Alle innlegg Sukkerforum

Nektet kongen å dele ut medaljer.....

Vis siste innlegg
(mann 42 år fra Telemark) ti. 10 mai 2011 14:41 Privat melding

Leser at statsministeren angivelig skal ha nektet kongen å dele ut medaljer til krigshelter på frigjøringsdagen.
I kjølvannet har det kommet sterke reaksjoner....jeg har selv sett antydninger om at statsministeren plasserer seg selv over gud, at han har spyttet på kongen og fedrelandet. Arbeiderpartiet har blitt kalt "pampepartiet", stemmerne kalles enfoldige stakkarer.
Utsagn som "Politisk lobotomert statsminister og stabsjef " og "Statsminister med mindreverdighetskomplekser "
Jeg har selvsagt en mening om temaet.......men er det ikke litt drøyt da, å ubasunere seg på denne måten uten å vite det grann om saken!? Selvsagt bør statsministeren redegjøre for hva som er tilfelle her, men har det blitt sosialt akseptert å utbasunere seg på denne måten?
Folk kan gå inn selv å se....på ABC startsiden........hva slags inlegg som forekommer der.
Jeg er klar over at de som legger inn slike kommentarer er blant de som prater før de tenker........men burde ABC i det hele tatt la så sterke ytringer komme på trykk?

Skjult ID med pseudonym fyr84 ti. 10 mai 2011 14:52

Det var uklokt, men ikke så mye mere.. Det sier seg selv at når dem deler ut medaljen på vegne av kongen, så burde kongen vært der. Men som så mye annet er det politikk og et ønske fra forsvaret om at regjeringen er mer på banen for veteranene, og så når de gjør noe så blir det galt..

Skjult ID med pseudonym Strings ti. 10 mai 2011 14:58

Det har ihvertfall blitt omtalt som et PR stunt ifra statsministeren, at en person skulle ønske å bli husket for dette kan jeg ikke skjønne kan være mulig...så stå på Barikadene Stoltenberg, så lenge oposisjonen ikke har annet å komme med så er det du som er sjefen....

(mann 40 år fra Oslo) ti. 10 mai 2011 15:01 Privat melding

nå er jeg ikke i tvil om at veike- jens hadde baktanker om å høste politisk ære, og jeg mener (embetet) Kongen bør ta seg av akkurat KK, iht tradisjon,men jeg husker også at
samme Konge nektet anerkjenne nye
stridsdekorasjoner Diesen og Forsvaret ville
innføre (siden de fra ww2 ikke kunne benyttes
da), og mente Edel Dåd o.l. "fikk holde"! Det er jo derfor Militærkorset ikke var godkjent av kongen, kun en ren militær dekorasjon. Begrenset
sympati med ham som _person_ altså.

(mann 42 år fra Telemark) ti. 10 mai 2011 15:14 Privat melding

Politisk ære........nei, det høres ikke ut som annet enn beskyldninger....desinformasjon for å ramme mottaker.....
Altså...jeg tror ikke engang Stoltenberg tror på det der.....nei, det er og blir usaklig argumentasjon.

Skjult ID med pseudonym trimmtrab ti. 10 mai 2011 15:35

neivel, hvis du sier det så.

Skjult ID med pseudonym -Taz- ti. 10 mai 2011 16:23

Dette er en klar og bevisst markering fra Regjeringen og Stoltenberg for å høste ære for den jobben de har gjort siste året etter at de dreit seg ut med å ikke stille opp på hedringen av troppene som har tjenestegjort ute. De prøver også å bygge opp en viss kredebilitet i forsvaret etter at de i de siste årene har vært ganske så forsvarsfiendtlige.

Så lenge HMK ikke har noe annet på programmet (den dagen skal han ikke ha noe annet på probrammet) er det en selvfølge at han er med på en eller annen markering på frigjøringsdagen hvor hans bestefar var et veldig viktig symbol. Videre er han faktisk den øverste sjefen for de væpnede styrker, reelt eller ikke, og når landets høyeste krigsdekorasjon skal deles ut så er det ekstra påtagelig at hans tilstedeværelse ikke er tilstede.

Det som gir det hele en ekstra bismak er AP's behandling av folk som kaptein Eiliv Austlid og Oberst Birger Eriksen i etterkrigsårene, ikke noe annet en direkte skammelig når de i stor grad var dem som lot døra så oppe for tyskerne. Hva er vel bedre da enn skittkasting på de som faktisk gjorde noe med elendige ressurser og som gjorde mulig for konge og Regjering å komme seg ut av landet.

Skjult ID med pseudonym Hal2000 ti. 10 mai 2011 17:04

Vil kalle det for en skivebom, tror faktsik den som bestemte dette var på feil skytebane. Eller feil skytefelt!
Men det går sikkert bra alikevel :P

Men at folk er skarpe og ekstreme i kommentarter på nett er helt vanlig i dag, desverre. Er helt enig om at
eier av nettsted bør ha litt ansvar for å moderere de mest ekstreme. Eventuelt kreve at folk står frem med navn.

(mann 37 år fra Østfold) ti. 10 mai 2011 17:07 Privat melding

Latterlig. En ting er å stille opp for veteranene, men det hjelper ikke å stjele rampelyset ved å stille opp foran kamera. De burde heller sørge for at det ikke er kluss og unødvendige heftelser ved oppreisning for etterlatte og krigsskadde. Men folk flest setter seg ikke inn i saken, og da tilfredstiller det vel å brette det falske smilet sitt utover TVskjermen mens man forsøker å sette rekord i ufullendte setninger.

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 10 mai 2011 17:16

Nå har nå både statsministeren og kongen selv tilbakevist denne misforståelsen. Så kan Siv Jensen sutre hvor mye hun vil, det blir ikke mer riktig av den grunn.

Selv reagerer jeg mer på hva som ligger i denne utdelingen. Meningen med den er jo å hedre folk som har gjort en innsats for Norge. Men, vent, er det de som har fått den, da? Hva med sabotørene i Osvald-gruppa under krigen, som utførte sabotasjeaksjoner mens det som senere skulle bli Milorg oppfordret til å unngå å irritere fienden? Hva med krigsseilerne, som gjorde en uvurderlig innsats, men ikke ble levnet noe etter krigen og i stor grad endte opp som psykiske vrak? Det er disse som burde fått en anerkjennelse, ikke en håndfull yrkesmilitære som har deltatt i USAs geopolitiske offentsiv i Sentral-Asia.

Men, samtidig, så lenge man har en Nobelkomité som deler ut fredsprisen til den øverste lederen for verdens største militærmakt, bør man kanskje ikke forvente mer heller?

Skjult ID med pseudonym -Taz- ti. 10 mai 2011 18:31

Altså her var det ingen miforståelse, her var det politisk spill på høyt plan. Hvem i all verden tror faktsik at han ikke ville være tilstede? Har gått noen klare meldinger til Slottet her om hva man forventet. Selvsagt kan ikke HMK gå ut i etterkant å kritisere Regjeringen, det skjønner selv den mest paranoide rabulist.

Nå har du skivebom Neptun, å gå etter troppene som gjør den jobben som Forsvaret og Regjering setter dem til har ikke noe med saken å gjøre. Skal du "ta" noen får du ta det fantastiske AP og deres Regjering som etter 5 år i utlendighet kom hjem og hadde "glemt" hvem det var som hadde satt landet i den situasjonen man havnet i. Ikke nok med det så tråkka da de på alle og enhver som ikke passet inn i deres syn på motstanden (f.eks. Osvald-gutta), selv om det værste var, og er, overtrampet mot krigsseilerne. Det samme partiet som sitter ved makta når de er med i den krigen du ikke liker.

Skjult ID med pseudonym Vårblomst ti. 10 mai 2011 19:10

P0litisk lobotomert statsminister Og stabsjef er et interessant utsagn

da med rtanke paa hva som skjedde foor i tiden, og hvordan de eksperimenterte paa de som var psykisk psyke

beklager skriften, pc her jeg er,har ikke alle de vanlige funksjonene

Skjult ID med pseudonym R2_D2 ti. 10 mai 2011 19:15

kongefamilien burde vært fjernet for evigheter siden. ingen grunn til at de skal være et pengesluk for landet lenger. De har etter min mening ingen verdi for landet.

(mann 42 år fra Telemark) ti. 10 mai 2011 21:56 Privat melding

Interesant at folk har meninger om det her da.....men er virkelig utsagn som politisk lobotomert og statsminister med mindreverdighetsproblemer noe som bør brukes med mindre en har solgt både hydro og statoil til svenskene...???!!!

Enhver med hodet i behold vet at dette kan ramme en selv, og tilhører du opposisjonen så forandres dette til "vil" og ikke "kan"!

(mann 46 år fra Vestfold) ti. 10 mai 2011 22:15 Privat melding

Media trenger noe å skrive om, og hausser opp saken. Opposisjonspolitikerne trenger å komme i avisa, og hiver seg på.

Beste kommentaren så langt kom fra Erna Solberg, og gikk omtrent slik:"Det er ikke regjering og storting som representerer hele det norske folk, det er det kongen som gjør".

Hahahaha!

Skjult ID med pseudonym Strings ti. 10 mai 2011 22:19

Jo klart det HSV-2....men det går an å gå på sak og ikke person....å si at noen er lobotomert er en temmelig sterk påstand, bør brukes med vett spør du meg!

Skjult ID med pseudonym -Taz- ti. 10 mai 2011 22:30

Bare for å ha sagt det så mener jeg slike uttrykk er like barnslige som unødvendige.

og SV er vel et fantastisk eksempel på hvordan det er å komme fra opposisjon til makta, var vel visst ikke så lett gitt...haha!

HSV, hvis vi ser på oppslutning så er vel han som har mest støtte hvis kongehuset hadde blitt slengt inn med partiene i barometrene, MEN det kom nok ut litt gærnt fra hennes side ja..hehe

Skjult ID med pseudonym sooky ti. 10 mai 2011 22:30

ytringsfrihet min kjære :)

Skjult ID med pseudonym Strings ti. 10 mai 2011 22:50

ytringsfrihet!!! Skal en kunne si hva en vil bare fordi det er ytringsfrihet altså, da vil denne bli misbrukt...akurat som den har blitt i dette tilfellet.......