Alle innlegg Sukkerforum

Herrenes tur: Hva lenges dere mest etter...

Vis siste innlegg
(kvinne 44 år fra Oslo) to. 14 juli 2011 00:17 Privat melding

Insprirert av Marksmans glimrende og flotte tråd til oss jenter/kvinner, inviterer jeg hermed forummet menn til å dele med oss kvinner (med en liten twist): Hvilke egenskaper eller sider hos deg vil du elskes for - og hvilke ville du spesielt sette pris på at kvinnen i ditt liv aksepterer eller "tåler"? Tid for ærlighet... vi lytter:

(mann 41 år fra Rogaland) to. 14 juli 2011 00:27 Privat melding

Det byr meg ikke imot å være elsket for min spontane humor, tankefullhet og vilje til å skape megselv.
Hadde hun, i tillegg, tålt noe samlivsuerfarenhet, min litt-utenfor-samfunnet-følelse og -vilje og kanskje stunder med lite selvtillit ("alle er så satans mye bedre enn meg i alt!"), hadde jeg vurdért å skrive kontrakt.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 14 juli 2011 00:35

Tja. Jeg vil elskes, for noe jeg ikke ser selv, og godtas på tross av at jeg stadig vekk gjør det gale, selv når jeg vet det rette.

Skjult ID med pseudonym Catharina to. 14 juli 2011 00:49

Takk for gode eksempler Eterniman og VoksenMann. Det å bli tålt for det vi kanskje ikke regner for en selvfølge at andre skal tåle, er kanskje vel så mye med til å styrke følelsene tenker jeg... Fint om vi kunne ha det med oss inn i vårt neste forhold.

Skjult ID med pseudonym useriøs to. 14 juli 2011 09:35

elskes for at jeg erærlig, moden og intelligent.
akseptert/tåle at jeg liker å røyke en joint, akkurat som andre liker å ta seg et par glass med vin eller et par øl..

:-)

(mann 54 år fra Troms) to. 14 juli 2011 10:03 Privat melding

Elskes for at jeg aldri slutter å være nysgjerrig, og at det er få ting jeg ikke er eller kan bli interessert i .

Akseptert for at jeg forventer at den jeg har et forhold med deler en slik entusiasmen. Det betyr ikke at jeg forventer at at begge deler de samme interessene men at man likevel er interessert i det den andre er interessert i for tiden.

Skjult ID med pseudonym Z to. 14 juli 2011 10:46

Av ren nysgjerrighet:
Jeg ser at menn deler opp det de vil elskes for og det de vil aksepteres for.
Hvorfor ønsker dere ikke å bli elsket for det dere ønsker aksept for?

Skjult ID med pseudonym Forumtroll to. 14 juli 2011 10:58

@ Z: Elsker du en person fordi han røyker narkotika? Dette faller i kategorien aksept.
(Good luck with that btw)

I mitt tilfelle blir det å bli elska for overdreven bruk av sarkasme, ironi, svart humor, tørr humor, at en er gla i musikk, film, kan litt og alt, og at eg er proppfull av unyttig informasjon og intellekt. Bonus hadde vore om ho syns eg var dead hot også, men en kan vel ikkje få alt her i verden. Eg er ikkje den typen som har vrangforestillinger om at eg er en sterk 8'er. elska for min snillhet, jordnærhet, ærlighet.

Får en dette, så kommer aksepten av seg sjøl.

...dette var ikkje drømmetråden nei..nevermind. ^^

Skjult ID med pseudonym Z to. 14 juli 2011 11:06

Z: Elsker du en person fordi han røyker narkotika? Dette faller i kategorien aksept.

Neida, det faller ikke inn under kategorien aksept. Kategorien aksept handler om å akseptere mennesket for det det er, ikke for hva et menneske gjør mot seg selv. Om et menneske velger å være destruktiv, kan jeg likevel respektere mennesket, men ikke godta eller akseptere handlingen.

Skjult ID med pseudonym Forumtroll to. 14 juli 2011 12:08

@Z : Og då er vi over i semantikk.

Skjult ID med pseudonym Z to. 14 juli 2011 12:13

Mulig det, jeg vet ikke hva semantikk betyr. Jeg vet bare at man kan respektere et menneske uten å godkjenne hva vedkommende gjør av destruktivitet mot seg selv...

Skjult ID med pseudonym useriøs to. 14 juli 2011 12:39

ehm, jeg svarte på den måten fordi det var slik TS la spørsmålet, enkelt og greit.

jeg hadde akseptert at min partner var "destruktiv" ved å enten røyke tobakk eller alkohol, så lenge samme person kan akseptere hva jeg liker å være "destruktiv" for.

når både vann og luft kan drepe deg, så da er egentlig alt destruktiv, hvis man ikke har noe som heter "måtehold".

men nok om det, la oss holde oss til tråden!

Skjult ID med pseudonym Catharina to. 14 juli 2011 12:49

Hm. Jeg medgir at Z kan ha en pointe: I en ideell verden vil vi jo selvsagt elskes, ikke bare aksepteres, for de sider vi ikke er så fornøyd med ved oss selv. Men vi lever ikke i en ideell verden. Vi lever i en verden hvor ting svinger. Forhold har kriser. Vi kan bli lei den vi egentlig er veldig glad i også. Og å elske noen har mange nivåer: Følelsen i seg selv kan være varierende som følelser er. Og påvirkelig av det den andre gjør. Å elske kan også være på et annet nivå, at man velger noen, i tillegg til den mer lidenskapelig følelse. At man velger, aksepterer, holder ut. Også når man egentlig er litt lei. Som man kan bli i perioder. Fordi det er så mye som fremdeles er bra. Kjærlighet er sjeldent helt betingelsesløs mellom voksne mennesker. Selv om det er det vi alle drømmer om og ønsker oss.
Og der er da at aksepten slår inn, tenker jeg. At også når følelsene svinger vet jeg at den jeg er med, ikke bare elsker meg, men også aksepterer og tåler mine litt mer slitsomme eller irriterende sider... Tenker jeg da...

Skjult ID med pseudonym majfjell to. 14 juli 2011 13:38

Og akseptere/tåle en faktor hos en partner, da er det vel snakk om å elskes på tross av div "feil"

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 14 juli 2011 13:50

Det her er veldig enkelt. Kjærlighet gjør at du fokuserer på den andres gode sider, og synes de oppveier for de sidene du ikke er like begeistret for. Du velger heller å jobbe med deg selv, for å overse det som irriterer deg, og bli mer voksen og aksepterende. I beste fall blir begge bedre og klokere mennesker av det.

Skjult ID med pseudonym useriøs to. 14 juli 2011 13:54

kunne ikke vært mer enig, Catharina og VoksenMann!