Alle innlegg Sukkerforum

Sukkerchatten oppe å går!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Sukker.no ti. 30 jan. 2007 16:58

Ny chattjenneste med videofunksjon er nå fullintegrert på sidene. Se under menyen Post/Forum/Chat og velg valget chat der. Så lenge du er online kan andre brukere kontakte deg, du vil da få et vindu som spretter opp hvor du kan enten godta samtalen eller avslå. Det er mulig å endre online status ved å klikke på det lille iconet nederst til høyre på siden, eller på iconet øverst i chat oversikten. Chatten fungerer på linje med MSN og lignende kommunikasjonstjenester. Du snakker direkte med personen du kobler deg til og det er mulig å ha både lyd og video i samtalen.

For å starte en chat med en annen bruker velg personen i listen over de som er online og klikk 'start chat'. Merk at dersom personen har "popupblocker" installert kan det ta litt tid før han/hun oppdager chat forespørselen. Det vil komme en melding som blir synlig øverst på sukker siden.

Chatten vil fungere på samme måte som meldingstjenesten. Superbrukere kan chatte med alle (både andre superbrukere og vanlige brukere), mens vanlige brukere kun kan chatte med superbrukere (altså ikke andre vanlige brukere).

Håper dere setter pris på den nye tjenesten!

Hilsen Sukkergjengen

Skjult ID ti. 30 jan. 2007 17:20

Start chat?
Finner ikke det på min skjerm...

Skjult ID med pseudonym Sukker.no ti. 30 jan. 2007 17:28

Se under menyen chat. Der er det listet alle som er online, under nicknavnet deres så står 'start chat' teksten. Vi vil etterhvert også gjøre chatten tilgjengelig fra Matchlisten og topplistene. Foreløpig er den kun under chat menyen.

(kvinne 38 år fra Akershus) ti. 30 jan. 2007 18:01 Privat melding

Noen prøvde å starte en chatt med meg og jeg aksepterte. Men det skjer jo ingen ting. Noen som har f¨ått det til?

Skjult ID med pseudonym Sukker.no ti. 30 jan. 2007 18:12

Vi ser at det er ganske mange chatsessions oppe allerede. Så det er mange som har fått det til. Det som kan ha feilet er at den ene lukket vinduet sitt før den andre godtok chatten. Da kan chatten bli stående å vente i en evighet uten at noe skjer. Vi fikser denne feilen nå med en gang slik at det ikke skal bli problemer videre.

Meld gjerne i fra dersom det skulle dukke opp andre feil så skal vi fikse det fortløpende!

(kvinne 58 år fra Oslo) ti. 30 jan. 2007 20:07 Privat melding

Gratulerer Sukker!!!
Kan dere fikse det slik at det kommer et pling samtidig med vinduet med samtaleforespørselen? Vi sitter vel ikke pal foran skjermen hele tiden så det kan være praktisk :-)

Skjult ID med pseudonym Sukker.no ti. 30 jan. 2007 22:09

Ha litt talmodighet med chaten. Vi jobber for øyeblikket med noen små feil, men det skal nok snart ordne seg!

(mann 37 år fra Oslo) to. 1 feb. 2007 10:51 Privat melding

Enten pling eller en eller annen mulighet for å velge pop-up også for oss som bruker Firefox med pop-up-blokking til vanlig hadde vært fint, ja. :)

(kvinne 41 år fra Oslo) fr. 2 feb. 2007 21:50 Privat melding

Kan man chatte med flere samtidig?

Skjult ID med pseudonym Sukker.no lø. 3 feb. 2007 11:25

Vi har valgt å ha en-til-en chat for at det ikke skal bli for rotete. Når man chater med en person så er det jo en slags microdate så det kan jo være greit med litt fred også. Hvis man er rask på labben så kan man jo bruke diskusjonsforumet om man vli ha mer publikum :)

Skjult ID med pseudonym frille lø. 3 feb. 2007 15:09

veldig bra at dere har åpnet for mulighet til chatting - og helt enig i at dere har en-til-en chat i første omgang. Da kan man konsentrere seg - og vite at den man chatter med har fokus der den skal akkurat da! Men jeg har ikke prøvd ut selve chatten enda - gleder meg til å teste det *s*

(kvinne 38 år fra Akershus) ma. 5 feb. 2007 17:02 Privat melding

kan jeg ikke starte chat med hvem jeg vil? Får bare opp 10 navn og vet at det er andre pålogget. Hvordan kontakter jeg de?

Skjult ID med pseudonym muncy sø. 11 feb. 2007 20:56

Har hatt litt problemer med den selv. Jeg får opp meldinger om at noen prøver å starte en chat med meg, men det står ikke engang hvem det er!!?. Sliter med å få startet denne chat-en, og så er det umulig å vite hvem det var slik at man kunne prøve igjen eller hvertfall si at man har trøbbel og at det ikke er for å avvise!

Skjult ID med pseudonym muncy sø. 11 feb. 2007 22:20

En av dem var sikkert dama i mitt liv og nå tror hun at jeg ikke vil snakke med henne, så nå får jeg aldri vite hvem hun er... Nå har jeg ingenting igjen å leve for :(

Skjult ID med pseudonym Sukker.no ma. 12 feb. 2007 14:19

Du må nesten fortelle oss litt mer hva som skjer for at vi skal kunne hjelpe deg. Når du har en popup blocker kjørende på siden så får man ikke opp vinduet automatisk. Det som skjer er i steden at det kommer opp en rød indikator øverst på siden. Der står det klikk her. Da er det bare å klikke der og så skal et vindu åpne seg. Noen ganger må man også holde inne ctrl når man klikker (hvis man i tillegg har google popupblocker).

Det er forøvrig mulig og skru av popupblockeren for akkurat vår side Sukker.no. Dette kan du gjøre ved å gå inn på instillinger (litt avhengig av hvilken popupblocker du har installert). Det er desverre slik i internettverden at "The Bad Guys" som spyr ut bedritne reklame popus gjør det vanskeligere for "The Good Guys" å tilby tjenester. Vi skulle gjerne sett at vi kunne skrudd av popupblockeren for deg, for å gjøre det lettere med chatten, men det er altså ikke mulig.

Til opplysning så får du muligheten til å se hvem det er som ønsker å kommunisere med deg og enten godta eller avvise chaten etter at du har åpnet vinduet (klikket på den røde lenken øverst på siden).

Skjult ID med pseudonym muncy ma. 12 feb. 2007 14:41

Jeg fikk opp denne røde indikatoren om at NOEN ønsket å kontakte meg. Denne "klikk her"-linken fungerer dessverre ikke hos meg, siden bare refreshet seg, altså intet vindu åpnet seg.

Ser det er noe javascript som setter href på denne linken med sender og receiver ID (kalt fra den lille flash-en nederst på siden?) Mulig at denne finurlige DOM-manipuleringen ikke funker i min nettleser. Jeg bruker Opera 9.10, er løsningen testet med denne?

Jeg så selvfølgelig ikke denne indikatoren med en gang heller. Hva skjer om personen avbryter før man klikker på den?

Skjult ID med pseudonym Mulighet ma. 12 feb. 2007 20:49

Får noen ganger opp at "noen prøver å kontakte deg på chatten", men når jeg forsøker å trykke meg inn der, kommer jeg bare på forsiden til sukker.no.

Kunne det vært mulig at man i slike tilfeller også fikk en mail fra vedkommende automatisk - slik man i alle fall ikke virker overlegen og har mulighet til å skrive tilbake?

(mann 51 år fra Oslo) ti. 13 feb. 2007 06:18 Privat melding

munchy, jeg bruker også Opera 9.10. Chatten fungerer for meg.

(kvinne 40 år fra Oslo) ti. 13 feb. 2007 07:46 Privat melding

Prøvde i går for andre gang, hos meg står den bare og prøver å koble opp i en evighet uten at noen skjer.

(PS: har fjernet popupblokkeren)

Hva skjer??