Alle innlegg Sukkerforum

Drømmetolkning

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym katte ma. 6 juni 2011 11:01

Tror du at drømmene dine prøver å si deg noe, og er interessert i å finne ut hva de betyr?
Eller tror du drømmene dine bare er tøv?

Drømmene er refleksjoner fra underbevisstheten, og vi kan få endel informasjon som er ikke er begrenset av de føringer, hemninger, sperrer, forestillinger etc vi legger på oss selv i det bevisste liv.

For min del har jeg begynt å notere ned det jeg husker av dem, og ihvertfall prøve å finne ut hva enkelte betyr.
Jeg prøver av og til også å påvirke det kommende innholdet før jeg sovner, men har ikke merket så mye resultater med det hittil.

Hva gjør dere, hvis noe i det hele tatt?

Skjult ID med pseudonym Ceca83 ma. 6 juni 2011 11:34

Så morsomt tema:) Dette interesserer meg faktisk veldig da jeg ser at det ofte stemmer.

Det er desverre meget sjelden jeg husker drømmene mine. Men hvis om atte jeg faktisk husker dem når jeg våkner så sitter jeg på sengekanten å tyder drømmene ved hjelp av bøker. Det vanskeligste for meg er visst å huske farger og detaljer men ved å trene på det så ser jeg det fungerer. Jeg har faktisk blitt veldig mye flinkere til å huske nå enn da jeg begynte med dette for noen år siden.

Det jeg er bitte litt skepisk over er hvor mye jeg skal legge i dette. Jeg liker å se på meg selv som ei reflektert frøken og drømmene hjelper meg i å se og si i fra til meg hvordan ståheia ligger an innimellom.

Jeg opplever ofte at det er fryktelig mange advarsler i drømmene mine. Lever jeg meget spontant da lurer jeg på ? Og hvis det da ikker dette som er grunnen hva er grunnen? Opplever jeg så fryktelig mye rart liksom?

Og @katte: hvordan går du frem for å styre drømmene dine? Det kapitlet skjønte jeg meget fint lite gitt.

Skjult ID med pseudonym katte ma. 6 juni 2011 12:30

Jeg har nettopp begynt, så jeg kan ikke si så mye om det ennå.
Men iflg noen bøker om drømming skal en visst si til seg selv (dvs underbevisstheten) før en sovner hva man ønsker seg.
(Jeg har begynt å se likheter mellom endel ting som jobber med underbevisstheten, som deler av NLP, visualisering, deler av Law of Attraction og bønn (som i en bok jeg har lest også kan være ikke-religiøs))

Skjult ID med pseudonym Anugita ma. 6 juni 2011 18:15

Jeg gjorde det veldig mye før, tolket og skrev ned alt jeg husket. Det ga ikke mye mening der og da, men når jeg en god stund etterpå har gått tilbake å sett på symboler og tolkning så gir det masse mening til det som faktisk skjedde på den tiden, sett i etterpåklokskapens lys ;)
Har blitt veldig sløv til å skrive ned, så burde absolutt skjerpe meg, og begynne å skrive ned drømmene igjen, ikke bare tolke de og glemme det dagen etter ;)

Skjult ID med pseudonym clean ma. 6 juni 2011 18:26

Jeg husker 60 % av alle drømmene jeg har, men det har blitt så mange nå at hvis jeg skulle skrive ned alle, hadde jeg sikkert klart å presse de inn i en tynn bok.

Men jeg har aldri gjort noe med det, har aldri prøvd å tolke drømmene mine. Jeg har veldig mange rare drømmer jeg aldri ville tenkt på i virkeligheten, så underbevisstheten min er visst merkeligere enn jeg tror. Hadde nok vært morsomt å tolke noen av dem :-)

Hvordan funker det, egentlig?

Skjult ID med pseudonym Anugita ma. 6 juni 2011 18:45

Clean: http://www.droemmetydning.com/ Her får du nybegynnertips og masse symboler :)

Skjult ID med pseudonym be-my-Man ma. 6 juni 2011 18:50

Drømt om en svart lodden katt, som har laget sushi til meg, det var så grotesk :)
Hvordan kan dette tolkes?

Skjult ID med pseudonym clementine ma. 6 juni 2011 19:29

Ja det er artig med drømmer. Har selv noen drømme bøker, men er ikke så sikker på om man skal tro de tolkningene som er der? Kan virke litt overflatisk. Og jeg tror nok at drømmer har mer individuelle betydning enn som så.
Selv deler jeg drømmene inn i to hovedgrupper.
De mere sånn kaotiske som kanskje bare er opprydding av div inntrykk fra dagen, beviste og ubeviste.
Og de drømmer som virker viktige og ofte er mere symbolske. Ofte gjentakende og. Bare vet det når jeg våkner at det var en viktig drøm.
De er gjerne de som har kommet når livet har hatt ekstra store utfordringer, og eller jeg har jobbet intenst med meg selv. Da virker det som drømmene vil si meg mye mere, uten at jeg vet hva!

I slike perioder skriver jeg gjerne ned drømmene mine ja. i håp om å skjønne hva de betyr etterhvert!

Skjult ID med pseudonym katte ma. 6 juni 2011 20:26

Selv de lærde strides, f.eks har Jung og Freud forskjeller i bl.a. symboltolkning.
Jeg tror også det må individuell tolkning til, har hatt noen sånne selv.

Skjult ID med pseudonym katte ma. 6 juni 2011 20:56

Det er nok flere her som har hatt forumdrømmer, ja :)

Skjult ID med pseudonym LovelyMan ma. 6 juni 2011 21:08

Jeg har drømmer som enten er altfor absurde eller altfor gode til å være sanne, så bryr meg ikke så mye med å tolke dem. Ser ikke helt vitsen.

Skjult ID med pseudonym clementine ma. 6 juni 2011 21:16

Første gangen jeg var borte fra min datter over litt lenger tid, hun var ca 3 år. Så drømte jeg siste natten før jeg skulle hente henne igjen om en grønn slange. Har drømt masse om slanger før, men da mere ormegårder med gråe og brune slanger osv hvor jeg ikke vet hvor jeg skal sette ned foten. (har fobi mot slanger)
vel så kommer jeg hjem og min datter, gir meg en tallerken med et stort smil om munnen og stolt som bare det, "se hva jeg har laget til deg mamma" Jaggu var det en grønn slange av marsipan! Spooky!! ?
Hun var overhode ikke opptatt av slanger tegnet eller lagde de ikke i andre sammenheng. Snodig.

@HDV høres ut som en bok du bør skrive ferdig ja :-)

Skjult ID med pseudonym katte ti. 7 juni 2011 21:34

Tror Jung sa noe om at egentlig drømmer vi hele tiden, men i våken tilstand skjer det som regel så mye at vi ikke får det med oss.

Skjult ID med pseudonym FrøkeMilla ti. 7 juni 2011 22:30

De verste drømmene jeg har hatt - noe som har skjedd tre ganger med flere års mellomrom, er der hvor jeg tar livet av kattunger. Det var helt forferdelig, og jeg våknet råstressa!
I følge en symbol-side på nettet, er en kattunge symbol på skuffelse i kjærlighet for en mann, og et ubetydelig forhold for en kvinne. Kattunger kan også symbolisere småproblemer.
Eller en overgangsfase mot selvstendighet, renhet og uskyldighet.
Så det er ikke godt å si hva jeg tok livet av! :P

Skjult ID med pseudonym VoksenMann ti. 7 juni 2011 22:44

Ok, jeg har en bra en til deg katte. I fjor sommer var jeg på ferie i et gammelt hus ved sjøen med ungene, og min den gang svoger. Jeg har sjelden eller aldri mareritt. Men denne natta møtte jeg ondskapen i drømmene. En utrolig sterk tilstedeværelse. Jeg skjønte mens jeg drømte, at jeg var fanget i drømmen, og prøvde frenetisk, ja nærmest panisk, å komme meg ut av drømmen. Til slutt våkner jeg, gjennomvåt av svette, med puls på 200, og skjelven som bare faen. Første tanken min er; svoger, noe må ha skjedd med ham. Så jeg løper ned trappa, og trekker skyvedørene brått til side, bare for å se ham ligge i senga. Det rare er neste dag, når jeg prater med ham. Han hadde hatt et grusomt mareritt. Det var en dame, som hadde bodd i huset, og var en morder, som hadde vært etter ham. Bestefaren hans (som døde i dette huset), hadde kommet til ham i drømmen, og sagt at alt kom til å ordne seg, at han kom til å bli reddet. I det øyeblikket i drømmen hans, hvor denne gale dama skulle til å sette kniven i ham (bokstavelig), drar jeg skyvedørene til side, og vekker ham. Weird... Var skjelven hele neste dag.

Skjult ID med pseudonym barebea ti. 7 juni 2011 22:57

VoksenMann - huff det høres ut som tatt fra en skrekkfilm. Men har du tenkt på at din kone da og hans søster er samme person, og dere hadde sikkert sterke bånd til henne begge to, og siden det endte i skilsmisse, kunne det ha handlet om henne og det som låg fremfor dere? skilte dere når? Kanskje du og din svoger kommer bra overens og at han ikke likte tanken på skilsmisse? Kan være bare gjetninger fra min side men det var det som slo meg.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann ti. 7 juni 2011 23:06

Barebea,

Hehe, er rimelig sikker på at det ikke henger slik sammen :) Det er et nokså spooky hus, men jeg har vært der på sommeren i mange år, uten noen form for mareritt. Svogeren min har heller ikke for vane å ha mareritt. Det var ingenting spesielt vi hadde snakket om, eller som hadde hendt, som ledet til dette. Vi hadde hatt en hyggelig dag, og en fin kveld med øl, vin og kortspilling. Tror vi begge følte en eller annen intens tilstedeværlese av "noe". Eneste forklaringen jeg kan finne. Tok faktisk og målte pulsen, etter jeg hadde vært nede og sett til svogeren min, husker ikke nøyaktig hva den lå på, men var et sted mellom 180 og 200. Turte ikke sove igjen før det ble lyst, og jeg er hverken mørkeredd eller pysete!

Skjult ID med pseudonym barebea ti. 7 juni 2011 23:07

Nei, nei! *plystre...*

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 7 juni 2011 23:12

Jeg tror ikke drømmer er bare tøv, man bearbeider mye mens man sover.
Skriver de ikke ned, men kan huske de lenge etterpå.

En gang drømte jeg at jeg ble skutt, jeg husker enda hvor vondt det var.
En annen gang drømte jeg at jeg tygget ut alle tennene mine. Føltes helt forferdelig.
Jeg har også drømt om ting som har skjedd på ordentlig.

Skjult ID med pseudonym barebea ti. 7 juni 2011 23:17

Her er en: Jeg var 14 og plukket jordbær i Valldal. Det regnet i 14 dager, vi låg med nesa i åkeren hele dagen, bodde i et gammelt hus uten varme (for det var jo sommer). Jeg hosta på meg bronkitt, og tross mange fester og nye spennede folk lengtet jeg hjeeem! På natta drømte jeg at jeg fikk brev hjemmefra, følgende dag fikk jeg brev hjemmefra! :))