Alle innlegg Sukkerforum

...mens vi venter på....Godot?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Z lø. 4 juni 2011 20:40

Sitter i solen, har det helt supert og venter egentlig ikke på noe som helst. Ikke engang på noen som helst!

Noen som har noe de har lyst til å snakke om i aften?
Dette er en sånn "kveldstråd" som kanskje kan bli noe med mening. Eller kanskje ikke?

Opp til deg, meg og eventuelt flere! :-)

Uansett ønsker jeg deg som bare leser og ikke helt tør å skrive enda en like fin kveld som jeg selv har!

Skjult ID med pseudonym Mane76 lø. 4 juni 2011 20:43

Så godt at det er flere som ikke er på sukkerfest... Hadde vært kjedelig om jeg skulle vært her på forum og diskutert med meg selv :)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 4 juni 2011 20:44

Æhh.....er ikke helt sukkerfest-typen jeg, Mane76 :-)
Har vært på en fest, og det var en helt fin fest altså. Men som sagt så er det ikke helt meg å dra på slike fester...

Skjult ID med pseudonym Mane76 lø. 4 juni 2011 20:53

Tror ikke det passer helt for meg heller....

Skjult ID med pseudonym stjerne* lø. 4 juni 2011 20:54

Heisann...
Jeg er også hjemme i kveld...;)
Har hatt en super dag og nå skal sofaen få sitt. Alt vel Z?

Skjult ID med pseudonym Z lø. 4 juni 2011 21:01

Hei stjerne :-)

Ja, jeg har det kjempefint! Har også hatt en fin dag sammen med venner, og nå sitter jeg i solen på verandaen og svetter, spiser moreller og ser hvor irrgrønt det er ute. Solen lager det fremdeles bikinivarmt ute, og jeg hører Liz Wright og chiller for meg selv i skrivende stund. Noen ganger er det bare DIGG å være alene...

Hva med deg? Hvordan har du det?

Skjult ID med pseudonym Z lø. 4 juni 2011 21:07

Hyggelig om du vil dele noen av tankene dine om ditt og datt da, Refilos :-)
Men også greit om du ikke har lyst....

Noen som har gode ferietips til meg? Ble så inspirert av varmen i dag at jeg sitter og googler litt...

Skjult ID med pseudonym blæ lø. 4 juni 2011 21:11

: ( jeg er bare veldig trist i dag... Sitter her stivpyntet og klar for fest, men tror kanskje ikke det er dagen. Vil ikke ødlegge stemningen men trengte å syte litt.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 4 juni 2011 21:16

blæ
Heisann! Aller først: Vet du hva? Jeg blir ikke lei meg fordi noen andre er lei seg. Men jeg inntar lytteposisjon og min empatiske side våkner. Men tristesse er ikke smittsomt i min verden, så du ødelegger ingenting :-)

Hvorfor er du veldig trist i dag da? Eller har du ikke lyst til å fortelle?

Skjult ID med pseudonym jente lø. 4 juni 2011 21:17

blæ: Hva gjør at du ikke har dagen?

Skjult ID med pseudonym blæ lø. 4 juni 2011 21:25

Jeg ble med ett tykk,blakk, gammel og ensom på en gang. Har nettopp flyttet og tror jeg har vært litt beskyttet ved å være langt borte fra byen. da har det vært grunnen liksom, at man bor langt vekk, når man sitter alene en lørdagskveld. Har vært å spasert en tur i byen i dag og tilsynelatende er alle andre ute og griller. Trendy er de også! Føler jeg burde ut på livet, feks på sukkerfest, men jeg har ikke lyst. Vil krype under en stein. Snakket heldigvis med en god venninne som minnet meg om at jeg ikke må erobre verden i dag, jeg kan vente til i morgen Men nå sitter jeg her pyntet til tenneneog vet ikke om jeg blir lykkeligst av å lese en bok eller dra på sukkerfest. blææææ!

Skjult ID med pseudonym Z lø. 4 juni 2011 21:38

Refilos
Vet du hva? Det er ca. 8 timer siden jeg og en venn diskuterte akkurat det du skriver om mht religion.

Min venn har vokst opp i et religiøst hjem, men en pietistisk og streng variant der rett var rett og galt var syndig og der regler preget troen mer enn kjærligheten, følelsen av åndelighet og selve budskapet. Han er i dag "ateist".

Jeg har også vokst opp med min barnetro og min aftensbønn. Men moralpreknene, skyldfølelsen, straff og synd og helvete og redsel og alt det der slapp jeg unna. Jeg opplevde ikke noe "åndelig" da jeg vokste opp. Men jeg følte meg lite religiøs i mange år, før min "tro" fikk helt nye farger og muligheter og jeg i dag kaller meg åndelig hva nå det måtte bety. Uansett føles livet mitt mye rikere nå i forhold til en slags kraft enn jeg noen gang har følt den.

Så snakket vi om dette med arv, miljø, kultur, historie, geografi og påvirkning generelt i alle trosretninger. Enkelte land driver jo sterkt regime i forhold til tro, og dette i kombinasjon med streng sensur av informasjon fra verden utenfor et land, gjør jo at man får svært ensidig forståelse og oppvekst innen dette med å tro. Om ALLE du kjenner, alle du tror på og er glad i virkelig mener at jorda er flat og ingen forteller deg noe annet, vil du selvsagt tro at jorda er flat. Banalt eksempel selvsagt, men at ytre påvirkninger preger vår sannhet er vel udiskutabelt?

Det er kanskje "umulig" å tro på ordentlig på en helt personlig og ekte måte om man ikke har hatt følelsen av "wow" en eller annen gang? Jeg har opplevd nok "wow" til at jeg ikke verken trenger å bevise overfor andre, overbevise andre eller sette noe i tvil lenger. Det er et privilegium for meg. Personlige meg. For det handler ikke om å velge å tro slik jeg ser det. Det handler om å få en sterk følelse av noe helt annet, litt magisk og ganske spennende. Og slik fikk min "tro" sin renessanse. Og derfor kan du gjerne kalle meg kristen, muslim, buddhist eller hva det måtte være. Måten man utøver sin tro har for meg med kultur, historie, geografi osv å gjøre. Men essensen av hva alle disse trosretningene er på jakt etter er kanskje nøyaktig det samme? Hva vet jeg? Uansett føler jeg båsene for små. Jeg velger heller å gå direkte til dit jeg finner min spesielle følelse, så får andre drive på og forsvare seg alt de orker.

DETTE ble et rart innlegg uten særlig retning! Sorry ass.....men jeg klarer ikke å fokusere helt tydelig! :-)

Skjult ID med pseudonym stjerne* lø. 4 juni 2011 21:40

@z

Alt egentlig bra her;)) Livet går sin vante gang...

Ser det er flere som har tanker om livet og meningen med det...Selvransakelser osv.. Pussig:)
Jeg har ..(eller er) i en snu opperasjon selv. Har begynt å se på hva som gjør meg glad,ting som gjør at jeg føler at livet flyter lettere...Ikke for andre..men for meg selv.
Bare små ting,små forandringer...og vet dere hva? Det virker!!!!

Skjult ID med pseudonym Z lø. 4 juni 2011 21:48

blæ

Jeg vet. ALLE er lykkelige! Alle har noen å være sammen med alltid der de sitter med årets solbriller på nesa til 3.000,- kr, klirrer med bestikket sitt og spiser en sunn og deilig lunsj sammen med sine venninner der minst en eller to er gravid. De ler høyt med perfekt perlerad, perfekt midje og ikke antydning til hengepupper. De er allerede brune og tennene er allerede bleket helt perfekt naturlig. Og for å ergre meg enda mer så har de helt nyyyydelige hender med DE lange, delikate neglene.....og hvorfor har de så fyldig hår alle sammen? Og slik kan jeg fortsette....

Men så er det jo ikke sånn :-)
Det bare ser sånn ut! Noen er selvsagt glade og lykkelige. Atter andre strever en kamp for å fasaden.

Men du? Hvem bryr seg om de andre? Dette handler om deg og meg. Jeg har egentlig i flere år mislikt våren. Jeg satte meg på tribunen og så på de som lekte i manesjen. Og jeg klarte ikke å bli glad. Men det var jo JEG som satte meg selv på tribunen. Hvorfor det mon tro?

Så i år bestemte jeg meg for at jeg ønsket å være med å leke i manesjen. Jeg innså at jeg kanskje ikke alltid likte leken som ble lekt og at jeg kanskje ikke alltid ville føle meg like lykkelig. Men da ga jeg meg selv i alle fall sjansen til å bli det. Og vet du? Jeg klarte det helt utmerket! Dette har vært en fantastisk vakker vår! Endelig har jeg fått blomstre inni meg på samme måte som alle blomster, trær og alt annet levende vil blomstre!

Jeg skal ikke si hva som er best for deg å gjøre i kveld. Men bare husk at ingen kan fly om man ikke prøver. Kanskje vil du føle deg trist i sukkermanesjen i kveld. Men kanskje du også vil føle deg trist under stenen din også i kveld. Valget handler vel om å tørre. Skal du tørre å bevege deg i manesjen, eller vil du sitte på tribunen?

Igjen et litt rart innlegg fra meg innser jeg.....men jeg vet bare at DU må ta valget. Og jeg vet at jeg forstår litt av følelsen du sitter med. Men om du spør meg? Hopp! Du står ferdigpyntet på stupebrettet. Hopp i det! Om det blir mageplask så overlever du jammen det også! Steinen ligger der i morra og venter på deg om du vil. Helt sikkert!

:-)

PS: Husk at det handler om DEG. Ingen andre. Kun deg selv. Om du kom på festen og ikke var lykkelig, ville du ikke klare å stjele min lykke, ødelegge mitt humør eller ta noe som helst fra meg. Du ødelegger IKKE!

Skjult ID med pseudonym Z lø. 4 juni 2011 21:51

Refilos
Du sier det så bra selv. Troen gjorde deg livredd. Så skal man sette sin lit og TRO på denne troen?
Smiler....for meg er det en umulighet. Brent barn skyr ilden, det vet da alle. Kun idioter gjør det motsatte.
Eller de som er mer enn livredd.

Du finner nok ut av troen din skal du se.....du må kanskje bare nullstille og tro på din måte på dine premisser?

Skjult ID med pseudonym Z lø. 4 juni 2011 21:53

Herlig, Stjerne!

Det virker. Men hvordan har du fått det til å virke? Dette vil nok mange gjerne likt å vite.

Jeg får det til å virke ved å fokusere ufattelig lite på andre. Hva andre måtte mene er da helt uviktig, er det ikke?

Skjult ID med pseudonym Z lø. 4 juni 2011 21:59

Refilos
Synes det er bra å bable høyt, jeg! Det er jo det jeg stort sett gjør hele tiden, så selvsagt liker jeg det! :-)

Tror det er uhyre viktig å skille TRO fra religion, jeg. Tro er noe direkte. Religion er en måte å utøve noe på.
Ehh....det der er nok på ingen måte opplest og vedtatt og ville fått stor motstand i seriøse kretser! Men samma...
Synes bare det så ofte snakkes om "de kristne" f.eks som gjør feil, så er det troen som er wacko liksom. Mennesker er mennesker uansett tro. En verdenskraft, skaperkraft eller hva man skal kalle det man føler, er noe større. Mer.

Men om du tror at du kanskje tror.
Om du lurer på om det finnes slike undre og du ønsker "bevis".
Om du ikke vet om du gidder å fundere på det nok til å finne det ut...spør da vel? Be om det....

Tar du sjansen? ;-))

Skjult ID med pseudonym Z lø. 4 juni 2011 22:02

Tusen takk for både ditten og datten, Refilos!

Costa Rica er notert! I år har jeg liksom ingenting jeg har lyst til eller behov for. Sommeren er helt åpen :-)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 4 juni 2011 22:08

Har alltid likt det bildet du har med et hjerte i sanden eller noe sånt jeg, HDV :-)

Men du var flott pyntet på forrige fest da! Stram kar!

Skjult ID med pseudonym stjerne* lø. 4 juni 2011 22:41

Nettopp Z...
Jeg har brukt mange år av mitt liv til å prøve å behage andre...prøve å alltid være godt likt..følge strømmen..osv.
Nå gjør jeg små ting bare for meg selv...fordi jeg liker hva det får meg til å føle.Uten å tenke på hva andre tror og mener. Ikke det at jeg må forandre mye...men små ting.
Så gjør jeg små endringer...som for eksempel;
.....Si nei når noen ringer å spør om jeg kan gjøre de en tjeneste..for n' gang denne uka.
... Å spise en skive loff med syltetøy, selvom jeg vet at jeg burde skal spise grovbrød
...Å ta i mot spontane venneinvitasjoner til en koselig kveld.uten å få dårlig samvittighet for at jeg var borte i går også..
...Kan stikke ut i skogen med kamerat mitt..,Selvom jeg egentilg skulle ha vasket huset.
...Ta meg tid til å ta en kaffe latte med en god venn.
...Si hei til naboen,som jeg aldri har vekslet et ord med før...
...og selvfølgelig masse mer...men bare små ting.

Ikke de helt store ting....egoistiske noen av dem...men masse små ting som gjør at JEG føler meg bedre.
Disse tingene kan kanskje høres banale og tullete ut for mange. Men for meg er det helt nytt å gjøre ting bare fordi jeg har lyst. Merker at jeg blir gladere og smilet sitter løsere...Fin følelse:)))

Skjult ID med pseudonym Z lø. 4 juni 2011 22:47

Smiler....
Det rare og tidvis triste er at vi kvinner noen ganger føler at vi "ofrer" mye av oss selv. Så kan det vise seg i etterkant at ingen egentlig ba oss om det. Derfor blir det ikke verdsatt like mye som vi føler vi har ofret. Det tror jeg er en viktig lærdom for oss kvinner. Men dette var en elendig start på et svar til deg, Stjerne.

Det jeg egentlig har lyst til å si er:
Så flott! Så herlig at du kjenner at du og dine behov er like viktige som andres. Så herlig at du velger å lytte til hva du trenger, hva du føler for. Fordi følelsen av dette gir en helt egen og god tilfredsstillelse! En slags egenrespekt.
For meg virker det som om du slipper litt taket som du muligens av mange grunner har måttet holdt hardt og stødig, men som du og andre nå er klar for at du kan løsne litt - og dermed åpne deg enda litt mer mot "verden".

Ja, dette synes jeg var fin lesning, Stjerne! :-)

Skjult ID med pseudonym stjerne* lø. 4 juni 2011 23:12

Refilos
Så bra du kjente deg igjen i noe....Kanskje du også kan gjøre noe lignende?
Det er ofte vanskelig å gjøre noe bare for seg selv , uansett hva det er...uten å få dårlig samvittighet.. Hvorfor det egentlig??
Det er kanskje det spørsmålet vi burde stille?? ....og ignorere svarer;)))

Skjult ID med pseudonym Z lø. 4 juni 2011 23:44

Mon tro hva som er "vanlige kristne normer" gitt......og er disse vanlige normene noe som kommer noen til gode?

Og viktigst: Er det noe som har sin grobunn ut fra selve åndeligheten eller er det menneskeskapt?

Skjult ID med pseudonym jente sø. 5 juni 2011 00:23

Stjerne:

Glad for å høre at du spør deg hva som gjør deg glad. Endringer er alltid vanskelig å få til. Og sunt! Så gratulerer!

Men vet du? Jeg misunner deg litt... Jeg misunner deg å kunne kunne gjøre gode ting for deg selv som innebærer å sluntre litt unna alle de tusen " jeg burde". Da er du heldig! For da vet du at det er en side du mestrer og har gjort tilstrekkelig av fram til nå...

Hvis jeg skal gjøre noe for meg selv så er det jo nettopp det motsatte: IKKE gå en tur i skogen i stedet for å vaske (nå igjen). Ikke ta en skive loff med smør og syltetøy (nå igjen!) Ikke bruke all tid med en latte og resten av kvelden foran skjermen. Skjønner? DE endringene er tøffere å ta tak i. (Eller kanskje det bare er fordi jeg har motsatt problem?) Jeg ville aldri kunne føle at en utskeielse var noe jeg gjorde for "meg". Hanke meg inn, derimot... Sukk...

Kan du se at jeg synes du er heldig?

Skjult ID med pseudonym Z sø. 5 juni 2011 01:13

Tror nok du har rett i det for svært mange, HDV.

Men det er viktig å skille på kristen og troende.
Det er også viktig å skille en religion fra en som ikke er ateist, men åndelig eller ....nettopp troende.
Er litt lei av at hver gang man snakker om dette med å tro på noe større, så assosieres det med kristendom :-)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 juni 2011 23:45

Sukker har jo innført svargarantilisten.
Virker som om det er mange som klager uten å stå på denne listen. Verdt et forsøk, kanskje? :-)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 juni 2011 23:50

Garantilista skal jo fungere sånn at om man ikke får svar, blir vedkommende som ikke svarer utestengt fra lista i en periode. Eller er det jeg som har misforstått totalt?

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 juni 2011 23:56

Besøkende og topplister
Under de som har besøkt deg, de som du har besøkt osv står det svargaranti, HDV

Skjult ID med pseudonym Z ti. 7 juni 2011 00:12

Nei, det fungerer ikke sånn at du må skrive til dem. HDV.
Det fungerer sånn at om du skriver til dem, må de svare deg for å kunne fortsette å stå på listen :-)