Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan avslutte første date

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Hadet to. 21 feb. 2008 01:00

Det er bare å se det i øynene. De aller fleste dater er hyggelige, men ikke det helt store. Med mindre det har vært klining eller mer på det fysiske plan på første date, mener jeg det er en uting når daten din spør når han kan treffe deg igjen. Det er så leit å avslutte en hyggelig kveld med å begynne å forklare hva du ikke liker godt nok der og da. Kan man ikke bare si takk for nå - pg eventuelt "snakkes". Og så evt. spørre en annen dag om å treffes på nytt?

Skjult ID med pseudonym nitrelo to. 21 feb. 2008 01:10

Når en gutt spør deg om det så ta tak i ørene hans, len deg bakover så du får deg en fin svai i ryggen sånn at du får fin fjæring til springskallen du gir han. Da tar han nok hintet. Og om han ikke tar hintet så vil hukommelsestapet fjerne deg fra minnet hans slik at det ikke vil være noe hint å ta.

Good luck!

Skjult ID med pseudonym Hadet to. 21 feb. 2008 01:13

Er det din måte å si at jeg er sær som tenker sånn, Nitrelo? :-)

Skjult ID med pseudonym nitrelo to. 21 feb. 2008 01:29

Hehe, neida, er nok mer min måte å si at jeg er en smule overtrøtt;-)

Kan si meg enig med deg i det du skriver. Er naturlig å si noe, ikke bare ha det, så kanskje noen føler at de bør si noe litt mer konkret. For min del synes jeg at "det har vært hyggelig, jeg har kost meg, så takk for i kveld. Snakkes" eller noe sånt duger. Så kan heller inntrykket få synke inn litt før man tar kontakt igjen.

Men har aldri tenkt så nøye over dette, så vet ikke med sikkerhet at det er dette jeg egentlig mener. Kanskje jeg egentlig mener det første jeg skrev... Tipper du får en del svar i morgen ettermiddag så hold ut:-)

Natta!

(kvinne 43 år fra Akershus) to. 21 feb. 2008 08:21 Privat melding

Hehe, sånne mennesker som ikke egentlig vet hva de mener, skal du ikke bry deg så mye om :)

Men forøvrig er jeg enig i at " håper vi kan treffes igjen" setning kan være vanskelig, men det er også utrolig vanskelig å ikke "plumpe" ut med noe sånt i avskjeds-øyeblikket .... også basert på mine egne "plumpinger"- så jeg er nok innehaver av litt sånne "uting" gitt :)

Men det absolutt beste er jo å la daten synke inn etterpå, for så å ta kontakt igjen om man ønsker å møtes igjen....

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 21 feb. 2008 08:38

Kanskje det beste er at det ikke sies så mye utover "dette har vært en hyggelig kveld" ?
Det skapes større forhåpninger om den ene formidler at han/hun ønsker noe mer videre - uten at dette er hva man egentlig føler.

Skjult ID med pseudonym Hadet to. 21 feb. 2008 09:01

Enitsirk-
Det å si: "Hadde vært hyggelig å treffes igjen en gang....", er ikke så ille synes jeg. Da kan man svare litt vagt: Tja, jo det hadde kanskje det.... Men det beste er å sende SMS eller melding å inntrykkene har lagt seg, ja.

Det jeg virkelig reagerer på er: "Takk for i kveld. Det var hyggelg å møte deg. Jeg er ledig i overimorgen. Hva med deg?"
Flere enn meg som får litt krampe, da?

Skjult ID med pseudonym Smarty to. 21 feb. 2008 09:33

Krampe, her....

Den frekkeste er kanskje: "Tar du regninga i dag, så tar jeg den neste gang..." :-)

Skjult ID med pseudonym kråka to. 21 feb. 2008 09:37

Jøss ....

Dette må jeg tilstå at jeg aldri har tenkt over som noe problem. Jeg løser det nemlig før det BLIR et problem. Fremgangsmåten er: Grei tilbakemelding.

Dersom jeg kjenner at dette definitivt ikke er mannen jeg leter etter, forteller jeg ham det på en pen måte før daten er omme. Da spør han ikke. Hva er det som er så vanskelig med å være ærlig?

Skjult ID med pseudonym Hadet to. 21 feb. 2008 10:12

Interessant, Kråka... Det er kanskje det beste? Men jeg legger kanskje ikke så mye i det å skulle date noen at jeg føler at det trengs en forklaring der og da. Jeg har lyst til å gå ut og ha det hyggelig. Og hvis kjemien stemmer og alt klaffer, treffes man igjen. Ellers tenker jeg at det normale er ett treff. Og at man ikke trenger å felle en dom etter det. Kanskje jeg ser for lett på dating?

Skjult ID to. 21 feb. 2008 16:10

Jeg har i blant grudd meg til å bryte opp fordi jeg ikke vet hvordan man bør skilles. Hva tenker guttene? Ønsker dere å vite hvor dere står eksplistitt der og da? Eller er det best og vente til inntrykkene har sunket inn og man har mulighet til å formulere seg skriftlig?

Skjult ID med pseudonym kråka to. 21 feb. 2008 16:13

Du gruer deg ikke til å bryte opp hvis du virkelig storkoser deg på date. Det gjør du bare hvis det føles helt feil, og da er det ærligst og minst smertefullt for alle parter å få brakt det på det rene så snart som mulig, mener jeg.

Skjult ID med pseudonym Jente to. 21 feb. 2008 16:15

Jeg tenker at man bør snakke så lenge sammen på det første treffet, at man er sikker på om man ønsker mer kontakt, eller ei. Er det litt kjemi, eller er det "helt krampe"?

Og på slutten av møtet vil jeg stille åpne spørsmål for å få til en liten "evaluering", noe sånt som "tror du at det ville være en idé å treffes igjen, eller synes du dette holder" - eller noe annet i den duren.

Så kan en konklusjon meget godt være at begge to skal tenke over saken et par dager, før man eventuelt ringer hverandre. OG - begge skal ha lov til å ringe den andre. Ikke avtal at en skal ringe, da blir den andre kanskje sittende og vente og vente og.......

Skjult ID to. 21 feb. 2008 16:23

Kommer litt ann på.
Om jeghadde vært kjempeinteresert, så hadde jeg satt pris på å få en KRYSTAL KLAR tilbakemelding på at du ikke er intresert.
Men om daten gikk litt så som så, og begge er litt tilbakelent, bør det ikke være nødvendig med noe mer enn ett; "Takk for daten. Kjemiien var ikke riktig for meg" eller noe slikt.
Men det sier jeg bare; Om jeg blir skikkelig interessert, så er det ingting annet enn den krystal klare meldingen som funker!

Skjult ID to. 21 feb. 2008 23:11

Helt enig i at det kan være vanskelig å gi en negativ tilbakemelding etter en date, men kanske den beste løsningen er å avtale på forhånd at man ikke skal evaluere eller gi dommen etter daten, men heller avklare dette etterpå når man både har fått tenkt seg om og kanskje kan formidle det på en mer skånsom måte og sted... Har hørt av andre at dette funker bra

Føler det også kan være like problematisk når jeg har skrevet med noen og hatt en fin tone og så endelig får bilde... og vedkommende ikke er tiltrekkende i mine øyne... Vanskelig å gi avslag da fordi det blir så personlig og sårende fordi det dreier seg om usteende...(Og dessuten kjipt å tenke på hvor utseende fokusert man egentlig er.. ) Jeg føler at jeg ofte fortsetter skriverieene av ren høflighet, men det er jo heller ikke særlig rettferdig mot den andre... Blir jo ført bak lyset...

Sukk

(kvinne 49 år fra Hedmark) to. 21 feb. 2008 23:22 Privat melding

Enig med Kråka jeg....bedre å være ærlig dersom man vet med sikkerhet om man ønsker å treffes mer etter 1 date eller ei...og er man usikker burde det ikke være problem å formiddle det heller......gidder ikke holdevarm opplegg

Skjult ID med pseudonym hadet fr. 22 feb. 2008 00:57

Er det å være uærlig å ikke si noe da? Jeg liker ikke å sitte og formulere i hodet mitt hvordan jeg skal avslå noen mens jeg er på en hyggelig date. I blant tror jeg kanskje det bør gjøres litt skånsomt.

Skjult ID med pseudonym sportylady fr. 22 feb. 2008 17:30

Tja......kall det hva du vil, men jeg tenker nå i hvertfall at det er bedre med en avklaring dersom man er sikker.
Har ikke sansen for senpining, men man bør for all del være skånsom....flere måter å si det på.

(mann 53 år fra Oslo) fr. 22 feb. 2008 17:33 Privat melding

Er vel bare å si at kjemien ikke er der....ikke verre en det.
Alt annet blir jo bare pinlig jo lenger man venter...Og kanskje også har bygd opp forventinger til den annen part.

Lykke til !

Skjult ID med pseudonym kråka fr. 22 feb. 2008 17:35

@ hadet :

Å ikke si noe er faktisk alt annet enn skånsomt. Det er ganske enkelt feigt. Da lever jo muligens én av partene i håpet, til det slukner fordi man etter fjerde (femte? sjette? optimisme er seiglivet.) dag.

Skjult ID med pseudonym Hadet fr. 22 feb. 2008 17:52

Det var nytt for meg at man skal evaluere noe umiddelbart etter første møte. Har aldri gjort det. Aldri vært noen som har sagt noe til meg heller (på ca.15 dater) En oppsummering har i blant kommet i etterkant. Andre ganger har vi bare sendt melding med : Takk for i går. Det var hyggelig å treffe deg. Og så ikke mer. Det synes JEG er greit å forholde meg til...

Jeg forventer ikke klaff etter en date. Og tenker at det normale (med mindre det oppstår elektrisitet) er å ikke møtes igjen. Selv om det er hyggelig nok. Men andre tenker kanskje annerledes?

Skjult ID med pseudonym kråka lø. 23 feb. 2008 01:50

Det er vel ingen som har sagt at man SKAL evaluere? Verken umiddelbart etter eller på selve daten. Men det er jo vanlig å si noe om man har lyst til å treffes igjen, enten mot slutten av daten eller ikke så veldig lenge etter, f.eks via sms. Og det kan man jo betrakte som en form for evaluering.

Hvis man unngår temaet med overlegg fordi man gruer seg til å si det som det er, eller "spiller" mer positiv enn man virkelig er, er det ikke særlig pent.

Skjult ID med pseudonym Organ lø. 23 feb. 2008 02:06

Mulig dette er et irrelevant poeng i diskusjonen, men jeg setter pris på en form for evaluering i etterkant bl.a for å vite om jeg har tydlig forbedringspotensiale, ( og det har vel strengt tatt de fleste ), og ikke minst hva som kan/bør jobbes med. En melding en dag eller to etterpå med en kjapp evaluering er digg syns jeg :-)

Om noen har problemer med å ta negativ kritkk i denne fasen er de i mine øyne ikke klar for dating i utgangspunktet.
"The truth might hurt... But the alternative is a lot worse"

Skjult ID med pseudonym Hadet lø. 23 feb. 2008 02:17

Det er jeg helt enig i at kan være greit , Organ. Mitt poeng er at jeg liker å komme hjem, være litt for meg selv og la inntrykkene synke før jeg evt. gir en tilbakemelding. Noen ganger er tilbakemeldng overflødig da du skjønner at det ikke var det store for noen.

Synes likevel det er høflig og hygglige med en takk for i går-melding. Hvis jeg har inntrykk av at han er litt interessert , men ikke jeg, sier jeg gjerne fra om det. Men liker som sagt ikke å ta det på selve daten. Og liker derfor ikke at noen sier: NÅR kan jeg treffe deg igjen. Som om det skulle være en selvfølge. Kanskje tenker jeg noe annet når jeg våkner også. Da er det jo dumt å ha vært for rask med en ALDRI.

EN gang fikk jeg selv følgende tilbakemelding på SMS "Hei, jeg tror ingen av oss fikk ut vårt fulle potensiale, men det var kanskje like greit..."

Hvordan i alle verden skulle det tolkes? Er han interessert eller ikke da?

Skjult ID med pseudonym Organ lø. 23 feb. 2008 03:06

"EN gang fikk jeg selv følgende tilbakemelding på SMS "Hei, jeg tror ingen av oss fikk ut vårt fulle potensiale, men det var kanskje like greit...", sitat slutt.

Dette tolkes på følgende måte: Han var ikke fornøyd med sin egen innsats han likte deg ikke så veldig godt og syns derfor det var like greit at det ikke gikk så bra :-)
(Glad i could help.)

Men som jeg er inne på i mitt innlegg ovenfor, det kan godt ta et dag eller to, i alle fall en god natts søvn før en tilbakemelding kommer. Vi er mao ikke uenig på det pkt.

Skjult ID med pseudonym Hadet lø. 23 feb. 2008 13:10

Da er vi enige om det meste, da Organ..

Men til din informasjon datet jeg personen jeg fikk den tilbakemeldingen fra i nærmere ett år... :-) Men jeg er fortsatt usikker på hvorfor han formulerte seg sånn.... Kanskje helgardering i tilfelle jeg ikke ville treffe ham igjen? Det gjelder å ikke ta noe for gitt, men prøve å være så tydelig man kan.... :-)


Skjult ID med pseudonym kråka lø. 23 feb. 2008 13:27

Hva med å spørre ham?

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) lø. 23 feb. 2008 13:42 Privat melding

Jeg tar et treff som et treff, ikke som et intervju for å fortsette å treffes... har jeg lyst å treffe henne igjen, så sier jeg i fra om det når jeg vil treffe henne igjen.

Selv svarer jeg bare det som er sant når det spørsmålet dukker opp. "Jeg aner ikke, kanskje i morgen, kanskje aldri, vi tar det som det kommer". Jeg vet ikke hva jeg vil få lyst til i morgen eller om to uker, kanskje noen blir påkjørt, gift eller blir Mormoner i mellomtiden, man vet jo aldri. Like greit å bare ta et hyggelig møte for et hyggelig møte, og se det an etterhvert.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 23 feb. 2008 14:25

Tror det er litt ulikt hva folk legger i et første møte, ja. Noen tenker tydeligvis når de skal på første date:

Med mindre ting skjærer seg, skal vi treffes igjen og sakte men sikkert bli kjærester. Jeg tenker mer som brødmannen. .
Utgangspunktet er at det er hyggelig å treffe nye mennesker og ha en hyggelig date. Og med mindre det er ekstra hyggelig så avtaler man ikke et nytt møte (i alle fall ikke der og da).

Men BM: Har du gitt et slikt svar og likevel tatt kontakt med samme person på nytt?

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) lø. 23 feb. 2008 14:39 Privat melding

Ja, flere ganger.