Alle innlegg Sukkerforum

homofil adopsjon

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Saint fr. 15 feb. 2008 22:50

forrige barneombud fikk sannsynligvis ikke forlenget sin periode pga sin holdning til om hvorvidt homofile skal ha rett til å adoptere barn. Jeg er så enig så enig. Har ingen ting i mot homofile. Men, barn bør i utgangspunktet ha rett til en mor og en far. Dette er det mest naturlige for å sikre en balansert stimulering av personlighetsdannelsen.

st.

Skjult ID med pseudonym FEMINI fr. 15 feb. 2008 22:57

Hvordan sikrer det å ha en mor og en far en balansert stimulering av personlighetsdannelsen?

Skjult ID med pseudonym Lilla fr. 15 feb. 2008 23:17

Handler det ikke mere om at barnet får en eller foreldrer som gir kjærlighet? Tror det er mange barn som har en mor og far, som overhodet ikke blir stimulert på mange områder.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) fr. 15 feb. 2008 23:21 Privat melding

Tror hovedpoenget er å ha sterkpåvirkende rollemodeller som kan forme en godt sosialt grunnlag.

Men jeg har ikke barn, så ikke ta det innspillet for tungt.

(mann 53 år fra Oslo) fr. 15 feb. 2008 23:23 Privat melding

Dessverre så innebærer det å ha en mor og far ingen garanti for en lykkelig barndom. Men det bør allikevel være en hovedregel når man plasserer et fremmed barn inn i et nytt hjem. Hvordan vi voksne innordner oss etter at vi har fått barn er det dessverre ingen som kan sette rammer for bortsett fra politi og barnevern. Men når man tar et helt fremmed barn og plasserer i et nytt hjem bør man legge til rette for så naturlig stimulering som mulig; med en mor og en far.
Naturen er innordnet slik at 2 menn eller 2 kvinner alene faktisk ikke klarer å lage et barn uten kunstige forutsetninger. Da skal vi heller ikke sette et fremmed barn inn i en slik setting.

Skjult ID fr. 15 feb. 2008 23:34

Bra svar ! Demasadio

Skjult ID med pseudonym fremmed fr. 15 feb. 2008 23:37

Ser den...... begge foreldre av samme kjønn på foreldremøte på skolen eller i et annet sosialt setting på skolen .....ble du ikke
mobbet før så tenker jeg du blir populær nå .......Vanskelig spørsmål men jeg tror det brukes barn som forsøkskaniner nå til
dag og det er politisk korrekt , tror ikke alltid det er barnets beste det tenkes på .

Skjult ID med pseudonym FEMINI fr. 15 feb. 2008 23:39

Det er utrolig mange barn her i verden som trenger et hjem og en god oppvekst med sterke rollemodeller og stimulering. Kan ikke se hvordan det å være homofil gjør at en ikke kan gi det. Synes derimot heller det er flott om det blir flere som kan ta seg av alle de barna som trenger noen.

Skjult ID med pseudonym FEMINI fr. 15 feb. 2008 23:44

Barn tar forøvrig det meste helt naturlig. Dersom de mobber pga sånt noe, er det fordi de har plukket opp fordommer blant voksne.

Skjult ID med pseudonym Lilla fr. 15 feb. 2008 23:44

Er det ikke en rettighet for alle og kunne ha muligheten til og hjelpe et barn til et rikere liv? Verden utvikler seg hele tiden, fra steinalderen av, og heldigvis går vi fremover. Nå kan man ta kunstig befrukning, adoptere, ha fosterbarn osv.
Synes man bør vokse fra seg og være opptatt av hva naboen syns. Og synes det er en god lærdom videre til barna.

Skjult ID med pseudonym fremmed fr. 15 feb. 2008 23:49

@ FEMINI

Det er ikke alltid foreldrene har skylda , barna lære også av andre barn .........

Skjult ID med pseudonym FEMINI fr. 15 feb. 2008 23:51

og hvor har de lært det?

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) fr. 15 feb. 2008 23:54 Privat melding

...

Femini

Mente du det der?

Man lærer av alt av input man har. Sosialisering, flokkdyr, "action->reaction", hukommelse... Barn lærer ikke bare av foreldre og lærere. Heldigvis.

Skjult ID med pseudonym fremmed fr. 15 feb. 2008 23:56

Vi debaterer ikke hvorvidt det er riktig å gi et barn som trenger det et rikere liv men heller hvilket liv kan vi tillate at nettopp
de barna kan få, det er det..... det dreier seg om ......er det riktig ?

Skjult ID med pseudonym Lilla fr. 15 feb. 2008 23:58

Vi foreldre som skal være rollemodeller, kan veilede barna til og vite at de er viktig uansett, hva de andre flokkdyra sier. Så man kan lære også det man trenger og lære.

Skjult ID med pseudonym fremmed fr. 15 feb. 2008 23:59

@ femini

3 barn i forskjelige alder og selv født i en familie med 7 søsken 6 gutter og 1 jente ....:))))

Skjult ID med pseudonym Lilla lø. 16 feb. 2008 00:01

Så du fremmed påstår at et homofilt par ikke har den samme verdi/læringsmuligeter til et barn som et hetrofilt par? Pluss at det er mange enslig mødre, fedre som kun kan gi stimuli fra et hold...

Skjult ID med pseudonym fremmed lø. 16 feb. 2008 00:04

@Lilla

Enig.

pr idag har den tema ikke kommet på bordet med mine barn og jeg kommer til å stå for toleranse hvis det dukker opp
men jeg kan ikke se meg enig i at homofile skal kunne adoptere barn.......Adopsjon er ikke et menenske rett....

Skjult ID med pseudonym Lilla lø. 16 feb. 2008 00:05

Da kan vel ingen adoptere da. Men kanskje ikke så bra for alle de stakkars barna...

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) lø. 16 feb. 2008 00:07 Privat melding

Lilla: såklart, man må veilede barna og gi dem et solid grunnlag for karakter, det er helt klart et godt startsted.

Men det er ikke å skjule under en sten at andre ting vil påvirke. Hovedpoenget er vel å lage et så solid grunnlag at man filtrerer informasjonen på best mulig måte.

Men tror egentlig at det har lite å si, det er ikke noen nøyaktighetssak. Man formes, brytes litt, formes mer, brytes enda mer, bygger på, osv gjennom hele livet. Hovedpoenget er jo å få barnet til å etterhvert bli et sterkt individ slik at det former seg selv positivt.


Eller er jeg helt på viddene her, barnløs som jeg er.

Skjult ID med pseudonym FEMINI lø. 16 feb. 2008 00:08

@ Brødmannen

Selvsagt lærer ikke barn bare av foreldre og lærere, men det er vårt ansvar å gå foran med et godt eksempel - være gode rollemodeller. Det jeg mener, er at barn i utgangspunktet forholder seg til ting og situasjoner på en naturlig måte. Men dersom de plukker opp fra voksne at feks det å ha foreldre som er homofile er unaturlig, er det fordommer de gjerne tar med seg.

Skjult ID med pseudonym fremmed lø. 16 feb. 2008 00:09

@Lilla

Nei , jeg tror de har sansynligvis de samme evnene men de representerer ikke det samme som et hetereofil par i dagens samfunn.

Enslig mødrer/fedrer er ikke tema her nå .....jeg selv er det::)))

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) lø. 16 feb. 2008 00:19 Privat melding

Tja, jeg ser på det som komplett unaturlig at et homofilt par har barn, fordi det er... ikke... naturlig. Biologisk sett.

Men ser ikke noe galt i det av den grunn.

Tror egentlig det er alt for overbeskyttende å tenke på alt dette våset, hva er poenget med å unnlate homofile par å skaffe seg barn? Å "skåne" barnet for mobbing? Seriøst, hvis ungen ikke vokser av seg litt mobbing er det helt klart noe fundamentalt galt med personen, som har lite å gjøre med hvorvidt man har 2 mammaer eller ikke.

Hvorfor skal alt være så beskyttet og silkeglatt uansett.. Livet er fullt av motganger og hardskap, det er ikke noe galt med det, det er bare en mulighet for å bygge karakter og å definere seg selv. Det er ikke "negativt" å ha harde perioder i livet så lenge grunnlaget for å lære av det og å ta ressurssene ut av det ligger til grunne, noe som har lite å gjøre med hvor mange forskjellige kjønn foreldrene dine har.

Skjult ID med pseudonym Lilla lø. 16 feb. 2008 00:20

Jeg tok det med pga. "Saint" skrev ang. barn av homofile ikke fikk balansert stimulering av personlighetsdannelsen. At det er stor overflod av barn som kun har en foreldre. Som også har gitt sine barn kanskje mer trygg og veiledene oppvekst en andre noen ganger. Synes selv det er viktigere og fokusere på de som ikke gir barna sine muligheter for trygghet, en og bruke all enegi på og ta fra feks. et homofilt par muligheten for og elske og trygge et barn som trenger kjærlighet.

Skjult ID med pseudonym FEMINI lø. 16 feb. 2008 00:22

Det er ingen menneskerett å kunne få barn i det hele tatt. Men barn har rett til en god oppvekst. Dersom et homofilt par ønsker å gi dette til et barn, synes jeg det er noe de absolutt skulle få lov til.

@ fremmed Dagens samfunn skriver 2008. Skulle tro det var mer åpent for mangfold enn det dessverre er. Enslige foreldre er vel ikke helt utenfor tema her. Ikke så mange tiår siden skilsmissebarn var et nytt begrep, nå er det ikke mange som ser noe unaturlig i det. Det blir stadig flere varianter av familier, vi har ikke lenger bare "kjernefamilien" med mor, far og barn. Det trenger ikke bety at barna har det så mye verre enn før.

Skjult ID med pseudonym Lilla lø. 16 feb. 2008 00:27

@Feminini. Da er det egentlig litt interessant hva som ses som en "kjernefamilie" kanskje ny debatt.?
Har selv vært innom den typiske 4 prosenten i hver klasse som har opplevd ditt og datt. og kommer ikke fra noen kjærlig kjernefamilie. Men har da vokst opp og skjønt etterhvert at det er jeg selv som er herre over mitt eget liv, og kan ikke skylde på alle andre hele tiden.

Skjult ID med pseudonym Lilla lø. 16 feb. 2008 00:29

ups sendte avgårde før jeg var ferdig.
Det jeg mener er at vi kanskje mere må prøve og leve i tråd med tiden, og ikke henge oss så mye opp i det som har vært før, det samme gjelder ang. homofili. det er ikke en sykdom lenger. De blir like glad i barn som alle andre.

Skjult ID med pseudonym FEMINI lø. 16 feb. 2008 00:31

@ Lilla. Enig i det med begrepet kjernefamilie - en grunn til at jeg skrev det i hermetegn. Forøvrig glad for å høre at du har funnet ut at er du som bestemmer hvordan livet ditt skal være.

Skjult ID med pseudonym Lilla lø. 16 feb. 2008 00:36

@feminini Ja ikke sant :o) Håper mange andre også finner det ut for seg selv. Men må innrømme at regler her og regler og lover der kan ta kverken på en stakkar, snart er det portforbud til og gå ut etter kl.24 ;O)
Ha en strålende natt der ute :)

Skjult ID med pseudonym FEMINI lø. 16 feb. 2008 00:38

@ Brødmannen. Du sier "Seriøst, hvis ungen ikke vokser av seg litt mobbing er det helt klart noe fundamentalt galt med personen" sitat slutt. Seriøst? Joda, barn som har blitt mobbet vokser opp de og - som oftest, hender også at de ikke gjør det. Mobbing kan ødelegge en barndom og er ikke noe å kimse av. Det er en av grunnene til at det er viktig at vi voksne går foran som gode rollemodeller og videreformidler holdninger som ikke oppmuntrer til mobbing.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) lø. 16 feb. 2008 00:47 Privat melding

Kimser ikke i det hele tatt. Been there done that, kom meg gjennom det.

Og det er nettopp derfor jeg sier at man bør holde å fikse barnas verdisyn og selvfølelse som en ganske større prioritet enn å ganske enkelt si "har du homoforeldre blir du mobba, så det skal vi spare deg for". Kortsiktig løsning, både som samfunn og for de individuelle involverte.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 16 feb. 2008 00:51 Privat melding

Når man er voksen, så står man fritt til å bruke begrepet "kjernefamilie". Det har en klang i voksne ører. Allikevel, noen velger å bo alene, andre i kollektiv eller inngå samboerskap/ekteskap (både heterofilt og homofilt) Med andre ord; som voksen har man full rett til å styre sitt eget liv. MEN vi må ikke være i den tro at et lite barn fødes til verden med den samme forståelse eller overbevisning. Et barn har både maskuline og feminine sider som trenger stimulering. Vi skal ikke i "frihetens navn" pådytte barn våre egne verdivalg. Ingen av de småbarnforeldrene jeg kjenner kunne tenke seg å la sitt eget barn vokse opp med homofile foreldre, hvis de befant seg i en situasjon hvor de måtte velge. Jeg merker på mine egne barn at de både trenger mamma og pappa.

Skjult ID med pseudonym FEMINI lø. 16 feb. 2008 00:51

@Lilla Håper å se at folk blir litt mindre opptatt av alle disse normene for hva som er "korrekt" etterhvert jeg og synes litt mer åpenhet for mangfoldet ofte kunne gjort seg. Strålende natt til deg og:).

Skjult ID med pseudonym FEMINI lø. 16 feb. 2008 00:53

@Brødmannen Enig med deg der

Skjult ID med pseudonym FEMINI lø. 16 feb. 2008 01:06

@ Demasiado. Er vel et verdivalg å si at homofile ikke skal kunne adoptere og. Barn fødes til verden med et åpent sinn. Deres forståelse og verdivalg blir blant annet påvirket av oss foreldre. Det er ikke snakk om å pådytte dem våre verdivalg, men å stå for våre, være åpne og la de ta sine valg. Alle har vi vel våre maskuline og feminine sider, du, jeg, heterofile og homofile. Barn med homofile foreldre trenger også begge sine foreldre.

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt lø. 16 feb. 2008 01:12

Hvis man i Statene og i England klarer å balansere opp barnets behov for voksenkontakt av begge kjønn ved å involvere venner og familie, hvorfor skulle det ikke være mulig her på berget?
Single aleneforeldre gjør jo nettopp det.
Handler ikke det hele om god planlegging utover kjernefamilie-tankegangen, helt enkelt?

(kvinne 38 år fra Sør-Trøndelag) lø. 16 feb. 2008 01:16 Privat melding

Mulig jeg er fryktelig naiv, men det finnes alt for mange barn der ute som ikke har det godt. Etter min mening er det i dag alt for strenge regler for adopsjon. En kan ikke regulere hvem som blir gravide og får barn, men å få adoptere et sannsynligvis etterlengtet barn, er det alle mulige restriksjoner på. Er ikke det viktigste at barnet faktisk føler seg ønsket og får dekket de naturlige behov? Det finnes haugevis med alenemødre og -fedre i Norge i dag. Dette er da ikke verre enn å bli oppfostret av to mennesker av samme kjønn? Så lenge barnet er elsket og har en trygg oppvekst er vel det det viktigste? Barn lærer sine fordommer av foreldre eller andre barn som igjen har lært av sine foreldre.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 16 feb. 2008 01:26 Privat melding

@femini. Din filosofering over at barn fødes til verden med åpent sinn er sikkert interessant og verdifull for deg. Dessverre fødes ikke barn til verden som filosofer, men som små mennesker med basale behov. De basale behovene for kjærlighet kan selvfølgelig dekkes vel så bra av en homofil som av en heterofil. Der ligger heller ikke problemet. Under personlighetsdannelsen trenger barnet både en kvinnelig og mannlig rollefigur som det skal kunne relatere seg til for resten av livet. Disse rollefigurene innvirker på hvordan vi forholder oss til kvinner og menn senere i livet. Hvis det vokser opp med 2 fedre så fratar man barnet denne muligheten. Å filosofere over at gode venner og nær omgangskrets skal kunne kompensere for dette er i beste fall "sofa-filosofering"

Skjult ID med pseudonym FEMINI lø. 16 feb. 2008 01:36

@Demasiado Barn er faktisk litt av noen filosofer de. Har mange interessante og morsomme samtaler med mine jeg. Jeg tror jeg som kvinne helt fint kan lære ungene mine å forholde seg både til kvinner og menn og at menn kan gjøre det samme. Men så er jeg av den oppfatning at det ikke er særlig forskjell på hvordan en skal forholde seg til kvinner og menn. Foreldre er forøvrig kanskje de første, men ikke de eneste rollemodellene barna har blant voksne.

Skjult ID lø. 16 feb. 2008 01:36

Homofile og lesbiske par med barn har eksistert til alle tider selv om de som par ikke kan få barn med hverandre. De finnes til og med blandt dyr og fugler. Hvem har sagt at dette ikke er naturlig? Jo kirken som etter beste evne har forsøkt å tie ihjel at det finnes homofilt samliv som er naturlig. Eksempel: to hannpingviner som tar seg av ungen fordi mamma pingvin er spist av en hvalross for eksempel.... Det har jeg sett live. (Og ja, jeg har vært på Syd Polen).

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt lø. 16 feb. 2008 01:41

Og de mange vellykkede historiene som faktisk finnes, skal vi bortse fra?

Og hva med barn der to par går sammen om oppdragelsen, dobbelt sett mødre og fedre, er de barna da dobbelt uheldige fordi mor bor sammen med mor og far er kjærste med far?

Og Demasiado mener i forlengelsen av dette at man burde fremme en lov om å frata alle enslige med eneansvar for barn foreldreretten, fordi det kun er to biologiske opphav i første ledd som kan være stabil og god nok rollemodell?!

(mann 53 år fra Oslo) lø. 16 feb. 2008 01:46 Privat melding

@femini jeg betviler ikke at du har fine samtaler med dine barn. Dessverre er jeg redd for at du ufrivillig filosoferer deg langt vekk fra sakens kjerne. Barn som er adoptert får som regel et viktig mål her i livet; å finne ut hvem som er deres biologiske foreldre. De kan reise verden rundt inntil de har funnet sin biologiske far og mor. Behovet for å få brikkene på plass kan være vanvittig stort. Det er mao sterke krefter vi prater om. At dette behovet for stimulering og tilhørighet hos et barn skal kunne dekkes av 2 foreldre av samme kjønn er og forblir...nettopp; filosofi.

Skjult ID med pseudonym FEMINI lø. 16 feb. 2008 01:50

@ Demasiado Er du seriøs nå?

(mann 53 år fra Oslo) lø. 16 feb. 2008 01:50 Privat melding

@HeltEnkelt det blir søkt å blande eneforsørgere (dvs enker, etterlatte, fraskilte) inn i denne debatten.

Skjult ID med pseudonym Meg lø. 16 feb. 2008 01:51

Personlig har jeg vokst opp med både mor og far. Mor slo far. Det var det ingen som trodde på når jeg forsøkte å slå alarm og skaffe hjelp. Hurra for stereotypiene!

(mann 53 år fra Oslo) lø. 16 feb. 2008 01:52 Privat melding

@femini er ikke du?

Skjult ID med pseudonym FEMINI lø. 16 feb. 2008 01:58

Jeg er, men må innrømme at jeg ikke skjønner tankegangen din her. Hva i all verden har foreldrenes kjønn med å finne sine biologiske foreldre å gjøre? (Visste forresten ikke at det var sakens kjerne....)

(mann 53 år fra Oslo) lø. 16 feb. 2008 02:01 Privat melding

Hvis du ikke forstår denne sammenhengen, forstår du heller ikke hvilket kjerneområde i et barnesinn du berører ved å utsette et barn for en oppvekst med 2 foreldre av samme kjønn

Skjult ID med pseudonym FEMINI lø. 16 feb. 2008 02:14

Min oppfatning er at et barn kan ha en like god eller dårlig oppvekst enten det har to fedre, to mødre, en far, en mor eller en av hver. Det er faktisk ikke så store forskjeller på hva en kvinne og en mann kan gi til et barn. Par som får adoptere må dessuten gjennom en del prosedyrer og må nærmest bevise at de kan være gode foreldre før de får bli det. Dette vil vel også gjelde homofile som adopterer. Det er mange barn som ikke får oppfylt sin rett til en god og trygg oppvekst. Samtidig er det de som gjerne vil gi dem det, men ikke får lov fordi de tilfeldigvis foretrekker samme kjønn. For min del ville jeg foretrukket et homofilt par framfor noen som mener homofile ikke kan være gode foreldre.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 16 feb. 2008 02:27 Privat melding

@ femini de siste ordene får stå for din regning. Jeg respekterer ditt syn og innser at vi ikke blir enige. Heldigvis forblir dette en debatt som ikke får særlig praktiske konsekvenser. De fleste landene som sender fra seg foreldreløse barn, bl.a. til Norge, stiller som krav at barnet mottas av en mor og en far. Køen av heterofile adoptivforeldre er dessuten så stor at de homofile parene kommer langt nede på listen.

Skjult ID med pseudonym FEMINI lø. 16 feb. 2008 02:41

@ Demasiado Skal ikke sette de ordene på din regning nei:). Tror heller ikke vi blir enige. Men det er jo heldigvis lov til å ha egne meninger og det respekterer jeg og.

Skjult ID med pseudonym Lilla lø. 16 feb. 2008 08:45

@Demasiado Barn som reiser land og strand rundt for og finne sine biologiske foreldre, tror jeg har blitt tilsidesatt og ikke hatt den åpenheten den kanskje burde.. Barn aksepterer det meste hvis det føler seg inkludert og ikke utelatt.

Meg selv hvis jeg kunne velge mine foreldre, hadde heller valgt homofile foreldre, en de jeg hadde.

Barn bryr seg ikke om våre forskjeller, det er vi som oppdrar den til og bry seg.

Skjult ID med pseudonym Smily lø. 16 feb. 2008 10:41

heldigvis er det sånn nå at de fleste har mer forståelse og omtanke enn noen når det kommer til dette tema.
Som alenemor sørger jeg for at min sønn har gode mannlige forbilder.
Dette er noe homofile bør passe på ... men bortsett fra det kan også homofile være gode foreldre... de gjør sikkert sine feil de også som alle foeldre .. ingen er perfekte. De har all rett i å ønske seg en familie ... Det gjør jo jeg :o)

Skjult ID med pseudonym Herr blå lø. 16 feb. 2008 12:44

Tror ikke jeg ville blitt den samme med to mødre. Mitt klare inntrykk er at det skinner igjennom hvorvidt en mann har hatt en tydelig mannsrollefigur i oppveksten. Spesielt i datesettingen, siden vi er her.. På troens faste grunn vil jeg hevde at en mann som vokser opp med to mødre har en ulempe når det kommer til å finne en partner. Men blir sikkert fort en veldig god venn.

Skjult ID med pseudonym barn lø. 16 feb. 2008 12:47

enig med jorund
det er alt for mange barn som ikke har det godt

Skjult ID med pseudonym Herr blå lø. 16 feb. 2008 12:53

Tror ikke jeg ville blitt den samme med to mødre. Mitt klare inntrykk er at det skinner igjennom hvorvidt en mann har hatt en tydelig mannsrollefigur i oppveksten. Spesielt i datesettingen, siden vi er her.. På troens faste grunn vil jeg hevde at en mann som vokser opp med to mødre har en ulempe når det kommer til å finne en partner. Men blir sikkert fort en veldig god venn.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 16 feb. 2008 12:56 Privat melding

Er ikke hovedproblemet at alt for mange barn her i verden ser fram til ett brutalt, hardt og kort liv?

Hva er alternativet til adopsjon? Er ikke det ett liv nederst på rangstigen i land vi ikke liker å sammenlikne oss med? Det er da uendelig mye bedre at ungen blir mobbet av de andre barna skolen enn at det lever i slummen i ett fattig land?

Skjult ID med pseudonym FEMINI lø. 16 feb. 2008 12:58

Ønsker meg en partner som også er en veldig god venn jeg.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 16 feb. 2008 13:13

Herr Blå. Du kan ikke argumentere mot to mødre ved å si at de må ha en mannlig rollefigur, all en stund mange barn vokser opp hos alenemødre. Det finnes fedre som sitter i fengsel, fedre som bor iutlandet og fedre ingen vet hvem er. At to mødre skulle være så mye verre en en mor, tviler jeg på....

Kit: Både uenig og uenig. Problemet er ikke primært at de ellers ville leve i fattigdom og slum. Men at alternativet ofte er å være forlatt og på barnehjem med begrensede muligheter for omsorg og kjærlighet. Da er jeg enig at to kjærlige mødre eller fedre ikke det verste man kan utsettes for.

Nå skal det vel kanskje legges til at det ikke er noen akutt manko på hetrofile par som ønsker å adoptere. Og det er mye de også skal bevise (og betale!) før de får lov til å adoptere. Så spørsmålet er vel om disse parene bør gå foran de med to av samme kjønn i køen eller ikke.

Det er litt rart: Jeg søkte en jobb en gang med omplassering av hjemløse dyr. Og ble litt sjokkert over hvor strenge kriterier det var for å lov til å overta hjemløse katter og kaniner. Bor du nær en motorvei? Sorry, du kan nok ikke få en katt her (samtidig som det er skrikende mangel på hjem og foreningene ikke kan ta i mot flere hjemmløse dyr..). Blir noe av det samme.Skjult ID med pseudonym manue lø. 16 feb. 2008 13:14

En av mine oppgaver som forelder, er å legge forholdene til rette for min datter slik at hun har rollemodeller hun kan bruke og lære av i sin oppvekst. Vi bør gå ut i fra at en homofil mor eller far også ser dette som sin oppgave.
Jeg tror ikke forholdet heterofil/homofil har noe å si for utviklingen til et barn, så lenge miljøet rundt barnet innholder de variantene det trenger for en god oppvekst.

Skjult ID med pseudonym Janne47 lø. 16 feb. 2008 13:23


Om homofile skal få adoptere eller ikke er ikke noe enkelt spørsmål mener jeg. Men jeg synes nok at det største problemet i den sammenheng er fordommene som du og samfunnet generelt har.
Når det gjelder frykt for mobbing, at barna ikke skal ha det brra, kan en jo se hva forskningen sier om det. Resultatene fra studier som er gjort hittil er nokså positive.

Skjult ID med pseudonym Sidelinjen lø. 16 feb. 2008 13:27

@kit001
Den argumentasjonen tar opp innvandringsdilemmaet i det fulle. Det er så alt for mange barn vanskeligstilte barn som produseres i verden i dag. Hvis vi tar dem hit så løser vi et "problem" der nede slik at det kan produseres flere. Spørsmålet blir da om vi er beredt til å ta inn veldig mange barn for å mette behovet. Jeg vet dette låter stygt og lite politisk korrekt, men hvis adopsjonsrutinene skal revurderes totalt så må vi tenke helhetlig.
Hvis vi skal tillate at et bestemt antall barn kan tillates adoptert hvert år så har vi noe å argumentere ut ifra. Da betyr det at homofile og heterofile sammen vil stå i kø for å få tilgang på den faste summen. Når vi vet at ca 10% er homofile så kan det bety at etterspørselen øker betraktelig. Fullstendig likestilling mellom heterofil og homofil adopsjon er det eneste som reelt sett vil gi homofile muligheten. Er det hipp som happ hvorvidt en jente skal ha en mor eller en gutt en far?

SOS barnebyer er forøvrig en veldig bra ordning som det kunne satses mer på.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 16 feb. 2008 13:36 Privat melding

Et barn har både maskuline og feminine sider som trenger stimulering. Vi skal ikke i "frihetens navn" pådytte barn våre egne verdivalg. Ingen av de småbarnforeldrene jeg kjenner kunne tenke seg å la sitt eget barn vokse opp med homofile foreldre, hvis de befant seg i en situasjon hvor de måtte velge. Jeg merker på mine egne barn at de både trenger mamma og pappa.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 16 feb. 2008 13:40 Privat melding

Nå må alle slutte å tro på denne eventyrboken....Ja bibelen... Der står det jo at det absolutt skal være mann og kvinne.
Løgn og bedrag hele greia..

Det viktigste er at barna får et godt liv...ikke om det er to menn eller damer.

Helt enig i flere om dette

(mann 51 år fra Oslo) lø. 16 feb. 2008 13:43 Privat melding

@ lilleulv. Jeg er enig i at jeg ikke var veldig nyansert, det var satt på spissen. Heller ikke uenig i at de formelle kravene er veldig høye, både for omplassering av barn og dyr. Poenget, som jeg oppfatter du er enig om, er at alternativet for barna ikke er den lykkelige kjernefamilien med villa, volvo og vofse.

@sidelinjen. Arbeidsinnvandring er en annen og mye større debatt. Men, i hovedsak tjener både landet som gir fra seg arbeidskraft og mottaker landet. Men, fordelene og kostnadene i landene er ikke likt fordelt. Men, sukkerforum er vel ikke rette forum for den debatten. Personlig har jeg sans for mye av det Redd Barna gjør. for å drive litt tekstreklame :-) (men ikke noe galt med barnebyene)

Skjult ID med pseudonym sunway77 ma. 18 feb. 2008 09:32

jeg tror ikke unger er riktig så fordomsfulle som voksne,skal man ta hensyn til at ungene ikke skal bli mobbet,må man ta mange andre grep,,, er faktisk mange som har to mødre og to fedre ,og tror nok mange lesbiske og homofile par tenker mer på at barna trenger kontakt med motsatt kjønn enn foreldrene.
unger mobber for mye mer sårende ting enn at ungen har to mammaer.... feks overvekt,briller,utseende generelt,gamle foreldre,rare foreldre osv osv.....
bare mine tanker....
er ikke nødvendigvis for homofil adopsjon heller...

Skjult ID med pseudonym mons ma. 18 feb. 2008 11:37

Jeg synes det blir feil å si at denne diskusjonen handler om homofil adopsjon. Den handler egentlig om hvorvidt vi synes det er greit at menn oppdrar barn. Det er utrolig mange barn som vokser opp med kun en mor som hovedomsorgsperson. Disse barna går også glipp av det å ha likeverdig kontakt med begge kjønn, uten at dette vekker uro og allmen bekymring. Om alenemødrene er homofile eller ikke er ikke så avgjørende, en lesbisk kvinne som ønsker seg barn greier som regel å få dette til på en eller annen måte. Så det finnes allerede mange barn med homofile foreldre, og jeg mener å ha lest at disse barna greier seg akkurat like bra som barn med en "normal" familiebakgrunn.

Stemningen blir først veldig negativ når vi snakker om hvorvidt mannlige homofile skal få lov til å adoptere. Og jeg synes at særlig de av oss som er menn selv burde prøve å se våre egne fordommer litt strengt inn i øynene når det gjelder dette spørsmålet. Dette er ikke bare diskriminering av homofile, men også av oss vanlige, heterofile menn.

Jeg tror det er fullt mulig å ha en kjempefin barndom selv om man vokser opp sammen med bare en mor. Det samme tror jeg er mulig dersom man vokser opp sammen med en far, to fedre, en bestemor eller en onkel. Det er så utrolig mange andre faktorer som er viktige for et barn. I hvilken grad homofili er en del av miksen har ikke noen praktisk betydning tror jeg. Og om omsogsarbeidet utføres av menn eller kvinner, alene eller i samarbeid, tror jeg også blir litt hipp som happ. Det er ingenting som noengang blir helt perfekt uansett. Selv ikke A4-kjernefamilien.