Alle innlegg Sukkerforum

sammenligning

Vis siste innlegg
(mann 34 år fra Østfold) lø. 28 mai 2011 23:48 Privat melding

Det er ingen hemmelighet at vi individer ofte sammenligner nye "partnere" med den forrige..
Vil tippe at de aller fleste gjør det på ett eller annet punkt...

Jeg derimot gjør det ikke, ikke bevisst iallefall, og heller ikke som jeg vet om.
Og jeg har en følelse av at jenter/gutter ofte tror det er et kompliment å si :du er så mye bedre til ditten og datten enn exen.

Jeg syns ikke det, ikke fordi jeg ikke tåler å høre om exen, for det plager meg ikke, men fordi jeg ikke liker å bli sammenlignet.
Krishopper er og blir Krishopper, hva andre er som oftes ikke av interesse for meg, om det ikke har relevans med livet jeg lever nå.

hva synes dere om å bli sammenlignet med exer, selv om dere er "bedre"??

go nuts!

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 29 mai 2011 00:01

Jeg kjenner igjen den, tror ikke jeg sammenligner heller, ikke som jeg er bevisst på hvertfall.

Jeg vil faktisk ikke være noe bedre enn ekser, jeg vil bare være lille meg. Så hvis jeg får lov til det, da er du hvertfall bedre enn eksen MIN! :-P

(mann 38 år fra Østfold) sø. 29 mai 2011 00:05 Privat melding

Klart man sammenligner ubevisst, selv om man ikke sitter å bevisst tenker tanken. F.eks, hvor bra man syns noen er på ditten eller datten, avhenger jo av nivået på hva man har opplevd tidligere. Man begynner ikke på scratch og er 13 år igjen hver gang man får en ny partner.

Skjult ID med pseudonym krishopper sø. 29 mai 2011 00:28

@sooky
likte den siste setningen svært godt:)

@glenn ronny
jeg begynner faktisk på nytt jeg :)
syns det er litt rart å fortsette der "vi" slapp, når det er en ny "vi"... :P

(kvinne 46 år fra Akershus) sø. 29 mai 2011 00:36 Privat melding

Samenlikner ikke bevisst noen med eksen, men ubevisst er det vel ting man legger merke til som er positivt eller negativt. Så syns jeg man skal si minst mulig om ekser generelt, fordi mye partnere kan "henge" seg opp i ting og fører ofte til sjalusi.

Skjult ID med pseudonym tøs sø. 29 mai 2011 00:37

Jeg liker godt at det snakkes litt om ekser, men jeg synes ikke noe om at de omtales svært nedsettende. - Og sammenlikninger er det jo ikke noen vits i.

(mann 38 år fra Østfold) sø. 29 mai 2011 00:53 Privat melding

Kris: Sier da ikke at du fortsetter der du slapp heller, men man sammenligner uansett, selv ubevisst. Hva du syns er godt, bra, ikke fullt så bra, helt vanlig, osv... Avhenger av hva du har vært borti før, og det gjelder uansett om det er sengepartnere det er snakk om, eller koteletter, en bil, whatever...

Skjult ID sø. 29 mai 2011 00:55

Aldri, finner aldri den rette på den måten.
Du får det samme som du alltid har fått!

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci sø. 29 mai 2011 11:25

Hvis jeg er på date, og begynner å sammenlikne, eller bare nevne exen, er det fordi daten kanskje ikke er så interessant, og jeg tenker på andre ting enn den jeg er på date med.... Er daten interessant, og en jeg kunne tenke meg å bli mer kjent med, skal jeg love deg at exen ikke er i mine tanker:) og da blir han heller ikke nevnt:)

Skjult ID med pseudonym Ceca83 sø. 29 mai 2011 12:32

Jeg setter pris på at vi alle er individer.... på den måten at vi har forskjellige egenskaper som både kan være positive og negative. Som par så setter vi ofte pris på at man har mange av de samme egenskapene men det er jo også slik at man ofte utfyller hverandre veldig godt hvis begge har mange forskjellige egenskaper også. Men ofte så kan det også føre til "krig" mellom to parter... jaja.. er ikke lett dette greiene her.

Er vel vanlig å sammenligne de man møter med ekser. Kanskje ikke selve den personen h*n var når du var sammen med h*n men kanskje det forholdet dere hadde sammen + hva som fikk det til å rakne eller fungere.

Og hvis det er egenskaper du vil unngå at en fremtidig kjæreste har som eksen hadde så ser man jo automatisk etter at dem ikke har denne/ disse egenskapene. Eller at det er egenskaper som eksen hadde som du ønsker at en fremtidig partner skal inneha.

Skjult ID med pseudonym barebea sø. 29 mai 2011 12:57

@Kris - Ja det er barnslig å sammenligne, omtrent som å holde munnen oppe når man tenker. Det bare strømmer ut, har liksom ikke kontroll over det.. :-/

Skjult ID med pseudonym krishopper sø. 29 mai 2011 19:21

@barebea

du traff spikeren min på hodet.. barnslig er det :)
men når noen tenker med munnen åpen kan det slå begge veier, enten er det søtt og koselig, eller så er det et mareritt :P

hehe