Alle innlegg Sukkerforum

Hvorfor røyker du?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym katte to. 19 mai 2011 09:52

Hva er så godt med det?
Hvilke grunner har du for å røyke?

Tenk på grunnene du har gitt.
Hva betyr de for deg?
Hvordan og hvorfor har du kommet dit hen at du tror på dem?
Er du sikker på de grunnene, og hvordan kan du være det?

(mann 42 år fra Akershus) to. 19 mai 2011 10:16 Privat melding

Usikker. men jeg digger det. Er nok mye på grunn av vanen. Dette med å sitte med sigaretten mellom fingrene, fikle med lighteren, Ha røyken hengende i munnen og suge rolig på den..

Men i seg selv, etter en kaffe eller mat, å trekke ned de første dragene før du *umiddelbart* etter et par sekunder kjenner et lite buzz av ro og nikotinen gjør jobben sin... Det er rett og slett en fantastisk bra følelse.. Som kommer nok en gang ved andre trekket. DET er det som er digg med å røyke.. Og for meg grunn nok alene til å digge det.(røyking)

Denne grunnen er jeg sikker på. For det ER unektelig digg. I alle fall syntes jeg det. Og det alene bærer som grunn. I tillegg er man i den situasjon at man er avhengig..

Noe at det dummeste jeg hører er ikke-røykere som sier "er det ikke bare til å slutte" ?
Eller X-Røykere som må så til de grader ta et oppgjør med seg selv at når de kommer ut i andre enden
HATER de røyk... Men det er klart.. Folk tørrlegges på forskjellige måter antar jeg.

Om ikke det hadde vært for at alt av luktesans forsvinner og du selv lukter dritt samt det faktum at det er skikkelig kreftfremkallende.. Så hadde jeg fortsatt å røyke.

Men det plager meg så jævlig å ikke kunne lukte, at jeg selv lukter dritt og bidrar til min egen dårlig helse.
Så jeg skal slutte.

Har ikke kommet lenger enn startgropa. 4 dager nå.. Greit å gjøre det om våren.. Luktesansen kommer kjapt tilbake og luften er full av bra greier :)

Skjult ID med pseudonym exrøyker to. 19 mai 2011 10:21

Jeg var avhengig av røyk i 15 år. Og skjønner veldig godt at røykere fortsetter, fordi det er et behov som bare MÅ tilfredsstilles. Jeg skjønte ikke hensikten med å gjøre noe hvis det ikke var mulig å røyke. Sluttet da jeg fikk barn, og prøvde å overbevise hjernen om at det er bra for meg å slutte :) det fungerte bra.
Bare fordeler ved å la røyken ligge.

Skjult ID med pseudonym useriøs to. 19 mai 2011 11:17

det er jo et grunnlegende faktum at mange mennesker liker å ruse seg på forskjellige ting, det har "vi" gjort siden vi kunne gå på to bein. det handler vel om å "krydre" hverdagen, sånt ser jeg på det i alle fall.

det som er litt synd er når man blir avhengig, det være fysisk eller psykisk. og tobakk er en av de få stoffene som gjør at du blir avhengig ganske fort, av begge delene!

for jeg tror de fleste vil være enige (og da mener jeg bare de som bruker eller har brukt) at de fleste stoffer folk bruker for å ruse seg ikke smaker så veldig godt! men vil man ruse seg, så finner man en måte uansett!

(kvinne 34 år fra Akershus) to. 19 mai 2011 12:57 Privat melding

katte: var det du som sendte meg mld ang røyking her om dagen eller???

Jeg har festrøyka i alle år.. i perioder har jeg røyka litt utenom, stort sett gjør jeg ikke det.. Har et veldig avslappa forhold til det, fordi jeg veldig sjelden føler behov for å røyke.. Og når jeg føler det er det stort sett når jeg har fått litt promille :p

Skjult ID med pseudonym katte to. 19 mai 2011 13:07

@h0tntott, nei, jeg har ikke noe kontakt med folk på forum, så jeg sender ingen meldinger.

Skjult ID med pseudonym h0tntott to. 19 mai 2011 13:15

ok.... en som sendte mld og var veldig opptatt av røyking nemlig..

(mann 37 år fra Buskerud) to. 19 mai 2011 14:23 Privat melding

Jeg begynte å røyke når jeg var 23, fordi jeg ikke kunne skjønne at det skulle være så vanskelig og slutte å røyke som mine røykende venner mente det var.. Så jeg ville vise de at det var lett å slutte :-)
Så når jeg ble 30 avsluttet jeg røykeprosjektet mitt, det tok kanskje litt lengere tid enn planlagt, men nå er jeg tilbake der hvor jeg ikke skjønner hvorfor folk gidder å røyke eller hvorfor de synes det er vanskelig å slutte...

Skjult ID med pseudonym hmm to. 19 mai 2011 15:51

Jeg liker hvis folk røyker. Så betale dem skatten......... men kjæresten min skal ikke røyke. Det er jo drit ekkelt.

(kvinne 38 år fra Østfold) to. 19 mai 2011 15:56 Privat melding

Jeg har røyket siden jeg var 12 år.. Dvs.. jeg har røyket i 19 år (åh kjære vene, hvor ble tiden av..?)
Og helt ærlig.. Jeg vet ikke hvorfor jeg røyker, jeg! Eneste jeg vet er at jeg syns det er godt å ta den røyken.. Å holde i den.. Samt at så mange rundt meg røyker, så blir og en kos med det sosiale..
Men ellers.. Nei, aner ikke!? Ikke lukter det godt, og innimellom smaker det heller ikke godt, og for ikke å snakke om prisen! Og at det faktisk koster HELSEN så mye!
Jeg har da planlagt å slutte.. Har LOVT å slutte på dagen den dagen jeg bestemmer at nok er nok.. Men trenger kanskje litt inspirasjon..? Spesielt hadde det nok hjulpet med en kjæreste som ikke røyket, eller ville slutte med meg.. Enn så lenge suger jeg på den dumme gift-pinnen, mens jeg stadig nærmer meg målet..
The big finish!

Skjult ID med pseudonym Vår to. 19 mai 2011 15:59

Festrøyker og tar en røyk innimellom, digger vell egentli den lille "rusfølelsen" som kommer og akkurat da føler du litt peace :P ;) egentli altid vært mot røyk siden alle i familien min røyker, men når jeg ble singel og fikk bestemme litt sjøl så skulle jeg for pokker gjøre d også..hehe...ja jeg er fullstendig klarer over at d er idiotisk å begynne å røyke etter fylte 18 dumt rett og slett..:P men jeg digger firheten jeg har nå til å gjøre akkurat hva jeg vil og da gjør jeg nettop d :P :) Tror egentli jeg har blitt dratt itt med i dragsuget sånn sett sykt mange som røyker når man er ute på byen og ellers og så har jeg holdt på med en del gutter som røyker..så fra å ikke like lukten osv..til at jeg syns d lukter godt..haha makan! hrmf... jaja den som er med på leken får tåle steken ;)

Skjult ID med pseudonym Mort1 to. 19 mai 2011 16:31

Jeg røyker fordi det er kult!

(kvinne 27 år fra Oslo) to. 19 mai 2011 20:31 Privat melding

Røyk er digg. På samme måte som sjokkis. Kunne ikke vært foruten.

Mange som mener det motsatte. Men jeg har lært at man aldri skal bry seg om hva andre tenker, det er hva du selv mener som er viktig!

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 19 mai 2011 20:39

quiero_sol, sender deg en virtuell røykring. Den inneholder null tjære, eller nikotin - bare sunne virtuelle substanser :)

(kvinne 27 år fra Oslo) to. 19 mai 2011 20:45 Privat melding

Voksenmann - ÆSJ! Vil ikke ha! Den må absolutt ineholde masse tjære ,det er det beste, og en god del nokotin!

Men utenomdet det smakte den perfekt!

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 19 mai 2011 20:52

Hehe, ok - prøver igjen :) Sender deg en ekstremt gifitg, men skikkelig digg virtuell sky som drypper av deilig svart tjære, og nikotin!

(kvinne 27 år fra Oslo) to. 19 mai 2011 20:55 Privat melding

Bedre! takk...

Skjult ID med pseudonym TopTen fr. 20 mai 2011 20:24

Og så lenge holdt jeg meg uten røyk.. Shit jeg er svak assa.. Litt mailvekslings med en kul cick og en to øl og jeg sprakk så det sang...

Skjult ID med pseudonym Comeonbaby fr. 20 mai 2011 20:59

Røyk er verdens beste produkt. Røyk er så deilig. Det får deg til å føle at du slapper av. Du føler deg litt rusa, uten at du egentlig er det. Dette er hverdagskos på sitt beste. Bare så dumt at man kan dø av det. Dummere at man ikke lengre skal kunne være kul når man røyker. Det dummeste er at det egentlig er kjempelett å slutte ..men hva er egentlig substituttet ?

Skjult ID med pseudonym tøs fr. 20 mai 2011 21:07

Det er utrolig mye bra med røyk! Ni hyggelig, et egent felleskap, kan brukes til masse steminger. Jeg røkte så mye jeg rakk i 18 år, men har vært røykfri ganske lenge nå og vet jeg ikke begynner igjen. Et trekk så er det kols for meg, for mine nikotinreseptorer synes det er så jevt med røyk! For meg funcka champix og en avgjørelse om at jeg ikke kan være festrøyker.

(mann 29 år fra Østfold) lø. 21 mai 2011 14:24 Privat melding

Røyka siden jeg var 13, begynte vel sånn uten videre tenker jeg, fleste andre røyka jo :P så nå røyker å snuser jeg om hverandre ;) godt å ha noe å ty til når en er på steder som er Non smoking ;)