Alle innlegg Sukkerforum

Spørsmål til andre menn...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Frustrert to. 26 mai 2011 19:27

Jeg tenkte jeg skulle spørre om andre menns erfaringer her.

Er det sånn at dersom en mann med normalt utseende og normal jobb/interesser IKKE flørter, eller tar initiativ overfor jenter/kvinner, så risikerer han å gå enslig hele livet?

Når jeg tenker igjennom livet mitt så langt, er det forsvinnende sjelden at en jente/kvinne har vist meg så tydelig interesse at det ikke var noen tvil. Jeg kan vel telle det på en hånd tror jeg. Og jeg har jobbet i mange år på en kvinnedominert arbeidsplass, så det skulle ikke manglet på muligheter sånn sett. Klart - kan vel hende jeg er utrolig dårlig på å ta hint, men...

Men jeg lurer på deres erfaring, folk som kanskje ser bedre ut enn meg, er mer imøtekommende (les: utadvendte) av natur, har en godt betalt jobb... ?

Spørsmålet er: Blir dere sjekket opp eller flørtet tydelig med av jenter/kvinner ofte? Bortsett fra i fylla / for ONS, da? Ca. hvor ofte?
Eller må dere stort sett gjøre den jobben?

(mann 39 år fra Oslo) to. 26 mai 2011 19:35 Privat melding

Ikke vær frustrert kompis, vær heller optimistisk!

Det er riktig som du sier at jenter er elendige til å ta aktivt initiativ. Det betyr bare at vi menn må gro litt baller og komme oss ut av huset. Og ærlig talt er jo det mere morro enn å forholde seg passiv uansett.

Og så får jentene ta seg av se-deilig-ut biten, og senere ja-eller-nei biten når omsider en kar tar mot til seg.

Men vi menn må få tingene til å skje. Det er ganske enkelt vår jobb. Det er ikke noe liker-eller-ikke-liker greie, det er bare tingenes tilstand.

Dropp å være frustrert fordi du har ingen ting å være frustrert over. Vær heller optimistisk og glad over hvor mye fantastiske og spennende jenter som venter på å bli kjent med deg når du endelig får ut fingern. Verden ligger der og venter på deg! :)

Skjult ID med pseudonym Klodrik to. 26 mai 2011 19:39

Jeg både liker å misliker det du ovenfor sier, self er det en svært oppegående og beste mulige tankegang, men det er litt å bare gi seg over, føler likestillingen burde være lengre i 2011.

Blir litt flau på vegne av en del jenter her som merker besøker meg mye, men klarer bare ikke ta steget å sende meg ei meld, det er så patetisk og gammeldags!

Skjult ID med pseudonym Henriette to. 26 mai 2011 19:58

Helt enig Klodrik, og fortsatt skriker disse jentene etter likestilling. HVilken likestilling? Kunstig likestilling i Norge..... haha. Men det skjønner dem ikke selv, derfor har vi jo ingen likestilling.

Skjult ID med pseudonym Frustrert to. 26 mai 2011 20:01

Jeg er ikke så frustrert akkurat nå; det er bare et skjult nick som henger igjen fra en periode for litt siden.

Ellers var det jo snilt av meg å legge opp et straffespark som du kunne score på da, Venturex. ;-)

Men joda - er vel sånn det er. :-)

(mann 39 år fra Oslo) to. 26 mai 2011 20:08 Privat melding

Likestilling? Alt det der er bare en abstraksjon, en ide, et konsept, en forestilling. Noe UVIRKELIG.

I virkeligheten er alt dynamisk, mangfoldig, enormt komplekst, uforutsigbart, henrivende og kontinuerlig i endring.

Å vurdere alt dette opp mot et eller annet ideal om "likestilling" eller "likeverd mellom kjønnene" er bare fine ord uten substans. Ta for eksempel følgende to ytringer:

-Menn og kvinner er forskjellige
-Menn og kvinner er like

Hvem av de to setningene er riktige? Begge to såklart. Det er ikke en motsetning mellom dem, det er bare to abstraksjoner som trekker frem forskjellige aspekter ved samme virkelighet. men på papiret virker det som en motsetning, og plutselig har man et inferno av ordkløyveri uten at noe meningsfullt blir sagt.

Hva har "likestilling" eller andre politiske idealer med noe av dette å gjøre? Det er bare tomme ord.

Abstraksjoner har det vært og abstraksjoner vil det bli. Du kan sitte på forumer å diskutere det i tusen år uten å være en millimeter nærmere noe endelig svar. Fordi diskusjonen allerede i utgangspunktet er på abstraksjonsnivå, og på dette nivået finnes det ingen grenser for hvor mye man ytterligere kan abstrahere abstraksjonene.

Og det nytter såklart heller ikke å trekke frem ett isolert aspekt ved den mangfoldige og dynamisk foranderlige virkeligheten, og så late som at en isolert brikke plutselig representerer "helheten". Det er bare tull. Mangfoldigheten vil forbli mangfoldig uavhengig av om vi later som det passer med en eller annen ide. ting vil være som det er samme hva vi kaller det.

"Likestilling", "kjønnsroller", "kjønnskamp"...alt er bare abstraksjoner!

De eksisterer bare i vår fantasi, i vår subjektive forestillingsverden. Vi vektlegger en ting og totalt overser en annen ting, og vi gjør det selektivt for å få det til å passe med vår predefinerte ide eller standpunkt. Og denne teoretiske ideen er vi da så voldsomt opptatt av å forsvare, nesten som om livet vårt skulle stå på spill. Og vi bruker enda mere tid og energi på å utspille komedien videre...abstraksjoner i evindelige nye konfigurasjoner.

Personlig syns jeg virkeligheten er mer spennende enn abstraksjoner, og jenter mer spennende enn f.eks "kvinnelighet". Forhold mer spennende enn "mer-eller-mindre-likestillings-idealer-som-jeg-ønsker? Eh???"

Men virkeligheten må oppleves og kan ikke forklares. Jenter må oppleves. Hver av dem er faktisk grenseløst mye mer spennende enn selv den beste abstraksjon.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 26 mai 2011 20:09

Fantastisk innlegg, Venturex! :-)

Skjult ID med pseudonym barebea to. 26 mai 2011 20:23

Like!! :)

Skjult ID med pseudonym Gaupå to. 26 mai 2011 20:48

For å svare TS...

Jeg er en forholdsvis normal student på 24, utseende kanskje litt under middels og noen litt sære interesser. Hvem som tar iniativet til å sjekke opp varierer veldig, om det så kun er for å være hyggelig eller et fåtalls ganger mer oppriktig interesse. Slik jeg ser det er det uansett et samspill, det funker relativt dårlig å forsøke å sjekke opp og få korte og uengasjerte svar.

Jeg har iallefall ingen tro på at jeg får lov til å gå gjennom hele livet alene, om ikke jeg aktivt søker det, lukker meg inne eller på andre måter gjør det vanskelig eller uinteressant. Til nå har det ikke akkurat skjedd noe, men det trenger ikke bety særlig når rett tid kommer eller blir skapt. Kall meg naiv om du vil. :P

(mann 45 år fra Buskerud) to. 26 mai 2011 21:08 Privat melding

Bra skrevet venturex :)

Har samme opplevelse som dere andre - det er stort sett gutta som må ta initiativ. Merkelig nok virker det som det er mer tilfelle på nett enn når jeg er ute, og det overrasker meg litt. Skulle tro terskelen var mindre på nett. Men det er kanskje alkoholen som hjelper til med å senke terskelen når man er på byen :)

Skjult ID med pseudonym Mangelvare to. 26 mai 2011 21:15

Kom igjen'a gutter?! Hva er problemet med å snakke med jenter dere liker. Trenger ikke snakke engang for å vise at dere er interresserte. Holder å bruke kroppsspråk, så slipper dere å stå å lure på hva dere skal si. Gå bort, smil, si hei. Se på rompa hennes. Smil igjen. Lett.

(mann 40 år fra Nord-Trøndelag) to. 26 mai 2011 21:18 Privat melding

Der har jeg samme opplevelsen som deg gem73, dårlig med førstemelding fra damer her inne, men ute på byen blir man kontaktet... Hadde vært tivelig med flere meldinger fra damer her inne :) Jeg får lokke med å gi is til de damene som tar kontakt med meg :D

Skjult ID med pseudonym Jenta to. 26 mai 2011 21:22

Ikke meningen å blande meg inn i guttediskusjonen....
Men for å si det sånn så er det veeeeeldig mange gutter som også er innom å titter bare. Så ikke bare oss jenter.

Når det er sagt så må jeg innrømme at jeg av og til blir litt feig når det kommer til denne kontakten. Det er litt rart for jeg er egentlig lite sjenert, blir fort kjent med folk, er normalt pen og har sjans ;)
Men så er jeg bitte litt redd for å ikke ha den rette første meldingen noen ganger. Jeg er nemlig ikke så flink til å takle avvisninger og da lar jeg heller bare være å kontakte i noen tilfeller.
En av de tingene som ikke gjør det noe lettere er når jeg leser inne på forumene at mange gutter ikke gidder å svare for de mener jenter sikter for høyt?!?!? Og at mange venter at det skal komme noe bedre rundt neste sving.

Jeg er klar over at det er tåpelig, og jeg driver å øver meg... kanskje flere jenter som tenker sånn. Kommer sterkere tilbake. ;)

Skjult ID med pseudonym oo to. 26 mai 2011 21:26

henger meg på - bra skrevet venturex!

Jeg er en av de få kvinnene (virker det som) som tar initiativ. Jeg skriver meldinger til de som interesserer meg, som jeg ser kan ha et potensiale i forhold til hva jeg leter etter.
Jeg kan vel ikke si at menn er så meget bedre til å svare enn hva dere menn ytrer i denne tråden.

Det er kanskje med respons på sukker som ventruex så strålende nevner vedr likestilling
"vi gjør det selektivt for å få det til å passe med vår predefinerte ide eller standpunkt"
Er menn så meget bedre til å svare? til å ta initiativ? Til å vise respekt for kvinner som viser interesse - altså såpass respektfulle at de kan si beklager - nei takk.
Tror ikke det altså..

Men vi er alle mennesker, med våre feil og mangler. Jeg er heller ikke noe supermenneske og det har vel hendt at jeg ikke har svart respektfullt heller. (nei takk) Men stort sett ønsker jeg de fleste lykke til videre.

Det jeg undres over er hvorfor livet er slik. De en får ønsker en lykke til videre og de en vil ha får man neitakk fra... det er svært besynderlig.

Skjult ID med pseudonym Frustrert to. 26 mai 2011 21:28

Jeg tenkte mest ute i det "virkelige liv", ikke så mye her inne, selv om det gjelder her også. Her inne har jeg faktisk fått en del kontakt fra jenter/kvinner, mer enn "der ute", så for meg har det vært det omvendte av enkelte andres erfaring. Men så er jeg sjelden ute på byen også, da - det må vel ta noe av skylden. Men på jobben burde jeg ha opplevd mer flørt, føler jeg? Litt er det jo, men. Kanskje jeg som ikke tør å ta tak i det som faktisk skjer...

Skjult ID med pseudonym katte to. 26 mai 2011 21:30

@Jenta
Er jeg innom en profil, trenger jeg å ha noe å ta tak i hvis jeg skal sende ordinær mail til henne.
Men jeg har blitt flinkere til å sende mail, selv om det er bare en ting felles, hvis jeg aner muligheten er der.

Skjult ID med pseudonym Gaupå to. 26 mai 2011 21:35

Frustert, "company inc" er kanskje ikke den beste plassen for en flørt. Var jeg deg, så ville jeg sett meg om etter fritidsaktiviteter med jevnaldrene i nærmiljøet. :)
Fungerer ikke nødvendigvis like godt med annet enn vennskapelig flørting i et profesjonelt miljø...

Skjult ID med pseudonym barebea to. 26 mai 2011 21:45

Jeg kan ikke tenke meg å flørte med en gutt på arbeidsplassen med mindre det er helt opplagt at jeg blåser en lang marsj i han,... Hvis jeg skulle være litt interessert i han så ville jeg aldri turt å blottstille meg foran alle arbeidskolleger og risikere latterliggjøring i uoverskuelig fremtid, o grøss og gru! Det hadde nok ikke blitt så mye latter men slik blir det i hodet, når man forestiller seg konsekvensene på forhånd.

Men du snakker om flørt her? Og flørt er jo veldig uskyldig, det betyr ingenting, så om du skulle ha lyst på en flørt så er det jo bare å sette igang én? Kanskje ikke damene på jobb vet at du er klar for en flørt, du må signalisere det til de. Og hvis du bare går og venter på at de skal begynne, da er du kanskje ikke så klar for en uskyldig flørt? Som ikke betyr noe, der vitsen er å ha det gøy akkurat der og da? Hvis det er den type flørt som skal lede til noe du er ute etter, så er jo det straks alvor bak den, og da er det kanskje ikke så vanlig faktisk, og følge opp flere potensielle på jobben, blir lett konflikt utav det...

Skjult ID med pseudonym Jenta to. 26 mai 2011 21:57

Enig i det med arbeidsplassen.
Jeg orker ikke tanken på at det skal bli kjipt med noen jeg omgås på det stedet jeg tilbringer mest tid i denne verden. Meeen.... hadde jeg fått et aldri så lite tegn så kanskje jeg hadde vært litt tøffere... kremt... ja da ble det til at jenter ikke tør først likevel da ;)

Skjult ID med pseudonym Suppegjøk to. 26 mai 2011 21:58

Jeg ser på meg selv som en mann med normalt utseende. Jeg er heller ikke veldig imøtekommende, og jeg er stort sett skitfull når jeg er på byen. Likevel har 3 attraktive damer (og en god del mindre attraktive. Ikke at dette er så mye, men...) kommet bort til meg og foreslått sex før vi i det hele tatt har kommet i gang med en prat. I tillegg hender det rett som det er at det bærer den veien, om enn ikke fullt så tydelig. Hvis jeg står ved baren og later som om jeg ikke er dritings, så kommer det damer bort relativt ofte.

Det må sies at jeg er meget veltrent (*kremt*, ydmykt utsagn).

Men såklart, man kan ikke gjemme seg bort i et hjørne på utestedet og forvente at damene kommer bort.
Kvinner er generelt mer sjenerte enn menn når det kommer til sjekking, og som mann må du som regel ta initiativ først. Jeg tror en avvisning for en jente er et mye hardere slag enn for en gutt. Personlig så driter jeg i å bli avvist.

Og til slutt, drit i alt det der PUA-tullet på byen. Jeg ler meg ihjel når jeg ser noen prøver seg på dette, og ofte er det alt annet enn diskret. Og de gangene jeg har observert dette så har damene mer eller mindre ledd av utøveren og snudd seg bort. Det virker stort sett meget påtatt. Det er mye bedre å være naturlig. Greit nok, det er sikkert noen som er veldig flinke, og klarer og inkorporere dette PUA-opplegget såpass bra i sin personlighet forøvrig slik at det ikke virker påtatt. All ære til dem.

Tipset mitt er å gå ut på byen ofte og prat med de du har lyst å prate med. Av og til funker det dårlig, av og til ikke.

Skjult ID med pseudonym Tralala to. 26 mai 2011 21:58

TS er sikkert i samme situasjon som meg. Jeg har problemer med å se at en dame er interessert. Det er så subtilt at man må ha trente øyne for å legge merke til det. Som regel så går jeg bare videre som en blind fyr :P Og når de prater med meg så vet jeg ikke om de bare er hyggelige eller faktisk er interesserte. Det er først når de er fulle at de viser tydelig interesse, da er det ingen tvil :)

Skjult ID med pseudonym Suppegjøk to. 26 mai 2011 22:10

Forøvrig så blir det spennende å se hvor lengedet tar til en viss forumdebattant kommer med sitt åpenbare kvinnefiendtlige syn, og stakkars-den-norske-gutten-holdning... Forøvrig så liker jeg at han prøver å uskyldiggjøre enhver drøy påstand med å skrive "interessant" etterpå :-) <--- det virker så mye mer forskningsvinklet da lizzzzzm

Skjult ID med pseudonym EasyDig to. 26 mai 2011 22:36

Jeg har sluttet å ta kontakt med damer her inne.Besøker bare profilen deres istedet, så får de ta kontakt først hvis de er interresert.Da har man iallefall sortert ut de som ikke gidder å svare på mine mld.

Skjult ID med pseudonym sushibabe to. 26 mai 2011 22:57

Har bodd i Norge en stund og fikk inntrykk at jentene er mer pågående og ta mer initiativ enn menn.
Så jeg vet ikke hvorfor klager MENN i denne tråden:)
Dere bør ta litt mer initiativ og, ikke bare i fylla

Skjult ID med pseudonym realisten to. 26 mai 2011 23:02

Jeg har blitt kontaktet først av én kvinne den måneden jeg har vært her, men synes det har funket fint likevel.
Det er bare å innfinne seg med at sånn er verden, ingen grunn til å bli bitter.

Du kan hate spillet, men reglene endrer seg ikke.

Skjult ID med pseudonym oslomann fr. 27 mai 2011 16:22

TS

Svaret er JA! Du risikerer å forbli enslig resten av livet. Det KAN hende at en dame til slutt klart og tydelig (tydelig for deg altså, som mann) selv tar initiativet selv og forsøker seg på deg, og i så fall ender du vel opp med henne i mangel av andre alternativer og valgmuligheter, men du kan nok ikke regne med det. Så mann deg opp og ta litt initiativ selv. Jenter flest forventer faktisk det.

Skjult ID med pseudonym oslomann fr. 27 mai 2011 16:26

Og til den andre delen av spørsmålet ditt: Jenter flørter ganske ofte ja, men de er sjeldent like direkte og frempå som vi gutta så det er ikke alltid du legger merke til at de er interessert. Det er som regel heller slik at de forsøker å få mannen til å bli oppmerksom på dem slik at han skal ta initiativet, enn at de selv tar sjansen og stikker frem hodet. Som hovedregel, unntak finnes så absolutt. Og selv andre jenter ser ikke alltid at en jente er interessert i en mann, så vi menn kan vel knapt klandres for akkurat dette. Men lær deg de vanligste signalene så øker du i alle fall sjansen.

Skjult ID med pseudonym realisten fr. 27 mai 2011 20:07

Jepp, de flørter ikke direkte. De kommer med såkalte sjekke-invitasjoner. Et langt blikk, eller en skål. Tegnene er så subtile at man må ha et trenet øye for å oppdage det. De sier ifra når de er klare til å bli sjekket opp. Hvis en jente sjekker som en gutt blir til og med jeg skeptiskt (there's no such thing as free lunch). Eller det kan være så lite som at hvis hun er sammen med en gutt og sier uoppfordret; jeg og han er bare venner. Hvorfor skulle hun poengtere det overfor deg?

(mann 34 år fra Sør-Trøndelag) fr. 27 mai 2011 20:42 Privat melding

TS: Jobb og penger har ingenting med atraksjon og tiltrekke damer, foruten den lille 1% som er golddiggers, men slik dame vil du ikke ha :P
Det er vår jobb som menn, å flørte, ta kontakten å vise at vi er verdt damen. Dette er er i vår natur.
Det er jo en og annen dame som tar første steget også, men i helhet er det vi som skal/bør ta første steget.
Damer går sjeldent etter blyge menn.. mye pga de synes sjeldent som en atraktiv partner og ender opp som vennen. Men det finnes jo en % andel som går for dette også.
Masse damer med ulike små ting som de syns er atraktivt, men sånn i helhet er dette sant for flertallet.

ble skrevet i litt hast og rot men håper tilbakemeldingen hjelper deg noe..

Skjult ID med pseudonym barebea fr. 27 mai 2011 21:03

Igjen, en flørt er ikke sjekking!! Det er jo helt vannvittig stor forskjell på å flørte og være interessert i noen (sjekking er et ord jeg ikke kan bruke, det virker så ..fjernt). Flørte er noe man gjør uten å investerer noe, det er ingen risiko for å drite seg ut, men sjekking = HØY risiko for å drite seg ut. Da er man ute etter noe, enten det være seg uskyldig interesse eller det andre.

Det er jo noe rart med denne kulturen når dere ikke klarer å skille på noe så vannvittig forskjellig!! :) Og skikkelig kjedelig hvis det brukes i feil arena som flørt på arbeidsplassen når det egentlig er sjekking (kjedeliiig for alle). Men flørte gjør vi gjerne når vi vet det er helt uskyldig! ;)

Eller ei jente som blir utsatt for interesse som feiltolkes.... grøss o gru!

(mann 34 år fra Sør-Trøndelag) fr. 27 mai 2011 21:24 Privat melding

barebea: Uskyldig flørting greit nokk, men flørting er også en del av sjekking!
Han snakker jo om å flørte å ta initiativ for å møte damer = sjekking.
Det er ganske lett å skille mellom ufarlig flørting og seriøs flørting som går mot sjekking.
Men som dere damer sikkert vet og har opplevd er at: ikke alle menn er like flinke til å skille ut uskyldig flørting hehe :P

Skjult ID med pseudonym barebea fr. 27 mai 2011 21:31

Jojje

Poenget mitt er å ikke være helt grønnsak, han snakket om arbeidsplassen, tenke seg til for et sirkus det kan bli hvis han begynner å eksperimentere der. TS kan ha godt av å høre det :)

(mann 34 år fra Sør-Trøndelag) fr. 27 mai 2011 22:10 Privat melding

hehe ja, arbeidsplassen er en dårlig ide