Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Persefone on. 13 juli 2011 18:45

Denne tråden går til dere gutta. :)

Jeg har begynt i ny jobb, og her om dagen spurte sjefen min om jeg var sur. -Nei sa jeg. Jeg er ikke sur. "Men du smiler ikke Persefone- du må smile!" Altså...dette er ikke første gang jeg hører dette. Og det kommer gjerne fra menn jeg ikke kjenner så godt. Hva er det med denne smilingen? Jeg vet jo at man blir søt og sjarmerende når man smiler, og det ofte. Men jeg ber da ingen menn gå rundt å smile (for meg). Jeg er som regel blid og glad, og ingen sitron, selv om jeg ikke har et smil om munnen.
Kjenner noen seg igjen, og har kommet med bemerkninger som dette, og kan forklare hva dere legger i det?
Jeg har mine, men vil høre deres først. :)

Skjult ID med pseudonym Persefone on. 13 juli 2011 18:58

Tror du misforsto HDV. Jeg mente hvorfor noen menn ber jenter smile, selv om de ikke er sure. :)

Skjult ID med pseudonym Persefone on. 13 juli 2011 19:13

Klart et smil lyser opp dagen :)
Men skal man gå rundt å smile hele tiden for å gjøre folk til lags? Smiler man ikke av lyst?

Tenk på det. Hva hadde du tenkt hvis en jente sa til deg. "hvorfor smiler du ikke, du MÅ smile!"

Skjult ID med pseudonym Persefone on. 13 juli 2011 19:22

Ha ha...marksmann ;)
For min del har det sjelden vært henvendelser i en flørtete tone, mer en oppfordring, eller som i går, nermest som et krav. Til og med fra menn som går forbi meg på gata.

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 13 juli 2011 19:23

jeg tror det er for at de kanskje er litt usikker på deg, og ikke finner på noe bedre å si.. eller kanskje du ser mer sur ut en du tror;)
Jeg får høre det selv, ser overlegen ut... men vi er da forskjellig. Jeg går heller ikke rundt med et smil klistret på hele dagen...
Jeg husker jeg jobbet i en hamburgersjappe i ungdommen, og alle dritafullefolk som handlet sånn i 4 tiden... En full høylydt kjerring lirer av seg: Hey, skal du ikke smile? Er et serviceyrke dette her vel? Det var nære på jeg hoppet over disken og la henne mellom to brød...rart jeg husker det ennå... Av alle rare ting...Flippe burgere er kjempegøy btw:)

Skjult ID med pseudonym Persefone on. 13 juli 2011 19:26

-Kanskje Irene :)
Har aldri flippet burgere, men stått i bar. En gang sto det en dame godt over 30 og hoppet opp og ned i sinne som et lite barn fordi hun ikke fikk mer drikke av meg. Den glemmer jeg aldri. "Jeg vil ha mer å drikke. Jeg vil, jeg vil, jeg vil!"

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 13 juli 2011 19:33

@TS

Et smil til noen, er en anerkjennelse av at du ser dem, trives, og er vennlig innstilt. Sjefen din vil sannsynligvis gjerne at du både skal trives, og vise ham anerkjennelse. Han vil muligens ha en nagende følelse av at du ikke liker ham, eller jobben. Å ikke smile, markerer distanse, og manglende interesse, og i noen tilfeller - mangel på respekt. Er jeg sjefen din, og smiler til deg, uten at du gjengjelder det, tenker jeg nesten automatisk, at noe er feil.

Jeg synes du burde se det, som at sjefen din er usikker på hvor han har deg, og hva slags relasjon dere kommer til å få (som sjef-ansatt). Det beste du kan gjøre, er å ta jobben alvorlig, og vise at du gjør den bra. Da vil sjefen din sannsynligvis slappe av, synes det er helt greit du er seriøs, og respektere at du ikke smiler støtt og stadig.

Alt dette er jo også avhengig av hva slags jobb du har. Hvis du jobber innenfor service, er vel smil et krav?

Skjult ID med pseudonym Persefone on. 13 juli 2011 19:34

@marksmann har ingen bilder på sukker der jeg smiler mye. bare litt. :)

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 13 juli 2011 19:34

Hehe, ja det har jeg og i voksen alder.. på bygden. Med en haug med "bydamer" fra haugesund på firmatur som mente jeg var en bygdetulling som ikke kunne lage alle disse poppisdrinkene som de skulle ha hahaha.. skulle gjerne svart på kav bergensk da gitt..og svart like barnslig" min by er større enn din!!" men jeg bare flirte litt inni meg og informerte om hva vi KUNNE tilby..Men de hadde rett, det var på bygden og jeg er en tulling fra bergen:))
Ja artig observere fulle folk når er er edru..
Fulle kvinnfolk over førti er verst...

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 13 juli 2011 19:35

Og kloke ord fra voksenmann:) Kan være lurt gå i seg selv innimellom...

Skjult ID med pseudonym Persefone on. 13 juli 2011 19:41

@ voksen mann

Jeg tar jobben superseriøst. Det er en jobb jeg har jobbet hardt for å få. Og han vet godt hvor han har meg. Nå hengte du deg kanskje litt opp i akkurat den sjef historien, men tok den som et eksempel siden den var den nyeste hendelsen.
Jeg har en jobb som forsåvidt er i service bransjen, men jeg er da ikke sur selvom jeg ikke sitter og gliser 24-7. Det er det ingen som gjør. (smiler altså)

Det jeg mener med denne tråden var det kravet jeg så ofte får av menn til å smile. Jeg har aldri fått det fra en kvinne/jente, og stusser over det.
-Og noen ganger gjør det meg irritert.

@HDV hi hi :)

Skjult ID med pseudonym Persefone on. 13 juli 2011 19:45

@voksenmann -og klart jeg smiler tilbake til noen hvis de smiler til meg! Det går jo på automatikk! :)

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 13 juli 2011 19:52

TS, ok. Det var du som skrev det var en ny jobb. Derfor tenkte jeg du ikke kjente den nye sjefen din. Det er selvsagt også en mulighet, at det "forventes", av deg i det yrket du er i, at du skal være smilende og "forførerisk", som kvinne. Hvis det er tilfelle, skjønner jeg godt du blir sur.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 13 juli 2011 19:54

Men du, hva er forklaringen din, TS?

Skjult ID med pseudonym -Taz- on. 13 juli 2011 20:06

Nå er det ikke til å legge skjul på at det er en del der ute som trenger seg et lite smilekurs, men det er selvsagt de som er genetisk indisponert til å greie det. Enkelte folk ser du på lang avstand bare er folk med hengegeip. Ikke sånne som til nødig smiler høflig når du snakker til dem, men folk som bare ikke greier å dra opp munnvikene....skjønner ikke det.

Når det gjelder det Persi lurer på så er det jo en del folk som ikke greier å dy seg når det kommer til å bry seg om hva andre gjør, selv ser jeg for meg masete kvinnefolk som spør om det samme ;-)

Når det gjelder en sjef så har jo denne personen som oppgave at alle skal trives på jobb, så da ville det være naturlig å forhøre seg med en ansatt, som har hengt med geipen en stund, om det er noe spesielt. Hvis en tilfeldig person hadde spurt om det så hadde jeg blitt fornærma/irritert. Har forøvrig jobbet på 7-Eleven så jeg vet alt om falske/påklistrede smil, uansett hvor gretten jeg var :-D

Skjult ID med pseudonym Persefone on. 13 juli 2011 20:10

@ voksen mann

-At de menn som forteller meg at jeg skal smile. "Du må smile" "Smil da!" "Du burde smile"
sier dette fordi de mener jeg som jente SKAL gjøre det. At det er forventet at jeg ikke kan være hyggelig, seriøs og proff, uten at jeg også må smile søtt og kokett.

-Eller at jeg umulig kan være blid uten at jeg smiler og ler.

Dette er jo selvfølgelig å dra mange over en kam, men her mener jeg som sagt de mennene som kommer med oppfordringer og krav :)

-Når det kommer til menn på byen, og de på gata....handler det vel mest om ønske, og at de forventer å få en viss oppmerksomhet. Får de den ikke, krever de den. :)

Hva sier du voksen mann? Var jeg hard nå?

Skjult ID med pseudonym Persefone on. 13 juli 2011 20:14

@taz og vm OK...jeg lover å smile masse på jobbeni morgen :)

Skjult ID med pseudonym -Taz- on. 13 juli 2011 20:16

Nei nei, sier ikke at du MÅ smile, så sant du ikke har en stilling hvor du har direkte kontakt med kunder hele dagen, da synes jeg du må :-D

Er selv ikke en som gidder å gå rundt å glise uten mening hele dagen, og gir nå beng i hva andre synes :-p

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 13 juli 2011 20:20

Tja, jeg vet ikke. Hadde vært interessant å vite hvilket yrke du er i Persefone. Det er jo også slik, at man ved klesstil, holdning, og utstråling både skaper en tilstedeværelse, og forventninger til hvordan man skal være. Hvis du gjerne vil være mer "anonym", kan det f.eks hende det er lurt å tone ned antrekket, og sette opp håret? Nå gjetter jeg litt vilt, så ikke skyt meg om jeg bommer fullstendig.

Skjult ID med pseudonym Persefone on. 13 juli 2011 20:27

Men dette handler jo forsåvidt ikke nødvendigvis bare om jobb VM. Men sånn i hverdagen. Men om menn som forteller meg at...ja du vet.

Jeg sier ikke yrket mitt, Men det er forventet at jeg skal være feminin. Jeg kan godt være litt anonym, men helst ikke. Av klær må jeg gå i litt nøytrale ting, uten at det blir kjedelig. Jeg har til tider mye kundekontakt, og da setter jeg på meg et proft fjes. Uansett. Og da smiler jeg masse.

Skjult ID med pseudonym -Taz- on. 13 juli 2011 20:31

hihi, her kan spekulere fælt i hva jobben er, men jeg hekter meg opp i; feminin, anonym, mye kundekontakt og proft...hoho...

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 13 juli 2011 20:34

Da tror jeg, jeg skjønner deg Persefone. I en del andre yrker, ville du sannsynligvis sluppet å måtte spille på din kvinnlighet, og femininitet. Høres for meg ut, som at sjefsjobben hadde passet deg bedre, enn å "stå på gølvet". Du får uansett ha lykke til. Om du opplever å bli behandlet respektløst, er det bare å gå rett i fjeset på dem. Flåsete sjefer, er gjerne usikre, redde og lette å kontrollere.

(mann 38 år fra Østfold) on. 13 juli 2011 20:36 Privat melding

Det er ikke akkurat uvanlig å synes at damer som ikke smiler ser sure ut.

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 13 juli 2011 20:40

Haha ser for meg HDV danser piruetter og må flire:)) Må bare nevne at i min faste butikk kom en dame i kø bak meg og la fornøyd opp tre pakker med kjøtt. Er det virkelig ta to og betal for tre? Så jeg lo og sa at det hørtes ut som et luretilbud.. Kassadamen bekreftet at det var riktig..Hehe jepp jeg er tullingen:) Morsomt var det uansett. Nå hopper jeg jammen i dusj. Ts vær deg selv du og smil så mye du orker:)) *fy tazz*

Skjult ID med pseudonym Persefone on. 13 juli 2011 20:40

Ha ha @ taz. Så den komme...jobben min er ikke så *luksuriøs* ha ha!
Neida...hmmm...prøvde å skrive litt fler ledetråder, men allt jeg skrev kunne bare tolkes om til koffert språk...

Og ja Marksmann...jeg har skjønt det. Gutter vil at jeg skal smile. Helst hele tiden :) SÅ ble egentlig ikke så mye klokere :)

Skjult ID med pseudonym Persefone on. 13 juli 2011 20:43

@kong kebab
mener du at alle menn som ikke smiler ser sure ut? :)

Skjult ID med pseudonym -Taz- on. 13 juli 2011 20:45

nei koffert vil vi ikke tenke, så sant den ikke skal pakkes til sydligere strøk *savn* :-D

(mann 38 år fra Oslo) on. 13 juli 2011 22:13 Privat melding

At man smiler betyr jo som regel at man er glad og fornøyd, ihvertfall sånn i hverdagen.
Allikevel får man jo sjelden så mange merkelige blikk fra folk som hvis man går rundt og smiler for seg selv.
Har jeg finni ut i det siste.. ^^
Veit med meg selv at jeg også kikker en gang ekstra hvis jeg ser noen gå og smile sånn uten noen opplagt grunn.
Kanskje en liten digresjon, men jeg kom til å tenke på at det egentlig er litt bakvendt at det er sånn. =)

Uansett, å kreve at man skal presse fram et smil bare fordi man får beskjed om det, blir ganske håpløst.
Naturlige smil er det flotteste som er, profesjonelle yrkessmil går an hvis man har teken, men det er vel nesten bedre å se mutt ut enn å skvise fram stive Chandler Bing-smil fordi sjefen sier det.

Skjult ID med pseudonym Driver on. 13 juli 2011 22:30

Jeg kjenner meg igjen, TS. Er nesten alltid glad og blid, men går sjelden rundt og smiler. Det er naturlig for noen, men ikke for alle. Å ta på seg et sånt "selger"-smil blir bare dumt og kunstig.

Skjult ID med pseudonym Z on. 13 juli 2011 22:36

Hadde noen bedt meg smile, hadde jeg blitt sur.

(mann 41 år fra Rogaland) on. 13 juli 2011 23:13 Privat melding

Det er oftest best å snakke om noe "reellt" med hverandre enn å komme med ønsker eller presentasjoner.
Altså: Hvis noen vil ha en til å smile; prøv å gi denne en grunn for å gjøre det. Ofte kan faktisk forsøket være nok.

Jeg ber aldri (si aldri) noen om å smile. Men jeg jobber knallhardt for at de skal.

Skjult ID med pseudonym Persefone to. 14 juli 2011 19:48

- jeg har vel et alvorlig ansikt når jeg konsentrer meg, for jammen fikk jeg komentaren igjen i dag! Uff...jeg kan jo ikke forandre mimikken i ansiktet mitt heller. :)

Så, da jeg satt på bussen hjem i dag, kikket jeg på de som satt bakover i bussen...og de satt jo ikke der å smilte. Om de så sure ut? nei....ikke akkurat. Men ikke blide heller.

Hmmm...men etter å ha tenkt litt har jeg kommet fram til en koklusjon. Jeg, Persefone skal bli flinkere til å smile oftere. Men , bare fordi jeg vil og ikke for at jeg må.