Alle innlegg Sukkerforum

Midlertidig avholds

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym tørrpinn on. 1 juni 2011 18:09

Jeg er en dame i midten av tredveårene som nå forbereder en seks måneders avholdsperiode.
Jeg ser at venninner som har fått barn drikker svært lite, mens jeg har like mange drikkeanledinger som før.
Sannheten er at jeg ser det har blitt for mye for lenge, og at jeg står i fare for å utvikle en avhengighet. Jeg vil ikke måtte bli avholds for all fremtid derfor tar jeg en pause.

Problemet er hva jeg skal si hvis jeg møter en mann jeg liker? Hva vil han tenke om jeg sier sannheten? Skal jeg kamuflere det som et generelt helseprosjekt? Hva ville du tenkt om du fikk vite at kjæresten din en gang i tiden hadde hatt resept på antabus? Ville du fortsatt å date noen du fikk vite hadde vært bekymmret for egen alkobruk?

Skjult ID med pseudonym guttemann on. 1 juni 2011 18:16

Si du har et veddemål med noen venner om hvem som kan holde seg lengst.

Trenger du strengt tatt være helt avholds? Har du behov for antabus? Kan du ikke ta et glass vin om du er ute på date? Om du føler at du ikke kan det, bør du vel strengt tatt prøve å holde deg helt unna sånn generelt, ikke bare i 6mnd.

Hva du sier til folk er opp til deg, men jeg har flere venner som velger å ikke drikke, av forskjelligee årsaker (religion, raptus i fylla, gravide etc..), og de har ikke noe særlig problemer med stigmatisering.
Du trenger jo ikke si til folk at du er redd for å bli alkoholiker, holder å si at du har det bedre uten :)

Respekt! :)

Skjult ID med pseudonym LovelyMan on. 1 juni 2011 18:23

Folk har forskjellig syn på det området der, men jeg personlig ville respektert og satt pris på at du gjorde noe med det før det ble et problem. Regner med at de fleste ålreite mennesker hadde vært forståelsesfulle også, men hvis du er usikker kan du jo, hvertfall til å begynne med, maskere det som et helseprosjekt.

Lykke til :)

(mann 38 år fra Østfold) on. 1 juni 2011 18:28 Privat melding

At man evner å ta tak i egene problemer = positivt.
At man har problemer = negativt.
At man lyver om at man har problemer = negativt.

Do the math... =)

Skjult ID med pseudonym onebyone on. 1 juni 2011 18:29

For min del hadde dette vært et gedigent pluss i boka. Det at du faktisk innser problemet selv og gjør tiltak for å forhindre at det utvikler seg sier i grunn ganske mye, det hadde for meg vært verre om du bare hadde latt det gå og "håpet på det beste".

Dette hadde derfor ikke vært noe problem i det hele tatt for min del, og selv om det kanskje høres merkelig ut så hadde det nesten stilt deg i et enda bedre lys.

Som en kommentar til guttemann: å lyge om det synes jeg bare blir dumt, da legger du en slags "skam" på det hele. Jeg skjønner at kanskje ikke alle synes det er positivt å høre om sånt på en date, men som en kjæreste hadde jeg satt veldig stor pris på å få høre om det. Da kunne jeg hjulpet til og gjort det lettere, og vært en del av løsningen i stedet for problemet.

Skjult ID med pseudonym Nick on. 1 juni 2011 18:34

Det høres jo bare gøy ut, du stresser mindre og lever et sunnere liv med mer alkohol og mindre stress og belastning på kroppen, mens de må oppdra barn de egentlig ikke liker og bekymre seg ihjel og dø relaitvt ulykkelige..nei det høres bra ut for min del.

Skjult ID med pseudonym guttemann on. 1 juni 2011 18:40

onebyone: helt enig med deg. Som en kjæreste ville jeg vært støttende og hjulpet til, vært avholds selv tilogmed for å støtte. Men om vi hadde vært på date, som to ukjente personer, tror jeg ikke jeg hadde tenkt på den måten om dama hadde begynt å fortelle om alkoholproblemer. Det er ikke alt man behøver å fortelle.
Jeg har hatt soppinfeksjon i skrittet, tror ikke jeg hadde fortalt det til noen på første date... men hadde ikke hatt problemer med å fortelle en kjæreste om det. - jeg sammenligner ikke alkoholproblemer med soppinfeksjon altså, men det å ikke fortelle hele sannheten på første date, er ikke å lyve, og jeg tviler på at noen her inne har kommet frem med alle sine skjeletter på første date uansett hvor skikkelige de prøver å fremstå her!

Skjult ID med pseudonym onebyone on. 1 juni 2011 18:51

@guttemann
Ja, det er nok ikke det første man nevner, men det er definitivt noe man bør fortelle og være åpen om.

Skjult ID med pseudonym tørrpinn on. 1 juni 2011 20:50

@guttemann. Jeg KAN ta ET glass, men det krever selvdisiplin og så øker jeg mengden når jeg synes jeg har vært flink en stund. Heri ligger problemet! Jeg drikker ikke hvis jeg skal jobbe neste dag og endrer ikke personlighet når jeg drikker. Jeg tror ikke jeg er så langt ute på glattisen at jeg må bli avholdsmenneske for all fremtid. Vil heller ikke ha en kjæreste som er avholdsmann ettersom mat og vin er en stor interesse for meg. Jeg vil jo gjerne på campagnefylla også i fremtiden ; ) !

Prosjektet handler om å redusere "baseline" og venne seg til at det er vanlig å være edru selv om det er fri i morgen. Jeg er nemmelig den typen som lett overdriver alt som er godt! Jeg har forsøkt å være festrøyker men måtte gi meg med det. Det er nok lettest for meg å ta en totalpause en periode og deretter øke gradvis til jeg har funnet en balanse jeg liker. Jeg kan klare dette uten antabus, men hadde god nytte av røyksluttmedisin og ser at det kunne vært kjekt den 1. mnd, men kanskje er antabus for stigmatiserende til at det er verd drahjelpen det ville gi.

Det er hyggelig å høre at folk ikke blir livredde da!
Jeg likte ideen om å si det er et veddemål ; ) Det har forresten endel positive sider som jeg ser frem til å teste ut dette avholdsprosjektet. I tillegg til at jeg kommer til å bli tynn og rik ; ) gleder jeg meg til å bli god til og lage istee og lemonader, samt bli modig nok til å ta den helt ut på dansegulvet eller flørte vilt med gutta klinkende edru! Dertil kommer jeg til å kunne bruke fritiden på ting som krever konsentrasjon, årvåkenhet og tidlig opp!
For meg handler dette om å gjenopprette et sunt forhold til alkohol. Ser man rundt seg på byen er det kanskje fler enn meg som kunne dratt nytte at et slikt prosjekt!

Skjult ID med pseudonym Driver on. 1 juni 2011 21:02

Ærlighet er en fin ting! Jeg ville iallefall ha forstått deg, for jeg er i omtrent samme situasjon selv. Og hvis du treffer "den rette", så er det jo meningen at dere skal støtte hverandre etter hvert.....
Rødvin kun i helgen f.eks.?

Skjult ID med pseudonym g32 on. 1 juni 2011 21:14

Jeg hadde ærlig talt blitt noe skeptisk om jeg kom under huden på ei slik dame som TS. Kan ikke befri meg for å tenke "Hvis dette er ståa in good times, hva skjer når motgang i livet inntreffer for denne damen?"...

Sannhet eller løgn. Det er den faktiske situasjonen som teller, og som er mindre bra, uavhengig av om man blir servert sannheten eller løgnen om saken. Og den faktiske situasjonen kommer antakeligvis for dagen en vakker dag. Sånn sett er sannheten bedre. Men spørs om det hjelper....vil fortsatt være skeptisk.

Skjult ID med pseudonym tørrpinn on. 1 juni 2011 21:21

Hva er grensen for akseptabelt for deg @g32?

Skjult ID med pseudonym g32 on. 1 juni 2011 21:53

@ tørrpinn
Hvor grensen ligger er jo dessverre vanskelig å svare på når det gjelder denne problemstillingen. Tenker som så at: javisst kan man snakke om konkrete mengder alkohol....men det hele er jo så subjektivt hva man tåler....tror ikke en potensiell avhengighet henger sammen med et visst konsum...men snarere at man kjenner på at man HAR en avhengighet, som noe negativt, i et visst omfang... Nå er ikke jeg noen ekspert på området, men jeg vil tro at feks en forening som http://www.anonymealkoholikere.no/ kan gi noen svar!? Hvis man kjenner på en viss uønsket avhengighet, er man jo veldig moden hvis man klarer å få noen svar fra noen profesjonelle_FØR_det er for sent liksom! Og når det gjelder alkoholproblemer, i større eller mindre grad, så er det vel gjerne slik at de fleste erkjenner at de har et problem "for sent"...

Ikke lett å svare konkret på det spørsmålet som du skjønner, tørrpinn. Men det er årvåkent av deg å gripe fatt i saken FØR det farer galt av sted! Og det virker som om du er bevisst utfordringen, så det lover godt :-)

Skjult ID med pseudonym Pacifier on. 1 juni 2011 21:54

Jeg er bare avholds på fredager og lørdager.

Skjult ID med pseudonym tørrpinn on. 1 juni 2011 22:29

Jeg er nok ganske bevisst og kan mye om dette @g32. Har nok lavere terskel enn mange for å innrømme svakhet her fordi jeg vet jeg kan bli avhengig av gråstein om jeg ikke passer meg : )

Det uroer meg at det kan virke misteklig at jeg tar tak i dette før heller enn senere. Det er såpass skambelagt å innrømme at man synes det er vanskelig å begrense alkohol at jeg tror endel lar det gå for langt fordi mens en later som ingenting. Jeg har nesten lurt på om jeg skal avblåse avholdsprosjektet hvis jeg treffer en mann jeg virkelig liker... Slik normen er nå bør man ikke ha begrensingsvansker individuelt, hvertfall ikke om man er middelklasse, tross at dette er en del av den norske drikkemåten på gruppebasis. Kanskje jeg skal bli en sånn barrikade dame som snakker om tabuene ; )

Jeg er forøvrig nysgjerrig på hva slags holdinger forumfolk generelt har til hva som er passlig alkoholbruk hos seg selv og en partner?

Skjult ID med pseudonym oo on. 1 juni 2011 22:37

Jeg drikker kun hvis jeg ha lyst. Har gått på mang en fest og vært helt edru. Kjørt hjem fordi det var mest praktisk. Danset masse fordi det er gøyest når en har full kontroll over bena. Jeg har aldri hatt noen problemer med hva andre mener om at jeg har holdt meg unna alkohol. Men så har jeg heller ikke utbrodert det heller. Kjøpt meg eplemost med is og sugerør, drukket munkholm. Må man fortelle det? Joda - på enkelte fester har det blitt pushet, men så har de sett at jeg har vært helt avslappet og hatt det gøy uansett. Og så har de "glemt" det.

Er det noe problem tørrpinn? Jeg tror du lager problemer av nothing. Vær enig med deg selv hva du vil - og gå for det.

Skjult ID med pseudonym Pacifier on. 1 juni 2011 22:39

Tja, er ikke stort å finne på utenom å gå på byen atm,
og å gå på byen uten å drikke er true boredom.

Skjult ID med pseudonym Lionking40 on. 1 juni 2011 22:52

Jeg hadde aldri kunnet vært sammen med ei som ikke kan nyte noen glass vin eller øl sammen med meg...

Skjult ID med pseudonym oo on. 1 juni 2011 22:54

Lion - mener du det? Kan ikke en kveld nytes uten mat eller drikke. Må en liksom holde i et glass med alkohol for at kvelden skal være god? Kan en ikke ha gode dype eller helt vanlige dialoger eller danse eller ... uten alkohol? Jøss..

(kvinne 54 år fra Oslo) on. 1 juni 2011 22:57 Privat melding

Syns du er realistisk og sunn jeg. Hold deg hvit en stund og ta det som det kommer. Sunt at du har det i fokus og høres ut til at du vil ha det i bakhodet når du treffer en mann ;) dette går bra!!

Skjult ID med pseudonym neptun on. 1 juni 2011 23:04

Har vurdert den samme tanken mange ganger, men det er ikke lett når nesten alle de barnløse vennene jeg har er vel så fordrukne som det jeg er. Burde kanskje få meg nye venner, men det er sannelig ikke så lett det heller...

Skjult ID med pseudonym oo on. 1 juni 2011 23:06

neptun og tørrpinn kan bli venner!
herved spleiset!

(kvinne 54 år fra Oslo) on. 1 juni 2011 23:07 Privat melding

ups! leste resten av innlegget: nei, jeg hadde ikke datet en mann m antabus. Jeg hadde lagt på sprang.

Skjult ID med pseudonym tørrpinn on. 1 juni 2011 23:10

@oo driver skal jo også med ; ) Nå starter kommer avholdsbevegelsen på sukker! ...ellers er jeg faktisk enig med Lionking....

Skjult ID med pseudonym -Taz- on. 1 juni 2011 23:14

snakk om å gjøre et stort problem ut av et lite et.....

Skjult ID med pseudonym oo on. 1 juni 2011 23:18

tørrpinn - det kanskje fordi du er enig med lionking at du nå er nødt til å være alkoholfri en periode? Eller?

Ikke missforstå - jeg drikker vin i alle farger, øl hvilken ukedag jeg har lyst, og veldig helst gintonic på byn... hvis jeg føler for det selvfølgelig. Men jeg må ikke, jeg har det like fint uten også.

Det tenker jeg på som et sunt forhold til alkohol... sant?

Skjult ID med pseudonym tørrpinn on. 1 juni 2011 23:20

Okay så antabus er en "ney", altså.
Hva mener du Taz?

Skjult ID med pseudonym tørrpinn on. 1 juni 2011 23:22

Ja @oo Det er fordi jeg er enig med lionking jeg skal ha en hvit periode, sånn at jeg kan bli som deg ; )

Skjult ID med pseudonym K37 on. 1 juni 2011 23:28

Jeg skjønner at du synes det er litt vanskelig. Men selv har jeg det slik at jeg ikke liker å få i meg særlig mye alkohol, hvilket gjør at jeg drikker utrolig mye vann når jeg er ute, og kanskje bare 1-2 glass vinn høyest. Men jeg har faktisk aldri opplevd at folk bryr seg noe særligt om hva jeg drikker eller hvor mye. Kanskje en enkelt godmodig kommentar om jeg ikke drikker annet end vann, og jeg kan da svare at jeg tåler små mengder, og da er det likesom ikke tema mer. jeg undrer meg litt over at så mange angivelig skulle være så opptatt av hva andre drikker når man er ute med noen, for det har aldri vært min erfaring.
En første date kan selvfølgelig være litt annerledes, hvis man legger opp til en situasjon hvor det er naturlig med litt vin, men du kan jo ta styringen litt selv her.
Jeg synes prosjektet høres både klokt og viktig ut. Har en venninne som helt åpenbart har vanskelig for å styre dette helt, og det er faktisk ikke noe særlig for meg og andre. Selv om hun åpenbart ikke forandrer personlighet eller på annen måte mister kontroll, er det ganske ubehagelig å være vitne til, at en annen sliter med å regulere forbruket... Utrolig befriende og godt når folk selv tar ansvar for at ting ikke kommer ut av balanse.

Skjult ID med pseudonym edru to. 2 juni 2011 09:23

Jeg skjønner veldig godt ditt problem!

Jeg har fått barn, den eldste 8 nå, og begynte å drikke igjen for et år siden.

Det var viktig for meg med en pause, nettopp av samme grunn som din! 6 mnd vil gå bra for deg, du trenger en seier - gå for trening og vann og du vil føle deg FANTASTISK!

Lykke til :)

(kvinne 52 år fra Oslo) to. 2 juni 2011 10:05 Privat melding

Etter at jeg ble mamma har jeg mindre lyst på alkohol. Liker å være klar i toppen.

I tillegg er jeg nøye med hva jeg spiser og drikker i forhold til å holde vekta. Alkohol er jo som kjent ikke så godt hvis man har lett for å legge på seg.

Jeg opplever sjelden at noen reagerer negativt på at jeg heller tar en cola light enn et glass vin. Men på en date kan jeg godt ta et glass vin og også til et godt måltid. Drikker aldri alkohol når jeg er alene, synes rett og slett ikke det er særlig koselig å sitte alene, for meg er det en sosial ting som bare gleder meg når jeg deler med noen.