Alle innlegg Sukkerforum

Er det en fremtid?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Johnny-d lø. 11 juni 2011 11:02

Hva mener dere om dette:

http://www.youtube.com/watch?v=u0VHC1-DO_8

Han sier at alle havene er i ferd med å bli ødelagt. At det ikke er fisk igjen om 20-30 år. Hva er det som foregår?

Skjult ID med pseudonym In10se lø. 11 juni 2011 11:33

Vi er nok i ferd med å ødelegge store deler av verdenshavene ja, akkurat som vi er i ferd med å tørke inn flere av de store elvene og innsjøene i verden, hugge ned skogene og gjøre deler av landjorda ubeboelig. Og en ting han vel ikke sa i det programmet er at verdenshavene også binder opp mye karbon, men når de blir varmere og varmere så reduseres gradvis denne evnen og mer og mer CO2 slippes ut i atmosfæren. Det er ganske likt som det som skjer når isen på polene og Grønland smelter og tundraen i Canada og Sibir tiner opp. Mer og mer Co2, og fra tundraen ikke minst metan, slippes ut i atmosfæren - og det uten at det gjøres av oss mennesker. Ikke direkte i hvertfall, skjønt indirekte er det jo vi som er ansvarlige for det også siden det er vi som får isen til å smelte og tundraen til å tine opp.

Er stygt redd for at den gode Jeremy Jackson har rett dessverre, og det vil jo skape noen utfordringer da. Og ikke bare på grunn av de stigende verdenshavene. FN har jo gjort en del beregninger på befolkningsveksten, og jordens 7 milliarder mennesker, som var 6 milliarder for 15 - 20 år siden, vil trolig være 8 milliarder om 10 - 15 år og kanskje mer enn 10 milliarder i 2050. Og for at så mange mennesker skal få mat så må vi trolig i større og større grad stole på sjømat. Det kan bli vanskelig hvis verdenshavene dør...

Skjult ID med pseudonym kk lø. 11 juni 2011 12:13

Vi ødelegger bare mer og mer. Men fremtid er det, bare ikke for oss.

Det som ingen nevner er at vi ødelegger bare for oss sjøl. Planeten har det helt fint den og gir vel beng i hva som skjer med oss.

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 11 juni 2011 13:12

Bare en kort bemerkning - problemet er ikke at det blir flere mennesker, men at det blir flere velstående mennesker. Én amerikaner bruker 100 ganger så mange naturressurser som en person fra Sierra Leone - og jo flere land som beveger seg fra Sierra Leones situasjon til USAs situasjon, jo farligere vil folkeveksten bli.

Sier jeg, som skal spise biff til middag i dag...

Skjult ID med pseudonym blindebukk lø. 11 juni 2011 13:20

dette har skjedd før og kommer sikkert til å skje igjen:) men me mennesker har nok framskynda prosessen..er nok jorda sin måte å renske seg på og begynne på nytt
men me treng ikkje bekymre oss me som lever idag,for me kommer ikkje til å merke så mykje av det..

(mann 33 år fra Hordaland) lø. 11 juni 2011 14:22 Privat melding

Dommedag blir spådd rett som det er, og har ikke slått til så langt.. :)

Menneskeheten står ovenfor store utfordringer, men de er nok ikke uløselige, selv om et ensidig fokus på problemene av og til kan virke overveldende. Vi kan få nedgangstider, men jeg har tro på at vi vil klare å ordne opp. Det er liksom en menneskelig egenskap - når det VIRKELIG gjelder, samarbeides det, og problemer løses.

Det haster forsåvidt, og det er synd å se at vi stadig ikke nærmer oss noen løsning mtp CO2-utslipp. Samtidig velger veldig mange å enten ikke bry seg, eller å benekte hele problemstillingen. Det er nok her løsningen ligger. Folk flest må innse at noe må gjøres, og først da vil politikere bli tvunget til å gjøre noe. Løsningene blir ikke bare behagelige.

Skjult ID med pseudonym ny lø. 11 juni 2011 14:39

har sett fler slike dokumentarer.. skremmende..min mening er at så lenge menneskene løper rundt som store egoistiske idioter og ikke ser helheten, vel da går det til helvete.. Folk er jo ikke villig til å ofre en dritt for å gjøre forskjell.. vi har ikke fortjent eksistere stort lengre:) See u all in hell hahahaha

Skjult ID med pseudonym jenny sø. 12 juni 2011 20:26

Det her er jo helt sinnsykt!!!

hva er det som blir gjort med dette???

Skjult ID med pseudonym Oppgitt. sø. 12 juni 2011 20:29

Jenny: absolutt ingenting.

Skjult ID med pseudonym jenny ma. 13 juni 2011 22:29

Blir ingenting gjort med det? Hva faen er problemet, er folk helt dumme i hodet? Hvis vi ikke kan fortsette å fiske fisk vil det bli en enorm matvarekrise og hele økosystemer kommer til å bli ødelagt Det er politikernes plikt å ta tak i denne krisen nå med en gang.

Skjult ID med pseudonym sooky ma. 13 juni 2011 22:38

Jeg så en doku på dette en gang, og verdens havfond er kjøpt og betalt av japanerne. De rike landene stemmer for å fiskekvoter for å bevare artene, men Japan betaler alle de fattige statene for å få stemmene i sin favør. Dette er det ingen som gidder å bruke noe særlig ressurser på å gjøre noe med, så da er det bedre å hysje det ned.

Og vi vet jo alle at Japan er storeslem innen fisking. De renser opp havet på no time!

(mann 34 år fra Rogaland) ma. 13 juni 2011 22:44 Privat melding

Denne gjorde meg pessimistisk: http://www.nytimes.com/2011/06/08/opinion/08friedman.html?_r=1

Masse gode kommentarer dersom du leser de..

Skjult ID med pseudonym kit ma. 13 juni 2011 22:56

The End of the Line er en bra film om overfiske.

Skjult ID med pseudonym Praetor ma. 13 juni 2011 23:02

Man kan blant annet starte ved å melde seg inn her http://populationmatters.org/

Skjult ID med pseudonym Johnny-d ti. 14 juni 2011 21:11

Utfra hele situasjonen nå:

* ødeleggelse av havområder

* befolkningsvekst på ca 70 millioner hvert år ( http://en.wikipedia....pulation_growth)

* fortsatt økning i co2 utslipp (http://en.wikipedia....i/CO2_emissions)

* ødeleggelse av skog (http://en.wikipedia....i/Deforestation)

Er det bare på meg det virker sånn eller er situasjonen at HELE HUSET BRENNER uten at det blir tatt seriøst?

Skjult ID med pseudonym VoksenMann ti. 14 juni 2011 21:22

Får bare vondt i magen. Orker ikke se videoen, har sett for mye allerede. Vi er på vei utfor stupet på første klasse, og nekter å innse det. Historien er full av eksempler på menneskelige sivilisasjoner/samfunn som har utarmet naturen og eget livsgrunnlag. Det største problemet vårt, er at vi har et økonomisk system tuftet på vekst, og stadig tilgang til nye ressurser. Uten vekst og "erobringer", kollapser vår økonomiske modell. Vi hadde en gyllen sjanse, til å endre retning i forbindelse med finanskrisen. "Vi" valgte mer av det samme. Jeg har ingen oppskrift på hvordan vi skal løse problemene, selv om jeg er smertelig klar over dem. Har et skikkelig gloomy perspektiv på fremtiden. Mye av problemet, ligger i at vi per i dag påvirker globale økosystemer. Det ligger i vår menneskelige natur, å ikke gjøre noe, før vi er absolutt nødt til det. De globale økosystemene er litt som av/på brytere. Når vi ser effekten, er det for sent å gjøre noe med det. Avisene var fulle av stoff om manetinvasjonen langs norskekysten sist sommer. Gjør et lite søk på Google, så vil dere se dette begynte for flere år siden, globalt, og er et uttrykk for en verdensomspennende økologisk ubalanse.

Skjult ID med pseudonym Javel ti. 14 juni 2011 21:56

Utarmet naturen og eget livsgrunnlag?
Er historien full av dette?

Nevn en sivilisasjon, som har utarmet naturen og eget livsgrunnlag (bortsett fra vår egen).
Selv kommer jeg ikke på en eneste en.

Krig, sykdom, naturkatasrofer og lignende der i mot...
Der kommer jeg på mange.

Skjult ID med pseudonym katte ti. 14 juni 2011 23:40

Tror vi gjorde det allerede før det fantes sivilisasjoner, i steinalderen ble vel nesten alle større dyr spist og utryddet?

Om ikke sivilisasjoner, så ihvertfall deler av dem eller småsamfunn, som Påskeøyene, Island etc.
(De mindre samfunnene er nevnt i Diamond: Collapse - How Societies Choose To Fail Or Succeed)

Og ellers kan en vel si at alle nåværende sivilisasjoner bidrar...

Skjult ID med pseudonym Frank on. 15 juni 2011 19:43

Dette er den mest hårreisende videoen jeg noen gang har sett! Hvordan kan det være mulig at dette stemmer og at ingen snakker mer om det?

Hvis dette stemmer må vi i det minste forkaste hele idealet om vekst i økonomien + gjøre tiltak for å stoppe befolkningsveksten umiddelbart.

Økonomisk vekst er ganske enkelt ikke aktuellt lenger. Fokuset i økonomien MÅ være på bedre utnyttelse av eksisterende ressurser fremfor vekst og tilgang til flere ressurser. Vekst og ytterligere ressurstilgang for individer som overordnet mål er jo komplett galskap når ting er som det er idag.

Det må også gjøres umiddelbare tiltak for å stoppe befolkningsveksten, noe som kan gjennomføres i praksis gjennom utbredelse av prevensjonsmidler i u-land og forbud mot fler enn et visst antall barn (drastiske situasjoner krever drastiske tiltak). Dette må presses frem av industriland, men fremfor alt trenger folk å våkne opp og skjønne at det faen ikke går an å forholde seg passiv når hele huset brenner.

At våre massemedier og politikere ikke vier mer oppmerksomhet til dette når situasjonen har gått så langt er TOTALT KRIMINELLT!

En avisredaktør som tillater avisen å skrive om bagatellmessige sensasjonssaker når vi har en så akutt krise som krever oppmerksomhet burde faktisk blitt kastet i fengsel for skade på rikets sikkerhet.

Det er en øredøvende stillhet i mediene idag om hva som kreves for å møte dette som kan sammenlignes med mordforsøk mot våre barn. Det er medienes og politikernes PLIKT, om ikke annet som medmennesker, å sette denne krisens omfang på dagsordenen.

Stillheten fra mediene om dette er et hån mot alle informerte menneskers intelligens, vold mot våre barn og en skam for menneskeheten.

Jeg foreslår at vanlige folk med internettilgang begynner å KREVE at denne krisen tas seriøst, og ikke slutter å kreve at den tas seriøst inntil spørsmålet "hvordan kan denne ukontrollerte veksten stoppes før det er for sent?" er hovedtemaet i valgkampen.

Vi snakker faktisk om jordklodens og våre barns fremtid her.

Skjult ID med pseudonym katte on. 15 juni 2011 20:04

Det å tro at man kan begrense befolkningsveksten på den måten er litt naivt pr idag.
Er man litt kynisk forventer man nok at andre mekansimer begrenser veksten...

Skjult ID med pseudonym kit on. 15 juni 2011 20:12

Befolkningsveksten i ferd med å avta, grunnet redusert barnedødelighet.

Det er ikke noen gitt motsetning mellom økonomisk vekst og mindre bruk av resurser. Vi bare klipper håret på hverandre en gang i uken.

Skjult ID med pseudonym neptun on. 15 juni 2011 20:45

@kit
Men dilemmaet er at jo mer befolkningsveksten avtar, jjo mer forbruker hver enkelt av oss.

Skjult ID med pseudonym -missi- on. 15 juni 2011 21:16

ja vår egen og våre barns fremtid ser ikke lyst ut hvis det er så få år til all fisk er borte vil jo ikke engang våre oldebarn kunne spise fisk! off nei jeg måtte nå se den videoen selv om jeg prøver å la være å se sånne...er jo grusomt! bare det å se de bildene med forskjellen på fisken før og nå sier jo sitt..! uten fisk, skog, markt til å dyrke mat på osv hvordan i alle dager skal framtidens generasjoner overleve da ? Nytter ikke å si at ikke vi blir rammet av d, d blir vi jo og er jo ganske egoistisk av oss som vokser opp nå og ønske denne framtiden for de generasjonene vi lager nå! Nei noe må jo gjøres...menneskene er jo alt for materialsistiske allerede bare se på forskjellen på hva våre oldeforeldre hadde og hvordan de levde i pakt med naturen og hva vi gjør nå! Nytter ikke skylde på u landene og at befolknignsveksten øker der..er vi rike landa som tross alt fucker opp alt og vi som har ressurser til å sette i gang tiltak...!

Skjult ID med pseudonym Reidun on. 15 juni 2011 22:11

Wow...det var skikkelig ekstremt. Jeg trodde ikke at det var så ille. Det må da være mulig å hindre at de bulldozer havbunnen sånn som det blir beskrevet der? Hvordan kan sånnt være lovlig?

Skjult ID med pseudonym Halifax to. 16 juni 2011 08:02

"You really do have to wonder whether a few years from now we’ll look back at the first decade of the 21st century — when food prices spiked, energy prices soared, world population surged, tornados plowed through cities, floods and droughts set records, populations were displaced and governments were threatened by the confluence of it all — and ask ourselves: What were we thinking? How did we not panic when the evidence was so obvious that we’d crossed some growth/climate/natural resource/population redlines all at once?

The only answer can be denial,” argues Paul Gilding, the veteran Australian environmentalist-entrepreneur, who described this moment in a new book called “The Great Disruption: Why the Climate Crisis Will Bring On the End of Shopping and the Birth of a New World.” “When you are surrounded by something so big that requires you to change everything about the way you think and see the world, then denial is the natural response. But the longer we wait, the bigger the response required."

( http://www.nytimes.com/2011/06/08/opinion/08friedman.html?_r=2 )