Alle innlegg Sukkerforum

- Norske menn er for puslete

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Analytics ti. 24 mai 2011 01:44

Det er den blonde norske skuespilleren, musikeren og modellen Viktoria Winge som kommer med denne påstanden på forsiden av siste utgave av det nye kvinnebladet Stella. Viktoria er kjent fra filmer som Max Manus og Fritt Vilt-filmene. Kan nok kalles en trendsetter. Jeg gjengir et utdrag fra intervjuet under.

Det kommer fram at hun bor i et hus på sin fars tomt.
- Jeg liker den tilværelsen, å fortsette å vokse opp sammen med foreldrene mine.
- Hvordan tror du folk ville reagert hvis en gutt på tretti år fortsatt bodde hjemme hos sin mor?
- Det finnes så mange sterke norske kvinner... de er blitt så sterke at halvparten kunne vært nok. Menn blir jo litt små, puslete. Vet ikke hva de skal gjøre med livet sitt lenger. Så sterke norske kvinner ville kanskje ha krevd at han skulle flyttet.
- Har kvinner blitt for sterke?
- Jeg synes vel kvinner er litt dominerende i Norge. Noen. Selv om jeg er veldig for likestilling og kvinners rettigheter. Jeg mener vi skal leve det vi ønsker å uttrykke. Gjør det! Vær den frigjorte kvinnen! Samtidig ser jeg at norske menn er blitt litt vage.
- Det må du nok utdype.
- Må jeg utdype det? De er litt... puslete. Det er et generelt inntrykk. Men dette er bare tullete meninger.
- Jeg går ut fra at din ektemann ikke er puslete?
- Nei, nei. Han er ikke puslete.

Det var i 2003 at (russiske?) Anton Jawdokimov banket på en dør i London og ba om å få låne en kopp sukker til teen (merk forøvrig sjekketrikset). Fire måneder senere var de gift.

Apropos sterke norske kvinner og små, puslete, vage norske menn som ikke vet hva de skal gjøre med livene sine lenger. Samme utgave av bladet viser deg den nye muskuløse kvinnelige idealkroppen.

Forsiden av bladet er her: http://stellamagasinet.no/article/74736-i-manedens-stella-3

Jeg må si jeg ikke er overrasket over fru Winges uttalelser. Min oppfatning er at norske kvinner er blitt veldig mektige og liker generelt sett ikke norske menn i samme grad som tidligere. Jeg ser veldig ofte norske kvinner sjarmeres i senk av utenlandske menn på byen her hjemme og i utlandet for eksempel.

Kan det hende kvinnene har blitt så sterke og dominerende at de i større grad søker menn fra mer mannsdominerte kulturer enn den norske for å føle seg feminine? Hva kan norske menn gjøre for å endre denne trenden?

(kvinne 37 år fra Oslo) ti. 24 mai 2011 01:58 Privat melding

Eneste er jeg kan si om saken, er at mange norske menn forventer nedleggelser uten å jobbe for det, eller forventer dama er hans uten videre kurtise.
Jah mange kvinner nedlegges uten særlig jobb, mulig fordi det er noe de trenger der og da. Har ikke noe med kløktheten til fyren å gjøre annet enn når faktisk lyver og går inn for å såre evt.

Utenlanske menn kan sikkert være vel og bra det, men der stiller jeg meg skeptisk, synes det kan fort bli masete om de er "typisk italienske/spanske" i sjekkekulturen.

Liker Norske menn jeg.. så lenge de ikke glemmer at vi jenter kan litt og.. Uansett om vi har universitetsutdannelse eller er barnehagetanter..

Vi skal ikke glemme at menn og kvinner, gutter og jenter, og alt innimellom der, er en glede for hverandre, ikke en byrde eller konkurranse, som mange tror..

Jeg elsker menn.. Uten dere ville det blitt kjedelig...

(mann 31 år fra Oslo) ti. 24 mai 2011 02:51 Privat melding

Norske menn ER puslete og generelt sett feminine i dag, Jeg blir irritert av å se "oss" på gaten i dag... men det som er fakta er jo at om du ser par i dag, så er gutten ofte mindre en damen og puslete relativt puslete, Sånn så jeg ser det så er det de som får damene i dag. Slutt å sutre, Norske menn flest har blitt nettopp det dere ønsket av "oss".

Det er forøvrig ikke ett nytt fenomen, om du ser i den eldre garde så er det overvekt av "Ja, kjære.." par.

gjør forøvrig ett søk på "Anton Jawdokimov", Han ser ikke så sinnsykt barsk ut :-P (Sukker til teen burde vel være første hint der)

Hvilken holdning skal vi ha ha? "Du bør være heldig som får snakke med meg, for jeg er MANN! Ingen er bedre enn meg!"

Store deler av problemet kan være at vi ikke vet hvor vi skal plassere oss, Skal vi være Romeo fulle av ømme ord og cheezy balader? Skal vi være glatt barberte med sleske sjekketriks alla "The Game"? Eller skal vi oppføre oss som Manowar-sangtekster med holdninger som "We're made of steel, not clay" og "Woman, Be my slave!"

Eller en god gammel Hulemannen Grargh, Klubbe ned ei jente og bare dra henne med tilbake til hulen? (Hadde vært enklest og greiest det kanskje)

Ikke vet jeg vertfall..

Kanskje vi skulle ha lært av disse sjarmerende utlendingene?

(kvinne 34 år fra Vestfold) ti. 24 mai 2011 03:07 Privat melding

Jeg sier som Kvinne81, jeg liker norske menn :)

Men skal jeg klage, så er det jo ett par punkter dere kunne endra på :) Jeg synes mange er FOR sexfikserte... Hvorfor i all verden vil dere vite hva jeg liker i senga osv før vi i det hele tatt har møtt hverandre?

Og når man er i begynnelsen av forholdet holder dere hjem rent og ryddig, men med en gang man har flytta sammen går mange av dere inn i rollen hvor dere forventer at jenta skal ta husarbeidet.. Da klarer dere plutselig ikke lenger å se forskjell på 60gradersvask og ull, f.eks ;)

Skjult ID med pseudonym useriøs ti. 24 mai 2011 08:16

kanskje den norske kvinnen ikke har blitt særlig sterkere og dominerende, men at de har blitt mer åpne og begynt å forstå at det finnes faktisk en verden utenfor Norges grenser! det er under 5.000.000 folk i Norge, men utenfor Norge så er det under 7.000.000.000 mennesker, minus de 5 millionene som er i Norge :-P

trenger ikke å være særlig smart for å skjønne at det kan være ufattelige mye nytt, interessante, spennende mennesker der ute!

hva tror dere er grunnen til at mange av dere spiser hamburgere, pizza, kebab, sushi, indisk/italiensk/thai/kinesisk mat, og ikke.. ehm.. lutefisk? eller pinekjøtt? eller hva det er som er "Norsk"... og det gjelder ikke bare mat, men ALT, hvis dere tenker dere om, bare se deg om rundt omkring...

Skjult ID med pseudonym Nick ti. 24 mai 2011 08:36

Den norske kvinnen er jo supermann, hun er fysisk sterkere, tøffere, seksuelt 100ganger så erfaren, har hatt kjærester fra australia, pakistan, india, new zealand, usa, sør-amerika, hun tjener bra og kan få sex/kjæreste når hun vil, uansett hvor hun er i verden. Hun har hatt jevnlig sex siden hun var 15 og aldri hatt noe behov som må dekkes siden det er dekket hele tiden.
Hun har jobbet som alt fra danseinstruktør i signapore eller som knalltøff Politidame som er langt tøffere enn sine mannlige kollegaer.

Men hun kan ikke flørte...av en eller annen grunn så kan ikke det hviteste, mest perfekte politiskkorrekte feilfrie menneske som finnes, det kan ikke flørte, supermaskinen kan ikke flørte.

Det er det første du merker som mann på ferie i Europa om du snubler innom en studentbar er at jentene kommer bort og snakker med deg, de snakker til deg! De ser ikke på deg som du er en dritt, de kommer bort, smiler og snakker til deg.
Om du har bodd 28år i Oslo og er vant til å bli regelrett spyttet på av "superjentene" der de enten sykler deg ned, jogger i deg, gir deg en albu i barkøen eller sparker deg med spissesko i leggene i utestedskøene..så er det en ganske jævla god følelse å være på en bar i sveits, tyskland eller barcelona og jentene gir deg kyss på kinnet og spør hvordan du har det.

Så den norskekvinnen er supermann og hardere, tøffere og langt mer macho enn de fleste menn = JA!
Men hun smiler ikke når hun kræsjer i deg på joggeturen sin.

(kvinne 37 år fra Oslo) ti. 24 mai 2011 09:20 Privat melding

<--- langt fra supermann... Kun superkvinne.. Jeg smiler faktisk 99.99999999999999999% hele tiden ;) Vel, når jeg kræsjer borti menn på jobbeturen min.. Som forøvring er sjeldent siden få menn løper motsattvei på tredemølla mi :P

Skjult ID med pseudonym tronder88 ti. 24 mai 2011 10:57

@anugita
du spurte hvorfor menn vil vite litt om hva du liker i senga, altså at vi er for sexfikserte?

Vel, jeg personlig ønsker å vite fordi jeg ikke er på utkikk etter en potetsekk men ei dame som faktisk evner å gi og ta i mot. Siste punktet bør kanskje utdypes, da de fleste digger å ta i mot, men av de jeg har møtt er det få om noen som har evnet å vise at de koser seg underveis. Får bare kommentaren, "wow, det var digg" i det man avslutter.

Da har man virret i uvisshet og vært forsiktig, og slett ikke hatt den store opplevelsen selv. Og det gidder ikke jeg, da er jeg heller mer frampå for å finne ei jeg passer sammen med på flere plan så tidlig som mulig.

Flere som synes menn er puslete, men når jeg først går for det jeg vil ha i livet mitt så blir det feil det også.
Jeg synes denne reaksjonen er like greit, fordi: greier ikke kvinnen å formidle hva hun kan bli med på, så er hun feil følgesvenn for meg og min reise igjennom livet.

(kvinne 34 år fra Vestfold) ti. 24 mai 2011 13:38 Privat melding

@tronder88: Greit nok at du vil vite hva du går til, men er det i det hele tatt vits i å trekke fram de temaene før man i det hele tatt har møtt hverandre? I de aller fleste tilfellene hvor man er ute etter noe seriøst blir det ikke sex på første date allikevel, så hvorfor ikke vente til du har møtt dama og sett om dette er ei dame du faktisk kunne tenkt deg en fremtid med, og ikke bare ei du kan tømme og rømme fra?

Men nå sporer vi visst av her ;)

(kvinne 38 år fra Østfold) ti. 24 mai 2011 13:55 Privat melding

Jeg er faktisk helt enig @Anugita.. Selv om det ikke er hva vi skal skrive i den tråden her.. Hehe..

Skjult ID med pseudonym pippa ti. 24 mai 2011 14:10

Likestilling? Det er en feil likestilling i Norge! Tenkt litt etter da. Det er enda en kunstig innbilling av damene.

Skjult ID med pseudonym Nick ti. 24 mai 2011 14:33

@anugita - Du skriver tømme og rømme, men hva med jenta? hvorfor er det ingenting som kan beskrive henne slik...det er en myte og de ytterst fleste menn vil rømme fra en jente som de synes er normalt tiltrekkende-

(kvinne 34 år fra Vestfold) ti. 24 mai 2011 14:53 Privat melding

@Nick: det er ett utrrykk ;) Men finnes selvsagt damer også som bruker menn for å få ett kjapt ligg, og ferdig med han ;)

Men back to topic ;) finnes nok andre tråder om sexprat og tøm og røm her, om det er det man vil diskutere ;)

Skjult ID med pseudonym Jimmy ti. 24 mai 2011 16:36

Så sjarmerende du er anugita!:)

(mann 38 år fra Østfold) ti. 24 mai 2011 16:57 Privat melding

Jeg er tilbøyelig til å være delvis enig... Bare for å ta et konkret eksempel, senest igår. Jeg var innom jobben til en kompis, og vi satt på lunchrommet å tok en ja... Lunch, og skitsnakk selvfølgelig. Anyway, litt uti det, så kom en av de andre gutta inn på det at hvis han skulle finne på å ta med seg hu nye flørten sin inn der i den nærmeste fremtiden, så måtte de backe opp løgnen hans. Og det hadde jo sikkert vært vel og fint det ( :p ), hvis det hadde vært en skikkelig grov en! ...MEN, casen var da, at han hadde sovet hos denne dama to netter på rad, onsdag til fredag forrige uke, og ville egentlig hjem til segselv og sove i sin egen seng i helgen, samt ha litt alene-tid. Og da istedet for å si dette til hu frøkna, så sa han at han skulle med de andre gutta på jobben ut på tur i helgen.... Jeg satt der og bare... Atte, hæ? Jeg sa jo det jeg mente jeg. Faen heller liksom, det er da bare å si det som det er. Og gutta kranglet på dette da... Jeg var jo singel og greier, så jeg hadde jo ihvertfall ikke greie på dette med damer! Det var jo innlysende, siden jeg er singel. (Knallbra logikk, sant?). Og oppskriften til å holde på en dame var jo da (ihvertfall delvis) ifølge de... Å juge så det renner etter, tydeligvis selv om helt ubetydelige ting, for ellers kunne jo dama finne på å ta det på feil måte, og da satt man jo virkelig i saksa visstnok... Og dette er ikke noe enestående tilfelle heller akkurat.

Så, som sagt, jeg er delvis enig. Det er ikke rart at en gooood del norske "menn" ikke akkurat står så høyt i kurs blandt norske damer. Absolutt minstekravet burde da være at folk er ærlige, og ikke minst står for meningene sine.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann ti. 24 mai 2011 17:15

Jeg synes dette er på nivå med å si at norske damer er horer. Rett og slett bare dumt. Synes den største forskjellen på "min" generasjon menn (softe og umandige i følge denne Victoria fucking nobody), er omsorgen og kjærligheten det store flertallet viser for sine barn. Om noen synes det er en uheldig utvikling, screw them. Det vil alltid være folk som lengter tilbake til gamle dager. Skal jeg si noe, må det være at den moderne mannsrollen er blitt diskutert og har vært i fokus i hvert fall de siste 40 årene, og at forandringene i atferd disse årene, utelukkende er et gode. Den moderne kvinnerollen er derimot dårlig definert, og lite diskutert. Den blir fort gjemt bak feminismens offerretorikk. Noen ganger lurer jeg på om vi burde bruke ordet kvinnesjåvinisme, og gjennomføre litt samme folkeopplysningsjobb med kvinnerollen, som vi har gjort med mannsrollen.

Skjult ID med pseudonym tøs ti. 24 mai 2011 17:48

Jeg synes kvinnesjåvinisme var et jævla godt ord! Jeg anser meg som feminist, men er helt enig i at det finnes en ukultur innen for deler av kvinnekampen som jeg ikke vil identifiseres med. Kjenner meg heller ikke igjen i anugitas mannebeskrivelse.
Jeg mistet imidlrtid resten av respekten for italiensk sjekkekultur da en bartender som åpenbart håpet å ta meg med hjem, påpekte at det ikke var kvinnlig å stås så brebent i kjole ( knelang kjole) så han oppfordret meg til å samle bena, en veldig kontraindisert oppfordring med tanke på hva han forøvrig hadde til hensikt.

Om vi er for sterke? For sterke for hva? For sterke for vårt eget beste? For sterke til at gutta kan ta oss?
Jeg vet jo jeg kan gjøre meg hjelpetrengende for å få gutte til å føle seg tøffe, men jeg synes det er litt disrespektfult. Jeg er den første til å innrømme at jeg trenger en mann! Jeg trenger en mann jeg kan elske, som kan ta meg litt, som vil dele livet med meg.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann ti. 24 mai 2011 19:08

Definisjonen på mannssjåvinisme fra bokmålsordboka:

Oppslagsord Ordbokartikkel
mannssjåvinisme
~sjåvinisme (trol etter eng. male chauvinism) (virkelig el. antatt) innstilling hos menn som går ut på at de er overlegne i forhold til kvinner

At ikke kvinnesjåvinisme er et begrep, er meg et mysterium. Synes mange feminister (ikke alle), hevder kvinners iboende overlegenhet i forhold til menn. Nå synes jeg ordbokas definisjon er alt for snever. Jeg mener manns- og kvinnesjåvinist i like høy grad handler om å ha en nedlatende innstilling og holdning til det annet kjønn, som det handler om å ha en ideologisk overbevisning om eget kjønns overlegenhet.

Skjult ID med pseudonym useriøs ti. 24 mai 2011 19:16

tøs, wow, gikk han bartenderen med et skilt som sa at han ville knulle deg? eller skrev han det i panna? eller sa han det? eller er du tankeleser? hvis ikke så forstår du vel at du ANTAR NOE uten noe bevis?

syntes det sier ganske så mye mer om deg enn ALLE ITALIENSKE MENN, at når en person prøver å fortelle deg noe som jeg hadde sett på som en fin ting å gjøre, når du står å viser trusa di til hvem og enhver!

og hva som om han ville knulle deg? for han kunne faktisk IKKE ha vist deg noe slags for form for respekt og dratt fram mobilen og tatt bilder av trusa di og sendt den til alle, posta den på facebook, henta alle inne på kjøkkenet så de kunne få seg en liten peek...

for uansett hva han tenkte på/hadde lyst til, så er det en respektfull ting å gjøre å påpeke noe slikt til en dame. men ja, hvis dama vil stå der å se ut som en tøs, så forstår jeg at de hadde tatt det på feil måte!

seriøst, noen av dere damer tenker så uffatelig rart at jeg lurer på om enten dere eller jeg egentlig er fra en annen dimensjon eller noe!

Skjult ID med pseudonym tøs ti. 24 mai 2011 21:50

Knelangt skjørt @useriøs! Stående... ingen synlig truse noe sted!!! En annen gang kommenterte noenat jeg hadde puttet sjørtet oppi stømpebuksa, og jeg takket mange ganger for at vedkommede sa fra!

Dette gjelder selvsagt ikke alle italienere. Men io - i dette tilfellet hadde jeg en sterk opplevelse om at vedkommede opplevde oss som blonde turister, som trolig var et lett ligg, og at de ikke respekterte oss, men var kalr for å feie over oss likevel. hva var det som provoserte deg så i det jeg sa?
Dette handler slik jeg ser det om at det er ulike regler i ulike kulturer for at kvinner ansees som respektable. Tyrkiske menn synes norske damer er billig står det i avisen, jeg vil jo anta at det medfører riktighet at mange gjør det .

Skjult ID med pseudonym Ruben ti. 24 mai 2011 22:04

Så fordi avisen har funnet noen tyrkere som siteres på at norske jenter er billige, så er dette plutselig representativt for tyrkiske menns holdninger??? Hallo az...

Når folk begynner å trekke inn massemedieklisjeer med enkelttilfeller produsert nettopp for å provosere, og bruker sånne ting som et argument i en debatt og prøver å trekke det frem som noe representativt, så begynner debatten å bli uhyre useriøs.

Vi lever i 2011 nå, ikke i 1980. Enhver minimalt informert person bør vite hvor fullstendig lite representativt det som står i avisene er for generelle tendser i samfunnet. Aviser og nyheter er hovedsaklig underholdning, på linje med reality TV.

Skjult ID med pseudonym tøs ti. 24 mai 2011 22:16

@Ruben: Jeg synes ikke det er så rart at et samfunn som har strengere seksualmoral enn det norske finner norske damer billige. Snakker du med tenåringer i norge - særlig jentene- vil de ha klare formeninger om at noen jenter er "løse". Seksualmoral er alvorlige greier. Mener du at skadinaviske jenter ikke blir oppfattet som løsaktige/billige i "utlandet"?

Tilsynelatende kan dette være litt off topic, men jeg mener det er relevant for det omhandler hvem som definerer verden og kjønnsrollene, og om man er subjekt eller objekt i eget liv.

Skjult ID med pseudonym Analytics to. 26 mai 2011 14:46

Er enig i at ordet kvinnesjovinisme nok burde fått sin plass i norske ordboka. Jeg slo opp i Wikipedia og fant dette:

Female chauvinism is a less commonly used term used to describe the symmetrical attitude that women are superior to men

UrbanDictionary skriver dette:
Female chauvinism is the belief that women are better than men.
Female Chauvinism is when a girl wears a short skirt, but she uses her look but don't touch policy to get what she wants.

Skjult ID med pseudonym Analytics to. 26 mai 2011 14:51

@tøs: Kan nok godt hende at den italieneren gjerne ville ha deg med seg inn på bakrommet, slik bartendere ofte gjør. Kanskje det var litt turnoff for ham å se deg "undertrykke din femininitet" ved å stå med brede ben i den kjolen. Det at han opplyste om et slikt "etikettebrudd" kan være en forsøk på å øke sin status og attraktivitet. Og det kan være en sjekkemetode. Jeg ser det slik at han prøvde å opptre dominant og maskulint i forhold til deg ved å påpeke dette. Det er vel ikke tvil om at det er mer feminint å stå med bena samlet enn med brede ben. Det å oppta mye plass er jo maskulint. Se f.eks. dette bildet med to soldater.

http://westsidetoastmasters.com/resources/book_of_body_language/images/212-crotch_display.jpg

Jeg tipper du satt og vurdere ham du også? men så ble han diskvalifisert på grunnlag av at han sa noe du ikke likte. Han plumpet rett og slett.

Skjult ID med pseudonym tøs to. 26 mai 2011 17:13

He he! Jeg tror det innlegget beskrev det hele ganske presist @analytics : )

(mann 37 år fra Oslo) to. 26 mai 2011 17:36 Privat melding

Jaggu passer ikke denne artikkelen inn i ganske mange av trådene her; http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4126661.ece