Alle innlegg Sukkerforum

Denne likestillingen..

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym mugabe lø. 9 juli 2011 07:14

Etter å ha lest tråden til Maria og ser noen av svarene fra gutta får jeg lyst til å diskutere dette med likestilling..

Likestilling, hva er det egentlig... Syns dette med likestilling har tatt helt av og blir nå brukt/misbrukt av veldig mange menn/gutter.. Det likestilling i bunnen handlet om var like rettigheter og lik lønn for samme arbeid. Og det skulle da for pokker meg bare mangle at en kvinne skulle ha samme rettigheter , og ikke minst samme lønn for å utføre samme jobb som en mann har!

Det irriterer meg grenseløst hver gang jeg hører eller leser, jammen dere kvinner vil jo at det skal være likestilling, dere er jo så selvstendige og kan betale for dere selv.... Nå handler vel ikke dette om hvorvidt man kan betale selv eller ei..Eller at vi ikke kan klippe plenen selv, eller bytte dekk på bilen.. For de aller fleste klarer det veldig fint. Men å ha en mann som gjør dette, er jo utrolig deilig, og for meg betyr det bare at da har jeg en mann som vet hva "rollen" hans er! Jeg tror veldig mange norske menn føler seg truet at " sterke og selvstendige" kvinner som fint greier seg uten en mann.. som tjener egne penger. Som er karriere beviste og ikke nødvendigvis trenger en mann i livet sitt for å overleve..

Det er kanskje ikke så rart at forhold går til helv.. og at man befinner seg på sukker.no og kvinner og menn sitter på hver sine planeter og angriper hverandre for å være initiativløse.

For en kvinne som er på date handler mye om å finne ut hvorvidt man er ute med en generøs eller gjerrig mann. Dette er faktisk viktig når mange kvinner velger seg en mann. Ikke fordi man trenger en som betaler for seg, men de aller fleste vil ha en mann som er generøs, og hvis mannen da velger deling eller ikke betaler, så kan gi veldig signaler om at her snakker vi gjerrighet. Og vil relativt fort bli avskrevet som en potensiell partner.

Den norske mann må rett og slett ta tilbake sin posisjon i samfunnet. Jeg opplever at svært mange menn er blitt litt tøfler og er ikke veldig klar på sin egen mandighet! Man kan sikkert si mye om utenlandske menn, men er det noe de kan så er det å kurtisere en kvinne..

Når det så gjelder å bli spandert på ute, takker jeg i ni av ti tilfeller nei til en drink, grunnen er at man føler at man i det øyeblikket man sier ja, skylder mannen et eller annet tilbake. Og det har ofte kommet frem her, at mannen blir provosert at man spanderer så takker kvinnen for seg og forsvinner. I andre land.. forts.

Skjult ID med pseudonym mugabe lø. 9 juli 2011 07:21

spanderes det mye og ofte , og det ligger ingen forventning bak det.. det gjøres for å være hyggelig og man tar en drink eller 2, man blir kjent, uten at det nødvendigvis fører til hverken ekteskap eller sex..

Selvfølgelig, man skal være forsiktig med å generalisere, alt gjelder ikke for alle. og norske kvinner må nok ta på seg litt av skylden. Men vi må nok stoppe opp litt å spørre oss selv, hva er det vi egentlig ønsker...? Tror kanskje denne trenden, med likestilling er vanskelig å snu, begge kjønnene har et ansvar her.. Men kjære menn, for guds skyld, slutt å bruk , denne likestillingen i settinger på date eller ellers! Syns det dumt av dere og det fører ingen veier å bruke dette mot en kvinne, at vi har skreket om likestilling, dere må forstå hva bakgrunnen til likestillingen er..!

Kvinner bør være kvinner og menn , skal være menn!

Skjult ID med pseudonym 1881 lø. 9 juli 2011 09:23

".Eller at vi ikke kan klippe plenen selv, eller bytte dekk på bilen.. For de aller fleste klarer det veldig fint. Men å ha en mann som gjør dette, er jo utrolig deilig, og for meg betyr det bare at da har jeg en mann som vet hva "rollen" hans er!"

- Trodde kvinner var opptatt av å eliminere de gamle tradisjonelle kjønsrollene? Er det ikke ønskelig med en mann som tar vare på barn, som tar oppvasken og lager middag? Dere kutter hodet av menn som sier at kvinnens plass er i hjemmet og på kjøkkenet. Kommentaren din er i beste fall dobbeltmoral.

"For en kvinne som er på date handler mye om å finne ut hvorvidt man er ute med en generøs eller gjerrig mann. Dette er faktisk viktig når mange kvinner velger seg en mann. Ikke fordi man trenger en som betaler for seg, men de aller fleste vil ha en mann som er generøs, og hvis mannen da velger deling eller ikke betaler, så kan gi veldig signaler om at her snakker vi gjerrighet. Og vil relativt fort bli avskrevet som en potensiell partner."

- Du sier at kvinner går på date for å finne ut om menn åpner lommeboka eller ikke? Jeg blir helt stum. Selv går jeg på date for å bli kjent med jenta og ha en hyggelig kveld. Hvem som betaler er i grunn uinteressant for min del, men jeg nekter å være med på at det forventes fra jentas side at mannen betaler. Et utgangspunkt får være at regningen splittes, så får dere ta det som et kompliment om mannen spanderer. En kvinne som forventer at mannen betaler for henne blir stemplet nord og ned i min bok.

For ikke å snakke om at "nye tider", internett og sukker har tatt dette med dating til et helt nytt nivå. Vi møter utrolig mange mennesker på kort tid i disse dager og dersom man ikke tjener godt kan det da bli en uforholdsmessig stor utgiftspost å skulle spandere på alle jentene man er ute med.

Skjult ID med pseudonym mugabe lø. 9 juli 2011 09:34

@1881

misforstå meg rett.. Altså, jeg går ikke på date for å finne en mann som åpner lommeboka si.. men ja, jeg vil ha en mann som er like generøs som meg selv.. Og ja, jeg blir skeptisk til vedkommende om han ikke tilbyr seg å betale... jeg har null problemer med å betale alt selv , det er ikke det som er poenget.. Les litt imellom linjene da, og ikke ta alt bokstavelig.. dette handler rett og slett om instinkter.. på lik linje som mannen, har sine intuitive instinkter.. !

ang hva man gjør på en date.. er da mulig å være kreativ? trenger vel ikke nødvendigvis koste på en 3 retters, er utrolig mange ting man kan gjøre sammen som ikke koster..og man hele tiden skal betale et eller annet..

Huff, fins det ingen mellomting mellom å stå lenket fast til kjøkkenbenken eller å skal ha en mann som tar seg av det daglige hushold? Undrer meg stadig over denne tankegangen.. Som en sier her, likeverd, er faktisk det man bør gå etter.. Jeg har null problemer med husarbeid, eller annet arbeid, jeg søker ingen mann for å få hjelp. men jeg vil ha en mann som behandler meg som en kvinne med likeverd. altså, ikke at det som en selvfølge at jeg er født til husarbeid.. jeg vil bare ha samme muligheter som mannen til å velg yrke og gjøre det jeg vil..

Skjult ID med pseudonym mugabe lø. 9 juli 2011 09:37

ble noen skrivefeil, men jeg har iallefall ikke kuttet hodet av noen menn, jeg liker dårlig menn som slenger i trynet mitt at.. her har du likestillingen din!

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 9 juli 2011 09:45

@1881
Kanskje det er de nye tidene det er noe feil med?
Om en person inviterer på middag(uansett kjønn), og velger å dele eller fraskrive seg regninga, så tenker jeg at h*n har hatt litt for mange dater på kort tid. Og muligens en mangel på tilstedeværelse.
Det jeg forventer av en mann, er at han vet hva han vil.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 9 juli 2011 10:28

Nei, jeg føler meg ikke truet av selvstendige damer som greier seg selv.

Nei, jeg regner ikke med at hun jeg eventuelt ender opp med føler seg truet av menn som klarere seg helt greit alene.

Jeg blir oppgitt over denne vi og dem tankegangen. Jeg ser heller ikke logikken i at siden jenter nå kan velge hvilket yrke de vil, og få samme lønn som menn, så er det rimelig at jentene skal betale like mye. Hvis det plager deg så mye å eventuelt måtte ta hele regningen en kveld, uten det blir noe på deg, bruk heller pengen på horer. Sikkert mer kostnadseffektivt.

Skjult ID med pseudonym tja lø. 9 juli 2011 11:17

Eller at vi ikke kan klippe plenen selv, eller bytte dekk på bilen.. For de aller fleste klarer det veldig fint. Men å ha en mann som gjør dette, er jo utrolig deilig, og for meg betyr det bare at da har jeg en mann som vet hva "rollen" hans er!
----------------------------------

Jeg klarer fint å lage mat og vaske klær selv. Men å ha ei dame som gjør dette, er jo utrolig deilig, og for meg betyr det bare at da har jeg en kvinne som vet hva "rollen" hennes er!

For å være seriøs så synes jeg det er en helt grei fordeling, jeg har mer lyst til å holde på ute med bil, snø, plen etc enn å vaske og lage mat. Har jeg lov til å si slikt høyt da? Blir det en date nr 2 etter en slik uttalelse?

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 9 juli 2011 11:21 Privat melding

@tja
Jeg liker også best å holde på ute. Vi ville ha måtte investert i engangs service og engangsklær :-)

Skjult ID lø. 9 juli 2011 11:32

Etter hva jeg har forstått så finnes det kvinner som tar det ille opp om mannen betaler hele regningen på date.
Har ikke møtt noen selv, men antar de føler seg mindreverdige i en slik situasjon.

Når jeg går på en date er min hensikt å ha det hyggelig og å bli kjent med den andre personen. Jeg foreslår ALLTID å ta hele regningen om det nå er snakk om 200 eller 2000 kroner. Synes det er hyggelig å spandere, men det er et pluss i margen for den jeg møter om hun i det minste antyder at hun kan betale sin del.
Blir det aktuelt å møtes flere ganger ser jeg det som naturlig at hun jeg treffer også tar regningen av og til.

Kjønnsrollene eksisterer vel fortsatt selv om grensene etter hvert har blitt noe uklare. Jeg har ingenting i mot likestilling eller likeverd (som det nevnes lenger opp i tråden), men som mann føler jeg at man fort kan trå feil. Det er vel kanskje grunnen til at slike spørsmål dukker opp også siden det virker som ting hele tiden skal være på kvinnens premisser - at det er hun som skal velge om vil være sterk og selvstendig, eller omvendt alt ettersom hun selv finner det for godt.
Vi menn gjør vel så godt vi kan ang. å lese kvinnen, men det er jo ikke alltid like enkelt... :)

Skjult ID med pseudonym fjord lø. 9 juli 2011 11:40

en betaler vel faen ikke 2000kr på ett ukjent kvinnemenneske på en date!!
du må være dumsnill til de grader, fatter ikke at mannfolk aldri lærer!

Skjult ID med pseudonym mann33 lø. 9 juli 2011 11:43

Kan bare slutte meg til Skjult ID over. Å forsøke å lese hva jenter vil er ofte en håpløs oppgave, selv andre jenter klarer ofte ikke det og jenter er som kjent bedre på kroppsspråk enn menn. Så det tryggeste er å tilby seg å betale hele regninga. Det liker hun nesten helt sikkert, sjansen for at hun tolker tilbudet ditt negativt er toppen 1 av 20. Kanskje ikke det en gang, selv om det skjer. Men problemet blir hvis hun sier at hun også gjerne betaler sin del, for hva gjør du da? Insisterer på å ta hele regninga likevel? Eller lar henne bidra med sin halvdel? Uansett er det nå plutselig omtrent 50 - 50 sjanse for å trå feil likevel. For hvis du insisterer kan det hende at hun ikke liker det, fordi hun da føler at du er for macho, hun har jo egne penger også, og føler at hun nå skylder deg noe. Og hvis du ikke insisterer og lar henne betale halvparten så kan det godt hende at hun er en av de jentene som bare later som hun vil bidra, som en gest, men egentlig ikke ønsker det fordi hun synes at det er mannens jobb. Da er det også negativt at du lar henne betale, til tross for at hun lot som hun ville det. Ikke enkelt det her.

Men å ikke en gang tilby seg å betale når regninga kommer er som mann så godt som alltid feil, uansett.

Skjult ID med pseudonym mir lø. 9 juli 2011 11:46

Det er vel ikke helt uvanlig å betale 2000kr for ett ukjent kvinnemenneske! Nå snakker jeg om en escortejente da, det var kanskje ikke det vi snakket om her?

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 9 juli 2011 11:46

Kanskje en ide å vente med å invitere ut på middag, før man kjenner hverandre litt bedre? Så slipper man å gjette seg fram?

Skjult ID med pseudonym mann33 lø. 9 juli 2011 11:46

@ fjord

Du må jo være bra dum, eller ekstremt rik, for i det hele tatt ta med et ukjent kvinnfolk på en date som vil koste flere tusen kroner i utgangspunktet og dermed skape en slik situasjon. Det trådstarteren vel snakker om er menn som ikke en gang vil betale for en kopp kaffe eller to glass vin til dama. Håper jeg.

Skjult ID med pseudonym mann33 lø. 9 juli 2011 11:52

@ kameleonen

Ja, jeg inviterer aldri til middag ute på første date. Ikke før på tredje eller fjerde tidligst. Unntakene kan være middag hjemme hos meg selv, men da regner jeg som regel med å få noe "avkastning", og har i så fall bygd opp til det på telefonen og flørtete sms'er i forkant. Altså at det ligger i kortene at vi høyst sannsynlig kommer til å ha sex. Men de fleste jentene møter jeg jo ikke på den måten, og da får middagen vente til jeg kjenner henne litt bedre og vet at hun både er verdt å bruke litt mer penger på enn det et par kaffe eller en flaske vin koster, og gjerne også til jeg vet hvordan hun kommer til å reagere når jeg tar regningen for middagen.

Skjult ID med pseudonym ... lø. 9 juli 2011 12:00

Hele saken her er at damene har fått det samfunnet de selv ønsker, deal with it!

Etter av vi gutta har blitt tyta øra fulle om hvor likt alt skal være så må dere faktisk forvente at ikke alle står der som siklende bikkjer, klar til å oppfylle deres enhver ønsker.

Ta dette med oppgaver i hjemmet da, sånn jeg ser det så er det eneste som er skjedd at gutta forventes å ta en god del av oppgavene som historisk sett har tilfalt kvinnen (riktig eller ei) men det er ingen bevegelse andre veien og de færreste kvinner tar noe tak i de oppgavene som historiske sett har tilfallt mannen.

Selv blir jeg nesten provosert av åpningsinnlegget, makan til sutring og feil fokus. Tror de færreste menn er redd damer som har karierer, tjener egne penger, skifter dekk og klipper plenen sine (finnes de?) Hvis mannen gjør dette "så har man en mann som vet rollen sin"..?! Hva er det for noe vås?!

For meg så finnes det ikke mer uinteressant enn kvinner som går rundt å forventer dette og tar dette som selvfølge, på samme måte som de tar det som en selvfølge at mannen alltid skal betale. Dette har ikke noe med "likeverd" å gjøre som Marksman poengterer.

Nå betaler jeg (har ikke noe problemer med det), jeg gjør all drittjobbene som tilfaller menn i huset (har ikke noe problemer med det heller), men når man også som regel står på kjøkkenet og i vaskekjellern så blir åpningsinnlegget her direkte dumt. Min erfaring av damer er at de som står for så klare meninger om tingene som tas opp i åpningsinnlegget er direkte late i huset. Karrierekvinnene som nevnes er ikke slike, men nå er desverre de i undertall. De fleste med slike meninger er bare damer som forventes å bli vartet opp fra hånd til munn og selv vil gjøre minst mulig.

Generalisering og svart/hvitt? Selvsagt, men da er jo TS og jeg på sammen linje.

PS; det er lik lønn for likt arbeid i Norge, det er blir vist gjennom flere studier.

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 9 juli 2011 12:08 Privat melding

@mann33
Enig med deg, ser ingen grunn til å bruke masse penger på en person man er usikker på om man liker eller ikke.
Når det gjelder avkastning, det er en annen sak. Men hvis du "legger opp til det", som du skriver, så vet vel damen hva hun går til.
Ellers er forventninger om "avkastning" en god grunn til å takke nei til middag/drinker osv, synes jeg.

Skjult ID lø. 9 juli 2011 12:14

@fjord
Jeg har da ikke sagt at det er snakk om 2000 kroner på første date. Det var mer et generelt eksempel, men ser at det kanskje kan oppfattes slik.

Skjult ID med pseudonym ung75 lø. 9 juli 2011 12:16

BettyBoop - Trur rett og slett jeg var enig i dette gitt :)

Skjult ID med pseudonym mir lø. 9 juli 2011 12:25

Min erfaring med betaling av regningen er at selvstendige jenter ønsker å betale for seg. Har i et par anledninger vært litt for ivrig med å betale. Det har da virket som hun føler at jeg setter henne i gjeld til meg. Det vil si at jeg har tatt fra henne friheten og hennes selvstendighet, noe hun missliker.

Jeg ser det er en sterk sammenheng over hvor selvstendig jenta er og forventninger til hvem som skal betale.

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 9 juli 2011 12:34

@mir
Mener du at de som ikke tar regninga er lite selvstendige?

Skjult ID med pseudonym FrøkeMilla lø. 9 juli 2011 12:36

Synes det er veldig hyggelig om mannen tar regningen når vi er på date.
Det får meg til å føle meg hensatt til "gamle dager" og at han er en gentleman.
Men da tar jeg gjerne å spanderer på han neste gang, eller tar en runde eller fler i baren etterpå.
Det er en gest jeg setter pris på, bare - ikke noe jeg forventer.

Skjult ID med pseudonym mir lø. 9 juli 2011 12:50

@kameleonen
Nei, de kan også være at de bare er gjerrige. hehe.
Jeg mener bare å si at de jeg oppfatter som selvstendige, er mer opptatt av å betale for seg.

Og det fins helt sikkert lite selvstendige jenter som ønsker å betale for seg og vise versa.

Hvis man er selvstendig så vil jo det komme til uttrykk i enhver anledning.

Skjult ID med pseudonym mir lø. 9 juli 2011 12:56

@BettyBoop
I et par anledninger har jeg vært for ivrig med å betale. Noe jenta har misslikt.

Men jeg har hatt flere dater en dette da vet du:)
Og det er her jeg referer til denne sammenhengen.

Skjult ID med pseudonym 1881 lø. 9 juli 2011 13:01

Liten sidestory til alt dette her. I vennegjengen min er det noen jenter som ALLTID klager over at de ikke har penger. Jeg forstår ikke hvorfor de syter til vennene sine om dette til stadighet, hadde det vært meg ville jeg enten sørget for å lke inntekten min eller sørge for å redusere forbruket mitt.

De samme jentene går så og si på byen hver eneste helg. Selv om de ikke har penger. Jeg lurer på hva slags forventninger de har når de går på byen for å flørte med gutter.

Det er en grunn til at jeg som hovedregel aldri spanderer på byen. Det er så utrolig mye golddiggers. Jeg blir kvalm!

Skjult ID med pseudonym tja lø. 9 juli 2011 13:03

Hun siste jeg datet kjøpte av og til noe å drikke til meg, jeg betalte når vi var ute og spiste etc. Synes det var helt greit, blir for dumt å sitte og diskutere på hvem som skal betale, dele regningen i to eller enda verre finregne på hvem som har konsumert hva. Ødelegger stemningen synes jeg. Blir det et forhold av det så blir økonomien likevel noenlunde felles, blir det ikke noe forhold av det så var det bare penger. Vi får dem ikke med oss i grava.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne lø. 9 juli 2011 13:08

@BettyBoop

Mye enig i det du sier, men jeg tror ikke damer får jobber som menn er mer kvalifisert til i høyere stillinger. Mens nå ser vi en trend, der menn i skole og barnehager går foran kvinner ved ansettelser der kompetansen er lik.....fordi det ønskes mer menn inn i de yrkene. Det er positivt å få en mer jevn fordelig av begge kjønn i enkelte yrker, da både for arbeidsmiljøet og lønnsmessig. Men jeg syns, at der de stiller likt bør det være den som virker mest "skikket" eller vil passe best sammen med de andre ansatte som bør få jobben, og ikke pga kjønn.

Og så dropper jeg dabatten om den regningen, ....

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 9 juli 2011 13:24

mir
Ja, det finnes endel gjerrige og :-)
Når det gjelder selvstendighet, vil jeg tro de fleste som har vært single ei stund, er ganske så selvstendige, spesielt når det gjelder økonomi? Men jeg synes likevel det blir feil å betale om man blir invitert på middag.

1881
Det at du har dårlige erfaringer når det gjelder spandering ute på byen, er det jentene sin feil?
Man har som regel ett valg når det gjelder egne penger. Man velger selv hva man ønsker å bruke de på.
Jeg forstår heller ikke hvorfor noen velger å flørte for å bli påspandert, men fordelen er at det er veldig synlig :-)

Skjult ID med pseudonym mir lø. 9 juli 2011 13:41

@kameleonen
Hvordan jeg bruker selvstendighet i denne sammenhengen, er dette mer en personlig egenskap, og ikke om man kan forsørge seg selv eller ikke. Mener heller ikke at det er noe negativt i å være mindre selvstendig enn noen annen.

Om man dater noen fast er jeg enig med dag at den som inviterer kan ta regningen. Synes at i en startfase at man godt kan dele regningen, men jeg bryr meg fint lite om jeg ender opp med regninga.

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 9 juli 2011 13:49

mir
Ja, da forstår jeg hva du mener. Tror jeg :-)

Skjult ID med pseudonym mugabe lø. 9 juli 2011 13:54

Greia er vel at det alltid på en eller annen måte skal legges skyld på det ene kjønnet eller det andre.. Jeg er nok heller der at jeg ønsker en MANN.. ikke en 2011 variant som har mistet kontakt med sin mannlige del, og står og rører i gryten ,mens han holder barna i armene og ser på days of my life.. og griner litt ..

Jeg sier vel i åpningsinnlegget mitt at man skal ikke generalisere, men jeg føler , at menn har lett for å bruke likestillingen feil.. altså , det blir en simpel unnskyldning når man ikke enes.. at kvinnene kan takke seg selv..

Mulig det med betale eller ei, ikke passer inn, men var ment som en diskresjon.. fordi, utallige debatter har nemlig dreid seg om dette... hvem betaler , og hvordan .. og hvorfor ikke..

Vi alle klarer oss sjøl.. det er jo nettopp derfor en bør gå inn i seg selv og spørre hvorfor man er her på sukker.. hva er det man søker.. Men istedet for dreier det seg alt for mye om initiativløse kvinner eller menn..man angriper det motsatte kjønn, akkurat som om det hjelper enn noen vei..!

Å kalle åpningsinnlegget mitt for syting, akk.. da er det jo ikke rom for noe her inne, det er ikke ment som syting, men mer kanskje på tide at samtlige våkner opp ,stikker hodet opp fra sanden og innser at kun enn selv kan gjøre seg lykkelig og hver enkelt må få lov til å finne strategien som fungerer.. Men døm ikke det motsatte kjønn, når det butter imot og man ikke får det til!

Skjult ID med pseudonym mir lø. 9 juli 2011 13:56

Litt dårlig formulert ser jeg nå, men tror du skjønner hva jeg mener.

Det aller viktigste for meg rundt dette med regningen, er at det ikke blir noen diskusjon rundt den. Faller det seg naturlig at jeg tar den, så gjør jeg det osv.
Må si jeg blir ganske flau hvis det blir en stor diskusjon rundt dette med regningen, om det er med en date eller med venner.

Skjult ID med pseudonym mann33 lø. 9 juli 2011 14:01

@ Kameleonen

Selvsagt vet de jentene i så fall hva de går til. De få gangene jeg har hatt ukjente jenter på "middagsbesøk" hjemme første kvelden så har vi snakket om både overnatting og sengekos på forhånd, og har også hatt telefonsex. Så de vet hva de går til og selv om det selvsagt er lov til å ombestemme seg, jeg tar et nei for et nei, så har det fortsatt ikke skjedd at vi ikke har hatt sex. Selv om det har ligget i kortene allerede før vi krabber til køys at kjemien nok ikke er helt hundre prosent og det nok blir med den ene kvelden. Men jenter har jo også behov som må tilfredsstilles i blant, ikke sant? Og jeg er jo en trygg knull for dem sånn sett, siden jeg ikke kjenner noen av vennene dems og heller aldri forteller andre om de jeg har sex med (det kan jo ikke de vite sikkert selvsagt, men jeg er stort sett en ganske tillittsvekkende fyr har jeg hørt og er jo ærlig når jeg sier at dette blir mellom oss). Og så bruker vi selvsagt beskyttelse. Alle vinner.

Men dette ble vel litt avsporing...

Skjult ID med pseudonym Lilljanne lø. 9 juli 2011 14:13

@mugabe
For å sette det litt på spissen, så blir likestillingen i enkelte tilfaller brukt som en "unnskylding" av menn, ved at det menn ikke har lyst til i enkelte sammenhenger...så da kan kvinner gjøre det siden vi har bedt om likestilling.

Og jeg syns IKKE menn skal komme først i rekken når menn og kvinner stiller likt i enkelte yrker. Den som er MEST SKIKKET bør få jobben uavhengig av kjønn.

Skjult ID med pseudonym mir lø. 9 juli 2011 14:25

For min del er likestilling at vi kan gjøre det vi vil, uavhengig av kjønn. Og ikke at man deler alle oppgaver 50/50.

Forstår heller ikke at folk gidder å skifte dekk selv. Det er jo så billig å få andre til å gjøre det. Mange vonde rygger pga. dekkskifte.

Skjult ID med pseudonym -Taz- lø. 9 juli 2011 14:40

Men mugabe da er det veldig greit, du ønsker en mann fra -50 tallet, samtidig som du lever i 2011. Da må du faktisk forholde deg til at de fleste mennene du treffer er fra 2011 ;-p

....på den annen side, er du villig til å leve som en dame fra -50 tallet? Er jo en grunn til at menn var "menn" på den tiden. Rollene var klart fordelt.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne lø. 9 juli 2011 14:49

@Taz
Den "regningsgreia" er veldig komplisert. Noen menn ønsker 50/50 når det er første og andre date, men når det er mer fast tar de regningen. Mens andre menn spanderer de første gangene, og så dels det når man er mer fast sammen.

Skjult ID med pseudonym -Taz- lø. 9 juli 2011 14:55

Nå var det forsåvidt ikke regningsgreia jeg tenkte på, alle kan skvale rundt seg med penger. Mugabe sa hun ønsket seg en "MANN", i det legger jeg mer enn å betale regninger. Hvis det ikke er mer som skal til så er det ikke vanskelig å bli en MANN :-D

Jeg ser det som problemfritt å betale, men jeg setter pris å at damene ihvertfall tilbyr seg å betale. Hvorpå jeg sier igjen at jeg kan betale, det damen da sier blir det vi gjør; ok så hyggelig/nei jeg vil ta halvparten. Når det er sagt så har jeg heller ikke en bunnløs lommebok så hvis man betaler så er det greit om damene tar et par øl i baren etterpå ;-)

Noe som derimot er skikkelig turn off er damer som tar det som en selvfølge fra første treff at mannen skal betale. Når man blir sammen så går dette seg til.

Skjult ID med pseudonym mugabe lø. 9 juli 2011 15:00

@taz..

joa.. back to the 50 ths...

kanskje litt voldsomt, men ja, vil til et sted og tid der kvinner er kvinner og menn menn.. simple ass that .. :)

Skjult ID med pseudonym 1960+ lø. 9 juli 2011 15:03

For en tid tilbake hadde Tine filosofiske spørsmål på melkekartongen og de ble høylytt diskutert hjemme hos oss. Et av temaene var likestilling, likebehandling og om det alltid er rettferdig, og det er det jo nødvendigvis ikke, siden det vil komme an på forutsetningene. Det tror jeg de fleste vil være enige i.

Kvinner har ikke fått den likestillingen de har ønsket, de har fått en type likebehandling hvor kjønnsspesifikke forskjeller utraderes, og hvor begge kjønn blir kvotert inn i verv, stillinger og roller hvor staten har satt premissene.
Faktum er at kvinner har generelt høyere utdannelse enn menn men innehar stillinger med mindre prestisje og penger, mens man finner menn i høye stillinger uten tilsvarende utdanningsbakgrunn. Jeg tror det fortsatt handler om tradisjon der mot/feighet og/eller tro/mistro til egne evner er avgjørende takket være lang og underernærende undertrykking det gjelde seg begge kjønn, hvor ett av kjønna fikk for stort ego og hvor det andre fortsatt leter etter sitt.

Skjult ID med pseudonym mann33 lø. 9 juli 2011 15:06

@ Lilljanne

Det med hvem som betaler er like komplisert for oss gutta. Noen jenter tar det som en selvfølge at gutta betaler de første gangene, og gjør ikke den minste antydning til å strekke seg etter veska, ikke en gang bare for show. Andre synes 50/50 er ok, men blir glade hvis mannen insisterer på å betale alt. Andre igjen synes 50/50 er greit, men blir sure hvis mannen insisterer på å betale alt ("jeg har egne penger", "jeg vil ikke føle at jeg skylder noe", etc). Så det eneste du som mann kan være helt trygg på er at du må betale noe, men hvor mye er usikkert. Skjønt når jeg tenker etter så har jeg vel vært borti én jente som også tok hele regningen på første daten (det var bare et par kaffe med påfyll eller noe sånt, men likevel), men jeg tror ikke hun hadde blitt sur hvis jeg insisterte på halvparten. Skjønt kanskje, hvem vet, for hun ville jo åpenbart betale, det kunne jeg jo se på henne. Nei, det er et minefelt det der. Jeg for min del tilbyr meg alltid å betale, men lar som regel jenta ta halvparten sånn omtrent hvis hun tilbyr seg det - men er fullstendig klar over at jeg risikerer at hun innerst inne misliker det og tenker jeg er gjerrig eller ikke har "skjønt det", siden jeg ikke insisterer på å ta alt (har egen erfaring med akkurat dette). Så gjør selvsagt unntak og insisterer på å ta alt hvis jeg skjønner at det er tilgjort og hun helst vil slippe. Problemet er jo at dere jenter ofte er så vanskelig å lese. Noen ganger tror jeg ikke dere en gang vet helt hva dere vil selv, fordi dere har motstridende følelser, og da blir det kanskje feil uansett hva du gjør...

Skjult ID med pseudonym -Taz- lø. 9 juli 2011 15:09

Mugabe, hvis du også omfavner tidens moter så skal jeg love deg at jeg kommer som en siklende mann ;-)

1960 ""Faktum er at kvinner har generelt høyere utdannelse enn menn men innehar stillinger med mindre prestisje og penger, mens man finner menn i høye stillinger uten tilsvarende utdanningsbakgrunn.""

Dette går også på hva man ønsker og hvilken drivkraft man legger bak det, en formell utdannelse vil ikke si det samme som at man automatisk er kvalifisert for en toppjobb, uavhengig av kjønn. Det er ikke til å legge skjul på at andelen kvinner som er villig til å ta en del av de oppofrelsene som følger med en toppjobb er færre enn andelen menn som er villig til det.

Skjult ID med pseudonym 1960+ lø. 9 juli 2011 15:13

Nettopp Taz, du tok poenget mitt. Og det er denne nødvendige og signifikante forskjellen på kjønnene jeg syns kan verdsettes mer likt. Det gagner ikke samfunnet at alle skal være like eller ha de samme interessene.

Skjult ID med pseudonym -Taz- lø. 9 juli 2011 15:16

nja, om jeg tok poenget ditt vet jeg ikke alle den tid jeg synes dette her er å bre litt tjukt på ;-)

""mot/feighet og/eller tro/mistro til egne evner er avgjørende takket være lang og underernærende undertrykking det gjelde seg begge kjønn, hvor ett av kjønna fikk for stort ego og hvor det andre fortsatt leter etter sitt.""

Skjult ID med pseudonym salty lø. 9 juli 2011 15:19

Høyere utdanning betyr ikke høyere intelligens, bare de må studere lenger til å skjønne det samme ;)

Skjult ID med pseudonym 1960+ lø. 9 juli 2011 15:30

Lavere utdanning er ikke ensbetydende med å være korka. Nå har alle rett til minst 13 års utdannelse.

Skjult ID med pseudonym -Taz- lø. 9 juli 2011 15:36

Anjulie, og hvor i all verden kom det fra?

Skjult ID med pseudonym mir lø. 9 juli 2011 15:43

@Anjulie
Men jenter velger ofte myke fag. Fag som ofte ikke gir så relevante jobber og ikke gir grunnlag for toppjobber.

(mann 40 år fra Hordaland) lø. 9 juli 2011 15:45 Privat melding

Tror nok aldri det kommer til å bli fulstendig likestilling på alle punkter.
Selvsagt bør det være det i hennhold til jobb og inntekt. Men den største turn-off må jo være om kvinner og menn blir for lik på pa alle ting.

Når det gjelder første innlegget her. Så synest jeg kansje det er litt selvmotsigende at du sier at menn må være menn. I utlandet kan de å kurtisere sier du og der kan de spandere en drink å to uten å ville noe mere.
Meget mulig det er rett. Men å samtidig si at du takker nei til ni av ti som byr deg på en dram fordi du tror de nødvendigvs forventer noe igjen for det, føler jeg egentlig bare er stigmatiserende.
Det er sikkert noen av de og. For det er alltid noen som er sånn.
Men på en annen side er det mange jenter som ikke tenker som. Tvert imot. Som bruker at de er jente for å få seg gratis drikke. Jeg kjenner jenter som har klart å prestere å si at de aldri har med seg mer penger enn de trenger til transport. For de får jo alltid drikke i byen likevel. Jeg har og opplevd å få spørsmålet. "Kjøper du en til venninen min og?" Når jeg har spandert.
For min egen del så forventer jeg ikke noe når jeg spanderer på noen. Det er mer som en åpen invitasjon til en samtale.
Men jeg har jo enda til gode å oppleve at det kommer en jente bort til meg å spør om hun kan kjøpe en drink til meg. ;)
Kansje det er en fin plass?
For å provosere litt. Ønsker jentene en selektiv "likestilling"?

Siden det med betaling av middag kommer opp hele tiden.
Jeg liker å spandere på første daten. Hvorfor? Fordi jeg har god mulighet til det og det gjør ting enkelt.
Men nå er jeg heldig som har relativt bra økonomi. For en som kansje ikke sitter så fint i det kan jeg forstå at det kan være ønskelig å dele regningen. Synst det er rart at noen jenter skal bruke det mot guttene.
Men alle er jo heldigvis ikke sånn. Vi er alle forskjellig. Det er jo det som gjør at vi faktisk kan finne noen som passer akurat oss. :) For alle de rare skruene som finst der ute, både gutter og jenter. så finnest det nok en mutter som passer.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne lø. 9 juli 2011 15:47

Nå leste jeg ikke alt her, men mye av grunnen til at kvinner ikke ønsker ansvaret med en toppjobb er fordi mest sannsynlig vil de fortsatt kommer til å ha like mye plikter hjemme. Fordi menn generelt ikke stiller like mye opp hjemme, sånn en kvinne tilsvarende ofte gjør når menn har en toppstilling. Jeg tror det burde fulgt mer med frynsegoder på hjemmebane for toppjobber. Men så da blir det litt sånn, at frynsegodene blir veldig individuelle.

Skjult ID med pseudonym salty lø. 9 juli 2011 15:55

hmmm..kvinner i toppjobb burde ha råd til til hushjelp, jeg har råd til det og jeg jobber på lager. Fritiden min er vikigere enn penger og jeg velger å bruke tiden med ungene mine, vennene mine og hobbiene mine. Og hvorfor er det automatisk at kvinner har unger og mer plikter hjemme, særlig her på Sukker der alle er single. Har ikke også menn unger?

Skjult ID med pseudonym -Taz- lø. 9 juli 2011 15:55

Den er jeg uenig i Lilljanne, for de menneskene som virkelige har ambisjoner til å oppnå de noen tusen toppjobber her i landet, vi snakker TOPPjobber nå, lar seg ikke begrense av slike ting. Pliktene hjemme kan man eventuelt få andre til å gjøre. Rengjøring er b.la. fremdeles en skattefri gode man kan få betalt av arbeidsgiver.

Jeg TROR at det er på langt nær like mange kvinner som har interessen eller driven til å bli en toppleder. Jobbet tidligere med ei som rett fra skolen i sin tid og hu trodde hun skulle bli sjef på 1.år. Kjempedyktig og sto på og jobbet seg etterhvert videre, så kom første ungen og hu dreit i alt som het toppjobber, fant ut at andre ting her i verden var viktigere. Nå har hun en mellomleder stilling i Posten med et par hundre stykker under seg og trives med det.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne lø. 9 juli 2011 16:00

@salty
Velferdsstaten etterspør faktisk folk som tar høyere utdannelse, fordi vi har helt andre yrker enn før.

Skjult ID med pseudonym 1960+ lø. 9 juli 2011 16:07

Jenter får ikke et vektig argument i likestillingsdebatten før de bestemmer seg for å føre fram ungene selv, uavhengig av menn. Og da vil jeg mene at verdi- og verdsettingsdebatten får et annet fokus også.

Skjult ID med pseudonym salty lø. 9 juli 2011 16:09

Så vi skal ta de yrkene staten sier de trenger...tror du må fortsett med utdanninga di:)

Skjult ID med pseudonym Lilljanne lø. 9 juli 2011 16:12

@Taz
Man kan kjøpe seg utrolig mange tjenester, men jeg glemte å nevne "omsorgsdelen" . Bare det med å følge opp unger med skolearbeid og møter med skolen, men her har det begynt å bli en liten endring til det bedre.

Skjult ID med pseudonym salty lø. 9 juli 2011 16:18

Ja, omsorgsdelen, kjenner flere aleneforeldre, to som er menn der mora til barnet stakk av, en til utlandet og en til annet fylke til å være med noen som ikke ønsket unger. Men synes ikke det har vært noe endring til det bedre med disse to mødrene i hvert fall. Håper andre mødre begynner å bli bedre.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne lø. 9 juli 2011 16:21

@salty
Jeg sier ikke man MÅ ta de yrkene staten trenger, men nå er jo flere utdanningen falt bort og nye kommet til. Og det vil jo være nyttesløst å utdanne seg til noe som det ikke er jobb å oppdrive noen plass. Man velger jo selv utdanning, og noen gjør det av interesser, andre taktisk fordi man tror man vil få jobb (men her svinger markedet), andre av økomoni..... Og så tjener det deg ikke å være sarkastisk, for det slår bare tilbake på deg selv med alle som leser innpå her. Prøv å hold deg til tema, og ikke person;-)

Skjult ID med pseudonym kameleonen sø. 10 juli 2011 12:29

@mir
Da er vi enige når det gjelder den regninga, det skal føles naturlig.
Det samme gjelder bytte av dekk, det føles veldig riktig å la noen andre fikse det. Heldigvis er jeg istand til å betale det selv. :-)

@Taz
Jeg mener det er vanskelig nok å kombinere en "vanlig" fulltidsjobb med omsorg av barn. Da mener jeg at 9 timer pr dag i barnehage ikke teller som god nok omsorg.
Men jeg ser også at menn stiller opp for sine barn i større grad nå, enn tidligere. Det har kanskje sammenheng med at stat/arbeidsgiver er blitt bedre på tilrettelegging, enn for noen år tilbake. Uansett, positiv utvilking, synes jeg.