger: han vil at jeg skal være med å flytte slik at vår sønn kan gå på 1 skole/barnehage sønnen vår er nå 4 år. Men siden det blir en ulempe for meg å flytte vil han kjøpe en leilighet til meg til en verdi av 1-2 millioner kroner. Den får jeg vis jeg flytter. Jeg har tenkt over d og en av ulempene er jo d at jeg må betale nærmere 200 000 i skatt av den. hvordan skal jeg i så fall skaffe de pengene ? Jeg har en veldig lav inntekt så er ikke sikker på om jeg får lån..og det er jo en del andre negative ting ved d som at jeg må flytte dit som de skal bo, må skaffe meg ny jobb og et litt nytt nettverk. samtidig er d ikke såå langt å reis eå besøke venner. Hva mener dere bør jeg ta i mot denne gaven ? Føler og det er litt dumt å si nei takk til 2mill liksom..ville ikke d vært dumt ? Håper høre deres meninger om saken!

Skjult ID med pseudonym Nushi lø. 7 mai 2011 11:20

jeg hadde nok definitivt takket ja, så lenge det er en kontrakt på at han ikke kan ta den vekk hvis dere plutselig ikke kommer overens lenger :-)

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 7 mai 2011 11:22

Jeg tror jeg ville søkt hjelp et litt annet sted. Juss-buss, for eksempel:

http://www.jussbuss.no/index.php

Skjult ID med pseudonym onebyone lø. 7 mai 2011 11:25

Nå er det vel ingen av oss på sukker som skal forsøke å avgjøre en såpass viktig beslutning for deg, men for å komme med et par råd:

- Sørg for at du har råd til å flytte. Har du leilighet nå du kan selge, må du bytte jobb, og har du råd til de 200.000 kr i skatt? Om det er vanskelig å få oversikt over dette, ta kontakt med banken din. De har rådgivere for akkurat sånne situasjoner.

- Det er en veldig fin ting å gjøre for barnet, bare det ikke går utover deg for mye. Om du blir sittende igjen med en ny leilighet til 2 mill, men ulykkelig, ensom og uten sosialt nettverk så var det kanskje ikke verdt det allikevel? Jeg ville i hvert fall tenkt nøye gjennom om dette var noe jeg var villig til å gå med på for min egen del også, ikke bare for barnets del.

Skjult ID med pseudonym Vår lø. 7 mai 2011 11:28

For noen herlige mennesker dere er! Tusen hjertelig takk for at dere tok dere tid til å si deres meninger :) Er greit å høre andres mening om en sånn sak og få litt råd :)

Skjult ID med pseudonym Vår lø. 7 mai 2011 11:41

@karvinen

Ja jeg er litt sånn jeg og ser du, trives egentli veldi godt i min lille leilighet som jeg leier med litt shabby møbler jeg. :) penger har aldri vært viktig for meg, mennesker, venner, familie og det sosiale liv står øverst på min viktig liste derfor jeg og er veldig usikker på dette for trives veldig godt her :) Men som du og flere er inne på det må tenkes grundig over..og så tenker jeg på jr han har jo alt fått et nettverk her med venner i barnehagen osv jeg vil jo helst han skal ha et barndoms sted ikke mange slik jeg selv hadde! hmm...*plasserer seg i tenkeboksen*

Skjult ID med pseudonym wippen! lø. 7 mai 2011 11:41

Snakk med banekn. Ta et lån på 200.000,- som er skatten. Lån får du lett pga. verdi på leilighet. Ta lånet over lang tid da det ikke vil gi så store mnd omkostninger:) Eller få ex'en din til å betale skatten så er du fri for gjeld:)

Skjult ID med pseudonym blindebukk lø. 7 mai 2011 11:42

det viktigaste i livet er ikkje at ein skal ha råd til å bu,men at ein skal ha råd til å leve:)

Skjult ID med pseudonym fyr84 lø. 7 mai 2011 11:57

Hva slags gjeld vil du ha for han etter dette? 2 mill er mye penger og selv om du ikke betaler cash tilbake så kan det hende han forventer barnepass, at du gjør som han sier om ting og andre ting..?

Men et sosialt nettverk bygger du opp igjen, det bør ikke være noen bekymring. Og lån får du i banken mot sikkerheten i leiligheten. Og 200.000 over noen år bør ikke være mye. Jeg hadde nok takket ja, dersom jeg ikke hadde stått i en slags evighetsgjeld mot eksen. Det virker jo som om det er for ungen han vil gjøre dette, ikke deg. Og ungen deres vil jo en gang i tiden arve deg og, så kanskje han bare ser på det som en langsiktig investering ;-)

Skjult ID med pseudonym Vår lø. 7 mai 2011 12:07

Fornuftige svar det jeg tenker og at de 200 000 er vell kansje ikke helt problemet leiligheten er jo verdt mye mer + at jeg og har sikkerhet i en hytte jeg har so er verdt vertd ca 300 000 :) mm ja han gjør d jo først og fremst for barnet, det vil jo og lønne seg for meg økonomisk å betale ned på et sånt lite lån til en leilighet jeg eier i stede for denne jeg leier nå :) hmm nei vi får se hvordan d utvikler seg d her, syns d er en fin mulighet og sikre meg et fast sted å bo i allefall noe jeg selv ikke vil ha råd til for om mange år. og jeg kan jo alltids selge den senere! hmm nei må tenke på detta..men d med å få en skriftlig kontrakt og sørge for at alt går rett for seg er viktig..blir d aktuelt så vil jeg nok som dere foreslå kontakte banken å få rådgivning :)

Skjult ID med pseudonym Dantes lø. 7 mai 2011 12:12

Kanskje du kan skaffe deg en jobb som gir deg muligheten til å låne 200.000?

Man må jo tjene under 100.000 i året eller ha 100 inkassosaker, for å ikke kunne låne 200.000

Skjult ID med pseudonym Mane76 lø. 7 mai 2011 12:14

@blindebukk - du er en vis mann

Skjult ID med pseudonym blindebukk lø. 7 mai 2011 14:43

mane76.....synst du?:) er no egentlig logisk tankegang...men da kan ein ikkje vere ein sånn person som skal ha det større og betre enn naboen:)
er ikkje kjekt å berre ha råd til ein brunost når måndlige avdrag er betalt..da er det betre å ha litt minder hus enn naboen,litt mindre flott bil og heller grille biff på den mindre terassen kvar laurdag:) det er mitt syn på livet og det blei vel og ei lita avsporing fra tråden her men men:)

Skjult ID med pseudonym luxusfelle lø. 7 mai 2011 14:46

Og det var bare et lite spm??

Skjult ID med pseudonym BB lø. 7 mai 2011 23:56

Hvorfor må du betale 200 tusen i skatt? En gave fra din x er ikke skattepliktig (heller ikke gjenstand for arveavgift).

Det er mulg du tenker på at leiligheten vil være formue,og at de 200 tusen er formuesskatt. Det høres i så fall veldig mye ut. Ligningsverdi på boliger ligger langt under reell verdi. (Jeg har et hus som har markedsverdi på 7 mill og ligningsverdi på under 200 tusen.) I tillegg vil lån og annnen gjeld komme til fradrag for beregning av formue som danner grunnlaget for formuesskatt.

Jeg ville derfor ha sjekket din antagelse om 200 tusen i skatt en gang til.

Skjult ID med pseudonym Whatevva sø. 8 mai 2011 00:35

Skjønte heller ikke helt det med skatt på kr 200.000....??

Skjult ID med pseudonym uffenn! sø. 8 mai 2011 01:53

Det er skatt på gaver ove en viss sum. Man kan ikke bare få store verdier helt uten videre. Sånn er loven:

http://www.skatteetaten.no/no/Bibliotek/Publikasjoner/Brosjyrer-og-boker/Avgift-pa-arv-og-gaver1/?chapter=7266