Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Q on. 25 mai 2011 19:52

Så det var en tråd om røyking her, og det er noen ting som jeg føler aldri kommer opp i slike diskusjoner.
Det er hele tiden to argumenter som kommer opp:
-Røyking er skadelig for deg og dine omgivelser
-Røyking lukter vondt

Hvis man bor i en by, så er det sannsyneligvis like skadelig som røyking pga. bilkjøring. Mye av bilkjøringen er nødvendig i vårt samfunn, men mesteparten av kjøringen i byene kan erstattes av andre transportmidler. Det fin for eksempel folk som kjører bil til treningsstudioet. Hvorfor krever man ikke mindre bilkjøring i byene?

Det er mange som plages veldig av både røyk og røyklukt. Men det finnes jo og mange folk som ikke tåler parfyme. Dette gjeller ikke bare at de ikke kan bruke parfyme, men også lukten fra andre som bruker det. Dette kan være så plagsom at de får store problemer i det sosiale livet når de ikke kan oppholde seg på samme sted som noen som bruker parfyme. Det er også sånn at slike plager kan skapes og/eller forsterkes av forurensing.

Det er jo en hel del folk som klager over røykere, mens deres bilkjøring gjør at andre ikke kan oppholde seg i nærheten av dem pga. deres parfyme.

Dette må vel være et tankekors i denne diskusjonen?

Skjult ID med pseudonym neptun on. 25 mai 2011 19:56

Nå verken kjører jeg bil til hverdags eller bruker parfyme, men det at det er ett problem bør ikke gjøre at man toner ned et annet problem. Det blir som å si at det er greit at folk lever på sultegrensa i Norge så lenge barn dør av sult i Afrika.

Skjult ID med pseudonym MrAsshole on. 25 mai 2011 19:57

Vel, det er et eller annet tankekors her ihvertfall.... Det er jeg sikker på.

Skjult ID med pseudonym antirøyk on. 25 mai 2011 20:11

TS: Saken er at passiv røyking er skadelig for lungene til de som er utsatt for det og kan til og med drepe allergikere. Jeg har selv allergi mot røyk og det er ren tortur når noen blåser røyk mot meg, da føles det som sandpapir i halsen, pusting blir vanskelig, øynene blir røde og jeg kan bli aggressiv. Det finnes folk her i verden som har død av hjerneslag fordi de er utsatt for passiv røyking. Hetsing av røykere er kommet for å bli. Røykere som står i et smug og prøver å ikke sjenere noen med sin røyk har jeg respekt for. Røykere som går rundt på gata og blåser røyk på folk rndt uten å bry seg, fortjener juling. Eksos fra biler er veldig lett gass (CO2) og stiger raskt opp i lufta, tobakksrøyken derimot er tung og holder seg i høyden den er utblåst i lang tid.

Slutt å røyke, så blir det bedre for deg selv og de rundt;)

(kvinne 34 år fra Buskerud) on. 25 mai 2011 20:17 Privat melding

Røyker fordi det er deilig. Ikke bestandig, men som regel. Men jeg viser også hensyn til andre og trekker meg unna folkemengder for å røyke (bussholdeplasser som eksempel) og jeg røyker ikke inne. Men en sigg og en halvliter..aah! Ibland det med superchips så er man på de tre deiligste ting i verden som alle sukkermenn hater ;)

Skjult ID med pseudonym -Taz- on. 25 mai 2011 20:21

Kjære Q, dette....faller helt på steingrunn for min del.

Det kreves til daglig mindre bilkjøring i byene, det gjøres tiltak for dette og det er de færreste som kjører rundt i byen for moro skyld. Jeg synes det kan bli for mye dritt i lufta på vintern, men vet du; jeg skal ikke bo sammen med den bilen, sove med den bilen eller kline med den bilen. Forøvrig bor man i byen så bor man i byen.

Parfyme?! Give me a break! å sammenlikne noen som har oversprayer seg opp mot noen som har en uvane som koster et lass med penger, er direkte helsefarlig og som må jobbes med å slutte med blir bare for dumt. Jada, allergikere (og andre) kan bli berørt av for mye parfyme, men å sammelikne det med røyking?? Tror ikke det. En overparfymert person kan man bare siifra til og det kan ordnes på en dag.

Skjult ID med pseudonym Q on. 25 mai 2011 20:23

@antirøyk

Det er ikke bare CO2 i eksos fra biler, det er ganske mange andre gasser også. Men det verste er vel kanskje partiklene fra eksosen, det virvles også opp asfaltstøv fra veien. Dette er like skadelig som passiv røyking. Hvis du har bodd i en by ser du virkelig hvor mye støv og partikler som er i lufta. Har man oppe vinduet en dag så er vinduskarmen helt svart av støv og dritt.

Dette er ikke ment som argumenter for røyking, men at det er andre ting som gir like store plager som røyking!

Skjult ID med pseudonym antirøyk on. 25 mai 2011 20:35

@Q:

Jeg vet godt om de andre partiklene fra eksosen og;) Ja det er like skadelig som passiv røyk. Er oppvokst i Oslo, men flyttet derfra for 4år siden pga eksos og røykere. Eksos gir dog ikke samme allergisk reaksjon som jeg får av passiv røyk, får lettere hoste av eksos men kan få pustevansker av tobakks røyk, i tillegg til røde øyne og aggresjon.

Skjult ID med pseudonym Q on. 25 mai 2011 20:44

@-Taz-
Er enig i at folk flest ikke kjører rundt i for moro skyld, men mye av bilkjøringen er ikke strengt tatt nødvendig. Jeg vil påstå at det aller meste av bilkjøringen i Oslo kan erstattes med andre transportmidler.
Jeg kan vel ikke se at det har blitt noe mindre bilkjøring i Oslo. Tror vel også dette gjelder andre byer.

Enkelte mennesker blir faktisk plaget av at andre bruker bare litt parfyme og ikke bare de som dynker seg i det.

@antirøyk
At du ikke får samme allergisk reaksjon av eksos som av røyk, så trenger vel ikke det gjelde alle?

Skjult ID med pseudonym Neo on. 25 mai 2011 20:44

Trodde du at ingen vet at det finnes ting som gir like store plager som røyking (for de som er allergisk)?
Hva med alle trærne og plantene, som er plagsomt for de som har pollen allergi?

Forskjellen mellom røyk og parfyme er at f.eks. parfyme plager de som er allergisk.
Røyken plager alle (bortsett fra de som røyker og ikke merker det selv)...

Skjønner ikke tankekorset du vil frem til @Q

mvh
X-røyker