Alle innlegg Sukkerforum

NRK lisensen..

Vis siste innlegg
(kvinne 35 år fra Vestfold) fr. 24 juni 2011 10:40 Privat melding

Jeg har akkuratt kvittet meg med dekoderen min fordi jeg oppgraderte internettlinjen min fra 16/2 til 40/20.. Dvs at jeg kan streame fra nett og laste ned mye mye fortere.. HVIS lisensjævlene kommer og de ser at jeg har tv.. Vil de bare registrere at jeg har tv uten å snakke med meg? Eller burde jeg ringe til NRK?

Skjult ID med pseudonym Z fr. 24 juni 2011 10:43

Hva ønsker du selv?

Personlig betaler jeg lisensen med glede. NRK er en kanal som faktisk LAGER tv, ikke bare kjøper serier.
Jeg digger direktesendinger og jeg digger kvaliteten som NRK står for og at de faktisk ønsker å lage nye ting.

Uansett synes jeg det er en uting å snike seg unna enhver form for betaling det er meningen man skal betale.

(kvinne 35 år fra Vestfold) fr. 24 juni 2011 10:47 Privat melding

Hvorfor betale for noe jeg IKKE bruker?

Jeg liker kjøpeserier, filmer o.l Jeg leser nyhetene på vg og db på nett.. Greit nok at NRK lager nye ting, men ikke mange av de innslagene jeg synes er vits i å se..

Skjult ID med pseudonym -Taz- fr. 24 juni 2011 10:53

NRK lisensen er en "kringkastingsavgift" som betalse fordi du innehar et et apparat som inneholder en TV-mottaker. At staten har gjort det enkelt for seg selv ved å si at inntektene fra dette går direkte til NRK har forsåvidt lite med saken å gjøre. Man har betaler ikke det dette for å ha NRK, man betaler det for å ha en TV-mottaker i huset. Har du TV, har du en TV-mottaker ergo skal du betale. SÅ har man helt sikkert noen gråsoner, men å si at du har sluttet å se på TVen, når den står der, det holder ikke, dekoder eller ei.

Så er det en helt annen diskusjon iforhold til om man burde ha lisens eller ikke :-)

PS; selv er jeg ute av loopen, for øyeblikket ;-)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 24 juni 2011 10:54

Kan du fortelle meg om ett eneste menneske i Norge over 18 år som ikke betaler for noe man ikke selv bruker?
Vi lever i et samfunn, og vi bruker ulike dele av dette samfunnet alle sammen - som vi også bidrar til håper jeg.

Men jeg spurte deg hva du ville og hva du synes er best.
Jeg vet hva jeg vil, så får du finne din måte å forholde deg til dette på :-)

Skjult ID med pseudonym Frk.Angell fr. 24 juni 2011 11:01

Jeg vet jeg kan ta med tv'en til en tv reperatør å få den plombert, så jeg uansett ikke vil kunne motta tv signaler. Regner med at jeg gjør det og deretter sender inn papirene om at dette er gjort til NRK.

Jeg ser PÅ tv, men ikke på tv, hvis du skjønner? Later ned og ser på det jeg har lastet ned på tv. :)

Skjult ID med pseudonym useriøsa fr. 24 juni 2011 11:09

poenget som frk prøve å si, som jeg er forsåvidt enig med, er at det er forskjell på å "se på tv", eller "se på en skjerm".

frk vil se på en skjerm, der innholdet ikke blir hentet fra et kanal som sender signaler. hun vil ikke se på verken direktsendte programmer, eller filmer/serier som blir "kringkastet".

det du burde gjøre er å ringe NRK og si at du har sagt opp dine avtaler med GET eller hva det er du har, og si at du ikke kommer til å betale den avgiften. så tar du og kjøper deg en skjerm som du bruker som PC skjerm, eller hvis du kan ta deg råd, en prosjektor, da disse ikke har disse dumme pålagte avgiftene.

Skjult ID med pseudonym Strike fr. 24 juni 2011 11:11

Hei. Jeg har gjort det samme som deg. Har kun nett, så jeg streamer det jeg skal se.
Saken er ganske enkel.
Dersom du har fjernsynsmottaker må du betale lisens.

Hentet fra nettsidene til nrk.no: Med fjernsynsmottaker menes blant annet TV, DVD/video m/tuner, satellittmottaker, dekodere, PC med TV-kort/tuner og lignende.

Jeg har selv ringt og forhørt meg hva de mener med lignende?
Svar; Med lignende menes internett og/eller annet utstyr som gjør at du får sett nrk

Skjult ID med pseudonym s fr. 24 juni 2011 11:16

@Frk. Angell

Slik jeg tolker deg, laster du ned en del (film? tv-serier?), noe den økte kapasiteten på nettlinja di sikkert bare kommer til å bidra til enda høyere grad.

"Hvorfor betale for noe jeg IKKE bruker? "

Men du vil jo ikke betale for det du faktisk bruker, heller?

@useriosa

"det du burde gjøre er å ringe NRK og si at du har sagt opp dine avtaler med GET eller hva det er du har, og si at du ikke kommer til å betale den avgiften. så tar du og kjøper deg en skjerm som du bruker som PC skjerm, eller hvis du kan ta deg råd, en prosjektor, da disse ikke har disse dumme pålagte avgiftene."

Ganske imponerende hvis noen GIDDER dette kun for å slippe tv-lisensen, men de om det.

Skjult ID med pseudonym Frk.Angell fr. 24 juni 2011 11:23

Betaler for å laster ned av film gjennom iTunes, og jeg er betalende medlem av en nedlastningsside for tv programmer, så jeg betaler for det jeg bruker ja. Kan innrømme å si at jeg HAR lastet ned en del ulovlig, men ikke normal praksis her i heimen..

Strike: Så NRK har tatt kontrollen over Internett også siden de har web-tv?? Så hvis jeg IKKE hadde hatt tv i hus, bare data så måtte jeg alikevel betalt listen fordi jeg KAN se tvprogrammene dems på nett?

Skjult ID med pseudonym -Taz- fr. 24 juni 2011 11:29

Som hun ETTERHVERT sa så skal hun plombere TVen, DET blir noe helt annet ;-) Da er det en monitor på lik linje med skjermen til PCen og unngår derfor avgiften.

Om man har en avtale med GET eller ikke har ingenting med saken å gjøre.

Det er også helt korrekt at TV-kort går under definisjonen "TV-mottaker", men det trenger man jo ikke for å se TV-programmer fra web, kun hvis man skal kjøre TV-signalene gjennom PCen...ergo så gjelder ikke dette i Angels tilfelle.

Skjult ID med pseudonym -Taz- fr. 24 juni 2011 11:31

PS; tror de skal slite med den "og liknende". Tidligere var det avgift på radio også, men det ble kuttet ut. Blei for komplisert samt at det var så mye som inneholdt radio etterhvert at kontrollen ble håpløs.

(mann 41 år fra Oslo) fr. 24 juni 2011 11:31 Privat melding

@S: To telefonsamtaler og en tur i butikken (evt bestilling via nettbutikk) høres ikke så veldig slitsomt ut, men du om det: Noen blir vel lettere imponert enn andre. ;)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 24 juni 2011 11:35

Synes til syvende og sist dette også sier noe om MEG MEG MEG, jeg.
JEG vil ikke betale. JEG vil ikke bidra fordi JEG ikke bruker.
Tenk om alle skulle tenkt sånn på alt man ikke personlig bruker til enhver tid. Egoismens høyborg Norge. Huff.

Jaja, enough said Z. Dette blir snart en verden der du virkelig ikke passer inn....

Skjult ID med pseudonym useriøsa fr. 24 juni 2011 11:35

s, for meg så var det ikke snakk om å GIDDE, det gikk faktisk av seg selv siden jeg ikke ser på tv "kringkasting". har alltid hatt 2 monitorer, og kjøpte meg en projektor for mange år tilbake, og har aldri sett meg tilbake.

alt dette har jeg kjøpt på mitt navn, og har aldri laget en avtale med get/canal digital/viasat osv, har aldri fått en regning fra staten om avgift osv. jeg vet jeg har mitt på det tørre, jeg har ingenting som kan ta imot et signal som blir kringkastet.

men hvis staten bestemmer seg for at vi skal betale den avgiften fordi vi har en pc eller mobil med internett tilgang, da tror jeg det blir bråk og demonstrasjoner!!

Skjult ID med pseudonym Frk.Angell fr. 24 juni 2011 11:43

Z:

Hvis DU bil betale, DU vil bidra fordi DU bruker (DU, DU, DU) så er det helt okay for meg. Du bruker jo faktisk det du betaler for. :)

Ville du betalt avgifter o.l for en bil du eide, men aldri brukte? Nei, du ville avskiltet den så den ikke kunne brukes på norske veier. Men DET er det ingen som krangler på at blir gjort hele tiden.

Jeg bruker ikke tv'en min til å se på tv, jeg bruker den til å se på nedlastede programmer, serier og filmer. :)

Skjult ID med pseudonym useriøsa fr. 24 juni 2011 11:47

bra post frk!

hvis bil avgiften ble "likestilt" som tv avgifta, så må du betale for all utstyr som har mer en 2 hjul og en motor slik at du kan komme deg fra a til b, uavhengig om du bruker den eller har skilter.

det er sånn jeg ser på den tv avgifta!

Skjult ID med pseudonym -Taz- fr. 24 juni 2011 11:57

ja vi får vel bare fastslå at vi ikke alle sammen streber etter den sammen høye moral, men selv de som påberoper seg høy moral, og at de tenker på alle, er en gjeng med egoister, sånn som f.eks. LO.

Damn Frk.A, det var dagens, om ikke ukens, comeback!

(mann 35 år fra Hordaland) fr. 24 juni 2011 12:37 Privat melding

Jeg sendte bare epost til NRK-lisensavdelingen, så ordnet de med sletting av lisens. Jeg bruker stort sett bare tv-en til PS3 og streaming gjennom en mediapc. De seriene jeg vil se sendes stort sett ikke på norsk tv uansett. De som blir sendt ligger som oftest en sesong bak. Staten får nok allerede sitt gjennom bilene mine.

Så lenge du ikke har dekoder som kan ta inn NRK slipper du å betale lisens.

Skjult ID med pseudonym Frk.Angell fr. 24 juni 2011 13:43

Fant en artikkel i aftenposten fra 2009 som sier at de som ikke mottar tv signaler fordi de ikke har tilgang på det fordi de ikke har en digital tuner kan bruke sitt tv apparat som monitor!

http://www.aftenposten.no/forbruker/digital/nyheter/tv/article2957017.ece

"NRK har endret praksis i saker der husstander ønsker å si opp kringkastingsavgiften, men samtidig vil beholde fjernsynsmottakeren som monitor for avspilling av innhold fra for eksempel en DVD-spiller."

:D

Skjult ID med pseudonym Powpow fr. 24 juni 2011 13:53

Å betale NRK-lisens for en kanal som går motsatt vei av alle andre og kvitter seg med mangfoldet i programinnholdet (siste eksempel var at de kvittet seg med Fotball VM til fordel for Melodi Grand Prix) er like provoserende som å betale bøttevis med avgifter når du kjøper ny bil samtidig som veiene i Norge er i fritt fall når det kommer til forfatning.

(kvinne 38 år fra Hordaland) fr. 24 juni 2011 17:31 Privat melding

Unnskyld meg Z, men det du sier nå er direkte tåpelig! Du mener at frk. Angel skal betale tv-lisens selv om hun ikke ser på TV, eller har kanaler å se på, fordi hun skal bidra til felleskapet? Hun betaler nå vanlig skatt som oss andre, er ikke det nok? Hvorfor i all verden skal hun sponse statskanalen som hun ikke ser på, og alle tv-slavene rundt om i landet? Fordi hun er norsk? Fordi hun er blond?

Skjønner virkelig ikke poenget ditt her....

Skjult ID med pseudonym blindebukk fr. 24 juni 2011 17:36

sterk misstanke om at ho er fake blond:)

(mann 48 år fra Troms) fr. 24 juni 2011 19:41 Privat melding

@Frk.Angell:

Det var en kvinne som vant en sak i retten i forhold til dette.
Hun så ikke på NRK, hadde ikke mottaker så kunne ikke se TV, derfor så hun ikke poenget med å betale kringkastingsavgift for det.

Hun brukte bare tv til å se på filmer på dvd eller vhs(hvis jeg ikke husker feil)(.

Hun vant rettsaken.
Ergo, kan du sansynliggjøre at du ikke kan se på tv (nrk eller andre kanaler) da kan skal du etter den dommen ikke betale for noe du ikke bruker.

Men som sagt, greit å gjøre det formelle som å plombere ingangen fra kabel osv, og dokumentere dette.

(kvinne 35 år fra Vestfold) fr. 24 juni 2011 19:54 Privat melding

itwasentme: Det er den saken jeg har linket til litt lengre oppei tråden, fant den selv. :)

Blindebukk: Ja, men jeg er blond, bare ikke sååå lys! ;)

Skjult ID med pseudonym clementine fr. 24 juni 2011 20:00

Jeg hadde sagt opp TV lisens for 2 år siden, men har behold TV for de få gangene jeg vil se en DVD. Hadde kontroll for en tid tilbake og da sa jeg det som det var. At jeg har TV skjerm, men ikke noe form for TV signal mottaker system,
Eneste parabolen på huset tilhører leietaker. Og de betaler :-)
Det ble nå tydeligvis godkjent !