Alle innlegg Sukkerforum

Funksjonshemmede ut på anbud

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym neptun ti. 12 juli 2011 23:29

Det er sjelden jeg lar meg hisse opp over ting jeg ser i mediene, men dette provoserer meg:

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/fire-aar-gamle-carmen-legges-ut-paa-anbud-3537401.html

Og dette er ikke et enestående tilfelle. Samboeren til en kompis jobber med noen av de tyngst psykisk utviklingshemmede i Oslo, mennesker som trenger tilsyn store deler av døgnet - og ikke minst stabilitet. Likevel har kommunen nå lagt ut flere utviklingshemmede på anbud, og en institusjon på Toten har vunnet. Jeg tviler ikke på at det er en god institusjon, men det disse trenger minst er brå miljøforandringer - og en flytting som gjør det langt vanskeligere for familien å komme på besøk eller ha vedkommende hos seg.

Jeg håper virkelig at dette er noe media vil fokusere på frem mot kommunevalget - det er sjelden jeg sier dette, men "i verdens rikeste land!"

Skjult ID med pseudonym 928 ti. 12 juli 2011 23:34

Kunne ikke vært mer enig....

Skjult ID med pseudonym LilliMi ti. 12 juli 2011 23:36

Hva heter institusjonen som vant anbudet?

(mann 37 år fra Vestfold) ti. 12 juli 2011 23:44 Privat melding

Og det at politkerne klarer å stå og si på TV at det for å få det beste tilbudet for brukerne de legger det ut på anbudet skjønner jeg ikke. Kan de ikke være ærlige å si at de legger det ut på anbud for å få det billigst mulig. Nå har jeg en funksjonsnedsettelse selv og føler kanskje dette litt ekstra på kroppen! Jeg syns det er bra at det kommer fram hvilken galskap kommunene driver på med! Desverre så regner jeg med at det kommer til å komme masse fine ord nå før valget og at ting skal bli ryddet opp i osv. og etter valget så går alt tilbake til det samme gamle.

Så tenk igjennom, ville du ha hatt ditt liv ut på anbud?

og for å være helt ærlig, i morgen kan det faktisk være det! Du vet aldri hva som skjer!