Alle innlegg Sukkerforum

Let me put some kush upinit!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym påjordet lø. 4 juni 2011 21:11

Mange her om røyker? Altså, noe annet enn bare vanlige sigaretter? i såfall hvor ofte?
Og om man ikke gjør det selv, er dette noe du kunne godtatt hos en partner?

Noen som driver med noe annet? i såfall hva og hvor ofte?

Selv røyker jeg når anledningen byr seg og situasjonen tillater det.

Skjult ID med pseudonym heihei lø. 4 juni 2011 22:07

røyker ikke, og ville ikke skaseptert det

Skjult ID med pseudonym Mr.Average lø. 4 juni 2011 23:03

Røyk, uansett form, er uaktuelt for meg. Stinker faenskap og øker sjansen for at helsen blir et helvete seinere i livet. Næh, røykere kan holde seg unna når det er snakk om noe mer enn vennskap :p

Skjult ID med pseudonym blåveis sø. 5 juni 2011 00:48

røyker også en gang i blandt, men veldig skjeldent. Hadde ikka hatt noe i mot om partner røyket en gang i blandt, men helst ikke så altfor mye. Andre ting holder jeg meg unna

Skjult ID med pseudonym sunway77 sø. 5 juni 2011 00:55

nulltoleranse for narko fra min side:)

Skjult ID med pseudonym Rapido sø. 5 juni 2011 01:12

Å måtte ty til kunstig stimuli virker for meg som særdeles unødvendig. Sikkert mulig å argumentere for at det er lite skadelig osv, men for meg er det uforståelig uansett. Narkotiske stoffer er no-go. Røyk er jo ikke kult for fem flate øre heller.

Skjult ID med pseudonym påjordet sø. 5 juni 2011 01:16

@Rapido Du drikker ikke heller eller?

Skjult ID med pseudonym Rapido sø. 5 juni 2011 01:16

Drikker ikke heller nei.

Skjult ID med pseudonym påjordet sø. 5 juni 2011 01:18

Da må du ha et fantastisk liv og godt med deg selv. Håper og tror jeg! Heldige du

Skjult ID med pseudonym Rapido sø. 5 juni 2011 01:21

Jeg har det fint jeg, takk som spør (tok det som et spørsmål.)

Skjult ID med pseudonym useriøs sø. 5 juni 2011 01:22

Rapido, du vet at cannabis er en plante? Altså en plante som hvilken som helst annen, hjelper oss mennesker med fotosyntese og den greia?

Ser ikke helt "kunstig stilumi" argumentet ditt helt... Det andre er greit, men hva er din motsetning til kunstig? Ekte stimuli? Hva er "ekte"?

Hvis man tenker at piller, kokain, heroin ,amfetamin som kunstig, altså menneskeskapt, så er motsetning de som er naturlige som cannabis og sopp...

Semantikk er morro kl 1:30! :-P

Skjult ID med pseudonym påjordet sø. 5 juni 2011 01:23

Godt å høre! Fortsett sånn!

Skjult ID med pseudonym Rapido sø. 5 juni 2011 01:27

Cannabis gir hallusinasjonseffekt og det gjør det til et kunstig stimuli for meg. Jeg foretrekker den verden jeg lever i nå, og så kan du trekke inn semantikk om du vil. Nå har jeg på ingen måte noe ønske om å nekte folk i å bruke narkotika, det må de gjerne gjøre for min del, men det er ikke en omgangskrets jeg vil ha.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 5 juni 2011 01:28

Nei, jeg driver ikke med sånt.
Og nei, jeg ville ikke blitt kjæreste med en mann som drev med noen form for narkotika, plante eller ei.

Skjult ID med pseudonym useriøs sø. 5 juni 2011 01:53

Rapido, det er lett for en som røyker cannabis (og en god del forskere) å se at du ikke har prøvd det før, når du sier at "cannabis gir hallusinasjonseffekt". For det finnes ingen kjemikaler i planta som gjør det du sier at den gjør.

Men nå ble jeg veldig spent på en ting. Hva slags erfaring har du med cannabis som gjør at du føler du kan utale deg om virkningene av den? Selv har jeg røyket i flere år, og har lest utallige bøker og forskningsrapporter og andre artikkelr om emnet, siste var faktisk den som ble lagt fram av en internasjonal panel forrige uke.

Og jeg prøver ikke å være kjip eller overbevise deg om noe som helst, jeg liker bare å vite hva det er som gjør at folk ikke liker dette. Og "kunstig stimuli" argumentet syntes jeg var ny, og måtte utforskes med litt diskusjon!

Skjult ID med pseudonym useriøs sø. 5 juni 2011 01:55

Og bare en ting til dere som har det synet at "jeg vill ikke har en partner som driver med narkotika", hva om cannabis ble fjernet fra narkotikste stoff lista og overført på kontrollerte stoff liste? Altså, at den fikk samme status som alkohol og tobakk?

Gjelder spesielt til de som sier at det er greit med en partner som drikker og/eller røyker/snuser, men ikke narkotika.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 5 juni 2011 02:03

For egen del ser jeg ikke poenget med diskusjonen, useriøs.
Jeg argumenterer sjelden for det som er skadelig, og tenker hvis om atte det er lov, så stiller ting seg annerledes.

Narkotika er pr. definisjon ikke lov i Norge i dag.
Om det hadde vært lovlig som tobakk og alkohol?
Jeg ville fremdeles ønsket meg en mann som ikke "trengte" verken dop, alkohol eller røyk.

Men jeg er nok i feil målgruppe til å svare ettersom du spør de som synes det er helt fint med tobakk/alkohol....

Skjult ID med pseudonym Rapido sø. 5 juni 2011 02:04

Jeg har null erfaring med virkningen av cannabis og jeg bryr meg lite om å få den erfaringen. Å diskutere forskning på virkningen av stoffet har jeg ingen intensjon å begi meg ut på, det blir høyst sannsynlig påstand mot påstand, forskningsrapport mot forskningsrapport. Det jeg har lest om det er at det gir hallusinerende effekt, og det er for meg nok til å si at det er uaktuelt, jeg trenger ikke den virkelighetsflukten. At du synes det er kjekt å røyke cannabis er helt greit. Du kan sikkert få min evt tilmålte kvote av stoffet og.

Skjult ID med pseudonym fagperson sø. 5 juni 2011 02:33

Rus er jo farlige greier. Selv om endel liker å hevde a cannabis er naturlig ettersom det er en plante, ser vi i psykiatrien ganske ofte at folk får mer angst, blir depressive og paranoide av cannabis. Kjiipt men sant.

Skjult ID med pseudonym Rapido sø. 5 juni 2011 02:35

Jeg må presisere meg selv; jeg har lest at det KAN gi hallusinerende effekt, det er varierende fra person til person.

Skjult ID med pseudonym lekter sø. 5 juni 2011 02:38

Jeg har prøvd grønt selv, og er generelt svært liberal og tolerant ovenfor andre, så det ville aldri plaget meg om jeg fant ei jente jeg likte og det viste seg at hun har røyket det. Hadde ikke plaget meg med mindre det var noe som ble bedrevet på jevnlig basis, akkurat som hvis hun drakk alkohol ofte. THC er jo dessuten særdeles lite giftig; hvis man tar noen som helst skade av å røyke marihuana/hasj, er det fordi det brenner varmere enn tobakk, og kan derfor gi høyere risiko for lungekreft. Jeg ønsker selvfølgelig ikke å promotere noe som er ulovlig, og mener folk må ta selvstendige valg, men helserisiko er for meg en mye viktigere faktor enn hvorvidt noe er lovlig eller ikke.

Personlig har jeg bare røyket den type planter én gang.

Skjult ID med pseudonym Nerd sø. 5 juni 2011 03:01

Røyker ikke selv og aksepterer ikke røyk i den ene eller andre formen annet en til fest.

Skulle hun drive med tjal og hamp tror jeg nok jeg også etterhvert ville hevet meg på bølgen.... (Evt. hevet dama ut :-) )

Skjult ID med pseudonym Mort1 sø. 5 juni 2011 03:16

Har prøvd det noen få ganger.. Ikke særlig imponert. Mye bedre med alkohol! Blir bare så jævla sløv og likegyldig av "røyk"..

Vil legge til at jeg har en del venner som røyker mye. Type flere ganger i uka, og de begynner å se ut som om de gjør det også... Mysende øyne og skikkelig "jeg gir faen i alt"-instilling. Folk kan diskutere så mye de vil med meg om det er farlig eller ikke, men jeg har sett selv virkningen av det, og jeg skjønner absolutt at det er ulovlig.

Alkohol vs cannabis er en interessant diskusjon dog... Men problemet jeg ser selv, er at cannabis er så mye enklere å bli avhengig av enn alkohol. Man trenger bare en joint og så er man "fjern". Man kan ta seg en pils eller to til f. eks tippekampen i uka, men det samme gjelder ikke cannabis. Jeg kjenner i alle fall ingen som røyker seg "litt fjern"...

Skjult ID med pseudonym Persefone sø. 5 juni 2011 12:21

FYI: Bare en digresjon. På psykriatisk avdeling finnes det egne avdelinger for folk som har røyka hasj. Både mye, lite eller over lengre tid. Pluss! Hvis du drar på fylla ligger det i leveren i en uke (sånn ca) røyker du hasj, ligger det i hjernefettet (eller hva det nå heter) i fire måneder. Just saying.

Skjult ID med pseudonym katte sø. 5 juni 2011 12:57

En fin oppskrift for karriere som NAV-klient :)

Skjult ID med pseudonym kit sø. 5 juni 2011 13:21

@Persefone, det finnes mange institusjoner som kun holder på med tørrlegging av alkiser. Just saying... :)

Jeg ser ikke den enorme forskjellen mellom hasj og alkohol. Begge er potente rusmidler som kan misbrukes og som kan gi store negative konsekvenser. Jeg hadde nok takket nei til ei jente som røykte 3-5 ganger i uka, på samme måte som jeg hadde takket nei til ei som drakk seg full 3-5 ganger i uka. Det er trangen til å måtte ruse seg som hadde vært problemet, ikke middelet.

Skjult ID med pseudonym Persefone sø. 5 juni 2011 13:47

@ kit...tørrlegging og psykiatrisk avdeling er ikke i nærheten av det samme!
Og ha et giftstoff i HJERNEN i flere måneder framfor i levra i en uke kan jeg ikke se på noen som helst måte kan sammenlignes.

Men ja. Du har rett i at misbruk er det samme om man drikker eller bruker knark.
Men å sidestille rusmidlene går jeg ikke med på. Bare fordi hasj er et godtatt rusmiddel i de fleste kretser betyr det ikke at det er ufarlig.

Ta kokain f.eks...mange som bruker det, mange som digger det og mener det burde bli legalisert. men det er faktisk et av de mest avhengighetskapende "lettere" rusmidlene som finnes. Det har en kort ruseffekt, og du må stadig øke dosene for å oppnå ønsket effekt.

Jeg har hatt min andel av erfaring blant venner og familie, og vil ikke ha en type som driver med knark...selv om det bare er å ta en røyk en gang i blandt.

Skjult ID med pseudonym No shit sø. 5 juni 2011 14:16

Får slenge meg på her jeg også da. Bare fordi noe finnes i naturen som en plante betyr ikke nødvendigvis at det er bra for noe som helst. Belladonnaurt finnes for eksempel også i naturen. Det samme gjør fleinsopp, diverse fluesopper og slørsopp. Just saying.

Jeg for mind del synes heller ikke hasj og marihuana virker særlig mye verre enn alkohol, men det betyr ikke at de på noen måte er bra for kroppen likevel. Og ja, jeg har prøvd det.

Skjult ID med pseudonym påjordet sø. 5 juni 2011 15:06

hmmm

Skjult ID med pseudonym d_j sø. 5 juni 2011 15:18

legalize it, yeah, yeah, and stop critize it

Skjult ID med pseudonym kit sø. 5 juni 2011 18:18

@Persefone. Ja, skadevirkningene mellom hasj og alkohol er forskjellige. Alkohol påvirker i mye større grad omgivelsene gjennom vold, drap, voldtekt, oppløste familier og så videre. Det er vel ikke dokumentert at det er så veldig sannsynlig at en havner på lukket avdeling på grunn av hasj. Derimot er det dokumentert at skrumplever fører til en tidlig død. Gitt det stemmer med hasj og lukket avdeling, er jeg heller ikke overbevist om at det er bedre å havne i grava enn på lukket avdeling

Skjult ID med pseudonym Maggs sø. 5 juni 2011 19:59

Snakket med en av landets fremste ekspert på narkotiske stoffet og spesielt senvirkning av cannabis. Vedkommende sa som følger: De som mener at hasj ikke er farlig, har virkelig ikke peiling på hva de snakker om.
Har selv en venn som fikk livet snudd opp ned pga senvirkninger, så nei, jeg vil ikke være sammen med en som røyker.

Skjult ID med pseudonym kit sø. 5 juni 2011 20:57

Maggs, spørsmålet er om cannabis er mer farlig enn alkohol. Begge midlene kan ha stor negative effekter.

Skjult ID med pseudonym Persefone ma. 6 juni 2011 11:04

@ kit. Hvorfor er det så viktig for deg å samenligne de to russtoffene?

Og jeg vil tro at nesten alle som røyker hasj også drikker.
Dessuten...de aller fleste som drikker kan fint kontrolere seg, og holde mengdene på et moderat nivå. Jeg mener...hallo! Ellers hadde vi vært en gjeng med alkiser hele gjengen!
Prosentandelenen som røyker, og lar det gå over til et beroende, og som også begynner med andre stoffer er nok en helt annen.
Men du er for knark fordi du selv praktiserer det, så jeg forstår at du ønsker å forsvare dine egne handlinger. Og det er det jo ikke noe galt i. :)

Når det kommer til lukket avdeling, er det ikke kødd. Og ja jøss...hvem vil ikke være gal og være låst inne?!

Skjult ID med pseudonym ...... ma. 6 juni 2011 11:36

Vet dere hva som er største årsaken til rusutløste psykoser?
Cannabis (hasj)...

Skjult ID med pseudonym lekter ma. 6 juni 2011 11:39

Jeg ville ikke kalt THC et giftstoff, ettersom et estimat sier at hvis man skal nå LD50 for THC, må man røyke 680kg på 14 minutter.

LD50 er standarden for dødelig dose for stoffer, den dosen der 50% dør ved inntak av en slik dose. Siden å røyke 680kg på 14minutter er så godt som umulig er det naturligvis svært vanskelig å teste dette estimatet, men man kan vel konkludere med at det ikke er spesielt giftig. Til sammenligning kunne man tatt livet av hele menneskerasen med bare 4kg botox, gitt at det ble jevnt fordelt :)

Skjult ID med pseudonym temasti ma. 6 juni 2011 11:46

Har jeg gjort det? JA
Gjør jeg det fremdeles? NEI
Ville jeg hatt en kjæreste som er hekta på Cannabis eller andre rusmidler? IKKE F***!!!!!! (Ikke en gang til!)

Jeg har sett for mange av skadevirkningene langvarig Cannabis(mis)bruk kan føre med meg til å synes at det er ok. Synes heller ikke at det er særlig sosialt... Og sosial, det er jeg jo :)

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 6 juni 2011 12:04

Det kunne ikke falle meg inn å bruke narkotika.
Har prøvd cannabis èn gang for ca 100 år siden, og jeg anbefaler ingen å ha et helikopter i hodet.
Jeg kommer ikke til å bli kjæreste med en som bruker noen form for narkotika.
Nulltoleranse - End of story.

Skjult ID med pseudonym useriøs ma. 6 juni 2011 12:06

det jeg syntes alltid er synd er at folk som Z, ikke ser poenget i å diskutere noe, bare fordi det er "ulovlig". for en trangsynhet!! er det noe man burde gjøre er å alltid diskutere alt mulig rart, eller så står vi mennesker i fare for å "gro fast" til gamle måter å tenke på!

er så utrolig glad for at "menneskeheten" har tatt et skritt i riktig rettning, etter at et internasjonal panel av intelligente, åpne verdenspolitikere laget en rapport der de prøver å forandre holdninger men også narkotika lovgivningen. er folk så lite intelligente at de har allerede glemt hvordan det gikk med "verden" sist gang et produkt ble forbudt? snakker da om alkohol og all den organiserte kriminalitet den var med på å SKAPE. en av de største grunnene til at organisert kriminalitet fikk skikkelig grep på vår samfunn var pga folk ville drikke, uansett hva staten sa, og eneste måte å få tak i det på var å gå til de kriminelle.

det som også er synd er all "feil-informasjon" som forskjellige folk har, som oftest av de som ikke har prøvd stoffet, og basere sine tolkninger og meninger ut i fra et skjev "bilde". ja, det er fint at du tror at hasj er farlig fordi de 5 stk du kjenner som røyker har blitt "hasjvrak", men bruk hodet litt, det er over 300 millioner mennesker som har "innrømmet" å ha røyket cannabis minst en gang i livet, tror du alle de har blitt hasjvrak, eller enda verre som de som tror at det leder til hardere stoffer? hadde det siste stemt så hadde verden vært OVERFYLT av "heroinvrak", men det stemmer ikke!

som det også har blitt nevnt, THC er ikke en gift, du må få i deg UFFATELIG mye på veldig kort tid for å dø, og da vil du ikke dø av THC forgiftning men av RØYK forgiftning. Du kan faktisk dø hvis du drikker for mye vann på kort tid, du trenger faktisk bare å drikke et par liter med vann på under en time så er det stor sannsynlighet for at du dør!! betyr dette at vann er en gift?! NEI...

skulle ønske at "mannen på gata" kunne bruke hodet litt og lest litteraturen selv, istedenfor å falle for propaganda...

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 6 juni 2011 12:10

Jeg sliter "litt" med å ta deg seriøst...@useriøs. ;-)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 juni 2011 12:13

Smiler......har jeg uttalt at det ikke er noe poeng i å diskutere ting som er forbudt, må jeg ha vært bevisstløs i gjerningsøyeblikket. Men det skal man jo ikke se bort fra når man skriver på sukkerforum. Det har skjedd før :-)

Skjult ID med pseudonym useriøs ma. 6 juni 2011 12:27

ikke ta det så tungt tingeling, du er ikke den eneste som ikke greier å ikke "judge a book by its cover" ;-)

Z, beklager hvis jeg misforsto det du skrev, jeg tolket dette:

"For egen del ser jeg ikke poenget med diskusjonen, useriøs. Jeg argumenterer sjelden for det som er skadelig, og tenker hvis om atte det er lov, så stiller ting seg annerledes."

som at hvis cannabis var lov, så stiller "ting" seg annerledes, og da blir det for din egen del poengløst å diskutere før det eventuelt "blir" lovlig.

EDIT: HAHA, nå var det jeg som "blingset" litt Z! XD please disregard my previous statement! :-P

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 juni 2011 12:36

Siden du siterer meg, velger jeg å ta med litt mer av det som ble sagt, Useriøs.

Du skrev:
Og bare en ting til dere som har det synet at "jeg vill ikke har en partner som driver med narkotika", hva om cannabis ble fjernet fra narkotikste stoff lista og overført på kontrollerte stoff liste? Altså, at den fikk samme status som alkohol og tobakk?

Gjelder spesielt til de som sier at det er greit med en partner som drikker og/eller røyker/snuser, men ikke narkotika.

Jeg svarte - som ett svar av mange i denne diskusjonen:

For egen del ser jeg ikke poenget med diskusjonen, useriøs.
Jeg argumenterer sjelden for det som er skadelig, og tenker hvis om atte det er lov, så stiller ting seg annerledes.

Narkotika er pr. definisjon ikke lov i Norge i dag.
Om det hadde vært lovlig som tobakk og alkohol?
Jeg ville fremdeles ønsket meg en mann som ikke "trengte" verken dop, alkohol eller røyk.

Men jeg er nok i feil målgruppe til å svare ettersom du spør de som synes det er helt fint med tobakk/alkohol....

Ergo: For EGEN DEL er det uinteressant om det er lovlig eller ei. Jeg vil ikke ha en mann som doper seg.

Ble det litt klarere nå?
Og forresten så gjør det ikke så mye for meg at du mener jeg er trangsynt. Det tåler jeg fint :-)

Skjult ID med pseudonym katte ma. 6 juni 2011 12:51

@useriøs
Hvis du vil ha endring i narkotikapolitikken, er det for å få fri tilgang til dopet, eller for at det skal bli lettere å få behandling for brukerne?
Hvorfor ikke bare skaffe deg behandling med en gang, da?

:p

Skjult ID med pseudonym katte ma. 6 juni 2011 12:55

@useriøs
"300 millioner mennesker"... => 50 mrd fluer kan ikke ta feil, spis møkk...

:)

Skjult ID med pseudonym katte ma. 6 juni 2011 12:57

@useriøs
Eller bruker du det for menstrasjonssmerter, som dronning Victoria...? :p
(Ja, jeg husker dine argumenter fra tidligere)

Skjult ID med pseudonym Mort1 ma. 6 juni 2011 12:57

@katte

Jeg er ikke for legalisering, men må bare kommentere at det der var helt elendig :P sammenlikne mennesker og fluer liksom :P

Skjult ID med pseudonym Praetor ma. 6 juni 2011 13:05

@katte

I dette tilfellet slår vel det sitatet der bare tilbake på deg selv.

:)

Skjult ID med pseudonym katte ma. 6 juni 2011 13:05

@Mort1
Det var ikke jeg som fant på det uttrykket der.

Skjult ID med pseudonym katte ma. 6 juni 2011 13:07

@useriøs
Og hva får du ut av det forbruket ditt, hva betyr det for deg?

Skjult ID med pseudonym jente ma. 6 juni 2011 13:07

Jeg hadde en mann som røyket det som bød seg med jevne mellomrom. Jeg gjorde det aldri. Det jeg likte minst med det er "presset" ved å ikke delta. Folk synes gjerne det er litt ubhagelig at ikke alle er med på det som sendes rundt. (Det er helt annerledes med alkohol i så måte. Der sitter man med hvert sitt glass. Om jeg har pils eller munkholm i glasset er ikke like interessant for andre). Men å sitte i en sofa og sende røyk forbi meg, er ikke noe særlig. Var aldri noen andre enn meg som IKKE tok. Liksom påkrevd for å vise at du "samtykker". For noe tøys!

Skjult ID med pseudonym useriøs ma. 6 juni 2011 13:18

jente, jeg mener å huske at når jeg var runt 14-15, så ble folk rett og slett mobba om dem ikke turte å drikke på hjemmefester. det var uffatelig mange som egentlig ikke ville drikke, men siden "alle" gjorde det, så følte de vel at de også måtte stjele fra foreldrenes alkohol skap eller få noen andre til å kjøpe det for dem.

var det ikke slik når du vokste opp? eller var det slik at du og vennegjengen begynte å drikke uavhengig av hverandre, av ren nysgjerrighet og fordi dere "likte" smaken av øl/vin/sprit første gang?

Z, sorry men jeg forstå ikke så veldig mye av ditt siste innlegg. jeg siterte deg for å forklare hvordan jeg tolket det du skrev, men du siterte alt det der for hvilken grunn, for å skrive det en gang til? men det overrasker meg ikke at du gjør det, jeg har jo sagt flere ganger at jeg tror du er av den typen som liker å høre seg selv snakke mer enn de liker å høre på hva andre har å si.

og katte, *yawn* svarer deg nok når du skaffer deg litt intelligens, fram til da så vær så snill og fortsett med det du gjør, jeg ler best når jeg leser hva du greier å lire ut av deg! ;-) mennesker og fluer... HAHAHAHAH!!! XD

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 juni 2011 13:20

Du har delvis rett, useriøs: Jeg liker å lytte til de jeg mener har noe å melde. Alle andre er jeg ikke så interessert i.

Da lar vi det være med det, ikke sant? :-)

Skjult ID med pseudonym katte ma. 6 juni 2011 13:26

@useriøs
Ja, hadde resten av vennegjengen spist møkk, så hadde man nok gjort det selv også.
Så enkelt er det :)

Og vil du virkelig vente til jeg har fått intelligens?
Så hyggelig :)
Satser på at det er nett og tilgang til Sukker på psykiatrisk avdeling også :p

Skjult ID med pseudonym jente ma. 6 juni 2011 13:30

@useriøs

Jeg drakk aldri før jeg var rundt 17 år (beskyttet vestkant-tilærelse vet du). og har aldri selv opplevd drikkepress.

Men du illustrerer jo poenget - press for å få andre til å gjøre det samme som deg selv fordi det ikke er lov eller sunt eller whatever. Det er veldig barnslig, den type press er noe som man burde bli ferdig med i 14-15 årsalderen, ja.

Men med cannabis og hasj tar man med seg den "ukulturen" opp i 30-årene. Det er litt spesielt!

Skjult ID med pseudonym useriøs ma. 6 juni 2011 14:04

jente, du antar jo noe veldig! for det høres ut for meg som at du tror at "alle" som røyker driver med "røykepress", noe som er jo helt feil!! jeg går i alle fall ikke rundt og tror at ALLE som drikker har drevet med drikkepress, det hadde jo vært en generalisering, noe som feil!

greier du å se argumentet mitt? jeg har selv røykt i over 15 år, og har ALDRI presset noen til å røyke noe som helst, og det har aldri de jeg har røykt sammen med gjort heller. jeg kan ikke gå god for hva de måtte gjøre når de ikke røyker med meg, men det hadde vært litt rart at de forandret væremåten sin bare fordi de viste at jeg ikke likte å presse noen til å gjøre noe de ikke selv vil?

og Z, ja det jeg jo ikke prøvd å få deg til å forandre deg på noen som helst måte, men blir mer og mer overbevist på at jeg har rett angående deg. jeg kan tenke meg at mange av verdens diktatorer og "gærninger" hadde dette som motto: "Jeg liker å lytte til de jeg mener har noe å melde", eller så hadde kanskje folk som hitler, stalin, mao osv lyttet til de som prøvde å fortelle dem at det de gjorde var galt. men de ble jo bare oversett, men mest sannsynlig drept, men det er en annen diskusjon.

og nei, jeg kaller deg ikke for en diktator eller "gærning", syntes bare det er morsomt å se på fellestrekkene mellom helt forskjellige typer mennesker som viser "trangsynhet".

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 juni 2011 14:08

Det fascinerende er jo at du er så opptatt av å båssette meg eller å ha rett mht meg og hvem jeg er.
DET er jo interessant i seg selv.

Nå synes jeg du går hakket for langt i dine antagelser som meg.
I det du nevnte Hitler, Stalin og andre diktatorer i kombinasjon med Z, føler jeg for å melde pass, gitt.

Skjult ID med pseudonym katte ma. 6 juni 2011 14:14

@useriøs
Så hvorfor bruker du det? Hva får du ut av det?

Det skulle da ikke være et problem for deg å svare, selv om jeg ikke ville forstå svaret?
Resten på forum er da intelligente nok til å forstå svaret :)

Skjult ID med pseudonym useriøs ma. 6 juni 2011 14:21

if the shoe fits ;-)

men ærlig talt, jeg er ikke ute for å ta deg, jeg liker å diskutere og debattere på en saklig måte, gjerne med fakta som kan underbygge subjektive meninger. og når andre folk hopper inn i debatten med trangsynhet, propaganda og regelrett negative holdninger, så liker jeg å påpeke det for å se hvordan de reagerer og fortsetter diskusjonen.

som med forrige ukes tråd angående det med damer som måtte sjerpe seg og ikke være "løse". der presiserte jeg til TS at han var en hykler, for han hadde et sett med regler på hvordan han skulle være når det gjaldt "fri sex", mens han hadde et HELT annet sett med regler for damene. det er dobbelmoral, og med mindre jeg har misforstått betydningen av ordet "hykler", så var vedkommende akkurat det. jeg brydde meg ikke om hva han måtte mene om det (akkurat som med deg), men jeg ville se hvordan personen reagerte når han ble konfrontert med dette. og han ignorerte det hele og kalte det for personangrep, mens du blir "såret" og trekker deg ut av debatten.

DET er fascinerende og interessant, hvordan forskjellig folk reagerer på kritikk som er basert på ting de har gjort eller sagt.

Skjult ID med pseudonym jente ma. 6 juni 2011 14:22

Jeg har da heller aldri blitt truet eller presset eksplisitt til å røyke! Det er ikke snakk om mobbing eller trusler når folk er i 20 og 30-årene. Men du vet nok veldig godt hva jeg mener likevel. Om "noe" sendes rundt i en ring, og en sender videre uten å delta er det liksom greit, men egentlig ikke helt greit likevel. Har vært med på det så mange ganger at jeg vet hva jeg snakker om.... Det er delvis med på å definere hvem du er og hvorvidt du er ønsket på neste fest/hytteur osv. Det synes jeg er særdeles usjarmerende.

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 6 juni 2011 14:24

@useriøs
Jepp, du har rett ang Judging a book by its cover.
Sitat: "...jeg har selv røykt i over 15 år..."

U just proved it.
I rest my case.
;-)

Skjult ID med pseudonym katte ma. 6 juni 2011 14:28

@jente
Gjør som andre, skift miljø.

Skjult ID med pseudonym useriøs ma. 6 juni 2011 14:40

jente, ja jeg vet veldig godt hva du mener, for du driver å generaliserer.

bare fordi man røyker så betyr det ikke at man driver med press for at andre skal røyke!

jeg syntes det er synd at de personene du henger sammen med oppfører seg på den måten, uansett hva det måtte være de prøve å få folk til å gjøre.

men greier du seriøst ikke å se at det gjelder DIN OMGANGSKRETS, og ikke alle i verden som røyker, som er +20 år gamle? for jeg kan ikke i det hele tatt kjenne meg igjen i det du beskriver at du har vært gjennom!

Tingeling, hvilken case er det du snakker om? at jeg er useriøs fordi jeg røyker eller fordi jeg kaller meg useriøs? for det du siterer skrev jeg jo lenge etter at du kommenterte, så jeg sliter litt med å henge med på den "flip flop" måten du argumenterer på...

men ja, det finnes sikker folk som syntes du er useriøs fordi du kaller deg det samme som den liten feen i peter pan, for du går jo sikkert rundt med en tutu og en pinne i hånda og slenger litt "engelstøv" her og der! ;-) det hadde kanskje til og med vært en passende profilbilde for deg, hadde det ikke det? så kan jeg bruke en der jeg sitter med en feit spliff i hånda sammen med kofi annan og stoltenberg! ;-)

Skjult ID med pseudonym katte ma. 6 juni 2011 14:51

@useriøs
Kan du ikke bare ha et profilbilde av kun deg selv der du ser rimelig sløv og dopet ut, da?
Du får garantert damer med det bildet også :)
Like dophuer leker best...

Skjult ID med pseudonym chandler77 ma. 6 juni 2011 15:39

Hva dreier egentlig narkotikadebatten om? Burde man legalisere narkotika for å unngå å gjøre disse personene til kriminelle? Er det for at hver enkelt skal kunne bruke dette av fri vilje uten å måtte bli oppfattet som kriminell? Er det alt man bør gjøre bare fordi man kan og det er lov? Er det fordi man har gitt opp å få bukt med ulovlig omsetning av dop, at man ikke får tak i bakmennene? Er det galt eller riktig å ta seg en blås? Går det bare utover en selv om man bruker narkotika? Burde noen stoffer legaliseres? Hva er positivt med dop (utenom medisinsk effekt,og de negative effektene ses lett ved å ta seg en tur til Oslo S...)?

Sikkert fler spørsmål jeg kunne stilt ift dette, men jeg bryr meg egentlig lite om debatten i seg. Ikke sikker på om jeg vil ha svarene en gang. Hver mann/dame, hver sitt valg.

"Følg din egen vei og la folk snakke.
Dante Alighieri."

(mann 37 år fra Oslo) ma. 6 juni 2011 15:46 Privat melding

Jeg har røyket hasj/grønt 5-10 ganger i mitt 30 år lange liv og kommer nok å gjøre det igjen hvis jeg får tilbudet og situasjonen tilsier at jeg har lyst.

Oh snap! Jeg skrev det OG postet med profilbildet! Sinnsykt..

Nei, vettu hva.. Jeg drikker nesten hver helg og er mer bekymret for hva det gjør med helsen min enn den sjeldne gangen jeg tar meg en blås.

Hvis folk er så trangsynte i 2011 at de tror det er livsfarlig eller at man automatisk blir narkoman av å ta et drag av en joint, så passer vi nok ikke sammen uansett ;-)

Holder meg for øvrig unna alt av hardere stoffer og er ikke-røyker ellers.

(mann 37 år fra Oslo) ma. 6 juni 2011 16:07 Privat melding

chandler77: Debatten handler om hvorvidt man bør legalisere narkotika og omkategorisere narkomane til pasienter istedenfor kriminelle.
Samtidig ville man da fått fjernet de enorme pengesummene illegale nettverk (mafia o.l.) tjener på narkotikahandel og dermed automatisk fått bort en enorm del av kriminaliteten i verden.

Mange mener det er å gi opp krigen mot narkotika. Jeg og mange med meg tror nok den kampen er tapt for lenge siden og at man heller bør fokusere på skadebegrensning og rehabilitering enn kriminalisering.

Skjult ID med pseudonym useriøs ma. 6 juni 2011 16:14

RESPEKT Erikmy! hadde du postet det på facebook hadde det blitt "like" med en gang!

chandler77, jeg kan sikkert prøve å svare på de spørsmålene, siden de er ganske relevante i diskusjonen, spesielt for de som ikke har satt seg inn i debatten, men som er åpne for å prøve å forstå alle sider og ikke bare propagandaen. men det høres ikke ut som om du er åpen eller interesert, så jeg dropper det.

angåendet sitatet ditt, er det fra prinsen? jeg har bare lest den på italiensk, men jeg kan garantere deg en ting, hadde jeg tatt over et land og erklært meg selv konge eller enehersker, så hadde jeg ABSOLUTT gjort som Dante sa, jeg hadde legalisert cannabis og hemp og levd som jeg ville og latt resten av verden sitte der og snakke! ;-)

Skjult ID med pseudonym katte ma. 6 juni 2011 16:14

Så hvis de er kategorisert som pasienter bør de da følgelig legges inn istedet? :)

Og en avkriminalisering vil vel gi det signalet at dette ikke er noe galt, så starter bare flere med å ødelegge seg?
Samtidig som innleggelseskøene bare vokser, behandlingstilbudet vil nok henge etter...
Får nok enda flere mentalt syke tikkende bomber gående ute som hverken kan puttes i fengsel når de gjør noe eller innlegges?

(mann 37 år fra Oslo) ma. 6 juni 2011 18:24 Privat melding

katte: Er ikke nødvendigvis slik at å avmystifisere og legalisere noe gjør at flere ville begynt med det.
Det er selvfølgelig ikke slik at du hadde fått kjøpt det over disk i daglivarebutikk uansett.
Må huske at mye av det som bruker som medisin i dag har samme effekt som narkotika allerede, det er bare ikke klassifisert som det.

Folk som virkelig har bestemt seg for å sette et skudd, får tak i det uansett. Det er ingen som ikke vet at det er et steg på veien mot selvdestruksjon.

Skjult ID med pseudonym kit ma. 6 juni 2011 19:47

@Persefone. Du vil debattere person og ikke sak. Greit nok for meg.

Grunnen til at jeg synes det er viktig å sammenlikne de to rusmidlene er den fanatiske holdningen en del har til at alkohol er helt uproblematisk, mens hasjbrukere er evig fortapte. Presteskapet i Iran fremstår jo som balanserte og søkende i forhold til den gjengens fanatisme. Tross alt er alkohol det rusmiddelet som skaper størst problem i Norge. Men, det er sikkert beleilig å stikke hodet i sanden og si at slik er det ikke.

Ad springbrettteorien. De aller fleste misbrukere har sikkert drukket melk også. Det medfører ingen kausalitet.

Mitt eget konsum er greit, prøvde det litt for 20 år siden, fikk ei dame som ikke syntes det var så kult at jeg gjorde det. Kuttet det ut, i mange år, men fikk en bit NASA kake i Kathmandu 15 år etterpå. Kommer det en passe tid og anledning vil jeg nok prøve det igjen. Men over til deg, er din grunn til å skille så skarpt mellom alkohol og cannabis at du egentlig vet du du burde drukket mindre? Har du gjort noe i fylla du angrer på?

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 juni 2011 22:05

@ useriøs

Hehe....blir jeg såret sier du?
Nånei, Jeg blir nok ikke såret. Jeg bare kjedet meg. Du kjedet meg. Verre er det ikke :-)

Skjult ID med pseudonym Persefone on. 8 juni 2011 16:33

He he..

@kit. Jeg angriper deg ikke, jeg snakker fortsatt sak :)
Jeg har ikke alkoholproblemer heldigvis, og fjortissfylla er jeg ferdig med.
Jeg mener heller ikke at alle hasjbrukere er evig fortapte. Jeg er bare så jævlig lei av å høre på gnålet om hvor lite farlig det er. Om de evinnelige argumentene om at alkohol er verre, og at det er en naturlig plante og bla bla bla.
Jeg synes også at det er så mange som faktisk ikke er klar over de mer alvorlige skadevirkningene hasj har. Og om de er det, må de like vel trekke inn skadevirkningene til alkohol. Hasj blir jo ikke mindre skadelig bare fordi alkohol ikke er ufarlig det heller!

Den melkekommentaren var forresten læim ass! :)

(kvinne 28 år fra Akershus) on. 8 juni 2011 16:42 Privat melding

Den "kosen" kan folk få ha helt for seg selv, har ingen interesse av å røyke det og ingen interesse av de som gjør det heller. Om han trenger en joint for å "roe nervene" eller gjøre festen "ekstra bra" er han uintressant for meg :-)
Tobakk og alkohol er greit, i moderate mengder. Selv røyker jeg ikke, men å ta et par pils i helgene i ny og ne ser jeg intet problem med.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 8 juni 2011 18:09

Hysterisk kul dame. Elsker henne. Journalist Nicky Taylor. Hun gjør alle mulige kokko ting. I denne dokumentaren (sendt på NRK for en stund siden), drar hun til Amsterdam, og prøver cannabis for første gang. Elsker scenen hvor hun først prøver å kjøre bil i fylla (på bane), for deretter å prøve det samme når hun har røyka (klipp 4, fra ca 5 min.). Se gjerne hele dokumentaren, den er morsom, uavhengig av hvilket standpunkt man måtte ha til kong alkohol vs queen cannabis.

Del 1-6
http://www.youtube.com/watch?v=zurElIUyrdU
http://www.youtube.com/watch?v=iy-RbXBgEYQ
http://www.youtube.com/watch?v=-GoDSj8e968
http://www.youtube.com/watch?v=qA_-zquyY1A
http://www.youtube.com/watch?v=rN3G94qnBPk
http://www.youtube.com/watch?v=x9J2N6_bl0A

Skjult ID med pseudonym useriøs on. 8 juni 2011 19:16

wow, røyka hun 1/2 gram med pot rett før hun skulle kjøre, på en gang?! selv røyker jeg den mengden fordelt på 3-5 jointer, gjerne med et par dagers mellomrom!!! XD

men det kom ikke som en overraskelse at hun kjørte som en 90 år gammel dame når hun var fjern, men som en wannabe formula 1 racer når hun hadde drukket!

jeg har, og kommer aldri til å si at cannabis er ufarlig, for det gjelder egentlig alt her i verden som man kan misbruke. men det at det er "bare" dobbelt så farlig å kjøre når man er fjern, men SEKS ganger farligere å gjøre når man er påvirket syntes jeg gir en veldig korrekt bilde av hvor farlig de to stoffene er når de blir satt opp i mot hverandre.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 8 juni 2011 20:01

@useriøs, det er to typer farlig.

1. Farlig for omgivelsene

2. Farlig for en selv

Alkohol gjør mennesker vågale og oppglødde. Det "bedøver" den kritiske sansen, og hos noen vekker det aggresjon.

Cannabis har en tendens til å virke mer innovervendt. Derav opplevelsen mange har av at folk som røyker er sløve.

Alkohol er uten tvil mer risikabelt for omgivelsene. Cannabis er helt klart mer risikabelt å konsumere enn alkohol, for den enkelte - rett og slett fordi terskelen for å røyke seg fjern, er så mye lavere enn terskelen for å drikke seg full. De fysiske (ubehagelige) bivirkningene av høyt alkoholkonsum, holder de fleste borte fra å drikke seg snydens hver kveld. De fysiske bivirkningene av å røyke, er derimot små i forhold. De psykiske bivirkningene av å røyke, kommer derimot mer over tid og er vanskeligere for den som røyker, å koble til cannabisforbruket.

Skjult ID med pseudonym useriøs on. 8 juni 2011 21:06

jeg er uenig i din beskrivelse av forskjellene av cannabis og alkohol, men igjen som jeg nevnte over, det er en relativ tanke.

for meg så er ikke cannabis "mer risikable" enn alkohol på en personlig plan, av den enkelte grunn at jeg ikke kan dø av å røyke meg fjern hver dag, men det kan du hvis du drikker alkohol hver dag.

jeg ser ikke helt hvorfor du syntes cannabis er farligere fordi du kan bli fjern av å konsumere mindre enn alkohol, av den enkle grunn at THC og CBD er langt i fra like farlig som med alkohol, du må røyke over 700 kg med cannabis under 15 minutter for å "greie" å dø, mens du trenger ikke mer enn 3 i promille for å dø av alkohol. og det kan du LETT greie på 15 min!

du bør også kanskje sjekke litt statistikk når det gjelder cannabis MISbruk og psykiske bivirkninger (tenker du mener de negative etter langtidsbruk), for det er bare ca. 5% sjanse for å utvikle disse i forhold til 1% for de som ikke røyker cannabis. poengt mitt er at du kan røyke cannabis hver dag, og allikevel så er det 90-95% sjanse for at du IKKE får noen psykiske bivirkninger, men gjør du det samme med alkohol så kommer du 100% sikker til å DØ av i alle fall leversvikt, om ikke noe annet.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 8 juni 2011 21:58

Kjære @useriøs

Jeg har en relativt avslappet holdning til det hele. De færreste jeg kjenner som nyter enten alkohol, eller cannabis, har noen nevneverdige problemer med det. Likevel virker det litt som du lever i en boble i forhold til de potensielle skadevirkningene ethvert rusmiddel/enhver kjemisk substans, har. I tillegg er psykoser mye mer alvorlige og ofte permanente, enn de skadene man får fra alkohol. Slutter du å drikke, henter kroppen seg inn igjen, med mindre du har et langvarig misbruk bak deg. Slutter du å røyke, forsvinner ikke psykosen like lett.

Personlig mener jeg den største synderen er lovlige medisinske preparater helsevesenet skriver ut resepter på, i et forrykende tempo. Jeg forstår ikke helt hvorfor det er mer stuerent med en lykkepille når du er deppa, enn en skikkelig rotbløyte, eller en joint. Vi mennesker er nå en gang slik skrudd sammen, at vi nyter rusmidler, og føler det har en plass i livet vårt (gjelder ikke alle, men maaaange av oss). Katte som gladelig bøtter nedpå halvlitere på byen, har i grunnen ikke så mye han skal ha sagt i forhold til cannabis. Sorry katte, for voksne mennesker er det mer eller mindre same same.

Blir litt som denne: http://www.youtube.com/watch?v=J2oEmPP5dTM

Skjult ID med pseudonym katte on. 8 juni 2011 22:00

Har vi nevnt at cannabis svekker læreevnen?
(Enda en grunn til at brukerne sakker akterut...)

Skjult ID med pseudonym katte on. 8 juni 2011 22:02

@VoksenMann
Hvor står det at jeg bøtter nedpå halvlitere?
Jeg har vel derimot skrevet at jeg i edru tilstand spør damer rimelig direkte (ja, faktisk).

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 8 juni 2011 22:19

Ok, katte. Trodde det var tilfelle, er det ikke det - må jeg bare beklage. Alle rusmidler er et tvegget sverd. De gir inspirasjon og boost i en periode. Hvis du ser "vitenskapelig" på det, bedøver alkohol deler av hjernen, mens cannabis har en litt annen effekt. Cannabis får i større grad hjernen til å lage nye koblinger, og "glemme" eksisterende koblinger. Var en bra artikkel om det i Scientific American for en stund siden. Fant bare en kortversjon av den på nett http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=cannabis-like-brain-chemi

Uansett er ditt endimensjonale syn på det, like bak mål som @useriøs sin hyllest til godplanten. Hvilken kortids- og langtidseffekt rusmidler har, er avhengig av mengde, intensitet og person. Har du ditt daglige virke som kirurg, eller pilot, er det nok litt mer uheldig å nyte rusmidler, enn om du jobber innenfor kreative yrker.

Skjult ID med pseudonym useriøs to. 9 juni 2011 08:55

VoksenMann, må si jeg syntes det er litt morsomt hvordan du prøver å si noe smart ved å linke til forskning som du tolker veldig feil! faktisk så burde du aldri tolke noen andres forskning, med mindre du er i samme felt som dem. det du burde gjøre er å si det som står der, ord for ord. så jeg vet ikke hva som får deg til å tro at du kan simplifisere den forskningen til et så grovt nivå at du kan si at cannabis får en til å "glemme" eksisterende koblinger, når forskningen var ganske så presis!

vet ikke om du leste og forstå abstraktet, kanskje det at den var på akademisk engelsk (og særutrykk som er spesifike for det feltet) gjorde ting litt vanskeligere å forstå, men det som står der, på svart hvitt, er at cannabis kan hjelpe for å glemme/slette "traumatiske minner". dette er litt av det som er grunnen til at du kan få cannabis på resept i 13 stater i USA for folk som har forskjellige psykiske lidelser, bland annet post traumatisk stress syndrom, noe veldig mange sliter med etter en traumatisk opplevelse som for eksempel vold, voldtekt, drap, krig osv.

det cannabis gjør, er å "slå av" korttidshukommelsen slik at den dype hukommelsen blir aktivert. dette er det flere som sikkert har lagt merke til, som er grunnen til så utrolig mange kreative mennesker liker å røyke for å konsentrere seg om kunsten sin, men de greier ikke å huske hvem som nettopp ringte, eller hvor de la husnøklene sine!

"Slutter du å drikke, henter kroppen seg inn igjen, med mindre du har et langvarig misbruk bak deg. Slutter du å røyke, forsvinner ikke psykosen like lett." <-- her så sier du noe som jeg syntes blir bare vås! hvis du slutter å drikke, så henter kroppen seg inn igjen, med mindre du har et langvarig misbruk bak deg. men av en eller annen merkelig grunn, så høres det ut for meg at du tror at bare du tar de en joint så kommer du til å få psykoser som nesten aldri forsvinner! det er jo ignorant å tro, rett og slett feil! for det er EKSAKT helt lik alkohol, kroppen henter seg igjen ganske fort, med mindre du har et langvarig misbruk bak deg. men den blir borte, akkurat som alkohol.

har du noen andre ulogiske påstander å komme med? for ellers så syntes jeg du kommer med utrolig mye bra, bare synd at ikke alt er like gjennomtenkt eller smart som du prøver å fremstå.

Skjult ID med pseudonym useriøs to. 9 juni 2011 08:59

og før jeg glemmer det (:P) bare så du vet, for du kjenner meg ikke i det hele tatt, men jeg lever ikke en en boble om potensielle skadevirkninger forskjellige substanser har. jeg har brukt forskjellige rusmidler i over 15 år, har testet og eksperimentert med det meste av det som finnes (untatt herion og sprøyter), men det eneste jeg har misbrukt er hasj og cannabis, men det sluttet jeg med for kanskje 5 år siden så nå er jeg bare en bruker. i de 15 årene så har flere av mine venner/bekjente død i både direkte og indirekte følge av rus, har hentet venner fra sykehus etter overdoser sikkert en 5-7 ganger, og sett hva det kriminelle miljøet kan gjøre med mennesker. jeg har også lest utrolig mye historie om forskjellige narkotiske midler (man lærer ikke om dette på skolen, er jo så utrolig stigmatiserende tema) og har til og med vært med studier for cannabis når jeg bodde i utlandet.

så min erfaring er både praktisk og teoretisk ut i fra alle de forskjellige typer rus jeg har erfart. hvor har du din erfaring fra, VoksenMann, som gjør at du føler du kan utale deg om ikke bare emnet, men hva andre folk måtte mene om emnet og hva brukere går gjennom osv? ut i fra hva du sier så høres det ut som du sitter på veldig mye informasjon/erfaring, så syntes det hadde vært spennende å hørt!

jeg har aldri påstått at cannabis er "sunt", ALDRI! og jeg driver heller ikke med propaganda for bruk av cannabis. det jeg derimot gjør, er å forsvare cannabis FRA propaganda, stereotypisk mis-informasjon, stigmatisering og rett og slett løyner. og personlig så mener jeg at cannabis bør enten bli legalisert eller avkriminalisert, og håndteres på lik linje som andre "lovlige" rusmidler som alkohol, tobakk og reseptbelagte piller. som forresten står for nesten 10 millioner død årlig på verdensbasis...

Skjult ID med pseudonym katte to. 9 juni 2011 10:43

@useriøs

Så hva var poenget med å teste og eksperimentere med det meste som finnes?

Hva er fordelene(?) for deg med cannabis siden du fortsetter med det?

Regner med at cannabisen på resept for psykiske lidelser vil ha diverse bivirkninger, på linje med lykkepiller?
(Føles godt å være og fortsatt vil være frisk gitt, og ikke risikere noe...)

(kvinne 28 år fra Akershus) to. 9 juni 2011 10:56 Privat melding

Jeg vil hive inn noe jeg mener jeg så nevnt lenger opp her, selv om dette er en tråd hovedsaklig om hasj, så vil jeg si legene som "pusher" lykkepiller gjør langt mer skade enn hasj, alkohol og alt. Det er min mening og har ikke noe som kan backe dette annet enn ting jeg selv har sett og opplevd. Mennesker som går til leger og psykologer med psykiske vanskeligheter får piller kasta etter seg, og jeg sier ikke at lykkepiller er bare møkk, misforstå meg rett :-) Men når jeg var yngre kjente jeg jenter og gutter i alderen 14 år som var avhengig av lykkepiller for å komme seg gjennom hverdagen. Dette er ikke ungdom som var annet enn deprimerte da de gikk til psykolog, som nå "må ha" lykkepiller pga angst osv. Hvor ille kan en normal 14 åring ha det at han må ha lykkepiller fremfor noen timer hos psykolog hvor de løser problemet? Mulig jeg er fryktlig ignorant angående lykkepiller så dere får for all del rette på meg.. :-) Men merk: jeg sier ikke at lykkepiller ikke hjelper mennesker, eller at det ikke finnes behov for dem, jeg sier bare at jeg mener reseptene sitter temmelig løst...

(mann 37 år fra Oslo) to. 9 juni 2011 11:07 Privat melding

Jeg tror jeg oppsummerer hele tråden med gode, gamle; Alt med måte! ;o)

Skjult ID med pseudonym useriøs to. 9 juni 2011 12:08

enig Erikmy, alt med måte! ;-)

Coladverg, det du sier angående lykkepiller er helt korrekt. hvis du taster inn "prescription drugs death" i google og leser et par artikler, så vil du se at det du tror stemmer ganske bra med virkeligheten.

for å gi et lite, subjektiv eksempel, en venn av meg sliter veldig psykologisk men har ingenting med dop å gjøre. psykologen hans har diagnoser han med en lett blanding av forskjellige ting som PTSS og personlighetsforstyrrelser. ja, han har hatt et veldig vanskelig oppvekst.

uansett, han begynte først å ta en pille som legen sa kom til å "balansere" humøret hans, dvs ikke så mange "ups and downs". pilla fungerte jo, men en av bivirkningene var at han ikke fikk sove! så han gikk til legen igjen og fikk sovepiller. men bivirkningen av den var at han ble utrolig groggy dragen etterpå, slik at han ble kvalm og ikke greide å spise. så fikk han piller for å ikke bli svimmel, men den fikk han allergi reaksjon på, så han kunne ikke ta den. så han prøver å tvinge i seg mat, men har allikevel gått ned kanskje 10 kg de siste 3 månedene.

når han fortalte meg alt dette så viste jeg han flere dokumentarer om cannabis for medisinsk bruk, slik at han kunne få litt mer info om dette, spesielt det med cannabis bruk for akkurat de lidelsene han hadde. når han da bestemte seg for å prøve å se hva som kunne skje hvis han røyka, så begynte han å gråte foran meg, for han trodde ikke at han kunne ha det så bra av å røyke en tørka plante! bare første gangen så spiste han en hel grandiosa alene (jeg bryr meg ikke om han spiser usunn mat, bare han spiser!!) og en halv boks med sånn 2 liters is (kødder ikke!), bare for å slokne på sofaen et par timer etterpå! han sa at han sov vel i 4-5 timer, som var mer enn han hadde fått sove i hele uka før.

så jeg lurer, hvorfor "tvinge" piller til folk som gir dem kjipe bivirkninger som gjør at du ender opp med en cocktail med piller, istedenfor å la han røyke en eller to jointer om dagen?

grunnen er enkel, trangsynhet, propaganda, stigmatisering, men mest av alt, PENGER. tror dere virkelig at legemiddelindustrien kommer til å gi fra seg billioner etter billioner med fortjeneste på den måten der? fordi, dere som kanskje ikke vet det, men man kan ikke ta patent på en plante som hvem som helst kan gro i sin egen hage! det at cannabis er ulovlig har ingenting med selve planta eller rusen å gjøre, men PENGER.

som wu tang sa, C.R.E.A.M! get the money, dollar dollar bills yaaaaa'll

(kvinne 28 år fra Akershus) to. 9 juni 2011 12:14 Privat melding

Jeg har også venner som har havna på en real coctail med piller pga bivirkningene av de andre pillene... Kanskje jeg skal anbefale dem også å prøve en liten joint :-)
Jeg har en kompiss som måtte begynne med en sånn coctail når han var 17, og som mange så mista han hele sexdriven sin, det er fett når du er 17?! Han går på pillene ennå og fremdeles null sexdriv... Jeg kjenner ham godt, og det han sleit med trengte IKKE lykkepiller for å fikse. Men nå er han jo hekta og kommer seg ikke opp av senga engang om han ikke har de pillene.. mye av det er vel en mental avhengighet.. Men fælt å se alikevel. De tinga som KUNNE vært fiksa for 5 år siden, har nå fått flere år på å feste seg i både personlighet og psyke.. GO HELSEVESENET.
Er akkurat det her som gjør at jeg skal ta den utdannelsen jeg skal :-)

Skjult ID med pseudonym katte to. 9 juni 2011 12:14

Jo, det går faktisk an å ta patent på det.

Skjult ID med pseudonym katte to. 9 juni 2011 12:20

Og hadde det vært et annet virkestoff (som cannabis), så hadde det nok fremdeles blitt en cocktail, men en annen cocktail.
Man slipper ikke unna cocktailen, må vite... :p

(kvinne 28 år fra Akershus) to. 9 juni 2011 12:25 Privat melding

Det er sant katte, jeg er egentlig veldig imot lykkepiller om ikke det kom frem i første innlegget mitt, ihvertfall unødig bruk av det.. Så på nyhetene for en stund siden at de gir slikt til enslige eldre fordi de er ensomme? hva faen er det for noe liksom? Blir mektig provosert av sånt!

Skjult ID med pseudonym katte to. 9 juni 2011 12:47

At egentlig dop og neddoping blir støttet av det offentlig gjør det ikke akkurat noe bedre, nei.

Skjult ID med pseudonym useriøs to. 9 juni 2011 13:09

Coladverg, jeg føler virkelig for vennen din, men det triste er jo at verken han eller vennen min er noen spesialtilfeller... men avhengig av hva slags problemer han sliter med, så hadde jeg nok kanskje gitt han litt cannabis og se hvordan han reagerte. personlig så får jeg sterkere sexdrift når jeg er fjern, men tenkte ikke at han skulle røyke for å bli kåt men å slippe pillecocktail!

ja, "kaste piller på problemer" har blitt en svært negativ ukultur over alt i den industrielle verden! bare tenkt på alle barna som får ADHD stemplet og må da bli fõret med piller?

bare for 2 måneder siden så leste jeg en forsknings artikkel der de viste at ca 50% barna i studien som hadde ADHD ble bedre av at FORELDRENE gikk på kurs på hvordan være en god foreldre! det var nesten som jeg falt av stolen, selv om jeg alltid har vist at dette med ADHD er en veldig lett utvei når man har et barn som man ikke kan kontrollere. ja, det er sikkert mange av dem som har et psykisk problem, men når kanskje halvparten kunne spart seg for pillebruk, så syntes jeg det sier ganske mye.

og ja, hahaha, ALT er jo en cocktail av ting, lufta vi puster er jo en blanding av nitrogen (ca 80%), oksygen (ca 20%) pluss en fin liten blanding av karbondioksid, helium, neon, andre gasser, vann (damp altså), pluss all mulig DRITT som vi mennesker "spyr" ut i lufta! :P

Skjult ID med pseudonym kit to. 9 juni 2011 16:05

@Persefone. Litt rart at du tolker mine innlegg som forsvar for cannabis.

Jeg har hele tiden understreket at både cannabis og alkohol er potente midler med potensielle problemer. Dog har de forskjellige sett med skadevirkninger.