Alle innlegg Sukkerforum

Herrenes Tale

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym bollox fr. 1 juli 2011 12:46

Jeg har fått det ærefulle oppdrag å holde Herrenes tale på sommerfesten *gulp*. Jeg har aldri holdt en tale i mitt liv, og de som kjenner meg vet at det er "litt" utenfor min komfortsone... Men; jeg ønsker å briljere og feie alle kollegaene mine inn under bordet ;o)

Dette betyr at jeg gjerne tar i mot tips og råd. Og helst noe annet enn "sammenlikne mannen med en bil". Den er litt oppbrukt, syns jeg ;o)

Bøtter med kudos til de som kommer med bidrag!

Skjult ID med pseudonym VoksenMann fr. 1 juli 2011 13:18

Skal det rocke, bør det kanskje forsøksvis føles relevant for tilhørerne. Du får sikkert flere forslag, om du forteller litt mer om hva slags publikum du har. Er det en gjeng revisorer, kan du jo skrive talen som en revisjonsberetning, over det tilstedeværende hannkjønnet. Er det aksjemeglere, kan du snakke i termer som shorte, ROI, PE, risiko og markedsverdi. Er det helsepersonell, kan du presentere det som en diagnose.

Skal du først sammenligne mannen med noe, er vel en sakkosekk bedre enn en bil.

Skjult ID med pseudonym useriøsa fr. 1 juli 2011 15:14

Innhold kan jeg desverre ikke hjelpe deg med, har aldri holdt en slik tale. Men holder kurs, foredrag og seminarer jevnlig med flere hundre tilhørere, og det som hjelper meg er å øve foran et speil, eller filme meg selv. Da kan jeg se hva jeg gjør feil, og rette på det.

Lykke til! ;-)

Skjult ID med pseudonym østers fr. 1 juli 2011 15:23

hehe - sakkosekkunderlag ;) høres god ut..

Jeg las først "briljere og feire alle kollegaene", men isteden for ønsker du å skinne, vel du kunne jo snudd det til en skikkelig lovpris av mannen-tale, da kan du ta med alt som er av kanter og skjeve spark og glatt underlag. :)

Skjult ID med pseudonym sheldon fr. 1 juli 2011 17:34

Har et par råd:
- si at alle burde være utdannet sykepleiere
- litt tjukke
- bli vist finger til på torgallmenningen
- bo på feil side av et fjell
- gi larver
- være litt skjeggete
- være dritgod på timeout
- avslutt med bazinga

Utenfor din komfortzone? Skjønner ikke hva du mener... er da ikke introvert vel :-)

Skjult ID med pseudonym agatonsaxa fr. 1 juli 2011 18:26

Berätta om hur det går till på inneplatsen nr1 i oslo , Sukker , det roar dem säkert :)

Skjult ID med pseudonym østers fr. 1 juli 2011 19:54

jeg skjønte ikke den med sykepleiere, er det morsomt?

Skjult ID med pseudonym sheldon fr. 1 juli 2011 20:15

litt morsomt..om man er sykepleier.

Skjult ID med pseudonym -Taz- fr. 1 juli 2011 20:43

Jeg har aldri fått holde en kvinnenes tale, og er litt snurt for det. De var de samme folka som blir valgt hver gang, uten at de virkelig briljerer.

Det jeg skulle ha gjort i en tale om kvinnene er uansett å fortelle om hvor fantastiske de er , hvor mye vi er avhengig av dem osv..osv, med en humoristisk vri. MEN i bunn ville den vært en særiøs hyllning til kvinnen.

SÅ er spørsmålet om noen kvinner har det i seg å gjøre det for mennene ;-p

Skjult ID fr. 1 juli 2011 21:00

Klarer du ikke å takle saken selv vil jeg anbefale deg å gi fra deg oppdraget. Må jo være mer givende å få komplimenter for talen når du skriver den selv, og den ikke er basert på gode og velmenende tips fra sukker-folk og taxisjåfører...

Skjult ID med pseudonym onebyone fr. 1 juli 2011 22:01

En tanke, som er forholdsvis enkel å gjennomføre:

Skriv en hyllest til menn, det hvert poeng du tar frem blir illustrert ved å vise til en av dine kolleger. Noen poenger kan være seriøse, mens andre kan være humoristiske ved å vise til en person som overhodet ikke er sånn. Jeg må dog innrømme at jeg ikke er spesielt godt kjent med mennenes og kvinnenes tale og hva de bør inneholde. Det finnes da sikkert en del tips ute på ze interwebs som du kan bruke for å komme i gang?

Skjult ID med pseudonym bollox fr. 1 juli 2011 22:01

Takk for alle tips og råd :)
@skjult id: gi fra meg oppdraget?? Hva slags pingle-oppførsel er det? Det er ikke opplæring i førstehjelp jeg skal holde heller, så om det ikke blir 100% profft tror jeg ikke kollegaene mine blir sinna for det altså

Skjult ID med pseudonym corinna fr. 1 juli 2011 22:12

Da jeg holdt Herrenes Tale så hyllet jeg gentlemen og et par andre bra egenskaper herrene har;o) Hadde også med noe om likestilling, at det var på tide at kvinnene overtok styringen nå som mennene har styrt i en mannsalder. Plei egoet deres, trash de litt og plei egoet litt til;-)

Skjult ID med pseudonym sheldon fr. 1 juli 2011 22:13

kan ta opplæring i førstehjelp jeg om du vil...

(mann 37 år fra Akershus) on. 6 juli 2011 02:59 Privat melding

Har selv aldri holdt en seriøs Herrenes Tale (holdt en ved et skoleball i 7. klasse), så hva en slik tale skal inneholde, vet jeg ikke. Men jeg er en introvert, og dermed en person som ikke egentlig liker å stikke meg frem. Allikevel har jeg holdt tale i brylluper, bursdager og konfirmasjoner. Det jeg fikk skryt for i ettertid var at jeg ikke kjedet forsamlingen til døde med lange taler, og selv om noen av dem var improviserte, var alt jeg sa fra hjertet.

Så der har du mine råd: Hold det kort. Og hold det fra hjertet. Da behøver du ikke bekymre deg for HVA innholdet er, eller om du ikke er trent i å holde tale. Du kommer til å briljere likefullt.

(kvinne 44 år fra Oslo) on. 6 juli 2011 07:44 Privat melding

@Ottifanten: takk for godt, men litt for sent tips (talen ble holdt på mandag). og: jeg tok de med storm ;o) (yay!) de lo på akkurat de rette stedene (mao nesten hele tiden).
-til tross for at jeg også er introvert ;o)