Alle innlegg Sukkerforum

Brystreduksjon

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym brystred. ti. 17 mai 2011 14:55

Jeg er ei jente på 20 år. Har veldig store pupper, og vurderer brystreduksjon. Puppene henger veldig og de gir meg mindre livskvalitet. Jeg må alltid finne større størrelser i klær på grunn av puppene mine, og jeg begynner å bli veldig lei av den usikkerheten rundt min egen kropp. Jeg vil gjerne bli slankere, men jeg klarer ikke når jeg har den belastingen på frontpartiet.

Jeg får vondt i ryggen, må "fikse" på brystene mine til enhver tid så de ikke ser hengete ut og jeg hater å vise de til andre. For eksempelvis; jeg liker å ha sex, men jeg hater å vise fram puppene eller være naken.

Så i hjembyen min er det et privatsykehus som utfører brystreduksjon, og det koster meg 36.000. Jeg har ikke så mye penger, men er det noe mulighet for at jeg kan ta opp lån til det eller kanskje bli fiansiert i og med at det går utover ryggen og livskvaliteten min? Er det i så fall noen her inne som HAR vært gjennom en brystreduksjon tidligere?

På forhånd takk :-)

Skjult ID med pseudonym useriøs ti. 17 mai 2011 14:59

hvis du sliter så mye fysisk som du sier, så kan du få hele operasjonen dekket av staten. en tidligere eks hadde det på samme måte, og etter en del fram og tilbake få fikk hun dekket operasjonen.

ikke nevn det med "livskvalitet" for det er subjektiv (hvis alle fikk lov å forandre på noe gratis ved dem selv, så hadde de gjort det for å få bedre livskvalitet, eller føle seg bedre med seg selv), mens ryggsmerter er ikke noe å le av!

lykke til!

Skjult ID med pseudonym sooky ti. 17 mai 2011 15:00

Jeg tror du skal ta deg en prat med fastlegen din, for du får sikkert det meste dekket siden det er av helsemessige årsaker du trenger den operasjonen...

To av mine tanter har fått en slik operasjon, og jeg tror ikke de betalte for det.

Lykke til :-)

(mann 31 år fra Buskerud) ti. 17 mai 2011 15:04 Privat melding

Er nok som sooky og useriøs sier. Tror du skal få dekket store deler av dette :-)
har ei venninne som snakker om det samme. Og eksen vurderer det også.
Men uansett om du får det av staten eller ikke, så er det nok verdt et lite lån.

Lykke til! :-)

Skjult ID med pseudonym -Taz- ti. 17 mai 2011 15:07

Har ei venninne som fikk dette på staten, så IKKE begynn å tenke på å betale selv på et privatsykehus. Det skal MYE, eller en ekstrem sær lege, til for at du ikke får støtte for dette.

Ring til legen i morgen, skyld på ryggen, men husk det er offentlig så det kan nok være noen måneder i operasjonskø, ergo viktig å ringe så fort som mulig.

Lykke til! :-D

Skjult ID med pseudonym brystred. ti. 17 mai 2011 15:07

Det går jo utover selvfølelsen min, men jeg kan jo selvfølgelig forstå at det ikke er grunn nok for å få det dekket. Men ryggen min (både øvre og nedre del) er ikke som før. Har endel vondt, og blir støl av ingenting. Vanskelig og holde ryggen rett.

Men skal jeg sende brev til kommunen min? Hvordan skal jeg gå fram da?

Skjult ID med pseudonym michellini ti. 17 mai 2011 15:09

Jeg har også gjort det samme, tatt brystreduksjon.. Snakket bare med fastlegen, som fikset dette for meg.
Ja, staten betalte, og man får jo myyye bedre livskvalitet av det, så snakk med legen!
Dette fikser seg :D

Skjult ID med pseudonym brystred. ti. 17 mai 2011 15:22

micehllini; fikk du det dekket av staten fordi det gikk utover ryggen og helsa di? Hvordan kan de egentlig bevise at det faktisk går utover ryggen? Hvis de ikke kan bevise det, kan vel alle si at det går utover ryggen...

Og hvor lenge måtte du være i ro? Kan man begynne i jobb den 2. uka for eksempel? Jeg har en jobb hvor jeg sitter på rumpa omtrent hele dagen (bortsett fra pauser), så det burde jo gå greit for meg. Men fastlegen min er så fullbooka, så kanskje jeg bare skal bestille konsultasjonstime med en gang hos kirurgen?

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 17 mai 2011 15:26

Grunnen til at du bør gå via fastlegen din, er at det er helt nødvendig med en henvisning hvis du skal få det refundert. Dessuten - hvis fastlegen din er så fullbooka at han ikke kan se deg på flere uker, bytt fastlege. Jeg har i hvert fall aldri vært nødt til å vente mer enn 2-3 dager på time hos fastlegen min.

Skjult ID med pseudonym michellini ti. 17 mai 2011 15:29

@ Brystred.
Jeg fikk det dekket fordi det var en sterk belastning på psyken min.. Likte ikke kle av meg engang for partneren jeg dengang hadde.. Ryggen gikk det fint med, så det var nok mest på grunnlag av at man selv var misfornøyd. Og da mener jeg ikke sånn "Sutre-jeg er ikke pen nok-misfornøyd.".. Men oppriktig trist og lei..

Skjult ID med pseudonym -Taz- ti. 17 mai 2011 15:29

Du kommer ikke utenom fastlegen din, kirurgen kan du bare glemme til du har fått en henvisning fra legen din. H*n har det enda mer travelt enn fastlegen.

Uansett hva og hvordan så må du nok i denne prosessen smøre deg med litt tålmodighet.

Når det gjelder ryggen så undersøker dem deg jo, hvordan du står, hvordan du sitter, hvordan ryggen føles hvis du gjøre sånn og sånn og sånn....sier man *au* og *det greier jeg ikke* på de riktige stedene så har man problemer med ryggen. All den tid du faktisk har det så bør det ikke være noe problem :-)

Skjult ID med pseudonym brystred. ti. 17 mai 2011 15:31

Takk for alle svarene! Det har vært veldig hjelsomt. Jeg må som regel vente ganske lenge før jeg kan få time hos fastlegen min, men jeg vet ikke om det hjelper å bytte da, men...

Skjult ID med pseudonym michellini ti. 17 mai 2011 15:35

@brystred.. Glemte å svare.. Det tok meg ca to uker til jeg kunne ta av den STRAMME sports-bhen som holder alt på plass.. Sårene gror fort, og du kan fint jobbe et par uker etter.. Mulig før og! Jeg tok enda en operasjon (bukplastikk) to uker etter, så jeg gikk ikke ut i jobb igjen før 4 uker etter DEN, derfor kan jeg ikke svare på det.. Men måtte holde meg i ro i 2 uker etter brystene ja..:)

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 17 mai 2011 15:38

Det spørs hvor du bor, dvs. hvor mange leger det er der. Men i hvert fall i Oslo, som jeg kjenner, er det viktigste at du velger et legesenter, dvs. et sted der det både er betjent forværelse og andre leger som kan ta timen din hvis fastlegen er syk eller bortreist. Bytte av fastlege skjer fra den første i måneden etter at det er registrert. Det vil si, hvis du bytter fastlege nå, registreres det 1. juni. Først da kan du bestille time der.

Så får du vurdere om det tar lenger tid enn å bestille en time hos fastlegen du har i dag. Jeg vet i hvert fall at det ikke er noe problem å få time hos fastlegen i løpet av et par-tre dager.

Skjult ID med pseudonym useriøs ti. 17 mai 2011 15:50

du er ikke bundet til fastlegen din TS, du kan gå til hvilken som helst lege og bestille time. de kan jo si nei fordi di ikke har plass, men du finner nok en som kan hjelpe deg!

store bryster og ryggproblemer er godt dokumentert, så du trenger ikke å tenke så mye på akkurat den biten. det med din selvfølelse er litt verre å påvise, da må du som oftest til en psykolog for å få en vurdering.

men som sagt, bruk ryggen som argument nr1, og selvfølelse som nr2. hadde det vært omvendt så kunne jeg, som sliter med selvfølelse fordi jeg har en stor nese, få dekket en plastisk neseoperasjon av staten så jeg kunne føle meg bedre. og det kan man sikkert, hvis man har litt av en elefantnese!! :-P

Skjult ID med pseudonym fyr84 ti. 17 mai 2011 16:32

helfo.no

der bytter du fastlege :-) Jeg byttet akkurat selv og det er null stress. Men du må kanskje betale for å få overført journalen fra din forrige fastlege til dit du ønsker deg. :-)

(kvinne 44 år fra Oslo) ti. 17 mai 2011 18:16 Privat melding

@Brystred
I mellomtiden kan du jo kjøpe en god sportsbh og en sportstopp (helst med dobbelt lag og bred strikk). Det holder bra på plass. Styrketrening og feks sykkel/ellipsemaskin er gir ikke mye bevegelse. Sterkere ryggmuskler vil gi deg mindre vondt i ryggen. En reduksjon er nok praktisk. Dersom du uansett vil gå ned noen kg kommer du jo til å gå ned også i bryststørrelse. Sa forresten det samme som deg da jeg var 20, men noen år senere var jeg i grunn godt fornøyd med ikke å ha gjort det. Mye takket en sørs entusiastisk kjæreste og vel, tid.

Her er det forresten veldig bra utvalg og mye fint: http://www.change.com/no/kolleksjon/ Det beste er at du kan bli stående i prøverommet, du kan bli målt og betjeningen finner ting de mener kan passe. Luksus og veldig mye fint :)

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci ti. 17 mai 2011 18:53

Kjære Brystred.

Jeg hr vært gjennom dette for noen år siden, og det er sant som de sier at dette ikke er noe du trenger å betale for.....
men det er ikke bare å be om det så får du det...

Du sier du trenger å gå ned noen kilo... jeg måtte gjennom en ganske drastisk vektreduksjon (15 kg) før jeg fikk dette. De er ganske strenge på dette med vekt, da som de nevner over, kan det være at brystene blir mindre hvis du går ned i vekt... Jeg gikk ned mine 15 kg, og bh-størrelsen var den samme..

Du må/bør være innenfor en viss BMI.
De måler antall cm. fra toppen av skulderen til brystvorten. Dette må også være innenfor et visst mål.
Jeg slet ikke nødvendigvis med selvbildet, men jeg var så lei av sliten nakke/skuldre (ikk e ryggen som mange andre) jeg fant ikke klær, for INGENTING passet alle steder... dvs... satt det rundt magen spratt puppene ut, og passet det over puppene hang og slang det på resten...

Gå til fastlegen din, kjære deg... er jo ikke som at det binder deg til noe...
Si hva som plager deg, og spør hva som skal til... De måler og veier, og forteller deg hva du må gjøre.
Søknaden sender legen din, når han/hun mener du kan bli vurdert til å få full støtte.
Så vurderer de deg, og du blir henvist til sykehus/privatklinikk (jeg var hos privat) og de går gjennom det du trenger å vite, og sjekker deg for vekt/mål enda en gang, så går det litt tid til og saken er i boks:)
(Jeg betalte tilsammen 248,- i egenandel)

Jeg skal ikke fortelle deg hva du bør gjøre når det gjelder dette... jeg var 28 når jeg gjorde det, og angrer på at jeg ikke gikk ned kiloene mine før... Jeg sluttet også å røyke for å vise at dette er noe jeg virkelig ville...
Mitt liv er helt nytt, etter operasjonen, og har ikke noe problem med å anbefale dette, men alle må gjøre det som passer en best selv...

Lykke til uansett valget ditt:)

Skjult ID med pseudonym brystred. ti. 17 mai 2011 19:33

Miss Gucci;

takk for det utdypende og bra svaret ditt. Brystene mine ville selvfølgelig blitt endel mindre av å miste vekt, men de vil fremdeles henge veldig mye. Per i dag får jeg vondt i skuldre og rygg pga dette med brystene mine, blir støl i ryggen hvis jeg anstrenger meg for å sitte rett. De henger så mye at hvis jeg tar av bhen, rekker de nesten halvveis ned magen min. Men de er ikke veldig slappe, bare henger endel.

Jeg får ikke strammet de opp ved å trene, jeg mister bare vekt og brystene blir jo ikke MYE mindre og dermed ser det også mer unaturlig ut. Jeg har fått høre at det ville vært rart om jeg gikk ned mye i vekt, for da ville jeg hatt liten kropp, men store pupper. Og jeg vil ha normale pupper, som ikke henger og gir meg vonde skuldre og rygg...

Men jeg skal bestille time hos legen i morgen, så får jeg høre hva han sier.

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci ti. 17 mai 2011 19:51

Bare hyggelig...

Hvis det er slik, er det ikke sikkert du egentlig trenger en reduksjon, men et brystløft:)
Jeg hadde egentlig en kombinasjon... -500g på hvert bryst, og løft...
Men dette kan legen din hjelpe deg med:)

Jeg skjønner akkurat hvordan du har det...Føler seg jo som ei gammel dame:) og DET vil man ikke når man er i den alderen vi er i... (selv om det er 10 år mellom oss) Mine var 5 cm fra navelen, og jeg er HØY!!

Husk å få med deg både pros and cons for å ta det... at du leser opp på mulighetene dine...

PS: så du ikke likte å trene...pga brystene... jeg vet...de slår hit og dit, og man slår knærne i de når man sykler...selv med sports-bh... begynn med rolige gåturer...og kons mer på mat enn trening (vet noen ønsker å henge meg nå, når jeg sier at man ikke trenger å trene for å gå ned i vekt) men nå vet jeg jo ikke om dette er noe du behøver da...så skal ikke be deg gå ned i vekt, hvis du ikke har behov for det:):)

Ønsker deg lykke til:)

Skjult ID med pseudonym brystred. ti. 17 mai 2011 20:38

Miss Gucci;

Men hvis jeg tar brystløft, blir jo ikke puppene mindre. Og jeg vet at hvis jeg tar brystreduksjon, kan jeg f.eks ikke amme senere (tror jeg), i alle fall ikke på et par år. Men det er kanskje like greit, i og med at jeg ikke skal ha barn på en liten stund.

Men jeg gjør dette av to årsaker; 1. ryggen og skuldrene mine verker når jeg f.eks sitter (ikke hele tiden, men av og til er det ekkelt og vondt). 2. jeg har dårlig (DÅRLIG) selvbilde, hater puppene mine. Ja, det er store og det er mange som har fortalt meg at de vil også ha sånne som meg, men de vet ikke at de henger og at jeg har vanskeligheter for å både trene og finne riktige klær som passer meg. Og det hadde vært mye lettere å gå ned i vekt om jeg ikke hadde de to svære greiene på frontpartiet. Da hadde jeg turt å gi mer av meg selv i trening :-)

Men jeg skal se hva legen sier. Får vel bare smøre meg med tålmodighet, rett og slett.

Men takk.

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci ti. 17 mai 2011 20:57

Hei:)

Jeg kan amme, hvis jeg skulle bli gravid:) Selv om jeg ba de ikke ta hensyn til det:) men ber man de om å ta hensyn til det er det nok sikkert mulighet for det...

Jeg føler som sagt med deg, og vet AKKURAT hva du snakker om... Jeg hatet puppene mine, selv om jeg ikke nødvendigvis hadde dårlig selvbilde... men DET er faktisk en legitim grunn! Det er jo ikke fordi du vil se bedre ut for andre, men bedre for deg selv... !!:)

Puppene blir litt mindre ved brystløft også... men hvis du går ned, og puppene også blir mindre, er det ikke sikkert du trenger å fjerne så mye, ikkesant?

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 17 mai 2011 23:26

@TS
Jeg gikk nesten gjennom dette for noen år tilbake.
Bmi måtte være under 27.
(Det sies også at hvert bryst mister ca 200 g i vekt pr 10 kg man går ned. Dette er sikkert individuelt.)
Jeg oppsøkte fastlegen min.... Det er ikke sikkert man behøver å si så mye til legen(det vises!), det sier seg selv at store bryster kan være ubehagelig/upraktisk/tungt/vondt osv.
Etter fastlege ble det kø for å komme inn til nærmeste klinikk/sykehus. Men den gang var det fritt sykehusvalg, fikk avtale med kirurg innen kort tid i en annen del av landet.
Det var en egenandel på ett par hundrelapper, resten får man igjen.

Jeg valgte å ikke gjennomføre det, da kirurgen ikke kunne gi noen garanti for at jeg kunne amme igjen (jeg ønsker å kunne amme neste barn).

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym fornøyd to. 19 mai 2011 20:38

Ja, snakk med fastlegen din du!
Jeg trente masse og brystene gjorde det vanskeligere! De passet ikke til min kropp for å si det sånn. Jeg har redusert og har ikke små i dag heller.

Men husk! Man er forskjellig... jeg fikk betennelse og det er arr etter dette. Dessuten hadde jeg veldig vondt og begynte å bevege meg alt, alt for tidlig. Ikke nok advarsler der. Men til tross for dette så er jeg veldig fornøyd. Jeg fikk også beskjed om at jeg ikke fikk amme den dagen jeg skal evnt ha barn så det kan du jo også ha med i betraktningen.

Med fritt sykehusvalg så var ikke ventetiden så lang heller 3 mnd eller noe sånn for mitt vedkommende.

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci to. 19 mai 2011 21:29

Jeg kan også bekrefte betennelse og arr (selv om jeg ikke har veldig synlige arr), men for meg var det allikevel verdt det...Er vanlig å få betennelse etter som jeg fikk beskjed om...De sa fettvev hadde lett for å bli betent...ikke at jeg vet dette 100% da, men det var beskjeden jeg fikk... men, fikk jo antibiotika, og borte ble det jo:) (selv om det var litt ekkelt...)