Alle innlegg Sukkerforum

"Pen søker trygg"

Vis siste innlegg
(mann 35 år fra Oslo) on. 25 mai 2011 18:09 Privat melding

Hei,

Er det andre enn meg som faktisk har lest boka til han eksperten på siden her, Preben, "Pen søker trygg"?

Synspunkter?

Husker ikke helt hvilke reaksjoner den fikk, men tipper feministene neppe ble veldig blide. Ellers, hvordan kan budskapet i denne boka sees i sammenheng med en ting som går igjen hos veldig mange jenter; at de søker en mann "som vet hva han vil"?

Er kjønnsmarkedet som alle andre markeder? (det kan iallefall se slik ut ettersom mange bare presenterer bilde, ikke ulikt kjøttdisken på Bunnpris).

Skjult ID med pseudonym neptun on. 25 mai 2011 19:00

Jeg har skummet gjennom masteroppgaven hans, som vel boka er bygd på, og synes han har et veldig overflatisk syn på dette med "trygghet". Han benytter seg av noen titalls informanter som han har foretatt dybdeintervjuer av, og mange av damene nevner dette med "trygghet", men jeg ser ikke at han noe sted forsøker å problematisere hva de mener med dette - om de ser etter trygghet i en partner eller om de ser etter trygghet i et forhold. Nå er jeg ikke sosiolog selv, så jeg skal ikke si noe direkte om metodologien, men jeg har en utdannelse som ikke ligger milevis unna heller, så jeg synes det virker litt, tja, tendensiøst.

Det er for øvrig litt artig å se hvem veilederne hans er, nemlig Jørgen Lorentzen, kjent fra (og utskjelt etter) Harald Eias "Hjernevask"-serie, og Øystein Gullvåg Holter, gammel AKP (ml)-er og sønn av Harriet Holter, den kanskje mest profilerte kvinnesaksaktivisten i Norge etter 2. verdenskrig.