Alle innlegg Sukkerforum

Livets små mysterier, for meg iallefall

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym The One ti. 19 juli 2011 18:27

Hvorfor er vi mennesker lagd slik at vi har følelser. Vi blir lei oss, glade, sure forelska, sjalu osv. Kunne vi ikke bare vært like glade alle sammen og kn...a rundt og hatt det bra?

Hvorfor er det slik at når damer føder barn så sier de det er det verste de har vært med på og skal aldrig (med g tilogmed) skal igjennom det igen, men vips så er det glemt. Dersom du skulle være så uheldig å havne i en krangel med den samme dammen kan du banne på at hun husker det som ble sagt ned til minste detalj og aldrig (med g her også) vil bli glemt. Du kan være helt trygg på at det blir brukt mot deg ;-)

Hvorfor er det slik at når man snakker om likestilling så ser man hele tiden hva og hvordan opp mot mannen. Akkurat som han er noe ideal!

Hvorfor er det slik at når mann snakker om ting og tang så skjønner jeg med en gang hva han snakker om, mens når en dame snakker blir alt gresk med en gang? Helt sikker vis a verca også!

Hvorfor er det slik at mammaer alltid beskytter den lille gullgutten sin og har ingen feil, selv om de er akkurat like til den dustete gubben sin. Og hvorfor er det slik at pappaer beskytter den lille vakre jenta si, selvom hun har de samme "feilene" som den sure gretne kjerringa har?

Hvorfor er det slik at noen (særlig menn her inne) sutrer over manglende svar og legger ut forsøk på hvilket av kjønnene som får mest oppmerksomhet. Der legger de frem bevis på at damene får mest oppmerksomhet også klager de over manglende respons. Hallo, man går ikke ut i butikken å kjøper mer mat når kjøleskapet er fullt!

Hvorfor er det slik at vi henger oss opp i detaljer når vi ser etter partner? Har hun små eller store pupper, er han høy og mørk. Har hun for mange eller få festbilder med kløft, har han hår eller ikke. Legger man merke til dette i det daglige liv eller er det andre ting som er viktigere da? Legger vi merke til det når vi sitter over kjøkkenbordet å deler hverdagens hendelser eller når vi elsker så heftig at snøen på Nordpolen kunne smeltet?

Er det noen som kan gi meg svar på disse små mysteriene? Jeg har mange flere :-o

Skjult ID ti. 19 juli 2011 18:39

Når det kommer ned til det detaljorienterte, så er nå mine erfaringer stikk motsatt fra dine. Menn husker den bagatellen av en feil du gjorde EN gang, og passer på å dra det opp når det passer han, eller når han kan få noe ut av det.

Jeg henger meg opp i detaljer når jeg ser etter partner fordi jeg ikke er ute etter hvilken som helst mann å slå meg til ro med. Jeg har barn, min egen lille familie, og den er faktisk komplett uten mannen og! Jeg syns jeg har råd til å være kresen slik at jeg ikke ender opp med en som ville kommet til å gjøre meg ulykkelig i det lange løp.

Jeg er mer bevisst nå på hva jeg trenger i livet, og hvis ikke den rette mannen dukker opp, som kan leve med meg uten å tråkke meg ned eller jeg gjøre det mot han, så lever jeg heller alene resten av livet :-)

Jeg er ikke avhengig av å ha en mann i livet mitt, har det supert uten, og hvis det skulle dukke opp en som tilfredstiller alle mine krav og preferanser ville det bare vært en bonus!

Det er grunnen til at jeg velger vekk, hva er din? ;-)

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 19 juli 2011 18:59

JEG TROR....at grunnen er så enkel som dette:
Vi har alle ting vi vektlegger/ikke-vektlegger/vurderer/skalerer. Ting/hendelser/opplevelser/mennesker/u-name-it...som vi legger mening til, og graderer i våre tanker. Ut fra dette er vi istand til å manøvrere rundt i vårt mentale bibliotek, og dette skaper sammenheng og forståelse i "vår" verden.
For andre trenger det faktisk ikke bety noe som helst...og heller skape usikkerhet, kaos, misforståelser og noen ganger konflikt. Og kanskje nettopp DA oppstår ordet HVORFOR? ;-)

Jeg synes forresten den engelske varianten av ordet følelse forklarer mye: E-motion.
(I mitt hode oversatt til "Tanker i bevegelse")

Oppsummert litt enkelt:
JEG TROR rett og slett det handler om at vi har forskjellige kart over terrenget, og at terrenget oppleves ulikt.
:-)

*Min lidenskap: Få tillit nok til å få lov til å se andres kart over deres (og tildels ofte mitt/vårt) terreng. :-)*

Skjult ID med pseudonym Willard ti. 19 juli 2011 19:26

Hvorfor har vi følelser?
Hmm...
Noe med evolusjon, stimuli, respons, oppførsel, reaksjoner, fysiologi mm...?
Selv de negative følelsene har vel bidratt til faktisk fysisk overlevelse.
Og ganske mange av de positive har vel bidratt til at vi kan og vil leve bedre sammen.

(kvinne 37 år fra Oslo) ti. 19 juli 2011 19:32 Privat melding

Hvorfor lever vi?

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 19 juli 2011 19:37

kvinne 81..for å ete,drite og gjere mest muligt faenskap?:)

Skjult ID med pseudonym Everett ti. 19 juli 2011 19:50

Evt andre fysiske utskeielser? :)

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 19 juli 2011 19:54

*Uten at jeg på noe vis skal ditche deg, Blindebukk...så hender det faktisk jeg spør meg selv om du er istand til å formulere et svar på mer enn èn setning her på forum som (i min verden) bidrar med mer enn bare vissvass...;-)
Men jeg innser selvfølgelig at du anser deg "blind", og jeg har definitivt en-eller-annen-type briller på.
Samtidig tenker jeg at du som "seende" kunne vært et inspirerende bidrag til debattene som tar opp de tingene som opptar "oss" single Sukkerbiter, dersom du tillot deg selv å kommentere ut fra ditt reflekterte indre..mer enn ut fra de spontane tasterefleksene. Eller noe sånt...;-)*

*Sorry, The One - off topic. Back on track...*

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 19 juli 2011 19:57

tingeling..kan jo vere eg berre er ein overflatisk drittsekk:) tenkt på det?:)

Skjult ID med pseudonym Willard ti. 19 juli 2011 20:16

@kvinne81
"Hvorfor lever vi?"
Kjærlighet (bl.a.)?
Inngår i å leve ens liv til det fulle.

Skjult ID med pseudonym The One ti. 19 juli 2011 20:41

Smiler jeg har ikke merket tråden grønn så blindebukk er innenfor rammene her ;-). Tror nok han er i sommermodus, men en bukk er han iallefall :-)

@skjult Id (fint om du hadde lagd deg et nick så kunne jeg henvendt meg til deg selv om du er anonym :-))
Jeg skjønner at vi menn, eller noen få av oss også kan huske slike detaljer, men vi ville aldrigg med dobbelt g glemt hvor vondt det var å føde så det hadde kun blitt ett barn på oss.

Over til den litt mer seriøse delen av svaret ditt. Alle de grunnene du ramser opp er jo nettopp ikke sånne små bagatellmessige ting som jeg skrev om. Jeg er helt enig at en partner skal gi meg noe positivt, trekke meg opp og ikke ned, gi meg gode følelser osv. Du spør meg om hva som gjør at jeg velger bort og flere ganger er det nettopp disse dumme enkle detaljene som har gjort det. Jeg har flere ganger latt flotte damer "gå" fordi den rette følelsen ikke var der. Jeg er helt sikker på at disse hadde beriket livet mitt og det kan til og med hende jeg hadde elsket dem dypt etterhvert, men det var en detalj som ikke var der....you see?

Som du sier, du er ikke avhengig av en mann. Ingen i Norge er vel strengt tatt avhengig av en partner, men er ikke det med på at vi er blitt litt vel "detaljstyrt" og tar oss råd til å være kravstore på uvesentligheter. I en annen tråd her fikk en kar endel pepper fordi han hadde en del spesifikke krav, bla annet fysiske. Her handlet det jo tross alt om hva slags liv han ønsket å leve med partner, men hvis en dame ønsker en høy mann for å føle seg liten eller feminin så er det helt legitimt. Hvor er fornuften spør du meg!

@Tingeling
Du setter oss som vanlig på en mental prøve :-). Skal tenke litt over svaret ditt og komme tilbake ;-)

(kvinne 48 år fra Vestfold) ti. 19 juli 2011 21:30 Privat melding

Menesker som leter etter livets dypere mening hver dag, det må være slitsom i lengden.....puuuh

Stop making sense of everything, and injoy your life :)

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 19 juli 2011 21:37

@blindebukk
I refuse to think so. Is that ok? ;-)

@The One
Du vet jo jeg liker de mentale øvelsene. Thats my game. ;-)
Og jeg venter i glede på svaret ditt. For du pleier (slik jeg ser det) å komme med gjennomtenkte, reflekterte og velformulerte innlegg. Takker forøvrig så mye for det.
:-)

@Refilos
Mitt korte (og kanskje litt for enkle) svar blir:
Hva er enklest å styre av tanker og følelser?
Og hva ønsker vi å kontrollere...;-)

(kvinne 57 år fra Vestfold) ti. 19 juli 2011 21:54 Privat melding

Hvis kvinner ikke hadde glemt hvor vondt en fødsel er, hadde ingen fødd mer enn et barn. Enhver mor (og far)forsvarer barna sine... iallefall burde dem. Noen er blindere enn andre, og klarer ikke å rettlede dem når de oppfører seg feil.
Det samme er det i forhold. Noen prøver å bygge, andre bare raserer, mens andre igjen prøver på harde livet å lime i sammen. Hvorfor det blir sånn, er vel fordi vi er forskjellig og har forskjellig bakgrunn. Men jeg tror at alle egentlig dypt inne veldig gjerne vil være i et godt forhold med en man har det fint med. Det er bare ikke alle som helt hvordan de skal gjøre.
Jeg tror også det ofte er maktkamper i forhold.Det viktigste blir ikke lenger å ha det godt, men å få det siste ordet.
Hvorfor? Redsel? Redsel for å være den svakeste?

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 19 juli 2011 22:12

Og det er interessant, Refilos. I agree. :-)
Hva er det som er styrende...førende...i livene våre?
Jeg tror omvendt. Men det er meg.
Jeg tror følelser kun ER følelser. (Om man ser vekk fra de basale, primitive...som ofte opptrer likt, og som vi tillegger meningen ut fra hvordan vi gjenkjenner de.)
Jeg tror tankene våre legger føringene for følelsene, og dermed opptrer følelseslivet ut fra våre egne perspektiver og kart over terrenget. Hva vi legger mening i...hva vi vektlegger. Hva vi opplever som viktig, meningsløst, sammenlignbart...

Jeg tar ikke ting som jeg føler de.
Likefullt er jeg svært emosjonell....:-)
Jeg VET nå at jeg legger en tanke bak hver følelse, og derfor er det viktig for meg å kjenne meningen bak...når jeg går inn i følelsen, eller når jeg er I den.
(Utover det er følelser helt okei, altså. Det er ikke DET jeg mener her...)
:-)

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 19 juli 2011 22:14

*Og nå ser jeg du har svart imellom her, Refilos. Mitt svar var til kl. 21.48. :-)*

Forvirring er dritkult, btw!
Me likes! Da finner man alltid noe nytt...:o)

Skjult ID med pseudonym The One ti. 19 juli 2011 22:24

@Tingeling

Jeg er enig i at "Vi har alle ting vi vektlegger/ikke-vektlegger/vurderer/skalerer. Ting/hendelser/opplevelser/mennesker/u-name-it", men hvorfor er de så kjønnsrelatert. Er det noe jeg er helt sikker på så er det at det hadde vært betydelig lettere å leve med en mann en med en kvinne. Nettopp fordi vi tenker mye mer likt. Hadde det bare ikke vært for den lille faktoren seksualitet ;-) Tror du ting hadde vært enklere dersom man fikk mer innsyn i hverandres kart? Jeg er litt usikker for jeg er ikke sikker på om jeg er istand til å lese det.

@Refilos
Man kan vel til en hvis grad styre følelsene. Jeg er iallefall veldig bevist på det. Som alle andre har jeg jo blitt såret en gang og jeg handler og tenker utfra det. Dvs jeg prøver å unngå det. Om det er dumt eller bra er en annen sak.

@be-my-Man
Er det ikke mye mer slitsomt å jakte etter en livspartner her inne da? ;-))

Skjult ID med pseudonym Willard ti. 19 juli 2011 22:40

@The One
Nevn noe en kvinne kan snakke om som blir gresk for deg?
Kan da umulig tenke så forskjellig?

Skjult ID med pseudonym The One ti. 19 juli 2011 22:57

@Willard
Bare en ;-).....ok skal starte med en banal en. Du og din kone(forutsetter at du er mann) skal ut å kjøpe ny bil. Ville dere sett etter samme ting, nope svært sjelden. Hadde jeg vært med en kamerat derimot.?

For å ta det jeg syns er vanskeligst å forstå er når damene skal snakke om følelser. Der er jeg ikke på nett i det hele tatt. Det er mulig at jeg er enkel, jeg er jo mann så ;-)

@Refilos
Det er her jeg er usikker. Hadde innstinktene styrt oss mer så hadde vi ikke vært så opptatt av ubetydlige detaljer tenker jeg.

(mann 41 år fra Rogaland) ti. 19 juli 2011 23:03 Privat melding

Meget bra bilde, Tingeling; "E-motion". Sweet!
Kanskje (eller "jeg håper, naiv som jeg er, at") ordet stammer fra "Ecology in Motion". Og da inkluderer det hele kroppen - pluss omgivelser. For min del er ikke "bare" tanker i bevegelse helt nok, TROR jeg. Men jeg har sett du har skrevet dette før, og jeg dør en lykkelig mann om det siste ordet jeg tenker er e-motion. Med bindestrek.

Og takk til The One for å bidra med noe ekte! "Hvorfor"-spørsmålene er både de beste og verste som finnes.
Jeg ser ganske enkelt på den generelle essensen i dine spørsmål, The One: Jeg ser på det som helt naturlige reaksjoner på å leve i et unaturlig miljø.

Man skaper seg utfordringer for å finne sin sosiale plass og å utfordre sin sosiale plass. Og for å jage følelsen (moahaha) av oppnåelse - en moderne forlengelse av "overlevelse".

Dessverre er vi i altfor stor grad fratatt denne daglige muligheten (eller nødvendigheten, om du vil) i samfunnet som har slukt oss (eller kanskje bare meg?), men trangen til å MESTRE stikker dypt i oss alle.

Tror jeg.

Skjult ID med pseudonym Willard ti. 19 juli 2011 23:08

@The One
Men ville du ha skjønt hvorfor hun kikket etter de spesifikke tingene?

Skjult ID med pseudonym The One ti. 19 juli 2011 23:39

@Willard
Noen ganger ja, men andre ganger overhodet ikke. Mange ganger syns jeg at de ikke tenker praktsike i det hele tatt, men mer utfra følelser. Hmmm, da er jeg tilbake til følelser. Det er nok her hovedessensen sitter for meg tenker jeg.

Skjult ID med pseudonym Willard on. 20 juli 2011 08:04

@The One
Dvs at det er personlighetstrekk som at personen er mer følelsesbasert, intuitiv etc som spiller inn?

Skjult ID med pseudonym Willard on. 20 juli 2011 12:37

Fra Webster:
Origin of EMOTION
Middle French, from emouvoir to stir up, from Old French esmovoir, from Latin emovēre to remove, displace, from e- + movēre to move
First Known Use: 1579

Skjult ID med pseudonym Willard on. 20 juli 2011 12:41

ē (ampersand hash 275) ble opprinnelig limt inn som en e med strek over.

Skjult ID med pseudonym Willard on. 20 juli 2011 13:24

@The One
Så hva gjør du når damene vil snakke om følelser?

Og det at kvinner velger å få barn igjen, det kan vel for en stor del forklares med kjærlighet?

Og ellers:
Det ubevisste er fascinerende, veldig mye interessant som ligger der :)
Egentlig et stort mysterium, men tema for denne tråden var for de små.

Skjult ID med pseudonym be-my-Man on. 20 juli 2011 17:47

The One

Nettdating slitsom ? Neeeeei, din nettside ordner alt for deg liksom , du må bare skrive litt fram og tilbake og går på nettdate....en litt kunstig skapt situasjon hvor begge to late som det er normalt :)

Skjult ID med pseudonym fjesløs on. 20 juli 2011 22:37

Det hadde vært mye enklere å være maskin, så jeg får satse på å bli det når jeg blir stor.

Skjult ID med pseudonym Z to. 21 juli 2011 15:04

Hei The One!

Jeg går rett på (min) sak her:
Jeg tror kanskje du må være det mennesket som er mest pragmatisk, konkret og minst emosjonelt orientert av alle jeg "kjenner". Du er en mennesketype som forholder deg til fakta, til det konkrete, forståelige og du har en hjerne som tenker svært logisk, rasjonell og strømlinjeformet. Flott! Så langt så godt. Hadde bare alle fungert som deg, ville alt vært fryd og gammen. Og jeg er hellig overbevist om at du har rett når du sier at det hadde vært lett for deg å leve med en mann kontra en kvinne :-)

Men så finnes vi kvinner da! Og noen av oss er faktisk sånn at vi liker følelsene våre. Noen av oss er til og med så rare at vi mener at aksept for følelsene våre er svært viktige for vår mentale helse! Slå den, du! Selv om vi på ingen måte ER følelsene våre, er disse viktige redskaper for å nå vår indre ro eller "essens" for å gjøre det enda mer svulstig for slike konkrete som deg!

Så hvordan i huleste kan dette gå sammen? You tell me! Men heldigvis finnes det jenter som tenker mer som menn og menn som tenker mer som kvinner. Mitt råd til deg? Sjekk yrkene til kvinner! Ja, jeg mener det! Men dette er et råd som er ment kun for deg, altså! For alle andre: Lytt. Ta det du hører på alvor. Så får man lære av hverandres absurditeter, rariteter, særegenheter og prøve å forstå fremfor å irettesette eller bare være uenig. For det går jo fint an å akseptere uten å fatte og begripe hvorfor den andre tenker eller FØLER som han/hun gjør! :-)

Så til noen av spørsmålene dine:
Vi har følelser fordi det beriker livene våre!
Vi henger oss opp i detaljer fordi vi ikke tør noe annet. Detaljer er trygt...detaljer er på grunt vann.
Vi elsker forresten ikke så heftig at Nordpolen kunne smeltet. Vi tør ikke fordi vi er detaljfokusert...(påstand)

Gratulerer forresten - med det du vet :-)

Skjult ID med pseudonym e.k. fr. 22 juli 2011 04:18

@Z
vil du gifte deg med meg :)